Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σόιμπλε: Να μην επιτραπεί στις αγορές να διώξουν χώρα από το ευρώ

  • "Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν" εάν τελικά η Ελλάδα έφευγε από την Ευρωζώνη υπό την πίεση των αγορών, λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σαφές στις αγορές ότι η δυνατότητά τους να προκαλούν εξελίξεις έχει όρια, προκειμένου να μην ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επαναλαμβάνει για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι δυνατό να εξετάζει κανείς την περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.

"Η ζώνη του ευρώ θα δεχόταν ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αξιοπιστία της αν ένα από τα μέλη της εγκατέλειπε τη νομισματική ένωση", υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

"Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν οι αγορές καταλάβαιναν ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη". προειδοποίησε.

Η ΕΕ θα πρέπει, πάντως, να σκληρύνει τη στάση της όσον αφορά την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, κατά τον ίδιο.

Η πρότασή του αφορά άμεση επιβολή κυρώσεων σε χώρες που δεν σέβονται το Σύμφωνο Σταθερότητας, που θα περιλαμβάνει διακοπή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

"Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων ... Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί", πρόσθεσε.

Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ο Τεύτονας υπουργός της ομοσπονδιακής Γερμανικής αυτοκρατορίας όπως σαφέστατα αντιλαμβάνεστε ως ακούσιος εκτελεστής των σχεδίων « του ΑΝΩΘΕΝ ΑΧΙΤΕΚΤΟΝΑ» * ορμώμενος εκ της εσωτερικής του ανάγκης της επιβίωσης δίνει το σύνθημα μεγαλόφωνα για την αρχή της διαδικασίας εξόδου μας (βήμα - βήμα ) από το «τρισκατάρατο» ευρώ ελπίζοντας είτε να ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ την «Γαλλία» ( νοούμενα αλλά γερμανικά όπως με ακρίβεια διατύπωσε χθες ο ίδιος ο Σοιμπλε για την Σκλαβωμένη Γραικία το τι εστί «ολοκλήρωση» ) είτε να αναγκάσει τους τελευταίους δηλαδή τους « Γάλλους» ( όπου είναι και το πιθανότατο ) σε απαρχή διαδικασίας διάλυσης του περιβόητου άξονα και άρα της Ε.Ε ( βήμα - βήμα) προκειμένου να φανεί ότι άλλοι φταίνε για την αποτυχία του Εβροπαικου εγχειρήματος και όχι αυτοί.!
    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι ολοφάνερο ( αυτό θα το ΑΠΟΔΕΙΞΩ αμέσως πιο κάτω) ότι προσπαθεί να δείξει τον δρόμο στις Ανώνυμες ή σωστότερα κατ’ ουσία ΕΠΩΝΥΜΕΣ «αγορές» ( Μαρκετ είναι το σωστό γιατί «αγορά» στα Ελληνικά δεν σημαίνει τον τόπο που διεξάγεται το Εβροπαπικο παζάρι αλλά εκεί που Αγορεύουν οι Πολίτες . Άραγε τι εστί Αγορεύω ; ).
    Τις «Μαρκετες» για να τις καταλάβετε στοιχειωδώς πως λειτουργούν φανταστείτε τες περίπου σαν τους λεγομένους ΓΝΩΣΤΟΥΣ - ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ των Εξαρχείων . Έτσι είναι και αυτές ΑΝΩΝΥΜΕΣ - ΕΠΩΝΥΜΕΣ κινούμενες με ΟΜΟΙΟΥΣ τρόπους από τους ίδιους (ταυτοσήμους) που κινούν τους Γνωστούς –Αγνώστους.!!!! .
    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι προσπαθεί ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΜΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ στην ετοιμοθάνατη Εβροπαϊκή επαρχία υπο το όνομα «Γραικία» γιατί σαφώς λέγει τα κάτωθι .
    «"Δεν θα ήθελα καν να φανταστώ τι θα γινόταν ΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ότι μπορούν να διώξουν μία χώρα από την ευρωζώνη".» Δηλαδή σαφέστατα λέγει ότι οι μαρκετες δεν έχουν καταλάβει μέχρι τώρα ότι μπορούν να διώξουν μια χώρα και για αυτό αναλαμβάνει ο ίδιος να τους ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ την δύναμη τους προκειμένου να καταλάβουν ότι μπορούν όντως να το πετύχουν.!!!!!!
    Συνεπώς μην νομίζετε ότι ο Σομπλε ενδιαφέρεται για το κοινό καλό της Ε.Ε αλλά μόνο για την Γερμανική αυτοκρατορία. Αν δεν μπορεί να τους «ολοκληρώσει» όλους( δηλαδή και την «Γαλλία» ) καλύτερα είναι να διαλύσει το μαγαζί και να φτιάξει ένα καινούργιο μόνο με τους «ολοκληρωμένους» , δηλαδή τους κατεχομένους από αυτόν.!!! Αυτό θα ήταν και το «καλύτερο» για όλους μιας και η «Γαλλία» έχει την αυτή αντίληψη μετά του Τεύτονα Σοιμπλε περί του τι εστί « Εβροπαικη ολοκλήρωση»

