Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»

  • Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.

Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;

Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.

Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.

Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.

Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι.

Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.

Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του.

Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου.

Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας.

Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.

Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς;

Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.

Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.

Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα.

Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό.

Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας.

Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα.

Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας.

Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας.

Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.

Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!

Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.

Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!

Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας.

Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.

Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.

«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».


Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».

Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.

Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια.

Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας.

Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε.

Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις...

Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας.

Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.

Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά.

Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη.

Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες;

Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε.

Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου.

Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες.

Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας…

Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός...

Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..

Φύγε, ΤΩΡΑ!





Η φωτοσύνθεση είναι από το "Γρέκι"





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

103 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ !!!! ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ!!!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ Φ Υ Γ Ε Ι ΤΩΡΑ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Δ Ι Κ Α Μ Α Σ !!!! ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΜΑΛΙ, ΟΥΤΕ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΒΡΩΜΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ῎....ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ,ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ '50. ---- ΕΛΛΗΝΙΔΑ----

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως δεν φευγει!Πρεπει να τον διωξουμε εμεις,και οχι μονον αυτον ,αλλά και άλλα "αγγελουδια"!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ιατρόπουλε , αρχίζεις και μου αρέσεις πραγματικά..Μιλάς Τόσο σαν και μας..Αυτό που περιγράφεις τόσο ποιητικά είναι άλλο τόσο πραγματικό..Στον Τόπο μας και ενωθήκαμε κατά ξένου εχθρού.. και εναντιωθήκαμε και πολεμήσαμε και μεταξύ μας αλλά ποτέ κανείς μας όχι μόνο δεν φώναξε αλλά ούτε καν σκέφτηκε να πη στον άλλον << Φύγε απ τον Τόπο μας>> Ακόμη και οι Κομμουνιστές μας έλεγαν( και το ακούγαμε ευχάριστα) << Αυτόσ ο Τόπος είναι δικός τους και δικός μας>> ακόμη και η Χούντα ( μας) μας έλεγε << θα δικαστείτε σύμφωνα με τις Κείμενες διατάξεις ΜΑΣ>> και όχι ΠασοκοΚαριόληδες σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγγλοσαξωνικού Δικαίου!!! ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΤΟΠΑΚΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιατροπουλε μου εισαι πολυ αντιπαθης αλλα αυτο το κειμενο σου ειναι υπεροχο ....Μπραβο παλληκαρι μου μπας και ξυπνησουν μερικοι λεβεντες ακομη σαυτον τον Αγιο τοπο που θα ξαναβγαλει Ηρωες ,ειναι καιρος πια ,αντε σηκωθειτε
    Β.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να φυγει αυτος & ολη η διεφθαρμενη παρεα του μαζι! που ρημαξαν τη χωρα μας, χρονια τωρα! ειναι ωρα να αφησουμε τα γιαουρτια & να πιασουμε τα ροπαλα & τις πετρες να τους τσακισουμε τους αληταταραδες, τους αχικλεφταραδες, που καταστρεψαν την Ελλαδα με κακοδιαχειριση & ασυνειδητους πολιτες γιατι ετσι τους βολευε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν γυρισε, αλλά τον εστειλαν, μαζι με το "διαχειριστή" του, γιατι οι Αμερικανοι δεν εμπιστευονταν το φιλοβασιλικό και αγγλοφιλο καιροσκόπο Γεωργιο Παπανδρεου Α'.....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλα τα λες αλλα γιατι πρεπει να φυγει ?

    Μονος του δεν “ ανεβηκε” και “ στεφθηκε” “ προθυπουργος” τον εξελεξαν.

    Αρα γραψε και ενα ποιημα γιαυτους που τον εξελεξαν θα ειχε ενδιαφερον. Ολοι μας εχουμε ευθηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητε συνελληνα, εξαιρετικε λογοτεχνη Δημητρη Ιατροπουλε, να ΜΗΝ φυγει!!! να δικαστει απο Ελληνες δικαστες [οχι τα λαμογια που ο ιδιος μαζι με τον σκατοψυχο πατερα του διορισε] και να εκτελεστει. Ο τσαουσεσκου εκανε λιγοτερο κακο στην πατριδα του.

    ευτυχως που υπαρχουν φωνες σαν την δικη σου.
    ΠΡΟΣΕΧΕ τους εφιαλτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχαρητηρια για το παραπάνω πραγματικά "εύστοχο" κείμενο του κυρίου Ιατρόπουλου!

    Μακάρι όλοι μας οι ποιητές να είχαν το ίδιο πατριωτικό φρόνημα με αυτόν και όχι κάποια "θολή" και "χωλή" αντίληψη ότι όλοι είμαστε "πολίτες του κόσμου χωρίς σύνορα, πατρίδες,έθνη και παραδόσεις".
    Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς όπου ο ελληνικός λαός πρέπει να διαλέξει τον "μη χείρωνα" και όχι τον αντικειμενικά καλό απο τους πολιτικούς και όπου δεν υπάρχει πάλη μεταξύ "καλού" και κακού" πολιτικού/ηγέτη αλλά μεταξύ "κακού" και "χειρότερου", είναι καλό να ακούγονται και τέτοια λόγια σαν τα παραπάνω!
    Όταν η ίδια η ηγεσία έχει κυρήξει και ακολουθεί πολιτική εθνικής προδοσίας και έχει αναγάγει το ελληνικό έθνος, ένα έθνος ηρώων, σε ένα μίζερο μοιρολατρικό και καταθλιπτικό λαό και το ελληνικό "κράτος(δύναμη)" σε ένα απλό προτεκτοράτο των ξένων δυνάμεων, πραγματικά χρειαζόμαστε ανθρώπους που τα λόγια τους να μας οδηγούν να ξαναβρίσκουμε το ελληνικό ακμαίο φρόνημα και ηθικό μας!

    Συγχαρητήρια κύριε Ιατρόπουλε!

    Αποστόλης Γ. Μιχολίτσης
    Βόλος 20 Μαρτίου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΡΙΘΟΥΝ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΜΕΡΕΣ... Ο ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Μ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΘΑ ΑΘΩΟΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύ γε!!! Δημήτρη Ιατρόπουλε. Συμφωνώ και άς μου επιτρέψεις να του αφιερώσω και εγώ τούτο, στόν αξιότιμο «προσωρινό» κυβερνήτη αυτού του τόπου.
    Οι Τ(ρ)αγοί

