Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αρχίζει και επίσημα η κυπροποίηση της Θράκης


Με άρθρο που αποτελεί "εισαγωγικό σημείωμα" και προάγγελο δυσχερέστατων εξελίξεων, τούρκος αρθρογράφος στην εφημερίδα "Βολκάν" επιχειρεί να εισάγει θέμα Θράκης, παρομοιάζοντάς την με τα "δεινά" -πριν από την τουρκική εισβολή- των τουρκοκυπρίων.

Ο "φάκελος Θράκη" φαίνεται πως ανοίγει διάπλατα στην τουρκική εξωτερική πολιτική, αφού το "αντίπαλο δέος", η Ελληνική κυβέρνηση, εκτός από αδύνατη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ υπάρχουν σαφείς υπόνοιες για χειρισμούς της που έχουν εκθέσει την ακριτική γωνιά της Ελλάδας σε μεγάλους κινδύνους. Προφανώς, επειδή η κυβέρνηση των Αθηνών δεν ακούει -ή δεν επιθυμεί να ακούσει- τα μηνύματα κινδύνου που αποστέλει επί σειρά ετών η Θράκη, ενδέχεται να "ξυπνήσει" μία ημέρα ακούγοντας κάποια ηχηρή διπλωματική (ελπίζουμε μόνο διπλωματική...) επίθεση κατά της Ελληνικότητας της Θράκης. Τότε θα είναι αργά... πολύ αργά... για την οποιαδήποτε συγνώμη, για την οποιαδήποτε παραδοχή λάθους. Στην Θράκη συντελείται εδώ και χρόνια ένα εθνικό έγκλημα και η παράσταση δείχνει πως φτάνει στο τέλος της.

Ο ΔΥΤΙΚΟΣΙμπεριαλισμός, τον οποίο εγώ αποκαλώ «Αγρια Δύση», στοχεύει να επανενώσει τους Ε/κ και Τ/κ. Οι Τ/κ παρουσιάζουν στους δυτικούς τα όσα υποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και διαμηνύουν ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα και κυρίαρχα, υπό την προστασία της Τουρκίας. Ποιος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Ο πολιτισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο στα σύνορα των χωρών που ανήκουν σε αυτόν. Εκτός συνόρων είναι ιμπεριαλιστής, επιθετικός και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιθετική Δύση, στην «Άγρια Δύση». Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Ατατούρκ μας συνέστησε να φθάσουμε στα επίπεδα της πολιτισμένων κρατών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ή να παραδοθούμε στην Άγρια Δύση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στο Πολυτεχνείο της Κων/πολης είχα αρκετούς συμφοιτητές από τη Δ. Θράκη.Τότε ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος.

Τίθεται το ερώτημα: Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε; Σήμερα η Κων/πολη, Προύσσα κ.λπ. είναι γεμάτες με Τούρκους από την Δ. Θράκη. Μέχρι τελευταία η Τουρκική Δημοκρατία δεν τους εξέδιδε άδεια παραμονής για να μην μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης. Η Ελλάδα, δεν επέτρεπε την επανεγκατάσταση των Τούρκων που εγκατέλειπαν την περιοχή αυτή. Το δράμα των Τούρκων της Δ. Θράκης αρχίζει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως συνέβη και με τους Τ/κ. Αυτών η μοίρα άλλαξε με την ίδρυση της ΤΔΒΚ ενώ οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είχαν την ατυχία να παραμείνουν σε εδάφη που ελέγχει η ρατσιστική Ελλάδα. Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν;

Αυτή είναι η ανθρωπιά της Αγριας Δύσης. Η Άγρια Δύση συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά την Ανατολής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παύσουμε να ζούμε με την ιδέα ότι εντασσόμενοι στην Ε.Ε. οδηγούμεθα στον Παράδεισο. Η κατάρρευση του τουρκικού έθνους θα αρχίσει με την ένταξή του στην Ε.Ε. Στόχος της Άγριας Δύσης είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Χριστιανών και Ευαγγελιστών. Ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε καζάνι που βράζει. Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετική γλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή. Η Άγρια Δύση δεν θα καταλάβει και τίποτα αν της εξηγήσεις το δράμα της Δυτικής Θράκης. Και αν ακόμη το καταλάβει θα προσποιηθεί το αντίθετο επειδή έχουν μεγάλα σχέδια.