    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συσχετίστε τώρα την σημερινή δήλωση με τις δυο παλιότερες δηλώσεις του Τεύτονα Υπουργού όπου αντιγράφω.
    «ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΜΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ του χρέους εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ με τις αντίστοιχες συνέπειες για την φερεγγυότητα της Ελλάδας» και συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία σχετικά με το τι γίνεται όταν μία χώρα της Ευρωζώνης καθίσταται αφερέγγυα ενισχύει την αβεβαιότητα». ………. «άγνωστο παραμένει από πρακτικής άποψης το πώς θα μπορούσε ένα κράτος μέλος να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Ακόμη και κορυφαίοι οικονομολόγοι δεν θα μπορούσαν να μου εξηγήσουν ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ από τη Νομισματική Ένωση». ……………….Πηγή …………..Κέρδος online 26/5/2011 11:37
    Δηλαδή ο πρώτος στόχος ( βήμα - βήμα) της χρεοκοπίας επιτεύχθηκε. Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ έγινε και επήγαμε στην ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ χρεοκοπία . Το επόμενο βήμα , όπως μας λέγει ο ίδιος , είναι η Επέκταση της « επιλεκτικής χρεοκοπίας» δηλαδή η ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΗΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ». Παρατηρήστε στην άνωθεν δήλωση ότι ο στόχος είναι η (προσωρινή ) έξοδος της Γραικίας αλλά ακόμη δεν υπάρχει ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ .
    Στις 20 Μαιου 2010 ο « υπουργός μας» δήλωνε ( Πηγή:www.capital.gr )
    Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Wolfgang Schaeuble είπε πως οι προτάσεις που έχει καταθέσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ευρωζώνης με τα δημόσια χρέη, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αποβολής ενός μέλους το οποίο πλησιάζει τη χρεοκοπία, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε, μεταδίδει το Dow Jones Newswires. Παραδέχτηκε πάντως πως μια τέτοια αλλαγή θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη και πως πολλές χώρες αμφιβάλλουν ότι μια τέτοια κίνηση είναι πιθανή.«ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ,» είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο. «Γνωρίζω πως πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν την αλλαγή των συνθηκών με μεγάλο σκεπτικισμό,» συμπλήρωσε.

