Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στον πόλεμο

Δύο είναι οι «αστραφτερές» ιδιότητες αυτής της κυβέρνησης: Το ψεύδος και η δουλοπρεπής υποταγή στους ισχυρούς.

Και απαστράπτουν αυτές οι «βασικές» ιδιότητες της κυβέρνησης, ακριβώς γιατί συνοδεύονται με θριαμβολογικές υμνολογίες.

Υμνολογεί την δουλική της υποταγή και την προβάλει αφηνιασμένα, σαν «γενναιότητα», με το σόφισμα της «διάσωσης» της Ελλάδας ή της «στήριξης» των «ανθρωπιστικών» βομβών…

Θριαμβολογεί για το ψεύδος της, εμφανίζοντάς το σαν «ύμνο της αλήθειας», σαν «επιτυχία» και μάλιστα μεγάλη της πολιτικής της, καθώς και σαν «κατοχύρωση» των «εθνικών» μας «συμφερόντων»!!!

Μας λέει, λοιπόν, η κυβέρνηση ότι δεν εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο κατά της Λιβύης και ότι ο ρόλος της Ελλάδας, στη χειρότερη περίπτωση, είναι βοηθητικός και όχι ουσιαστικός.

Αυτά περί «βοηθητικού ρόλου» τα υποστηρίζει και η ΝΔ, καθώς και η κυβερνητική «τσόντα», ο ΛΑ.Ο.Σ.

Βεβαίως και ο «βοηθητικός ρόλος» είναι εμπλοκή…

Αλλά δεν πρόκειται ούτε περί «βοηθητικού ρόλου», αλλά περί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ: Ενεργητική εμπλοκή στον πόλεμο, διαρκώς κλιμακούμενη όλο και πιο βαθειά…

Άκρως αποκαλυπτικός για το βάθος της ελληνικής εμπλοκής, ήταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, με όσα είπε στη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε την Παρασκευή στο Λευκό Οίκο, προς τιμή της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 αλλά και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αμερικανός Πρόεδρος το πρωί της ίδιας μέρας με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, μετά τη λήξη της Συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Μπ. Ομπάμα με τη χαρακτηριστική φράση «πολεμάμε μαζί» απένειμε δημόσια εύσημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, μαζί με τις ΗΠΑ, στους πολέμους στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη.

Σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία, διάρκειας 20 λεπτών, που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του σημερινού «Ριζοσπάστη»: «Σύμφωνα με κυβερνητικές διαρροές, ο Μπ. Ομπάμα σημείωσε με νόημα την «ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στην περιοχή», αναφέρθηκε εκτενώς στις πολεμικές επιχειρήσεις, τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει από θάλασσα, αέρα και έδαφος και συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου «για τη θετική πορεία της χώρας».».

Αλλά ας δούμε και τα πιο συγκεκριμένα γεγονότα (από το ρεπορτάζ του «Ρ»:

«Χτες, σε ελληνικά αεροδρόμια βρίσκονταν 22 «συμμαχικά» μαχητικά αεροσκάφη και ακόμα άλλα 10 μεταγωγικά και άλλων αποστολών.

Ειδικά στη βάση της Σούδας είχαν προσγειωθεί: 6 «Μιράζ-2000» του Κατάρ, 4 «Μιράζ-2000» της Γαλλίας και 6 «F-16» της Νορβηγίας.

Επίσης, 2 ιπτάμενα ραντάρ «KC-135», 2 αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου «RC-135», των ΗΠΑ και ένα αμερικανικό μεταγωγικό «C-130», καθώς και ένα γαλλικό μεταγωγικό «C-160».

Επίσης, στη Σούδα έχει ελλιμενιστεί ένα αμερικανικό υποβρύχιο.

Στη βάση του Αράξου παραμένουν τα 6 βελγικά «F-16», τα οποία παίρνουν μέρος στους βομβαρδισμούς λιβυκών στόχων.

Χρησιμοποιούνται ακόμα, εκτός από τη Σούδα και τον Αραξο, τα αεροδρόμια της Ανδραβίδας και του Ακτίου και ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για χρήση των πολεμικών αεροδρομίων στο Καστέλι της Κρήτης και της Καλαμάτας, πράγμα που επιβεβαιώνει και ο Ε. Βενιζέλος».

Αν όλα αυτά δεν αποτελούν ενεργητική και ουσιώδη συμμετοχή στον πόλεμο τότε οι λέξεις, πράγματι, έχουν χάσει τη σημασία τους…

Αλλά και ο υπουργός Άμυνας, Ε. Βενιζέλος επιβεβαιώνει την εμπλοκή:

«Τώρα, που αναπτύσσεται η ΝΑΤΟική επιχείρηση, θα εξετάσουμε και άλλα αιτήματα, μέσα στο πέπλο αυτό το ΝΑΤΟικό, τα οποία θα τα αξιολογήσουμε, πάντα με κριτήριο το Ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας και πάντα στο πλαίσιο του άρθρου 28 του ελληνικού Συντάγματος»!!!

Και πρόσθεσε ο Βενιζέλος: «Ήδη η ελληνική φρεγάτα “Λήμνος” έχει αναλάβει αποστολή»!!!

Πώς, συνεπώς, να χαρακτηρίσεις αυτή την κυβέρνηση; Και όρος «ανδρείκελα» είναι κομψός…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ".. πάντα στο πλαίσιο του άρθρου 28 του ελληνικού Συντάγματος"

    Επικαλουνται και το Συνταγμα οι ξεφτιλες!!
    Αυτοι που το'χουν κανει κουρελοχαρτο!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]