Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ολοταχώς προς τον πάτο η κυβέρνηση Παπανδρέου

  • Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μέτρα που θα λάβει σε ένα μήνα - Απογοήτευση στις αγορές

  • Κορυφαίοι υπουργοί εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους

  • Βενιζέλος: "Να πούμε την αλήθεια - Κατσέλη: "Η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη"

Δεν μπορεί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, παρά την εμπειρία που έχει αποκομίσει τους τελευταίους μήνες να δείξει αποφασιστικότητα και να είναι έτοιμη από σήμερα για κάτι που θα γίνει ούτως ή άλλως σε λίγες ημέρες.

Τα πολυαναμενόμενα μέτρα- ό,τι ανακοινώθηκε τουλάχιστον - δεν είναι τίποτε άλλο από αναμάσημα όσων έχουν γραφτεί τις τελευταίες εβδομάδες.

'Ομως το πιο επικίνδυνο είναι οτι πλεον η κυβέρνηση αμφισβητείται ανοικτά όχι από την αξιωματική αντιπολίτευση ή κάποιο άλλο κόμμα, όχι από τους κυβερνητικούς βουλευτές, αλλά από κορυφαίους υπουργούς!

'Οταν για παράδειγμα ο υπουργός 'Αμυνας λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: "Πρέπει να πούμε την αλήθεια", τότε αμφισβητεί όλη την εισήγηση του κ. Παπανδρέου.

'Οταν επίσης, η υπουργός Εργασίας, λέει οτι η ύφεση το 2011 δεν θα είναι 3% αλλά 4,1%, τότε λέει σαφέστατα στον συνάδελφό της υπουργό Οικονομικών οτι δεν κάνει καλά την δουλειά του και κατ' επέκτασιν αμφισβητεί τον πρωθυπουργό που δέχεται τον σχεδιασμό και τις προβλέψεις του υπουργού του.

Οι άνθρωποι λοιπόν, που χαράζουν την κυβερνητική πολιτική, που κρατούν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους, αμφισβήτησαν τον πρωθυπουργό λίγο μετά την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.


Επίσης, ο κ. Παπανδρέου μετέθεσε για μετά το Πάσχα την εξειδίκευση των μέτρων.
Οι λόγοι είναι προφανείς:

Από τη μια οι βουλευτές και οι υπουργοί πρέπει να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες και αυτές οι επισκέψεις πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο "αναίμακτες".

Από την άλλη είναι προφανές οτι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη. Κι ακόμα κι αν το σχέδιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι έτοιμο δεν είναι σίγουρο οτι δεν θα χρειαστούν διαβουλεύσεις με διαφωνούντες όχι μόνο μέλη της ΚΟ αλλά πλεον και υπουργούς!
Και με όλα αυτά η κυβέρνηση χάνει πολύτιμο χρόνο.

Οι αγορές δείχνουν οτι δεν έχουν καμμία εμπιστοσύνη αφού διαψεύδονται οι προσδοκίες τους και έδειξαν σήμερα κατά την διάρκεια και των 2 εμφανίσεων του πρωθυπουργού την απογοήτευσή τους!


Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. τους απολυσανε?
    τον γιωργο δεν τον φοβαμαι,θα καθαρισει τζαμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]