Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η δολοφονία της Ελληνικής Βιομηχανίας συνεχίζεται…


Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια πως οι οικονομικές και «αναπτυξιακές» κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 30 χρόνια, επέφεραν τον άλλοτε ακαριαίο και άλλοτε αργό (πλην όμως κρατικοδίαιτο) θάνατο της Ελληνικής Βιομηχανίας.

Σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο μέσον μίας άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης, η πάγια καταστροφική κυβερνητική τακτική συνεχίζεται. Κι ενώ η χώρα μας εισάγει ζάχαρη από άλλες χώρες, η εφαρμοσθείσα οικονομική πολιτική κλείνει τα Ελληνικά εργοστάσια ζάχαρης!!!

Αν, φυσικά, αυτό εννοείται ως ανάπτυξη από τους σαπροκέφαλους πολιτικούς κυβερνώντες, τότε ίσως αυτού του είδους η ανάπτυξη θα έπρεπε να εφαρμοσθεί στους ίδιους και στις οικογένειές τους, μέσω μίας συστηματικής εξολόθρευσής τους… Σύμφωνα με τις αντιλήψεις τους, κάτι τέτοιο θα είναι εποικοδομητικό για το κοινωνικό σύνολο και την εν γένει οικονομία της χώρας…!

Σχετική επίκαιρη Ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκανδαλίδη, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Η. Πολατίδης σχετικά με το μέλλον της ΕΒΖ.

Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:

Συμφώνως με καταγγελίες φορέων εμπλεκομένων με την παραγωγή Ζαχάρεως, παρά τις κατ' επανάληψιν δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί τιμές με αποτέλεσμα να είναι ο αγροτικός κόσμος σε απόγνωση αφού δεν γνωρίζει τα οικονομικά δεδομένα της νέας περιόδου και δεν μπορεί να λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις.
Την στιγμή κατά την οποίαν οι διεθνείς τιμές του προϊόντος βαίνουν αυξανόμενες η σπουδή της ΑΤΕ να πωλήσει ένα περιουσιακό της στοιχείο σε τιμή ευκαιρίας είναι ακατανόητη.
Η εγκληματική απόφαση της κυβερνήσεως ΝΔ το 2006 να απεμπολήσει το ήμισυ της ποσοστώσεως της ΕΒΖ, σε συνδυασμό με την διαπνεόμενη από λογιστικά και μόνον κριτήρια πολιτική από το 2009 μέχρι σήμερα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή έναν ακόμη παραγωγικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος επιπροσθέτως έχει τεράστια συμβολή στις τοπικές οικονομίες των περιοχών Σερρών, Ορεστιάδος και Πλατέως.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Προτίθεται το υπουργείο να συνεχίσει την διαδικασία πωλήσεως των μετοχών της ΕΒΖ όπως αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση .
2. Σε περίπτωση που σταματήσει η παραγωγή ζαχάρεως στην Ελλάδα ποιο θα είναι το ποσό που θα απαιτείται για πληρωμή των εισαγωγών από το εξωτερικό ετησίως και από ποιόν άλλον παραγωγικό τομέα θα καλύπτεται.


Κωνσταντίνος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Όταν μας πρωτοείπαν κάποιοι ότι είμαστε πειραματόζωα, δεν μπορέσαμε να το χωνέψουμε και να το αποδεχθούμε. Αυτά τα δύο χρόνια μας έπεισαν ότι δεν θα διστάσουν σε τίποτα. Όχι τη ζάχαρη μόνο, αλλά και την παραγωγή ελαιόλαδου θα πουλήσουν σε ξένους αύριο μεθαύριο. Όλα τα πολύτιμα ορυκτά μας, όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα υπόλοιπα στρατηγικής σημασίας σημεία. Θα αφήσουν τη χώρα σαν ένα κιούπι άδειο, ραγισμένο και παρατημένο σε μια γωνιά.

    Δεν αντιδράσαμε ουσιαστικά δυο χρόνια τώρα και έχουν αποθρασυνθεί. Πέρα από το να δίνουμε ραντεβού σε πλατείες και να μουντζώνουμε το κτίριο που οι περισσότεροι σπάνια τιμούν με την παρουσία τους δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Ενώ την ίδια ώρα αυτοί σχεδίαζαν το επόμενό τους βήμα για την εκποίηση της χώρας και την εξόντωσή μας.

    Δεν σώζονται έτσι οι πατρίδες. Κοιτάξτε την Ισλανδία και μετά εμάς. Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]