    - Ο λόγος των!
    ακράτεια ούρων, άπεπτων κοπράνων, χείμαρρος βοθρολυμάτων.
    Η χειραψία των!
    στιλπνίζουσα αργυρή χειροπέδη, εις φυλακήν πολυτελείας.
    Το έργο των!
    χρονία μεταμφίεσις καρνάβαλου.
    ‘Η γνώσις των!
    εις τον ζυγόν τιθεμένη των αξιών, ωσεί του αλέκτορος.
    Αληθώς, τούτη η πανώλις, σκήπτρον καί οίακα βαστάζουσα,
    ηνιοχούσα καί κανοναρχούσα την ιστορίαν ημών,
    πότε τελευτήσεται; Ωσονούπω!!!
    Εις την πόλιν, εγγύς καί ωκύς, ο μέλας θάνατος, το φάσγανον σείει.
    Ανατέλλει η νύξ;
    Επί δικαίων - κατά το διάφορον - καί αδίκων
    εις τήν χάρταν σχετικώς αναγράφεται υπό των ταγών:
    «‘Απαντες εισίν ίσοι, όμοια καί ίσα έχουσι δικαιώματα!»
    μόνον όμως τα δικαιούνται, καί ουδέποτε τα έχουσι!
    Τουλάχιστον, οι δασύμαλλοι τε καί κερασφόροι Τράγοι,
    ηγούνται των ποιμνίων των..
    άνευ οίακος, σκήπτρων τε καί καλαβρόπης.-‘Ιων ο Β΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ,ΑΘΑΝΑΤΗ γλώσσα Ελληνική!
    Αγαπητέ ΄Ιων, δεν γνωρίζω ποιά γονιδιακή πρόρρηση φιλοξενεί τον...Α!, αλλά ως ΄Ιων Β΄εσύ,σαφώς και προ-ετοιμάζεις τον ΄Ιωνα Γ'.
    Και,επί της ουσίας,όλοι μας Ίωνες είμαστε κι όχι βέβαια Ιωνάδες!
    Σε ευχαριστώ που μου υπ-εν-θύμισες το Μεγαλείο της Αρχαϊζουσας,Συνέλληνα..
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ειναι ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ τελικα γιατι αν κανουμε μια αναδρομη απο που ξεκινησαν..
    απο ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ του μεγαλυτερου Λαοπλανου & παραμυθατζη .. του Α.Π
    (ο Λαος δεν ξεχνα τι σημαινει Δεξια)..δηλαδη ειναι ενοχοι αυτοι που νομιμοποιησανε την δημοκρατια στο τοπο μετα την μεταπολιτευση..(νομιμοποιωντας το ΚΚ. & εκδιωχνοντας την Β.Μοναρχια.)
    ..και τι εκαναν..( απο το Τσοβολα δωστα ολα...εως για ενα κολοσπιτο..κανανε Εθνικο σπορ το ΚΛΕΨΙΜΟ..)
    μεχρι το σημερα..για το πως θελουν να ξεπουλήσουν-ολοκληρωσουν το "Θεαρεστο" εργο τους.και εμεις οχι μονον τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ...μας την ΛΕΝΕ κιολας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να μη φύγει. Να διακαστεί ΕΔΩ. Είναι κατηγορούμενος. Να μην ξεχνάμε την μήνυση που έχει υποβληθεί από τον γιατρό ΑΝΤΩΝΙΟΥ. ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επιτέλους ένας ποιητής, ένας άνθρωπος των γραμμάτων τόλμησε να γράψει, αυτά που δεν τολμούν τόσο καιρό, να γράψουν όλοι οι άλλοι επιφανείς Έλληνες, καθηγηταράδες, επιστήμονες, νομικοί, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων. Χίλια εύγε Δημήτρη Ιατρόπουλε, το κείμενο σου είναι συγκλονιστικό. Όλοι αυτοί που μας κυβερνούν, με πρωτεργάτη τον Αμερικανό Γιώργο, πρέπει να φύγουν μεσάνυχτα, πριν ο λαός τους πάρει με τις πέτρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Ιατρόπουλε,

    Σας εκφράζω την χαρά μου για την δημιουργική αυτή έκφραση, που συμβαδίζει τόσο με την συλλογική μνήμη εμού του Έλληνα...Του τόσο τυχερού Έλληνα που ο Θεός ή οι Θεοί ή και οι δύο μαζί, του χάρισαν αφειδώς μία Πατρίδα μέ όλες αυτές τις εικόνες, τις ομορφιές και τις χάρες και την οποία όσο και να θεωρεί δεδομένη και όσο και να την βιάζει, σαν νέος πρωτοερωτευόμενος ασυγκράτητος από το πάθος, πάντοτε την αποκαθιστά όταν την επιβουλεύεται άλλος! Ζηλιάρης εραστής, ικανός να χύσει το αίμα του για δαύτη! Πόσο πάθος! Πόσα λάθη! Πόση ΑΓΑΠΗ! ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ!
    Σας ευχαριστώ πολύ για το γλαφυρό και γεμάτο εικόνες κείμενο που λέει την Α-ΛΗΘΕΙΑ (από το Α στερητικό+ΛΗΘΗ).
    Σίγουρα όποιος δεν ξεχνά...Θυμάται αυτά που ήδη γνωρίζει. Αυτά που κληρονόμησε από το DNA του! Αυτά που έχει στο Αίμα του. Αυτά που αποτελούν μέρος του βασικού του ενστίκτου. Και που δεν μπορεί να τα προσδιορίσει! Αλλά που ξυπνούν μέσα του άγνωστα και ηρωϊκά συναισθήματα όταν ακούει την λέξη ΕΛΛΑΔΑ!!!
    Φιλικά και με εκτίμηση,
    Δημήτριος Α. Ζαφείρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΥΡΙΕ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ ΒΑΖΕΙΣ ΦΩΤΙΑ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ
    ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΛΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕ. ΓΙΑ ΟΥΤΕ ΤΡΙΑΝΤΑ
    ΑΡΓΥΡΙΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ.
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΟΥΤΕ ΚΑΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

    ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΕΣ

    ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καταπληκτικο, αν και διαφωνω στο να φυγει. Η μονη λυση ειναι αυτη που μας εχει διδαξει η ιστορια με τη Γαλλικη επανασταση, δηλαδη ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημήτρη Ιατρόπουλε έχεις ψυχή.
    Αλλά προς τι η φυγή???
    Λαίκό Δικαστήριο και στο Γουδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ Δημητρη , ευτυχώς τα τελευταία χρονιά έχουν ανακαλυφθεί τα ‘blogs’ και έτσι την βγάζουν ‘καθαρή’ , ποιοι ? μμ .. Μέχρι πριν 7-8 χρονιά σε όλα τα κατά τόπους κανάλια έβγαιναν , αυτοί που αποκαλούμε η ‘πνευματική Ελίτ ‘ του τόπου μας , και ήσαν νέοι Κολοκοτρώνηδες και Μεγαλέξανδροι τα έχωναν κανονικά και ξεσήκωναν τους ‘νεοέλληνες ‘ .
    Σήμερα τι συμβαίνει ? που κρυφτήκαν όλοι αυτοί οι φασουλομανκες , οι ψευτοδιανωουμενοι ?
    Που κούρνιασαν ? που κρυφτήκαν ? μήπως έχει στερέψει η γνώση τους ? μήπως είναι τυχαίο ? η μήπως έχουν μείνει χωρίς αυτιά ! απ το πολύ τράβηγμα που έφαγαν ?
    Μήπως κιότεψαν ? η μήπως τους έταξαν μπαξίσια ? Πάρε αυτόν τον μισθό και σκάσε ! γιατί αλλιώς έχει και παραμεθόρια ! η και απολυτήριο ! και προκειμένου να χάση την δουλειά του ο πνευματικός διαφωτιστής της Ελίτ μας και να μεινη νυστικη η οικογενεια του ΠΡΟΣΚΥΝΑ ! κιοτεύει ! !
    Τα πρόβατα χωρίς τον τσομπάνο και χωρίς τους τετράποδους φύλακες είναι έρμαιο στα δόντια του λύκου !
    Αντίδραση μηδέν ! και ο λύκος χαίρεται την αναμπουμπούλα !
    Κάποιος πρέπει να Βάλη φωτιά , στην στάχτη έμειναν κάτι λίγες σπίθες !
    Κάποιος πρέπει να εγείρει την χαμένη Ελίτ ! ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟ .Και εσύ φιλε Δημητρη ! δεν είσαι άμοιρος ευθηνών , πρεπει να γεινη μια ΜΑΖΩΞΗ !.... Ο ΦΟΙΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΥ ΤΟΥ ΓΕΝΝΑΤΕ !Γ ΔΡΑΚΟΣ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πρώτη φορά βλέπω τόσα νούμερα μαζεμένα να στηρίζουν έναν αποδεδειγμένα "αγγελοκρουσμένο"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπράβο ,μπράβο και πάλι μπράβο σας κ. Ιατρόπουλε!! , σήμερα μας κάνατε υπερήφανους, εμάς όλους τους Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Δεν βρίσκω λόγια να σας εκφράσω τι αισθάνθηκα διαβάζοντας το «ποίημα σας».Γράψατε το ωραιότερο, καθαρότερο, ειλικρινέστερο, Ελληνικό-Πατριωτικό κείμενο που έχω διαβάσει στα 75 μου χρόνια. Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπράβο ,μπράβο και πάλι μπράβο σας κ. Ιατρόπουλε!! , σήμερα μας κάνατε υπερήφανους, εμάς όλους τους Έλληνες που αγαπάμε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Δεν βρίσκω λόγια να σας εκφράσω τι αισθάνθηκα διαβάζοντας το «ποίημα σας».Γράψατε το ωραιότερο, καθαρότερο, ειλικρινέστερο, Ελληνικό-Πατριωτικό κείμενο που έχω διαβάσει στα 75 μου χρόνια. Μπράβο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Νομίζω αυτοί που πρέπει να πανε στο Γουδί είναι η ολιγαρχία των εκλεκτών που έφαγαν τα δισεκατομμύρια που χρωστάμε και ανεβοκατεβαζουν κυβερνήσεις (ΜΜΕ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΈΣ ΕΤΑΙΡΊΕΣ, ΝΤΑΒΑΝΤΖΙΔΕΣ). Αν θελουμε να σταματήσουμε την πτώση μας ως Έθνος, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΙΏΞΟΥΜΕ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΛΊΓΟΙ. Αν βρεθεί ένας ΈΛΛΗΝΑΣ πατριώτης ΤΏΡΑ (δες Πούτιν) και τους ξεπαστρεψει όλους αυτούς, ίσως και να γλιτώσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σπαρακτικότατο το κείμενο του Ιατρόπουλου. Με τις αλήθειες που ξεχάσαμε , που μας έκλεψαν . Που αδιαφορήσαμε . Τη χώρα και τη λογική , που αφήσαμε να τα διαλύσουν. Μόνο που φοβάμαι πως έχουμε μολυνθεί τόοοοσο ¨ΟΛΟΙ .... Που , να συρθούμε στο χώμα για να ξυπνήσουμε μας πρέπει .... Πρέπει να δούμε ξανά απο την αρχή ΟΛΟΙ τους εαυτούς μας !!!.. Η σαπήλα έχει διαπεράσει τα πάντα. Γιατί πέρα απο τα πολιτικά κτήνη , και τα αρπακτικά , δυστυχώς, συμμετείχε στο παιχνίδι το 95% και των εργαζομένων μικροφουκαράδων ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σπαρακτικότατο κείμενο. Μόνο μην περιορίσετε παιδιά τη διανομή ευθυνών ... ΟΛΟΙ , ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΧΘΗΚΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ και δε μίλησαν , δεν κατήγγειλαν , δεν παραιτηθηκαν , εξ αντικειμένου , είναι και αυτοί προδότες , συναυτουργοί , συνένοχοι.
    Καθαρές κουβέντες . Οχι τσιριτζάτζουλες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εκτιμώ πως θα πρέπει να υποβληθεί ερώτημα, για το αν και πότε θα φύγει, στην αμερικανική πρεσβεία. Αυτοί ξέρουν τα πάντα, ακόμη και το αν θα γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο...
    Αυτοί εξάλλου δε μας τους φέρανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να φυγει και να μην ξαναγυριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Γειά σου Έλληνα ποιητή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Giati na fygei?Gia na mas afhsei na bgaloume monoi mas to fidi ap thn trypa sthn katastash pou etoimase na bre8oume prin kan ginei auto pou einai twra.
    Na katsei k na doulepsei merodouli merofai gi auta pou mas xrwstaei o pateras tou o pappous tou k olo tou to soi ..autos k oi alloi tou synafiou tou.Na dhmeu8ei h periousia tou k na paei sto xreos..oxi mono h dikh tou OLWN TWN BOLEYTWN.
    exallou mas ta xrwstane k den tous xrwstame tpt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Όχι μόνο ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Ιατρόπουλο. Γιατί ακριβώς, μέσα από την ποιητική του ευαισθησία, την «ταπεινή τέχνη του», και ως άριστος χειριστής της γλώσσας και των ιδεών, που αυτή μόνο καθιστά δυνατό να ειπωθούν, συν-κινεί όλους όσους ξέρουν πια ότι οι λίγες δεκαετίες της καταναλωτικής ψευτο-ευμάρειας και της αποβλάκωσης του «εξευρωπαϊσμένου πολίτη» της ψωρο-κώσταινας αρκούσαν για να (ξε) χάσουμε τα απολύτως αυτονόητα, μαζί με τα ιστορικά και πολιτικά κεκτημένα μας. Για να χάσουμε μαζί με τους παππούδες και τα παιδιά μας. Εκείνα που «έμαθαν» ότι ο «προοδευτικός», ο «δημοκράτης» ή ο «αριστερός» είναι εκείνος ο ταλαίπωρος εν δυνάμει «κοινωνικά διακεκριμένος» υπήκοος (ο πιο «μορφωμένος», ο πιο «άνετος», ο πιο «ανεκτικός» κλπ.), που με στερεότυπο τρόπο εμφανίζεται να διαθέτει κάτι σαν κριτική σκέψη όταν σαν δουλικός παπαγάλος επαναλαμβάνει την περιφρόνηση του για έννοιες όπως η πατρίδα ή η πολιτική και πολιτισμική συνοχή ή η ιστορική συνέχεια ενός πληθυσμού που κατοικεί επί ενός εδάφους το οποίο νοηματοδοτεί όχι απλώς ως «φυσικό περιβάλλον», αλλά ως δική του πατρίδα. Εκείνος ο «πολιτικά ορθός ιδιώτης» (ιδιώτης = ηλίθιος)που απορρίπτει μετά βδελυγμίας κάθε ιδέα πολιτισμικής ή ιστορικής οικειότητας – και που συνεπώς, αισθάνεται παντού «ξένος» (ή «μετανάστης»), αναγορεύοντας την «ξενοφιλία» αυτή σε δείγμα της ιδεολογικής του «προόδου».
    Ο Ιατρόπουλος αντιστέκεται. Και κάθε πράξη αντίστασης, έστω ενάντια στις αρχές, στους μύθους και στα δόγματα που επιβάλλονται ως «πολιτικώς ορθά» από το νέο (μετανεωτερικό) ΙΕΡΑΤΕΙΟ των ημιμαθών ψευτοδιανοούμενων και των καθεστωτικών υπαλλήλων που έχουν αναλάβει το προπαγανδιστικό κήρυγμα που οδηγεί τις ιστορικές, λαϊκές κοινωνίες στην διάλυσή τους, κάθε τέτοια συμβολική πράξη αντίστασης λοιπόν θέλει να διατηρήσει κάτι που απειλείται – και συνεπώς, ο κάθε διανοουμενίσκος του καθεστώτος μπορεί να χαρακτηρίσει την αντίσταση ως κάτι το «συντηρητικό». Ο «ριζοσπαστισμός» όλων αυτών των έμμισθων ή απλώς δειλών και γελοίων έγκειται τελικά στο να θεωρήσουν την «παγκόσμια κοινωνία» την οποία οραματίζεται όλος ο νεοφιλελευθερισμός ως μια «ανοικτή κοινωνία ομιλούντων διπόδων». Σε αυτήν υποτίθεται ότι θα πρέπει πλέον «να ανήκομεν». Η πολιτική ηγεσία αυτών των φιλελεύθερων καραγκιόζηδων βρήκε στον ΓΑΠ τον ιδεώδη της πρωθυπουργό. Έχει δίκιο ο Δημήτρης να του λέει απερίφραστα: «φύγε τώρα, με το καλό. Δεν είσαι επιθυμητός, όχι απλώς επειδή είσαι ξένος, ούτε απλώς επειδή είσαι βλάκας, αλλά επειδή είσαι ανίκανος να γίνεις ένας από εμάς και να συγκινηθείς μαζί μας, με αυτά που εμάς μας μαγεύουν, μας συνεπαίρνουν, μας κάνουν να θυμώνουμε, να λυπόμαστε ή να γελάμε.»
    Είναι ίσως η ώρα της ποίησης – και ο Δημήτρης το ξέρει. Κάπως πρέπει να «δοθεί το σύνθημα», έτσι ώστε η «χαρά να αναστηθεί», όπως λέει και το τραγούδι…
    Γιάννης Παπαμιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σ'ευχαριστώ κ. Ιατρόπουλε, που ανασκουμπώθηκες και μέσα από εσένα και το λόγο σου, όλοι οι Έλληνες ποιητές, που πολύ μα πάρα πολύ καιρό εσιώπησαν....
    Και βρυχάσαι, απειλεις, προειδοποιείς , εξωστρακίζεις τόσο όμορφα το υπέρτατο κάθαρμα και προδότη της χώρας μου, της Ελλάδας μας....
    Σ'ευχαριστώ αληθινά.!
    Το ποίημα σου το τύπωσα και το μοιράζω παντού, ας μη πιστεύω οτι θα τον κάνει να φιλοτιμηθεί και να γκρεμοτσακιστεί από εδώ αυτός και τα τσιράκια του,

