Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελπίζουν πως ο τρόμος της δραχμής θα τους κρατήσει στην εξουσία!

Εντρομοι μπροστά στα γκάλοπ που δείχνουν την πλήρη κατάρρευσή τους, οι «δραχμοφονιάδες» της κυβέρνησης επιστρατεύουν τώρα τα πιο άθλια σενάρια για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες και να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν κλίμα φόβου, κινδυνολογώντας στο έπακρον με σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Μετά τη Μαρία Δ(ρ)α(χ)μανάκη, σειρά πήρε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας και εγκληματικής επιλογής που εκτίναξε τα spreads, δημιούργησε ιστορικό ρεκόρ στα ασφάλιστρα κινδύνου για την ελληνική χρεοκοπία και έβαλε πιο βαθιά στη δίνη του κυκλώνα της κρίσης την Ελλάδα. Από κοντά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ενώ ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, σε νέο κρεσέντο, την ώρα που τις δηλώσεις περί δραχμής τις κάνουν τα στελέχη του κόμματός του και της κυβέρνησής του, είδε ότι (πάλι) φταίει η Νέα Δημοκρατία, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να καλύψει την κυρία Διαμαντοπούλου λέγοντας ότι δεν μιλούσε περί εξόδου από το ευρώ! Απαντώντας σε όλα αυτά, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο «για έσχατη κινδυνολογία, καταστροφικά σενάρια και ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια μας κυβέρνησης που βάζει πάνω απ' όλα το κομματικό της συμφέρον», προσθέτοντας: «Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη “δραχμή” η κυρία Διαμαντοπούλου, τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία. Συνεχίζει τα εκβιαστικά διλήμματα που εγκαινίασαν οι Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος και Δαμανάκη. Αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία».

Χρειάστηκε για άλλη μια φορά να αντιδράσουν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι για να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφολογίας που καλλιεργούν, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου επιχείρησε με δήλωσή του να μαζέψει τα αμάζευτα λέγοντας ότι «θα βγούμε από την κρίση χωρίς έξοδο από την ευρωζώνη», επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διγλωσσία της κυβέρνησης.

Ολα ξεκίνησαν όταν η απολογούμενη για τις ελλείψεις βιβλίων στα σχολεία υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου αποφάσισε να ασχοληθεί με κεντρικά ζητήματα πολιτικής και, επιχειρηματολογώντας για τη θέση της κατά των πρόωρων εκλογών, ισχυρίστηκε μιλώντας στο Βήμα FM: «Για φανταστείτε το χειρότερο σενάριο που μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα: να επιστρέψουμε στη δραχμή και ο επόμενος πρωθυπουργός να είναι πρωθυπουργός της δραχμής... Το λέω βεβαίως σαν μια ακραία προσέγγιση σε μια χώρα που ελπίζω ότι ποτέ δεν θα φτάσει εκεί γιατί θα είναι καταστροφή».

Από κοντά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που σε εκδήλωση, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με την κυβέρνηση, δήλωσε: «Αν εμείς δεν μπορέσουμε ή δεν αντέξουμε να συμπορευτούμε με τον σκληρό ευρωπαϊκό πυρήνα, νομοτελειακά θα εξωθηθούμε εκτός ευρώ. Και αυτό σημαίνει ότι από τη μια ημέρα στην άλλη η χώρα μας θα ξανακυλήσει στη δεκαετία του 1950».

Νίκος Ελευθερόγλου

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. το να εκχωρεις το εκδοτικο σου προνομιο στο νομισμα,
    ειναι σαν να εκχωρεις την εκπαιδευση του παιδιου σου σε εναν παιδεραστη.
    ας πανε τωρα ολοι αυτοι που εκχωρησανε το νομισματικο εκδοτικο προνομιο της χωρας στους μονεταροφασιστες του 4ου ραιχ,να περιμαζεψουν το διακορευμενο και κακοποιημενο παιδι τους απο τα χερια του ακολαστου παιδεραστη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]