    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεπώς τουλάχιστον ένα χρόνο πριν ( στην πραγματικότητα πολύ πριν) προετοίμαζε μεθοδικά και σταδιακά τις «περιβαντολογικές συνθήκες» όπου θα οδηγήσουν στην «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ» . Έτσι πρώτα φτάσαμε στην «επιλεκτική χρεοκοπία» ( αναδιάρθρωση ) και τώρα δίνει το σύνθημα στις αγορές για μια ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ χρεοκοπία και λίγο αργότερα , αν δεν πετύχει με την μια , για μια ΤΕΛΙΚΗ χρεοκοπία .!!!!! Δηλαδή δίνει το Σύνθημα να χτυπήσουν οι μαρκετες την Γραικικη οικονομία κατευθείαν ή πλαγίως ( Κύπρος, Ιρλανδία , Πορτογαλία, Ισπανία ,Βέλγιο , Ιταλία ) μέχρι να αναγκαστούν οι εταίροι να δημιουργήσουν πρώτα ένα πλαίσιο «ολοκλήρωσης» και μια « ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ» κανόνων αυστηρής δημοσιονομικής πολίτικης με πρόστιμα που για αρχή θα σου παγώνουν π.χ τα «ΕΣΠΑ» , τις αγροτικές αποζημιώσεις κλπ ( πάει και η ανάπτυξη !!) και αργότερα θα σε αποκλείουν από τις αποφάσεις ( σίγουρα πρακτικώς αν όχι και θεωρητικώς) αφού δεν θα δύνασαι τόσο το να συγκρατήσεις ούτε τις οικονομικές δεσμεύσεις (πλεόνασμα πρωτογενές - τουτέστιν Ξεχρεωση ) ούτε και τους εξαγριωμένους « ελεγχόμενους» αγρότες κλπ . Κοιτάξτε τι λέει ακριβώς σήμερα ο Τεύτονας υπουργός . «Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων ... Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί", πρόσθεσε.» Κοντολογίς προετοιμάζει αυτό που έλεγε παραπάνω «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ» και βεβαίως τον αναζητούμενο ΠΡΑΚΤΙΚΟ τρόπο. ( βήμα - βήμα)

    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνεπώς καμιά αλλαγή της Γερμανικής πολιτικής δεν υπήρξε ούτε και βέβαια υπάρχει ούτε και θα υπάρξει ( ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΛΟΓΙΚΗΣ) στο μέλλον. Ο κύβος εριφθει.! Αν τώρα μας παραμυθιάζουν ότι η Γερμανία συνεχώς υποχωρεί είναι άλλο πράγμα , αλλά εγώ σήμερα ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ότι ουδέποτε υποχώρησε κατ’ ουσία , και αν το έκανε ,το έκανε μόνο για λόγους τακτικής μέχρι να πάει στο επόμενο τακτικό βήμα . Δηλαδή κερδίζω « βαθμό» « βαθμό» γιατί το ΝΟCΚ -OUT είναι δύσκολο και πιθανότατα αν πραγματοποιούταν θα ήταν μια «Πύρρειος νίκη».

    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ………* «ΑΝΩΘΕΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ» = οι λέξεις είναι σε εισαγωγικά γιατί στην ουσία ( δηλαδή Νοούμενες στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ) δεν είναι ούτε ΑΝΩΘΕΝ αλλά αντίθετα ΚΑΤΩΘΕΝ και μάλιστα πολύ κατωθεν και συγκεκριμένα μέχρι το βασίλειο της « Γιουταχαιμ ( ταινία ΤΗOR)» και βεβαίως δεν είναι ούτε ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ αλλά απλώς ένα κοινότυπο κλεφτρόνι -απατεωνίσκος ( ΑΓΚΥΛΟΜΗΤΗΣ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ) όπου αυτοχριστηκε ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ. Έτσι «φωτοστεφανώθηκε» ( δηλαδή έβαλε γιρλάντα με φωτάκια γύρω από την Στοά ) και με τον τίτλο αυτό το Παίζει ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ως υποκατάστατο μιας κατάστασης που δεν ΔΥΝΑΤΑΙ να κατέχει ο ίδιος , νοούμενη βεβαίως ΕΛΛΗΝΙΚΑ , δηλαδή αυτό που ακριβώς εκφράζει η ίδια η λέξη .!!!!!

    ΥΓ Δεν μπορούσα να το περάσω ολόκληρο , όποτε αναγκάστηκα και το «έσπασα» σε μικρότερα τμήματα. Συγχωρέστε αν δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος παρουσίασης αλλά βλέπετε …….. η ΑΝΑΓΚΗ πάνω απ’ όλα.
    ΑΠΑΤΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]