    Άλλωστε δε θα προλάβουν, ΕΔΩ θα γίνει ο τάφος τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σ'ευχαριστώ κ. Ιατρόπουλε, δε χορταίνω να σε διαβάζω και να γλυκαίνει η ψυχή μου, καιρός ήταν η ποίηση να πάρει θέση και να καθοδηγήσει πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΟΥΡΕΙΟ ΤΟΥ ΡΗΓΑ ΚΑΙ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ!!!!!
    ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πολύ καλό και αληθινό ..το αναδημοσιεύω ... το τυπωνω και το βαζω στο γραφειο μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ καλό και αληθινό ..το αναδημοσιεύω ... κι ελπιζω το νόημα του να μας ταράξει ακόμη πιο πολύ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Δ Ι Α Ν Ο Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ...ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ Υ Ρ Ι Ε ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ..ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΟΥΡΔΑ...ΑΠΟ ΜΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΗΛΕΠΕΡΣΟΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κουτσοί στραβοί στον αγ. παντελεήμονα.Πολύ τα απλοποιούμε τα πράγματα και θα στουκάρουμε.Ο Παπανδρέου
    είναι μια προβληματική περίπτωση,αλλά μην τα φορτώσουμε ολα σ'αυτόν γιατί άκρη δεν θα βρούμε,εκτός βέβαια αν θέλουμε για κυβέρνηση τον Τριανταφυλόπουλο,τον Χαρδαβελα ,την Πάνια,τον Αυτιά και τα λοιπα αστέρια του φαληρισμένου ΑLTER,που ειναι και φίλοι του ποιητή.
    Αν είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά σαν κοινωνία,διαφορετίκα με θούριους του νηπιαγωγίου πιάσε το αβγό και κούρεφτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. περισσότερες παπαριές δεν έχω διαβάσει μαζεμένες...
    Αγαπητέ μεγάλη ιδέα έχεις για το συνάφη μας... έχει Λόγο και Τιμή ο Έλληνας ρε μεγάλε? που ζείς? Διάβασε λίγο ιστορία να μάθεις για την προέλευση των νεοελλήνων.. Αρβανίτες, Βλάχοι και Γύφτοι είμαστε... Λαμόγια, δειλοί και ανίκανοι.. Κάθε 30-40 χρόνια βαράμε και απο μια χρεοκοπία οι ανεπρόκοποι...προσβάλεις τους πραγματικούς Ελληνες με αυτά που γράφεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ελληνάρα θα σου πρότεινα να βγείς παρά έξω απο το καβούκι σου, να δείς πως ζεί ο υπόλοιπος κόσμος και μετά να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη. να δείς την χωχαρούπα σου απο μακριά μπας και καταλάβεις που βρίσκεσαι και ποιός είσαι. Α, ρίξε και κανένα κούρεμα μπάς και γίνεις άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ανώνυμος 3.51

    Όχι μόνο ένα μεγάλο μπράβο, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δημήτρη Ιατρόπουλο. Γιατί ακριβώς, μέσα από την ποιητική του ευαισθησία, την «ταπεινή τέχνη του», και ως άριστος χειριστής της γλώσσας και των ιδεών, που αυτή μόνο καθιστά δυνατό να ειπωθούν, συν-κινεί όλους όσους ξέρουν πια ότι οι λίγες δεκαετίες της καταναλωτικής ψευτο-ευμάρειας και της αποβλάκωσης του «εξευρωπαϊσμένου πολίτη» της ψωρο-κώσταινας αρκούσαν για να (ξε) χάσουμε τα απολύτως αυτονόητα, μαζί με τα ιστορικά και πολιτικά κεκτημένα μας. Για να χάσουμε μαζί με τους παππούδες και τα παιδιά μας.