* Επισήμανση: Η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης και, ειδικότερα, της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ιμβρου και της Τενέδου.
Με βάση την απογραφή του 1991, η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το 33% (περίπου 115.000) του συνολικού πληθυσμού της Θράκης (338.000 κάτοικοι), με διαφοροποιημένα, κατά νομό, ποσοστά. Στον Ν. Ξάνθης αποτελεί το 47,2%, στον Ν. Ροδόπης το 59,6% και στον Ν. Εβρου το 6,6% του τοπικού πληθυσμού.
Η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση, τριπλής προελεύσεως.
Οι Τουρκογενείς, αποτελούν το 47, 37%, οι Πομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης.


Πληροφορίες από Αντίβαρο
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. "Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε;"

    Aυξήθηκε. Με τους ίδιους ρυθμούς με τους οποίους φροντίσατε εσείς να μειωθεί με ανείπωτες βιαιοπραγίες ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης, της Λευκωσίας, της Κερήνειας, της Αμμοχώστου, της Ίμβρου και της Τενέδου.

    Αυτό που σας θρέφει ακόμη, γενοκτόνοι, είναι η παραίτηση των εδώ εντολοδόχων από τα δικαιώματα αυτής της χώρας, όπως της τα έχουν καθορίσει όλες οι διεθνείς συνθήκες.

    Και αυτό που σας θρέψει ακόμη περισσότερο είναι η κάμψη του φρονήματος αυτού του λαού. Αλλά εδώ δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απειλούν την Ελλάδα, ρυθμίζοντας την τουρκική εξωτερική πολιτική.

    Απειλούν την Ελλάδα με ακρωτηριασμούς, εφόσον αυτοί βρίσκονται πίσω από το "Μακεδονικό" ή το "Θρακικό" ζήτημα.

    Ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για να τρομοκρατούν τους Έλληνες, ζητώντας πώληση νησιών. Όλα αυτά υποτίθεται για ένα χρέος.

    Αγνοούν αυτά τα τέρατα του ιμπεριαλισμού και της τοκογλυφίας ότι όλα έχουν τα όριά τους.

    Οι λαοί υποχρεούνται να ξεπληρώνουν τα χρέη τους, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνον με τη δουλειά τους και όχι με την περιουσία τους.

    Αυτό είναι ένα πολύ βασικό όριο, γιατί δεν μπορεί κάποιος να απειλεί ανθρώπους ή λαούς με θάνατο.

    Αν χαθούν αυτές οι περιουσίες, απειλούνται με "θάνατο" οι ίδιοι οι λαοί.
    Αυτό, όμως, εκτός από ανήθικο είναι και παράνομο.

    Είναι τόσο παράνομο όσο και το να ζητάει ένας τοκογλύφος από έναν δανειολήπτη να του αποσπάσει το νεφρό ή το συκώτι ή την καρδιά του για κάποια χρέη του.

    Δεν μπορεί κανένας να απειλεί τη ζωή ανθρώπων ή λαών για χρέη.
    Απειλείται η επιβίωση του ελληνικού λαού, αν χάσει έναν "πνεύμονα", όπως είναι ο ΟΤΕ ή το "συκώτι", όπως είναι η ΔΕΗ.
    Πρέπει να τραβηχτεί η Ελλάδα από το τραπέζι του "σφαγείου".

    Όμως, για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει η ίδια η Ελλάδα να βρει τους δικούς της προδότες, ώστε να βρει τα αδιάσειστα εκείνα στοιχεία, τα οποία χρειάζεται, για να εξηγήσει στο παγκόσμιο κοινό ότι είναι θύμα και όχι θύτης …

    Να αποδείξει με στοιχεία ότι είναι ένα θύμα του ιμπεριαλισμού της Γερμανίας και των Εβραίων τοκογλύφων και όχι ένας τεμπέλης, ο οποίος προσπάθησε να επωφεληθεί από την εργασία τού γερμανικού λαού.


    Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να πάνε οι Έλληνες πολίτες έξω από τον Άρειο Πάγο και να πιέσουν τη δικαστική εξουσία να τους κλείσει όλους αυτούς στη φυλακή αρχής γενομένης από τον Αλογοσκούφη.

