Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΔΝΤ μειώνει τα επιτόκια δανεισμού στην Ιρλανδία

  • Λόγω αργίας, πρωθυπουργικής ασθένειας και καβγάδων μεταξύ υπουργών, η Ελλάδα δεν έχει τολμήσει ούτε να ψελίσσει παρόμοιο αίτημα, αν και προ ημερών ο κιμπάρης Παπανδρέου δήλωσε ευθαρσώς πως "η Ελλάδα θα πληρώσει όλο της το χρέος μαζί με τους τόκους"!!!

Το επιτόκιο που πληρώνει η Ιρλανδία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που λαμβάνει η χώρα θα υποχωρήσει καθώς τίθεται σε ισχύ η συμφωνία του 2008 για την ενίσχυση της συνεισφοράς της χώρας στο Ταμείο, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ.

Το μέσο επιτόκιο "στην κορύφωση της πρόσβασης" στο πλαίσιο του δανείου θα είναι 3,04% σε χρηματοδότηση για ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών (credit outstanding) διάρκειας λιγότερο από τρία έτη, από 3,17%, ανακοίνωσε το ΔΝΤ όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το επιτόκιο θα είναι 3,85% σε χρηματοδότηση για ανεξόφλητο υπόλοιπο οφειλών διάρκειας για περισσότερο από τρία έτη από 4,04% προηγουμένως.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που συμφωνήθηκαν το 2008, η Ιρλανδία και άλλες χώρες θα γνωρίσουν αλλαγές στις λεγόμενες ποσοστώσεις τους, ήτοι στα ποσά που καταβάλουν και καθορίζουν τα δικαιώματα ψήφου και την πρόσβαση τους σε δάνεια του ΔΝΤ.

Η ποσόστωση της Ιρλανδία στο ΔΝΤ θα αυξηθεί κατά 50% στο ισοδύναμο των περίπου 1,4 δισ. ευρώ.

"Η μείωση του μέσου επιτοκίου είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής των υφιστάμενων πολιτικών χρηματοδότησης στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας αύξησης των ποσοστώσεων και δεν αποτελεί αλλαγή πολιτικής", διευκρίνισε το ΔΝΤ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]