    Γιάννης Παπαμιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος 2.18 πμ

    Εκείνα που «έμαθαν» ότι ο «προοδευτικός», ο «δημοκράτης» ή ο «αριστερός» είναι εκείνος ο ταλαίπωρος εν δυνάμει «κοινωνικά διακεκριμένος» υπήκοος (ο πιο «μορφωμένος», ο πιο «άνετος», ο πιο «ανεκτικός» κλπ.), που με στερεότυπο τρόπο εμφανίζεται να διαθέτει κάτι σαν κριτική σκέψη όταν σαν δουλικός παπαγάλος επαναλαμβάνει την περιφρόνηση του για έννοιες όπως η πατρίδα ή η πολιτική και πολιτισμική συνοχή ή η ιστορική συνέχεια ενός πληθυσμού που κατοικεί επί ενός εδάφους το οποίο νοηματοδοτεί όχι απλώς ως «φυσικό περιβάλλον», αλλά ως δική του πατρίδα.

    Γιάννης Παπαμιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος 5.46μμ.

    Ο Ιατρόπουλος αντιστέκεται. Και κάθε πράξη αντίστασης, έστω ενάντια στις αρχές, στους μύθους και στα δόγματα που επιβάλλονται ως «πολιτικώς ορθά» από το νέο (μετανεωτερικό) ΙΕΡΑΤΕΙΟ των ημιμαθών ψευτοδιανοούμενων και των καθεστωτικών υπαλλήλων που έχουν αναλάβει το προπαγανδιστικό κήρυγμα που οδηγεί τις ιστορικές, λαϊκές κοινωνίες στην διάλυσή τους, κάθε τέτοια συμβολική πράξη αντίστασης λοιπόν θέλει να διατηρήσει κάτι που απειλείται – και συνεπώς, ο κάθε διανοουμενίσκος του καθεστώτος μπορεί να χαρακτηρίσει την αντίσταση ως κάτι το «συντηρητικό».

    Γιάννης Παπαμιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος 9.14πμ.

    Ο «ριζοσπαστισμός» όλων αυτών των έμμισθων ή απλώς δειλών και γελοίων έγκειται τελικά στο να θεωρήσουν την «παγκόσμια κοινωνία» την οποία οραματίζεται όλος ο νεοφιλελευθερισμός ως μια «ανοικτή κοινωνία ομιλούντων διπόδων». Σε αυτήν υποτίθεται ότι θα πρέπει πλέον «να ανήκομεν». Η πολιτική ηγεσία αυτών των φιλελεύθερων καραγκιόζηδων βρήκε στον ΓΑΠ τον ιδεώδη της πρωθυπουργό.

    Γιάννης Παπαμιχαήλ.
    Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
    Πάντειο Πανεπιστήμιο.


    Υ.Γ. Είναι ίσως η ώρα της ποίησης – και ο Δημήτρης το ξέρει. Κάπως πρέπει να «δοθεί το σύνθημα», έτσι ώστε η «χαρά να αναστηθεί», όπως λέει και το τραγούδι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. "Ανώνυμε επί...4" κονομάς μεροκαματάκι,μπαγασάκο,ε; Διάβασε τι λέει ο καθηγητής, να μάθεις και πώς γράφεται το "συνάφι" και πως ο Άγιος Παντελεήμονας θέλει κεφαλαία,και πως το εγγλέζικο ερωτηματικό, "μαρτυράει" τα Ρεπουσάκια,όλα σας!
    Αλήθεια ρε γίγαντα,ΕΣΥ δεν έχεις ονοματάκι; Δεν είσαι "νοματαίος" εσύ;
    Πονάς "υπαλληλάκο"ε; Πονάς!
    Έννοια σου, οι μέρες σας είναι μετρημένες. Δεν πρόκειται φυσικά να σου κάνουμε "αυτό" που ζητάει το βρακάκι σου, μη σκιάζεσαι από τους Ελληνάρες, στην ακρούλα σου να ξε-μείνεις, αλλά "συμβασιούλα" γιοκ!Ώστε να έρθεις μετά να γλείψεις εμάς για να συνεχίσεις τη δουλειά σου, λάσπη και δήθεν "απομυθοποίηση". Εγχειρίδια της CIA, στο Μοναστηράκι με τρία ευρώ ρε κορόιδο! Τι σου δώσανε να διαβάσεις, αφού είσαι μισογραμματιζούμενος,φουκαρά μου.
    Σας πήρε χαμπάρι όμως ο λαός μας και δε μασάει από "Πολίτες του Κόσμου".
    Εγώ λοιπόν που είμαι νοματαίος, υπογράφω με το -όποιο,δεν έχει σημασία- όνομά μου, φαρδιά πλατιά:
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.
    Εσύ,μπορείς να κάνεις το ίδιο; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Και ξέρεις γιατί; Γιατί το στριγκάκι σου,από μπροστά,είναι ΑΔΕΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μεγάλε νοματαίε, άρχοντα, κοίτα που κατάντησες τον τόπο σου… Σε πόσους χρωστάς ρε? Σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είσαι ικανός να διαχειριστής τον τόπο σου ρε.. κατάλαβέ το. Που είναι τα προϊόντα σου? Που είναι η παιδεία σου? Που είναι τα συγγράμματά σου? Που είναι η Δικαιοσύνη σου? Όλα απ’ έξω τα αγοράζεις με δανεικά… ούτε πριτσίνι δεν παράγεις… Ρε κουτέ τι νόμισες? Μόνο εσύ είσαι νοματαίος? Μόνο εσύ είσαι κάτοχος Γής? Μόνο εσύ κόπτεσαι για τούτον εδώ τον τόπο? Θίχτηκες που ο ΓΑΠ προσπαθεί να βάλει τάξη στην Μαφία του Δημοσίου? Στις ΔΕΚΟ που παράγουν συνεχώς ελλείμματα? Που προσπαθεί να σε βάλει σε τάξη? Να ανταμείβεσαι ανάλογα με το τι παράγεις? Σε χαλάει το κράτος δικαίου.. η πραγματική δημοκρατία ε? Όσο για τον καθηγητή της Παντείου τι έγινε του κόψανε το επίδομα «προθέρμανσης αυτοκινήτου» και «έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία»? είδαμε που τοποθετούσαν τα λεφτά των φορολογουμένων.. σε Φερράρι και Life style… Θα έρθει και η σειρά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. "Θίχτηκες που ο ΓΑΠ προσπαθεί να βάλει τάξη στην Μαφία του Δημοσίου? Στις ΔΕΚΟ που παράγουν συνεχώς ελλείμματα? Που προσπαθεί να σε βάλει σε τάξη? Να ανταμείβεσαι ανάλογα με το τι παράγεις? Σε χαλάει το κράτος δικαίου.. η πραγματική δημοκρατία ε?"

