Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αφού είναι πλούσια η χώρα η Ελλάδα κ. Πρωθυπουργέ, γιατί έχει χρεοκοπήσει;

«Είναι ευθύνη της Ελλάδας να επιλύσει την κρίση της. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν κακοδιοικούμενη».

Από το “λεφτά υπάρχουν” φτάσαμε στο “Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα”. Πάντα ευρηματικός ο Γ. Παπανδρέου, μας εξέπληξε για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά τις απόψεις του τις εξέφρασε την ομιλία του στον ΟΟΣΑ.

Αλλά, φυσικά δεν είπε τίποτε παραπάνω. Αφού είναι πλούσια η χώρα γιατί έχει χρεοκοπήσει; Γιατί δεν πάει ο κ. Παπανδρέου να βρει που είναι ο πλούτος έτσι ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δάνεια και να έχουμε χρέος πάνω από 350 δισ. ευρώ;

Και τέλος, γιατί να είναι αναγκασμένοι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί να πληρώνουν και να ανέχονται νέες περικοπές;.

Ότι η Ελλάδα ήταν πλούσια, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, το γνωρίζουμε. Αλλά από τη μεταπολίτευση και πέρα, οι κυβερνήσεις, με πρώτες και καλύτερες του ΠΑΣΟΚ, σπατάλησαν το χρήμα στο να ταΐσουν τους κομματικούς στρατούς. Θα θυμάστε φυσικά το “Τσοβόλα δώστα όλα”.

Όμως, αυτά είναι παρελθόν. Το να λέει ο κ. Πρωθυπουργός και μάλιστα στο εξωτερικό ότι είμαστε πλούσια χώρα, είναι σα να βγάζει τη γλώσσα του σε όσους υφίστανται όλα τα δεινά.

Είπε κι άλλα ο κ. Παπανδρέου: «Παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό μονοπάτι και έχει ήδη πετύχει εντυπωσιακές αλλαγές.

Μα καλά, ποιος τον πείραξε; Φταίνε οι αγορές, οι κερδοσκόποι, οι ξένοι οίκοι, το ΔΝΤ, η Κομισιόν για τα χάλια της χώρας; Το μόνο που φταίει είναι η λάθος συνταγή που επέτεινε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Άρα, αυτοί που πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης.

Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δε συνειδητοποιεί που πάει αυτός ο τόπος, ποιοι φταίνε για την κατάντια του και το κυριότερο τι πρέπει να γίνει. Άμα δεν μπορεί να δώσει άλλο όραμα πέρα από τη χρεοκοπία, καλύτερα να πάει σπίτι του.

Πηγή

Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως τελικά η Ελλάδα δεν έχει χρεοκοπήσει, αλλά πρέπει να δείχνει ως χρεοκοπημένη για να γίνουν οι καλές μπίζνες και για να μπορέσουν κάποιοι να κάνουν την κρίση ευκαιρία (για την τσέπη τους φυσικά και εις βάρος του Ελληνικού λαού); Μήπως κάποιοι χρωστάνε στην Ελλάδα περισσότερα από όσα αυτή τους χρωστάει;





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μα ακριβώς επειδή εχει πλουτο πρεπει να χρεωκοπησει. Ας ειναι καλά ο πατερας του.

    Τωρα ηρθε η ωρα των εκποιητών!!! Ρε μαλάκες Ελληνες γιατι να κυκλοφορούν εδώ πιο πολλες Μπε Εμ Βε και Καγιε απ΄οτι στη Γερμανια???? Δεν σας εβαζε σε σκεψεις αυτό ??? Δινει κανεις κατι χωρίς να προοσδοκά στο πολλαπλασιο???

    Κυριαρχε λαέ που σε δουλευανε ψιλο γαζι με χαντρες και καθρεφτακια οι αθέατοι και οι αχυράνθρωποί τους.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]