Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές και απόδραση Παπανδρέου από την εξουσία


Η οργή της κοινωνίας, το μεγάλο «κούρεμα», η χρεοκοπία δηλαδή της χώρας, και η οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αναγκάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρωθυπουργό αφενός να πετάξει το μπαλάκι των εκλογών στη ΝΔ και αφετέρου να ψάξει σχέδιο απόδρασης από την πολιτική. Τα νέα βάρβαρα μέτρα, κατόπιν εντολής της Μέρκελ, που σύντομα θα επιχειρήσει ο Παπανδρέου να επιβάλλει στην κοινωνία, θα είναι, λένε ακόμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το τέλος αυτής της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποδράσει από την εξουσία, με τις λιγότερες απώλειες, θα ζητήσει η νέα δανειακή σύμβαση να περάσει με την ψήφο 180 βουλευτών.

Στην περίπτωση που αυτό δεν περάσει τότε αναγκαστικά πάμε σε πρόωρες εκλογές και στον σχεδιασμό του είναι να τις χρεώσει στη ΝΔ…

  • Απλός κομπάρσος ο Παπανδρέου

Η κατάσταση ώρα με την ώρα γίνεται όλο και πιο δραματική για την Ελλάδα. Από την «επιτυχία» της 21ης Ιουλίου του Παπανδρέου, φτάσαμε σήμερα στο δράμα του «κουρέματος» – χρεοκοπίας της χώρας, το οποίο κούρεμα όπως όλα δείχνουν μπορεί να ξεπεράσει και το 50%. Την ίδια στιγμή ο «πετυχημένος» και κομπάρσος των εξελίξεων πρωθυπουργός επιμένει ότι «η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την Ελλάδα παρούσα και με συγκεκριμένους και αποσαφηνισμένους στόχους».

Σύμφωνα με τον Παπανδρέου που οδήγησε τη χώρα στη καταστροφή και στη χρεοκοπία, «στόχος είναι η ελάφρυνση του βάρους του χρέους που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη».

Αυτό ακριβώς δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αναγνωρίζονται και πως η Ευρώπη πρέπει να λάβει σοβαρές αποφάσεις που θα έχουν πανευρωπαϊκή διάσταση.

Η αλήθεια, πέρα από τις πρωθυπουργικές κορώνες, είναι ότι Μέρκελ και Σαρκοζί αφού πρώτα ανακοίνωσαν τις αποφάσεις τους στον πρωθυπουργό στη συνέχεια του εξήγησαν πως πρέπει να παρθούν και νέα μέτρα!!!

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους ένα κούρεμα 50% θα σημάνει απώλειες για τα ελληγνικά ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 3 δισ. τα οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν ώστε να μην υπάρξει κατάρρευσή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλες θα είναι οι απώλειες των ελληνικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων θα περιμένουν μονάχα τη στήριξη από αυτά τα 108 δισ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν για μήνες να βγουν στις αγορές.

Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – ωστόσο κάποιες τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά στον έλεγχο του Δημοσίου.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν τον αφησουμε να φυγη,αυτος και το σκυλοσοϊ του ,τοτε ειμαστε αναξιοι να λεμε οτι ειμαστε Ελληνες.
    ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΗ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.
    Πρεπει απο εδω και μπρος ΟΛΟΙ ΜΑΣ να εχουμε κατα νου,οτι η βρωμοδουλεια που ηλθε να κανει τελειωσε και ειναι ετοιμος για δρομο.Θα συνεχισουν την προδοσια η νδ το κκε και τα λοιπα μαντρια.
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]