    Καλέ μου άνθρωπε, πες το μας απ την αρχή χριστιανέ μου, αυτό, που μας βάζεις στο λούκι, να μιλάμε... και μαζί σου!
    Αμάν ρε πούστη μου, 200 λέξεις και παραπάνω χαλάσαμε για...σένα,πα,πα,πα...

    Ο Μεγάλος Νοματαίος ΄Αρχοντας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Το Τσοβολα δωστα ολα..δεν ειναι και τοσο μακρια..ουτε το για ενα ΚΟΛΟΣΠΙΤΟ..ουτε το ελεεινο φαγοποτι των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ..ουτε το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ..ουτε η δημιουργηκη λογιστικη..ουτε η κοινωνικη πολιτικη με τα ΔΑΝΙΚΑ..ουτε η ελεινη πραξη ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ενος ολοκληρου Λαου στα περατα της Γης....ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ρε ΓΑΜΩΤΟ..
    Το δημιουργω προβλημα για να πουλησω την λυση του ΚΟΥΡΑΣΕ (μεγαλε 11.11)
    οπως εξοργιζει και ο συνψηφισμος που επιχειρηται απο αυτους που ΔΙΟΚΓΩΣΑΝΕ με τις διαφορες προεκλογηκες προσληψεις στο Δημοσιο (για να κανουν στρατιες χαραμοφαηδων ψηφοφορων)..για να ερθουν εκ των υστερων να ψαχνουν ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ..με το γνωστο ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...αλλα ειναι και ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να "μαζεψουν" τα ασυμαζευτα που τοσα χρονια σωρευτηκανε..παρα μονον αρκουνται& περιοριζονται στο να ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ...για το ΑΘΛΙΟ αυτο ΚΑΘΕΣΤΩΣ που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ...και που πολυ καλα εκανε ο ΚΚ και ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΤΖΑΜΑΡΙΑ που περιεκλειε ολη αυτη την σωρευμενη διαπλεκομενη διαφθορα και ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. καλο το "concept" σου κε ποιητα ,αλλα το να πατας σε δυο βαρκες, ειναι μακραν χειροτερο απο την πολιτικη του gap και της κλικας του.αυτος σιγουρα παταει σε μια βαρκα φιλε.
    θυμισου οτι και σε αντιστοιχες κατοχικες καταστασεις,καποιοι αλλοι που ειχαν καλες προθεσεις,σε δυο βαρκες πατουσανε,και στο τελος τους πηρε ο διαολος κι αυτους και τους αλλους........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ .ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. μαζι με τον GAP πρεπει να φυγει και το ΜΙΣΟ χαραμοφαιδο δημοσιουπαλληλικο παραπανισιο προσωπικο.με τους 15 μισθους και τα επιδοματα εγκαιρης προσελευσης στην υπηρεσια του ...κλπ.. ολα τα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ που εξασφαλιζε ο ΣΤΡΑΤΟΣ των ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
    Πρός τους Αναγνώστες μας:

    Φίλες και Φίλοι που παρακολουθείτε το διάλογο και εν πολλοίς συμμετέχετε σ' αυτόν, θα ήθελα για λίγο να ξεναγηθούμε μαζί, στον πυρήνα της Προβοκάτσιας, έτσι όπως αυτή "μαστορεύεται" χρόνια τώρα από διάφορους εγκάθετους επαγγελματίες του παρα-μπλα-μπλα, που υπηρετούν μονίμως τα συγκεκριμένα συμφέροντα που οδήγησαν κι αυτή τη φορά, σ' αυτή τη γενιά τον τόπο μας στην εξαθλίωση μέσα από τη δική τους εξαχρείωση:

    Στην εξέλιξη λοιπόν του διαλόγου μας, είναι φυσικό και απολύτως δημοκρατικό να μη συμφωνεί κάποιος με την άποψη που προτείνει ο γράφων.
    Εκφράζει τότε την αντίθεσή του,με επιχειρήματα,ακόμη αν θέλετε και με παρορμητική διάθεση. Είναι και πολύ...ελληνικό,αυτό, κι εμένα μου συμβαίνει και δεν το απωθώ, το αφήνω να βγει,είναι δείγμα ζωντάνιας στο διάλογο, άνθρωποι με νεύρα και αίμα που κυλάει στις φλέβες μας είμαστε οι ΄Ελληνες,δεν είμαστε ξενέρωτοι.

    Κοιτάξτε όμως τι γίνεται εδώ και πώς δουλεύουν οι εγκάθετοι. Με συνεχόμενες παρεμβάσεις,κολλητές,δηθεν από διάφορους, σε ρυθμό πολυβόλου, για να αλλάξουν τη διάθεση των διαλογιζομένων και να τους βάλουν σε καινούριο "ξαφνικό" επίπεδο, επιτίθενται στον γράφοντα,κυρίως ως προς την προσωπικότητα και τη φυσιογνωμία του.

    Λέει ας πούμε ο "δικός μας" εδώ, επαγγελματίας, ότι ο Τριανταφυλλόπουλος είναι φίλος μου. Και έχω να βγω λοιπόν σε εκπομπή του από το...2000! 11 χρόνια! Στον Χαρδαβέλλα βγαίνω μια φορά το χρόνο και τώρα πια καθόλου, γιατί απέχω των τηλεοράσεων, μετά τον ΓΑΠ και τα όσα συμβαίνουν στα Μίντια. Η Αννίτα Πάνια,δεν είναι φίλη μου, οι δρόμοι μας είναι διαφορετικοί,αν και έχω προλογίσει μια ποιητική της συλλογή όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια, πριν προχωρήσει στην τηλεοπτική της καριέρα.

    Αφου λοιπόν, με τις δυό τρείς τοποθετήσεις του, κι αφου αμφισβητήσει τον ποιητικό μου λόγο, για να με "θάψει" υποτίθεται ως ποιητή, ο προβοκάτορας, το παίζει και λίγο σνομπ, σε στιλ, τι να ασχολούμαστε τώρα με τον Ιατρόπουλο, και για να πάρει με το μέρος του (νομίζει...) και τους συντηρητικούς αναγνώστες μας, τα βάζει και με τα ...μαλλιά μου.

    Η δουλειά του λοιπόν δεν είναι να μας πει τη γνώμη του αλλά να αποδομήσει την εικόνα μου. Ποσώς ενδιαφέρεται γι αυτά που γράφω. Η εντολή που έχει είναι: "Επίθεση αμέσως,γιατί τα μηχανάκια μας δείχνουν ότι έσπασε όλα τα κοντέρ κι έκανε σε 23 ώρες, 13,964 αναγνώσεις, μόνο από εδώ,στο Ας μιλησουμε επιτέλους!"

    Επειδή όμως, πήρε το λόγο κι ένας εξέχων πανεπιστημιακός στο διάλογό μας, (που δεν σας κρύβω ότι με τιμά με τη φιλία του και ήθελε να παρέμβει) σε επόμενο ποστ ο προβοκάτορας καρφώνει και τον καθηγητή!

