Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για όλα υπάρχει λύση...

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον κόσμο; Κάποτε στεκόταν όλη η υφήλιος σούζα μπρος στις ηδυπαθείς φακίδες του Μπιλ Κλίντον και στο στραβίζον βλέμμα του χαζούλιακα Τζορτζ τζούνιορ… (του Μπους εννοούμε, πού πήγε ο νους σας;) Οι αμερικάνοι ήταν ακόμα ξεκάθαροι φονιάδες των λαών και την έπεφταν άνευ προσχημάτων σε πετρελαιοπαραγωγούς χώρες με σημαντικές γεωστρατηγικές θέσεις. Να όμως που το επάγγελμα του πλανητάρχη έχασε το πρεστίζ του. Ο μιγάς Ομπάμα την έχει δει ειρηνοποιός και γίνεται κίτρινος όταν βρυχώνται οι αγορές. Οι σύντροφοι αμερικάνοι δοκιμάζονται οικονομικά σε βαθμό που κοντεύουμε να αρχίσουμε να τους στέλνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ανθρωπιστική βοήθεια. Και έχουν ξεφυτρώσει κι αυτά τα μυστήρια μεγαθήρια, οι Οίκοι αξιολόγησης που μοιάζουν να έχουν εξουσία επί της εξουσίας. Standard and Poor’s, Moody’s και Fitch τελεσιγραφούν κάθε τόσο στην ανθρωπότητα κακά μαντάτα βάσει προβλέψεων. Οι εκθέσεις τους έχουν υποκαταστήσει τους πολέμους. Τα κέρδη και οι κατακτήσεις στοιχειοθετούνται επ’ αυτών… Την ίδια ώρα, ως μοιρολογίστρες οι ευρωπαίοι επιτελείς παριστάνουν ότι βρήκαν το δάσκαλό τους … Από μέσα τους όμως κάποτε- κάποτε γελάνε. Γιατί ένας Οίκος με σωστό τάιμινγκ έρχεται και λέει με δικά του λόγια όσα κώλωναν να πουν εκείνοι προκειμένου να γίνουν φονιάδες των λαών. Με άλλο τρόπο.

Αν ωστόσο πράγματι δεν τους συμπαθούν τους Οίκους Αξιολόγησης γιατί δεν τους πληρώνουν με το ίδιο το νόμισμα του χασάπικου οικονομικού συστήματος που τους γέννησε; Γιατί δεν τους απελευθερώνουν; Γιατί δεν ανοίγουν το επάγγελμα του Αξιολογητή για να γίνουνε πολλοί οι Οίκοι και να αρχίσουν να συναγωνίζονται ποιος θα πει τα πιο καλά λόγια για την πελατεία; Αυγατίζοντάς τους θα τους καταντήσουν σαν τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών. Προκειμένου να υπάρξουν έναντι των υπολοίπων θα δίνουν τζάμπα πτυχία…, εύσημα και καλές βαθμολογίες. Τότε θα ξαναπάρει κι ο καψερός ο Ομπάμα τα τρία… Α (ΑΑΑ) που μόλις απώλεσε… Για όλα υπάρχει λύση. Ας πάρουν μάνατζερ του λόχου την Άννα Διαμαντοπούλου…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τι χρειάζεται κάποιος επενδυτικός οικος ή άλλως εταιρεία για να γίνει οικος αξιολόγησης; Ξέρει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]