Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραηλινά μαχητικά προσγειώνονται στην Πάφο


  • Η τουρκική εφημερίδα «Habervaktim» αναφέρει πως η Τουρκία ανέβασε την ένταση στις προειδοποιήσεις για τις έρευνες που κάνει η Κύπρος

Είναι προφανής η αμηχανία των Τούρκων σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Απευθύνοντας απειλές κατά της Κύπρου και του Ισραήλ, έφεραν απέναντί τους Αμερικανούς και Ρώσους!

Μη μπορώντας να πραγματοποιήσουν τις απειλές, αρκούνται σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Και αν εκ των πραγμάτων υποχρεωθούν σε δυναμική κίνηση, αυτή θα εκδηλωθεί μόνον κατά του συνήθους φοβικού θύματος, που είναι φυσικά η σημερινή Ελλάδα. Γενικά, πάντως, ισχύει γι’ αυτούς η βυζαντινή παροιμία «λόγοι μεν ρήτορος, έργα δ’ αλέκτορος».

Η τουρκική εφημερίδα «Habervaktim» (TourkikaNea) αναφέρει πως η Τουρκία ανέβασε την ένταση στις προειδοποιήσεις για τις έρευνες που κάνει η Κύπρος για υδρογονάνθρακες, και σχολιάζει πως Ρωσία και Ισραήλ σχηματίζουν ασπίδα ασφαλείας γύρω από το νησί.

Η εφημερίδα προχτές, σε ευρεία είδηση της, είχε αναφέρει πως ο Στόλος του Βορά με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ» και άλλα έξι πλοία πέρασαν από τα στενά του Τσεμπελίταρίκ, και ότι θα σταλούν στην Μεσόγειο.

Η ίδια εφημερίδα γράφει πως η ρωσική εταιρία πετρελαίων «Gazprom» είναι σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία «Amerikan Noble Energy» που κάνει τις έρευνες στην («δήθεν», γράφει) ΑΟΖ των Ελληνοκυπρίων και του Ισραήλ», και ότι για αυτό τον λόγο θα έρθει ο ρωσικός στόλος στην περιοχή.
Αυτές τις πληροφορίες σας τις δώσαμε ήδη σε σημειώματά μας, τώρα απλώς επιβεβαιώνονται.

Εκείνο όμως που ανησυχεί περισσότερο τους Τούρκους, είναι ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και πιθανόν και F-15 Ra’am, αναμένονται στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα και θα προσγειωθούν στην βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο ή τουλάχιστον αυτό προβλέπει το πρόγραμμα αυτήν τη στιγμή.

Από εκεί τα ισραηλινά μαχητικά θα επιχειρούν στα νώτα των τουρκικών μαχητικών και αεροσκαφών συλλογής πληροφοριών (ELINT) που εμφανίζονται να προσφέρουν υποστήριξη στα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το «Πίρι Ρέϊς» (το οποίο βγήκε για τουρισμό στη Μεσόγειο, διότι δεν έχει τις δυνατότητες να κάνει τις έρευνες που αναγγέλλουν οι Τούρκοι).

Με τον τρόπο αυτό απαντούν και στις πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ, ενώ εφεξής τα νότια παράλια της Τουρκίας βρίσκονται πολύ πιο κοντά σε σχέση με τις ισραηλινές αεροπορικές βάσεις.

Όπως σχολιάζεται, είναι μία κίνηση που σαφώς θα προβληματίσει, την τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) που έχει μάθει να πετά εντελώς ασύδοτα στην περιοχή. Οι Κύπριοι διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να υποστηρίξουν άνετα τα ισραηλινά μαχητικά, αφού έχουν εμπειρία στην υποστήριξη του τύπου από τα ελληνικά αντίστοιχα.

Εμείς έχουμε γράψει πάντως, ότι προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων αυτού του είδους η στρατιωτική συμμαχία πρέπει να περιοριστεί αυστηρά μόνον ως προς την αντιμετώπιση απειλής εκ μέρους των Τούρκων. Να μη έχει δηλαδή ισχύ και με τους πολυποίκιλους αντιπάλους του Ισραήλ στην περιοχή, διότι εκτός από τον «γκρίζο λύκο» μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με ολόκληρη αγέλη.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ελπιζω να υπαρχουν ελληνικα αεροσκαφη στην Κυπρο και να υπαρχει το ενδεχομενο συνεργασιας με ισραηλινα.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]