    Κατόπιν μας βγαίνει καθαρά Παπανδρεϊκός, και το γυρίζει καρφώνοντας υποτίθεται τον ΓΑΠ και την...κλίκα του, και ρίχνει μελάνι, αφήνοντάς μας υποτίθεται στην απορία: Ποιές είναι οι δυό βάρκες που πατάει ο Ποιητής; Και τι έγινε στην Κατοχή με αυτούς που πατούσαν σε δυό βάρκες; Και ποιοί ήταν αυτοί; Οι Κομμουνιστές; Οι δωσίλογοι; Και ποιούς πήρε ο διάολος μόλις τέλειωσε η Κατοχή; Και τους μεν και τους δε;

    Κι όλο αυτό, Κυρίες και Κύριοι, επειδή τις τελευταίες μέρες, με λύσσα, σ΄όλο το Διαδίκτυο,έχουν ξαμοληθεί οι "υπάλληλοι" αυτοί, να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί από ένα μαγαζί που κλείνει, το ΠΑνχρηματικό ΣΟρο-πιασμένο Κόλπο!

    Θα χρησιμοποιήσουν κι άλλα, κι άλλα μέσα.΄Ομως,το ποτάμι δεν γυρίζει πλέον,πίσω! Κι όταν περάσει κι αυτή η Κατοχή, τότε θα κάνουμε και το λογαριασμό..

    Μέχρι τότε, ο καθένας μας ας κάνει τη δουλειά του. Εμείς με την Πατρίδα μας κι αυτοί με την Παρτίδα τους.
    Μπροστά στην Ιστορία και μάλιστα την Ελληνική, όλοι μας είμαστε ένας απλός αριθμός. Αλλά μαζί με το διπλανό μας γινόμαστε αθροισμα ικανό να την βοηθήσει..

    Καλό Σαββατοκύριακο, συγχωρέστε με αν σας κούρασα, αλλά Τέτοια και Τέτοιους έχω μάθει να τα σκοτώνω στη ρίζα..

    Ο Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. χατζηαναγνωστου γιωργος9 Απριλίου 2011 στις 3:37 μ.μ.

    ολα αυτα τα γουρουνια της πολιτικης που κρυβονται πισω απο την σιωπη των ΜΜΕ χτυπωντας αλυπητα τον λαο που ψαχνει να βρη την χαμενη του αξιοπρεπεια εξω απο τους καδους των super market κ.α. πρεπει να εκδιωθουν απο την χωρα σαν εθνοπροδοτες αφου πρωτα διαπομπευτουν. Και η διαπομπευση εχει αρχισει ..αν γλυτωσουν το παλουκωμα εξω απο την βουλη ειναι αλλο θεμα ...τα γουρουνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κυριε Ιατροπουλε θα σας παρακαλεσω οπου σταθειτε και οπου βρεθειτε σε Μ.Μ.Παραπλανησης να τα λετε αυτα τα λογια...οτι εχουμε εναν πρωθυπουργο που δεν ειναι Ελληνας...βαλτε κατω το γενεολογικο του δεντρο και θα δειτε πως ειναι περισσοτερο εβραιος παρα Ελληνας...και δεν φτανει η καταγωγη μονο αλλα δεν ειναι Ελληνας και στους τροπους...δεν ειναι σαν και μας...πατριδα του ολη η γη...Πατριδα Μας η Γη Μας...Καλυτερα χρεωκοπεια-πεινα-φτωχεια-αξιοπρεπεια και περηφανεια παρα ξεπουλημα-ντροπη-φυτοζωη...ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΡΕΕΕ,ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ...ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μέσα από τα ποιήματα βγαίνουν οι Αλήθειες!
    Φτάνει πιά μας ρουφήξατε το αίμα, δεν αντέχουμε άλλο θέλουμε το οξυγόνο μας πίσω, μας δηλητηριάσατε, χάσαμε το γέλιο μας, την ηρεμία μας, ναι ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ο Αντρέας θέλει να σώσει τον τόπο αλλά δεν τον αφήνουν μάλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εύγε κ. Ιατρόπουλε! Μ' ένα ποίημα μιλάει κανείς σε γεννημένους ποιητές και τρελούς. Ναι, είμαστε όλοι οι Έλληνες Αγγελοκρουσμένοι! Πάντα είμασταν γι' αυτό ξεχωρίζαμε. Γιατί η μάνα μας "στα ηλιοσκαλοπάτια" μας έμαθε να ζούμε. Γιατί τ' αυτιά μας είναι κλειστά στις φωνές μέσα απ' το βούρκο, που μας ζητάνε να χαμηλώσουμε τα φτερά.
    Ακόμα και μέσα από το βούρκο, τα μάτια μας τραβάνε την ψυχή προς τον ουρανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΑΔΕΛΦΙΑ, ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣA ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ."ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ."
    ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΝΕΟ ΕΠΟΣ.
    ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Προσπαθώντας να εφαρμόσω το δικαίωμα του καθενός να εκφράζεται ελεύθερα, έχω αφήσει τα σχόλια ανοιχτά προκειμένου να προάγεται ο διάλογος μεταξύ των αναγνωστών, αλλά και του εκάστοτε συντάκτη. Όμως, από τη βάση του ο διάλογος προϋποθέτει επιχειρήματα και αντεγκλήσεις (και όχι ύβρεις) μεταξύ των διαφόρων τοποθετήσεων. Με λύπη μου διαπιστώνω πως μερικοί αρέσκονται στο να σχολιάζουξν με ύβρεις και υπονομούμενα χωρίς να καταθέτουν τα επιχειρήματά τους. Εκτός του ότι αυτο-υποβιβάζουν την λογική τους, οι σχολιαστές αυτού του είδους εντείνουν τις εντυπώσεις των εγκάθετων τρωγλοδυτών του διαδικτύου που εκτελώντας μισθωμένες υπηρεσίες σκοπεύουν στην συκοφάντηση, την παραπλάνηση ή τον εξωστρακισμό από το δια ταύτα του κειμένου που ενοχλεί τους εργοδότες τους.
    Προκειμένου να μην συγκαταριθμείστε (όλοι εσείς που έχετε άποψη και τεκμήρια για να την στηρίξετε) με τους παλιούς "σακουλάδες" των διαφόρων παρακρατικών οργανώσεων, θα σας παρακαλούσα να είστε περισσότερο ενδελεχείς στις τοποθετήσεις σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. IATROPOULOS;= ETHNIKO ELLINIKO 100% KEFALEO. PROTASI: STO YOUTUBE DITE, KAZAKOS GIA PASOK-DIAFTHORA. AKSIZI KE AFTO. alexandros k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αγαπητέ κ. Ιατρόπουλε
    Νιώθω την ανάγκη να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου και τον θαυμασμό μου για το υπέροχο κείμενο σας. Το λέω αυτό γιατί μέχρι σήμερα δεν σας έτρεφα και ιδιαίτερη εκτίμηση.Μάλλον πρέπει να να αναθεωρήσω αυτή την άποψη. Ανθρώπους σαν εσάς χρειαζόμαστε να ξυπνήσουμε μάλλον! Συγχαρητήρια θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. "Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα"
    Όπως λέμε: τουρλού τουρλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Να σε βοηθήσω καλέ μου φίλε Ανώνυμε 6.44 μ.μ.

