Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πού θα οδηγήσει αυτή η κρίση;


Μετά την ανακοίνωση της σημερινής συνάντησης του Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, φουντώνουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Μετά τα χθεσινά γεγονότα, είναι πλέον ξεκάθαρο πως τα πράγματα τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όσο και στην οικονομία πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα το θέμα συζήτησης μεταξύ των δυο ανδρών, αν δηλαδή ο Γ. Παπανδρέου θα ενημερώσει περί των οικονομικών τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα ζητήσει ...
κάτι άλλο. Να σημειώσουμε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλο.
Σήμερα πάντως το κλίμα βάρυνε μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε πως από χθες το πρωί ένα άρωμα εκλογών είναι διάχυτο στην ατμόσφαιρα.
Ο υπουργός Υγείας συγκαλεί συνέντευξη Τύπου κατά την οποία εκφράζει τις επιφυλάξεις του, λέγοντας πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, ενώ η κάθε επικαιροποιημένη εκδοχή του μνημονίου θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό και όχι από τον Παπακωνσταντίνου.
«Για να σταλεί το μήνυμα, πρέπει το σχετικό σχέδιο νόμου να ψηφιστεί μέσα από μία δημιουργική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπου θα κατατεθούν στους βουλευτές όλα τα στοιχεία που αφορούν την οικονομική κατάσταση της χώρας και που για την ψήφισή του όμως, θα πρέπει να ζητήσουμε αυξημένη πλειοψηφία», λέει ο κ. Λοβέρδος.
Επιπλέον συμπληρώνει πως στις παρούσες συνθήκες και αν δεν τηρηθεί αυτός ο όρος, ο ίδιος «δεν έχει θέση σε νεφελώδεις τακτικές», υπογραμμίζοντας ότι «βρίσκεται πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».
Όπως είναι φυσικό πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν στην σκληρή οικονομική πολιτική του μνημονίου και στα επώδυνα μέτρα που έρχονται, μετά τις δηλώσεις του Α. Λοβέρδου, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να μιλήσουν περί εκλογών εδώ και τώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί βουλευτές μετά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας έθεσαν ξεκάθαρα θέμα εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, ανώνυμα διαρρέουν προς τα έξω πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα, αφού οι εξελίξεις τους ξεπερνούν.
Δεδομένο θεωρείται πλέον πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι «καζάνι» που βράζει και πως οι κοντινοί του Γ. Παπανδρέου βρίσκονται εγκλωβισμένοι μεταξύ της τρόικας, που πιέζει συνεχώς για πιο σκληρά μέτρα ώστε οι δανειστές να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, αλλά και του λαού που δεν αντέχει άλλο «μαχαίρι» στα εισοδήματά του.
Σαν να μη έφταναν όλα τα παραπάνω χθες το μεσημέρι η S&P υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από "ΒΒ-", σε "B". Μάλιστα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης απειλεί τη χώρα μας με περαιτέρω υποβάθμιση.
Αυτό ήταν ένα ακόμη χτύπημα στην Ελληνική οικονομία, που στην ουσία επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα δε βγαίνει και πιθανότατα θα αργήσει να ξαναβγεί στις αγορές.
Η υποβάθμιση από την S&P έρχεται σε μια περίοδο, που η αμφισβήτηση για τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα, είναι έκδηλη απ’ όλες τις πλευρές.
Όλα τα χθεσινά γεγονότα δείχνουν το μπάχαλο που επικρατεί σε οικονομία και κυβέρνηση, χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει το τι έπεται. Τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο και λύσεις δεν φαίνεται πως υπάρχουν.

Από newstoday, μοντάζ Γρέκι

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]