Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μετά τη Βόρεια Κύπρο, το Καστελλόριζο;

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Την απαλλαγή μας από τη χούντα των γελοίων συνταγματαρχών, την πληρώσαμε, σαν έθνος, με το πανέμορφο κομμάτι του «χρυσοκίτρινου φύλλου στη θάλασσα», της Β. Κύπρου, που χάσαμε στον αδικοχαμένο «πόλεμο της Κύπρου» το 1974, μαζί με τα κορμιά πολλών παλληκαριών μας.

Την απαλλαγή μας από τη λαομίσητη χούντα της οικογενειοκρατούμενης κομματοκρατίας, που μας οδήγησε στην αθλιότητα της πτώχευσης, θα την πληρώσουμε με το Καστελόριζο;

Η Ελληνική Δημοκρατία, θα απελευθερώνεται από τους δυνάστες της, συνεχώς ακρωτηριαζόμενη ;;;

Η ερώτηση προκύπτει, από τις εξελίξεις που άρχισαν να τρέχουν. Ήδη, γίνονται γνωστές οι κινήσεις του Τούρκικου στρατού (αεροπορία – ναυτικό) στην περιοχή, υπό το πρόσχημα της διεξαγωγής μεγάλης στρατιωτικής άσκησης.

Το ίδιο ακριβώς, θυμάμαι, γινότανε τις τελευταίες μέρες προ της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και το κουβεντιάζαμε, στο «Καφέ-Λουμίδη», στη Σταδίου.

Χθεσινό δημοσίευμα της έγκυρης ισραηλινής ιστοσελίδας για θέματα άμυνας και διπλωματίας Depka file, αναφέρει ότι από ελληνικής πλευράς εκφράζονται φόβοι ότι η Τουρκία θα θελήσει είτε να επιτεθεί στο νησί είτε να το πλήξει και να το ελέγξει.

Από ισραηλινής πλευράς εκφράζονται ανάλογοι φόβοι - ότι δηλαδή μία τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Καστελορίζου θα δόσει το έναυσμα για περαιτέρω τουρκική στρατιωτική δράση στην περιοχή.

Στην ίδια δημοσίευση αναφέρεται ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΓΑΠ, σε χθεσινοβραδυνή του τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στις κινήσεις του τουρκικού πολεμικού στόλου στο Αιγαίο, όσο και στο ότι τις τελευταίες 48 ώρες πέταξαν πάνω από το Καστελόριζο κατασκοπευτικά τουρκικά αεροπλάνα συνοδευόμενα από τουρκικά μαχητικά.

Τό ότι βλέπουμε, λοιπόν, τους Τούρκους να ετοιμάζονται για πιθανή εισβολή στο Καστελόριζο των 1000 κατοίκων, είναι γεγονός.

Δεν γνωρίζω το ΤΙ και ΑΝ κάνουμε κάτι μυστικά, διότι φανερά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει εκεί, στο Καστελόριζο, ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ, εδώ και καιρό, μία ισχυρή και πάνοπλη δύναμη πυρός, που θα δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι δυνατή και έτοιμη να υπερασπισθεί το πάτριο έδαφος, με κάθε θυσία.

Κρυβόμαστε;

Περιμένουμε από το Ισραήλ «να καθαρίσει»;

Είμαστε ή δεν είμαστε Κράτος που έχουμε ξοδέψει «τα μαλιά μας» σε εξοπλισμούς όλα αυτά τα χρόνια;

Αν αυτή η κυβέρνηση, έστω και κατ’ επίφαση Δημοκρατική, αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα μαζί της, αφήσουν να πειραχτεί έστω και μία σπιθαμή Γης του Καστελόριζου και ένας κάτοικός του, θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου Γής, μαζί με τους στρατηγούς που ελέγχουν.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. H γελοία Χούντα των Συνταγματαρχών δεν νομίζω να ήταν πιό γελοία απο σένα που ακόμη πιστεύεις ότι οι γελοίοι που την έριξαν και μετά είδαν πως η Κύπρος είναι... μακριά τώρα θα δούνε ότι το Καστελόριζο είναι πιό..κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ιστορία ποτέ δεν γράφει στην γλώσσα των γελοίων, γελοίοι είναι όσοι δεν έμαθαν ακόμη ότι και η δική τους ζωή μέσα απο την γελοιότητα των καιρών θα δείξει εάν άξιζε την ύπαρξή της....κατά τα λοιπά υπάρχει ο καιρός της υπομονής αλλά ο καιρός της αντοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]