Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο από μηχανής Θεός (όχι, δεν τον λένε Γιώργο...)

  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Τον τελευταίο καιρό, όσο τα προβλήματα πάσης φύσης ολοένα μεγαλώνουν, ολοένα περισσεύουν, όλοι όσοι πρωταγωνίστησαν και αντί να βγάλουν τον σκασμό και να εξαφανιστούν από προσώπου χώρας, με περίσσιο θράσος, χωρίς ίχνος ντροπής, παρελαύνουν στα κανάλια, νουθετούν, αγορεύουν.

Αυτό θα έπρεπε να γίνει, εκείνο θα έπρεπε να γίνει, το άλλο, το παρα-άλλο.

Και γιατί ωρέ Έλληνες δεν κάνατε τίποτα από όλα αυτά; διερωτάται η κοινή γνώμη.

Στρουθοκάμηλοι παραδοσιακοί οι λεβέντες έβαλαν το κεφάλι στο χώμα ή σε κάποια φυλλωσιά, έκλεισαν και τα μάτια και περιμένουν να μπουν σε ειδικούς λογαριασμούς 240.000 ευρώ οι βουλευτές, ειδικές συντάξεις οι συνδικαλιστές, και πάει λέγοντας.

Για να είναι και πλήρως εξαγνισμένοι, επισκέπτονται και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενίοτε και τον Αρχιεπίσκοπο.

Εθνική συστράτευση, πρότεινε και προτείνει, λέει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Και ενώ όλοι λένε, και λένε, και λένε, και λένε ολοένα η χώρα διολισθαίνει στο χάος, την αναρχία και ό,τι επιφέρει η ακυβερνησία.

Είναι θετικό ότι πολλοί από τους πρωταγωνιστές της κοινωνικο-οικονομικής ζωής περιδιαβαίνουν τα μπλοκς, τις εφημερίδες. τα ΜΜΕ γενικότερα.

Οι συντάκτες δεν έχουμε ίσως την «σοφία» των πρωταγωνιστών.

Πάραυτα με τα λίγα κολυβογράμματα κάτι έχουμε και μεις να πούμε.

Τους λέμε λοιπόν: παρά το γεγονός ότι το φεστιβάλ της Επιδαύρου απέχει ακόμα χρονικά τρεις μήνες, για να δούμε Ευριπίδη και τραγωδίες, ο από μηχανής θεός στο βάθος της σκηνής έκανε την εμφάνισή του.

Ποιός είναι ο από μηχανής θεός;

Αυτός που έρχεται από τον ουρανό όταν η πλοκή του έργου φέρνει πρόσωπα και πράγματα σε αδιέξοδο, για να βγάλει τους πάντες και τα πάντα από το αδιέξοδο και έτσι να φτάσουμε στο τέλος της παράστασης επί σκηνής, της κατάστασης συνεκδοχικά.

Ο από μηχανής θεός έρχεται συχνά - πυκνά στη ζωή μας.

Με το αζημίωτο φυσικά.

Πρωτοεμφανίστηκε πάνω σε κάποια αθηναϊκή τριήρη στις 22/9/480 π. Χ. λίγο πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας όταν ο σκυλοκαυγάς του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη για το ποιός θα ηγηθεί στην ναυμαχία έληξε με την ιστορική φράση του Θεμιστοκλή: ΠΑΤΑΞΟΝ ΜΕΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΔΕ.

Στην μακρόχρονη ιστορία της χώρας μας, τελευταία φορά εμφανίστηκε στις 20/7/1974 με την άφιξη του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αεροδρόμιο των Αθηνών και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Με την τροπή των γεγονότων στην χώρα μας, οι στρουθοκάμηλοι αν είναι λίγο διορατικοί και οξυδερκείς, θα δουν τον από μηχανής θεό, πριν μας φτάσουν στο οριστικό ναυάγιο που για άλλους θα είναι κάπου στο Αιγαίο και για άλλους κάπου στη Θράκη.

Για φαντάσου!!!

Έχουμε εστιάσει το χώρο του επερχόμενου ναυαγίου και δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε.

Έχουμε πάραυτα καθήκον απέναντι στο τόπο και την Ιστορία να ζήσουμε ένα σκυλοκαυγά σαν εκείνο του Θεμιστοκλή με τον Ευρυβιάδη.

Όπως τότε εκείνοι πάνω στα ερείπια της Αθήνας, έτσι εμείς πάνω στα ερείπια της χώρας.

Έχει σχέση ο από μηχανής θεός με γάμους στις Σπέτσες και στο Λονδίνο; με ρώτησε φίλος από τα παλιά.

