Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο"... Τα πάντα όλα στο σφυρί βγάζει ο Γιώργος

  • Πωλούνται και επισήμως ΟΤΕ, λιμάνια, ΕΥΑΘ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
  • Φορέα εκποίησης δημόσιας γης και ΔΕΚΟ αποφάσισε η κυβέρνηση
  • ΥΠΟΙΚ: Τα μέτρα θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με τα πολιτικά κόμματα
Από την πώληση του ΟΤΕ, της ΕΥΑΘ, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών. Όσον αφορά στα νέα μέτρα, ύψους 6 δισ. ευρώ, αυτά θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα και αφού συζητηθούν πρώτα με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ έχουν ήδη επιλεγεί σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων για: ΔΕΠΑ, ΕΑΣ, ΔΑΑ, ΤΠΔ, Ελληνικό, Φάσμα Συχνοτήτων, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Κρατικά Λαχεία, ΕΛΒΟ, Κοίτασμα Αερίου «Νότια Καβάλα», Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι, Χαρτοφυλάκιο Ακινήτων Δημοσίου. Επίσης, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ, Καζίνο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Περιφερειακά Αεροδρόμια και Λιμάνια.

Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε η δημιουργία Ταμείου Δημόσιας Περιουσίας με ειδικά χαρτοφυλάκια των προς ιδιωτικοποίηση συμμετοχών και δημόσιας γης για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, ανέφερε πως θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας και αφού υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αποτυπώνοντας και επισήμως την κυβερνητική πρόθεση για συναίνεση.

  • Λέτε να ξεχρεώναμε αν τους δίναμε τον κοσμοπολίτη σκεπτόμενο και παγκοσμίως βραβευμένο για τον αντικαπνιστικό του αγώνα; Πόσο να πιάνει στην αγορά; Να τους κάνουμε την πρόταση για να ξέρουμε κι εμείς, το "βάρος" του πρωθυπουργού μας;


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]