Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως κατάντησε η χώρα μας;


  • Γράφει ο Μακεδών
Η καθημερινότητα του Έλληνα είναι μια αβάσταχτη πίεση και μια παρανοϊκή κατάσταση . Εάν κάποιος ευφάνταστος συγγραφέας περιέγραφε την σημερινή κατάσταση της χώρας πριν δέκα περίπου χρόνια δεν νομίζω ότι θα είχαν τύχη τα γραπτά του στο αναγνωστικό κοινό.

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι δεν θέλουν και δεν αντέχουν τις δύσκολες καταστάσεις ούτε ως περιγραφή, πόσο μάλλον να προφητεύεις τις οικονομικές καταστροφές που καλπάζουν και θερίζουν τον σημερινό πολίτη.

Οι νέο-Έλληνες είναι φανερό ότι έχουν ήδη διαβεί τα σύνορα της ψυχικής αστάθειας με ότι και αν σημαίνει αυτή η ψυχική ανισορροπία για όλους αλλά και για το περιβάλλον που διαβιούν και κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις. Φυσικά σχέσεις δεν είναι μόνο μεταξύ των δύο φύλων, αλλά και στις γενικότερες, γονέων –παιδιών, φίλων , συναδέλφων στην εργασία ακόμη και στην διασκέδαση.

Ορατή και εύκολη διαπίστωση της γενικότερης κατήφειας στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Θλίψη και εχθρότητα με απίστευτη σκληρότητα και με εμφανή τα σημάδια της μοναξιάς που σέρνουν οι επιβάτες καλυπτόμενοι πίσω από τα ακουστικά ενός κινητού τηλεφώνου. Τα σημάδια του απίστευτου θυμού που μετά βίας καλύπτεται από τους ανθρώπους που διακινούνται που ίσως μια σπίθα θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας ανάφλεξης που ίσως δεν θα είναι εύκολο να αντιμετωπισθεί.

Συσσωρεύονται όλο και περισσότερο απόψεις που προσκαλούνται στις λογικές της ένοπλης βίας. Η εξοργιστική αδιαφορία των κυβερνώντων για την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας να λυθεί το μεταναστευτικό και να γίνει μια ικανοποιητική αστυνόμευση για τον περιορισμό της εγκληματικότητας που σε λίγο καιρό θα ανταγωνίζονται οι ντόπιοι τους αλλοδαπούς. Αν δεν είναι σε θέση η αστυνομία να λειτουργήσει , και είναι φανερές οι αδυναμίες της, ας προσκαλέσει πολίτες τουλάχιστον σε μικτές περιπολίες στις συνοικίες των μεγαλουπόλεων και κατ΄ επέκταση σε όλη την χώρα. Και οι αυτοδικίες θα περιορισθούν και η αποτροπή θα είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αύξηση 150% .200% στους μισθούς του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας θα δοθούν , σιγά μη τρομάζετε όχι εδώ αλλά στην Ρωσία. Εδώ τα περιπολικά δεν έχουν καύσιμα και οι κάθε λογής νεόπλουτοι και τυχάρπαστοι απαιτούν προστασία, από κάποιους μελλοντικούς κινδύνους, και ο χορός των παρανόμων καλά κρατεί για τον υπόλοιπο λαό. Σκοτεινό και αβέβαιο το μέλλον της πολύπαθης πατρίδας που θα χτυπάει το κεφάλι της από απελπισία για όσα απίστευτα και επικίνδυνα παιχνίδια κάνουν οι ανθέλληνες- Έλληνες σε βάρος της με απίστευτη αναίδεια και θράσος. Ο καιρός έχει γυρίσματα και δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν όσοι κακοποιούν την χώρα . Η αβάσταχτη ηλιθιότητά τους έφτασε να τα βάλουν με τον αρχηγό των τεταρτοετών της σχολής Ευελπίδων , για να καλύψουν την αβάσταχτη γύμνια τους και την κενότητά τους στην παρέλαση του Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Εύελπι ψηλά το κεφάλι, γιατί εσύ υπηρετείς την πατρίδα ενώ αυτοί ούτε στρατεύσιμοι υπήρξαν ποτέ αλλά το χειρότερο ξεπουλάνε φθηνά αυτό που όλοι εμείς οι ανώνυμοι Έλληνες πληρώνουμε ακριβά για να το κρατήσουμε.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Nα μας λείπει η λογική της ένοπλης βίας. Θα τους πολεμήσουμε με το μυαλό και το πείσμα μας. Ενημέρωση, διάχυση των πληροφοριών και το κεφάλι ψηλά, όπως πρέπει σε Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η γραφή του κειμένου είναι εξαιρετική όμως το νόημα προκλητικό. Προσωπικά αισθάνομαι υπονοούμενα βίας και ακραίων αντιδράσεων, όμως δεν είναι αυτή η λύση.
    Προτάσεις και αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών καθώς και συνεργασία με τους τοπικούς φορείς είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να κάνουμε βήματα προόδου είτε στην Αθήνα, είτε οπουδήποτε αλλού :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]