Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια…

Όσοι αναρωτιέστε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική του σοκ χρησιμοποιώντας τον όρο χρεοκοπία, έστω και επιλεκτική, θα λύσετε τις απορίες σας την ερχόμενη Πέμπτη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να βρουν μια λύση για το ελληνικό χρέος πριν είναι αργά και μολυνθούν κι άλλες χώρες.

Όλα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι. Από τη χρεοκοπία μέχρι το κούρεμα των ομολόγων ή στο καλύτερο σενάριο την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά στην ονομαστική τιμή που ισχύει σήμερα και με δάνεια από τον EFSF.

Φυσικά υπάρχει και το απατηλό όνειρο των ευρωομολόγων, αλλά ποιος ακούει Γερμανούς και Γάλλους πολίτες που καλύτερα γι’ αυτούς είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα παρά να δώσουν λεφτά.

Όποιο, όμως, σενάριο κι αν προκριθεί, το πιο πιθανό θα είναι να είναι καλύτερο από την επιλεκτική χρεοκοπία. Έτσι, η κυβέρνηση θα επαίρεται που κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία και θα έλθει ο κ. Παπανδρέου… νικητής από τις Βρυξέλλες.

Κάποιοι θα έχουν βγάλει δισεκατομμύρια όλες αυτές τις ημέρες, ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο υπουργός που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία που ήθελαν να τη ρίξουν οι κακοί οίκοι αξιολόγησης ενώ οι Πασόκοι θα τη λένε στη ΝΔ και θα τους κατηγορούν ότι αυτοί ήθελαν χρεοκοπία.

Ότι, λοιπόν, αποφασιστεί θα είναι σίγουρα καλύτερο από τη χρεοκοπία, άρα «νίκη» για την κυβέρνηση.

Κι έτσι, ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι θα έχει ολοκληρωθεί. Ο κόσμος θα αισθάνεται ανακουφισμένος γιατί γλίτωσε το μισθό του και τη σύνταξή του, άσχετα αν θα πρέπει να υποστεί ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.

Ωραίες Πασοκιές στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καλά κάνουν και μας δουλεύουν, αφού βόδια γεννηθήκαμε και βόδια θα πεθάνουμε. Και ξέρετε γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει; Γιατί τέτοια ράτσα βοδιών δεν την αφήνεις να χαθεί εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήξερα ότι θα είχε τόση επιτυχία μιά συμβουλή μου στόν... Αρχαιο!
    Τελικά την ακολούθησε-και καλώς έκανε-μόνον ό καημένος ό Καμμένος,καί....τί εγινε;
    Υπάρχει πιθανότητα να μάθουμε κάποτε;;
    Αλλα τί ρωτάω ό καημένος ό παγωτατζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]