Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σοκαριστικό! Ο Παπανδρέου λέει την αλήθεια!!!

  • Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε... μας είπε ο πρωθυπουργός στην Βουλή. Ωραία, να μας πει, λοιπόν, αφού γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας, γιατί έδωσε το επίδομα αλληλεγγύης 1 δισ. Να μας πει γιατί υπήρξε το Τ10 και ακόμα γιατί δεν πήρε τα 25 δις παραπάνω που του έδιναν οι αγορές με χαμηλό επιτόκιο

Μιλώντας σήμερα στην Βουλή με αφορμή ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας ο κ. Παπανδρέου είπε μεταξύ άλλων για το θέμα των επαφών με τον Στρος Καν.

«Ήμασταν σε επαφή, είναι γνωστό. Ήταν καθήκον μου να προετοιμαστώ για κάθε ενδεχόμενο. Τι θέλετε; Να κρυβόμουν στο Μαξίμου ή στο Καστρί; Όπως έκανε κάποιος άλλος

«Δεν το κρύψαμε. Δεν ζητήσαμε να μπούμε στο ΔΝΤ. Δεν ήταν ο στόχος μας. Προσπαθήσαμε να μην μπούμε, αλλά δεν το καταφέραμε. Έκανα δύο φορές το γύρο του κόσμου για να στηθεί ο μηχανισμός διάσωσης. Τώρα όλοι μπορούν να μιλούν εκ του ασφαλούς. Να λένε ότι όλα ήταν προαποφασισμένα. Είπε ο κ. Τσίπρας ότι όλα έγιναν βάσει σχεδίου, για να κάνουμε τη δουλειά των Αμερικάνων».

Ομολογεί λοιπόν δημοσίως ο κ. Παπανδρέου ότι “ήταν σε επαφή” με το ΔΝΤ.

Δεν μας λέει όμως γιατί δεν απευθύνθηκε πρώτα στην Ευρώπη για να λύσει το πρόβλημα που “βρήκε” όπως λέει από τον Καραμανλή, αλλά πήγε πρώτα και συνειδητά στο ΔΝΤ;

Γιατί δεν έλεγε τότε την αλήθεια στον λαό, αλλά αντιθέτως με δημόσιες δηλώσεις του τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου χειροτέρευαν το πρόβλημα της χώρας;

Πως πήγε στο ΔΝΤ ενώ τον Ιούνιο του 2009, υποστήριζε ότι οι πρακτικές του ΔΝΤ καταδικάζουν τη χώρα«στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση».

Γιατί αφού υπήρχε πρόβλημα δεν δανείστηκε από τις αγορές όταν τα spreads ήταν ακόμη χαμηλά;

Κατά τα άλλα, η αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

«Ο πρωθυπουργός είναι και προσωπικά αναξιόπιστος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, με αφορμή τις δηλώσεις Στρος Καν περί «υπόγειων επαφών»

Δημιουργήθηκε ένταση στην αίθουσα του κοινοβουλίου και πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος παρενέβη, λέγοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός προκαλεί. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν θα κάνετε λογοκρισία. Πρόκειται για πολιτικότατο χαρακτηρισμό. Ο πρωθυπουργός κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Επιμένω».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «επαναστάτες χωρίς αιτία» και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «καπηλεία πόνου» και «τσάμπα ρητορική».

Ο κ.Τσίπρας απάντησε: «Τα προβλήματα υπερβαίνουν τις ατάκες. Μιλάμε για μια οδυνηρή πραγματικότητα. Ξέρετε εσείς τι σημαίνει ανεργία; Εσείς που μιλάτε για μισθούς, ξέρετε ότι υπάρχουν τρεις και τέσσερις μήνες απλήρωτος κόσμος σε επιχειρήσεις; Ζούμε το μαρτύριο της σταγόνας, μια ιδιότυπη στάση πληρωμών».

Πηγή

Τελικά, η αλήθεια του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, φαίνεται πως είναι η δική του, προσωπική, αλήθεια. Δυστυχώς, απέχει πολύ από την σκληρή πραγματικότητα...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]