Και με την έναρξη των ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου έχει, πρόσθεσα με νόημα.

Ο νοών νοείτω…



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Σε χαλασε το πολυ κρασι κυρ Στελιο , οπως φανηκε .
    HEIL GAP ( or mnd the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ,ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑς ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΙ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙς ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΑΡΙ!! ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ,ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΣ , ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ....ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ JEFFRY ΜΕ 10 ΔΑΚΤΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ...11. -ΕΛΛΗΝΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι εννοείς ΕΛΛΗΝΙΔΑ; Ότι άμα σε πουλήσει ο "Εξαδάκτυλος" δε θα σε χαλάσει; Ή μήπως θεωρείς ότι να είσαι υπήκοος και όχι πολίτης δεν είναι ξεπούλημα; Αν ήσουν Ελληνίδα κι όχι ΕΛΛΗΝΙΔΑ θα σκεφτόσουν Ελευθερία ή θάνατος πρώτα και μετά Βασιλιάς ή ξεβόλεμα. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην μπερδεύεστε. Ο Στέλιος γράφει για τον προγραμματισμό των εξελίξεων που μας ετοιμάζουν. Δεν είναι το ποθητό, αλλά εκφράζει τους φόβους του για τον προγραμματισμό. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Στο plan B, στην περίπτωση που το πολιτικό σύστημα δεν "συστρατευθεί" όπως ζήτησε και ο Βενιζέλος, αλλά και ο Παπούλιας. Ετοιμάζονται να γίνουν ένα μέτωπο απέναντι και ενάντια στον λαό. Ετοιμάζουν να προσφέρουν μία λύση (συγκυβέρνηση) για να επαναλάβουν τις αμαρτίες της προηγούμενης συγκυβέρνησης του 89-90. Αδιέξοδα μας στήνουν. Δεν πρέπει να μασάμε. Ο Στέλιος πηγαίνει παρα-πέρα και εμφανίζει την επόμενη λύση, άκρως βολική στο σύστημα. Εκεί πρέπει να προβληματιστούμε. Και όσο δεν κινούμαστε, θα είμαστε αναγκασμένοι να βρισκόμαστε σε θέση άμυνας, με το σύστημα να χαράσσει τις εξελίξεις που θέλει. Πρέπει να ωριμάσουμε (έστω και μέσα σε μία νύχτα) και να αναγκάσουμε τους υπεύθυνους της υποταγής της πατρίδας μας να ακολουθούν τις εξελίξεις που εμείς θα χαράσσουμε. Τότε θα περάσουν στην άμυνα, στην σκληρή άμυνα και αυτό θα είναι το τέλος τους. Αυτό προσπαθούν να αποφύγουν. Γι αυτό μας γεμίζουν με διαβολές και επιτήδειους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Με το πάγιο σύστημα "διαίρει και βασίλευε" μας έχουν του χεριού τους. Σήμερα χρησιμοποιούν το "διαίρει". Αύριο μπορεί να τολμήσουν και το βασίλευε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καιρός να φανήτε και να δείξουμε ανυποχώρητοι και ανένδοτοι για την προάσπιση και υπεράσπιση του ε θ ν ι κ ο ύ συμφέροντος (και μόνον).Δε μας πταίουν οι ξένοι αλλά οι ημεδαποί που έσυραν τα πράγματα εκεί που ήθελαν με την υστεροβουλία και εθελοδουλία των,ώστε να οδηγηθή ο ελληνικός λαός,ο Ελληνισμός 'σε προφανή αδυναμία αντίδρασης και αντιμετώπισης των πολλών του προβλημάτων.Γι'αυτό και μόνο το λόγο έχουν αποθρασυνθή τόσον οι ''φίλοι'' Τούρκοι και οι ''φίλοι'' Βαλκάνιοι''.Βλέπουν την απίσχναση και καχεξία των Ελλήνων και παραληρούν,δρουν απροσκόπτως.Ήλθε,όμως,η αντίστροφη μέτρηση για να τους αντιπαλεύσουμε με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο και να τους στερήσουμε την πολυπόθητη και άφρονα,ψευδαισθητική χαρά να καταπατούν ό,τι ελληνικό-βυζαντινό και να καταπιέζουν τον Έλληνα και τον Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε δ ώ,'στην Ελλάδα,δ ε ν θα επιτραπή να μετατραπούμε ούτε 'σε ''Πρίστινα'' ούτε 'σε ''Αλεξανδρέττα'' επειδή το επιθυμούν διακαώς κάποιοι ημεδαποί εθνομειοδότες!

    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΧΟΝΗ.ΕΞ ΑΛΛΟΥ,ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙΣΑ,ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]