    ----------------------------------------------------
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

    Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’
    ΗΛΙΘΙΟΙ θα ειμαστε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ποσο ωφεληθηκαν απο εποχης Ατατουρκ μεχρι και σημερα οι Τουρκοι με την "αρωγη" του δυτικου "πολιτισμου", εις βαρος ελληνικων εδαφων μας και του ελληνικου στοιχειου που διαβιωνε για 3 τουλαχιστον χιλιετιες,οπως και το οτι ο δυτικος "πολιτισμος" δεν ειχε καμια σχεση με τον Ελληνισμο,αλλα αντιθετως αποτελει μεχρι και σημερα-μεσω της παγκοσμιοποιησης- θανασιμο κινδυνο για την επιβιωση της φυλης μας,φανταζομαι οτι ειναι αγνωστα για τον προπαγανδιστη αρθρογραφο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης έχουν πολύ περισσότερα
    δικαιώματα από τους Χριστιανούς.Άν νομίζουν ότι θα καλοπεράσουν με την "μαμά"Τουρκία, ας ρωτήσουν τους Τουρκοκύπριους,που βρίσκονται υπό διωγμό ή εξαναγκάστηκαν
    σε μετανάστευση.
    Η Τουρκία και οι εδώ εκπρόσωποι της ας προσέξουν κι ας μην παρατραβούν το σχοινί,γιατί δεν πρόκειτε να ανεχόμαστε συνέχεια τις προκλήσεις τους.΄Ας μας αφήσουν να ζήσουμε ειρηνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η θρακη ειναι ηδη ισλαμικη εαν εξαιρεσεις τις μεγαλεσ πολεις και ορισμενα πεδινα χωρια καθως και την κοιλαδα του νεστου ολες οι αλλες περιοχες σε νομους ροδοπης ξανθης ειναι 100% ισλαμικες.οι πομακοι στο μεγα δερειο που πηγα μιλουν τουρκικα και ειναι πιο τουρκοι απο ολους.μην διαχωριζετε τη μουσουλμανικη μειονοτητα σε τουρκογενεις και πομακους ολοι οι πομακοι ειναι πλεον τουρκοι στην συνειδηση ενω στην πραγματικοτητα ειναι σλαβοι μουσουλμανοι οπως οι τορμπρς στα σκοπια οι γκοραντσι στο κοσοσβο οι μουσουλμανοι του σαντακ και οι βοσνιοι ολοι τουσ υπολειματα του εξισλαμισμου των τουρκων επι οθωμανικης περιοδου.οι λυσεις ειναι δυο η παραδιδουμε την θρακη σε καθεστως αυτονομιας η φροντιζουμε να μεινουν τοσοι μουσουλμανοι στην θρακη οσοι ελληνες χριστιανοι εμειναν στην τουρκια ολες οι αλλες πολιτικες ειναι ανεφαρμοστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ αναγνώστη, θα σε παρακαλούσα να είσαι περισσότερο προσεκτικός την απλόχερη τοποθέτησή σου περί Τούρκων ή Σλάβων. Οι Πομάκοι είναι γηγενείς κάτοικοι της Θράκης και η γλώσσα τους έχει επηρεαστεί ταμάλα από τους εκάστοτε κατακτητές της περιοχής. Μην συγχέεις αυτά που η τουρκική προπαγάνδα έχει απλώσει εντέχνως, με την πραγματικότητα. Τουρκογενείς υπάρχουν ελάχιστοι. Μουσουλμάνοι πολλοί. Δηλαδή, τώρα που η Αθήνα έχει περίπου 2 εκατομμύρια μουσουλμάνους (λόγω λαθρομετανάστευσης) μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα πως η Αθήνα και οι κάτοικοί της δεν είναι Έλληνες, επειδή σε ένα ποσοστό έχουν καταγωγή από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Σομαλία κ.α.; Μην τα μπερδεύουμε, λοιπόν, και γινόμαστε άθελά μας(;) υποστηρικτές της τουρκικής προπαγάνδας. Εκτός και δεν το κάνεις άθελά σου, οπότε καταλαβαίνω την εναγώνια στρεβλή τοποθέτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]