    Καλοκαίρι του 1998, συναυλία στο Ηρώδειο, με το Λαϊκό Ορατόριο: "ΑΙΓΑΙΟ ΑΓΙΟΠΕΛΑΓΟΣ", (Μουσική Γιώργου Κατσαρού σε ποίηση των Ηλία Λυμπερόπουλου+ και Δημήτρη Ιατρόπουλου). Τραγούδησαν η Βίκυ Μοσχολιού+, ο Μανώλης Μητσιάς, η Βιβέττα Κούρση κι ο Γιώργος Τσαρνάς.Απαγγελία:Ειρήνη Μπαλτά και Γιώργος Χριστοδούλου.

    Στο τραγούδι: "Χιλιάδες χρόνια σ' αγαπώ", (εδώ ο στίχος ήταν δικός μου), την ώρα που ακούγεται απ΄το Μητσιά η τελευταία φράση: "Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα / ίδιο καράβι,ίδια ρότα,ίδια μοίρα",όλο το Ηρώδειο (12.000 θεατές,ήταν κατάμεστο..)σηκώνεται ΟΡΘΙΟ και ζητωκραυγάζει.
    Ένα δάκρυ περηφάνειας, από εκείνη τη στιγμή, φίλε, διανυκτερεεύει από τότε μέσα μου.
    Και δεκατρία χρόνια μετά, που το ΑΙΓΑΙΟ μας, το ΑΓΙΟΠΕΛΑΓΟΣ, ζει μοιραίες ώρες για μιαν ακόμη φορά στην ιστορία του, γράφοντας το "Φύγε ΤΩΡΑ" (που πριν με ειρωνευτείς,μου έκανες την τιμή και το διάβασες πρώτα) βγήκε πάλι από μέσα μου, μαζί μ εκείνη τη φράση..

    Με τιμή,
    ο Δημήτρης Ιατρόπουλος.
    Υ.Γ. Σου χαρίζω και όλο το τραγούδι απ' όπου και ο επίμαχος (για σένα) στίχος:

    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ Σ ΑΓΑΠΩ

    Γαλάζια κύματα, τ'Απρίλη χελιδόνια
    για μας τα στρώνει η Αφροδίτη τα σεντόνια
    Φύλακας στέκει στο κρεβάτι άγγελός μας,
    μη λεκιαστεί με συννεφιές ο ουρανός μας..

    Χιλιάδες χρόνια σ αγαπώ
    μες στ΄Αγιοπέλαγος αυτό,
    σε ταξιδεύω στον καιρό..
    Με δαχτυλίδι και σταυρό
    χιλιάδες χρόνια σ αγαπώ..

    Γαλάζια κύματα φεγγάρια μαγεμένα
    νησιά πανάρχαια στο φως ζωγραφισμένα
    με Ποσειδώνα κι Αη Νικόλα στην αρμύρα
    ίδιο καράβι, ίδια ρότα,ίδια μοίρα..

    ------------------------------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Eυγε! Ας γινει λοιπον η σπιθα που θα ξησηκωσει την λαικη οργη και τον θυμο των Ελληνων αυτο σου το εμψυχο Ελληνικοτατο αρθρο! Αθανατη Ελληνικη γλωσσα που κοκκαλα δεν εχεις και κοκκαλα τσακιζεις!
    Να σε ειχα κοντα μου να σε φιλουσα παλληκαρι μου!
    Εχεις ψυχη! Εχεις θαρρος και κουραγιο!
    Εχεις Ιχωρ στο αιμα σου! Την αθανατη θεικη ουσια που κυκοφορει μονο στο αιμα των πραγματικων Ελληνων!
    Εξω απο την πατριδα μας οι οικονομικοι εκτελεστες -φονιαδες του λαου μας μαζι μ' αυτους που τους κουβαλλησαν εδω για να την καταστρεψουν!
    Συμμαχια προδοτων πατριδοκαπηλων κυβερνα τον τοπο.
    Και αν εχουν φιλοτιμο και ευαισθησιες καποιοι στην αβουλη Βουλη μας πρεπει ν αρχισουν να παραιτουνται.
    Γιατι 300 ελικοπτερα δεν θα βρεθουν οταν αρχισει η μαζικη ατακτη υποχωρηση και η αρον αρον φυγη τους απο την χωρα! Και τοτε θα μεινουν στα χερια του Ελληνικου λαου να λογοδοτησουν και να καταδικαστουν για τα εγκληματα και την γενοκτονια των Ελληνων! Και θα βλαστημαν την ωρα που δεν παραιτηθηκαν αλλα συνεργαστηκαν με τους εχθρους της χωρας.
    Απεχθες χαρακτηριζεται στην Διεθνη νομικη του ορολογια το χρεος της Ελλαδος γιατι δεν ηταν σε γνωση του Ελληνικου λαου ουτε οι οροι των δανειοληπτικων συμβασεων ( ακυρωτικοι λογοι του ιδιου του χρεους) ουτε ο τροπος πληρωμης του! Με το αιμα του Ελληνικου λαου θα πληρωθουν οι λαμογιες και οι μιζες σας κα..θ..ια;;;
    Ψαξτε το γιατι δεν πρεπει και δεν γινεται να πληρωθουν αυτα τα χρεη! Ψαξτε την ενοια του απεχθους χρεους για να επιβεβαιωσετε τα οσα λεει ο Ιατροπουλος. Ποσες χωρες εφηρμοσαν τον ορο αυτο και πως αποτιναξαν απο πανω τους αδιαφανεις και παρανομες οικονομικες δανειοληπτικες συμβασεις που ειχαν συναψει τα διεφθαρμενα καθεστωτα τους και οι διεφθαρμενοι πολιτικοι τους!
    Ανηθικα παρανομα χρεη που παρθηκαν με αδιαφανεια και με δολο κατα του συμφεροντος της χωρας και των πολιτων της, ειναι ανηθικο και παρανομο να πληρωνονται!
    Ευγε παλληκαρι μου ειμαστε μαζι σου. Μας εδωσες φωνη. Μας καθαρισες τον λαρυγγα αλλα προπαντων αφυπνισες την Ελληνικη μας συνειδηση.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΙΑ! ΕΙΣΑΙ Ο ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΡΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Μπράβο κ. Ιατρόπουλε.΄Ομως μπορείτε να οδηγήσετε τους ΄Ελληνες να πιστέψουν στον ανώτερό τους εαυτό;΄Οχι όπως κοιτάει ο καθένας να κάνει απεργία για να διεκδικήσει δυο δεκάρες και ποτέ μια απεργία για διεκδίκηση μιας δεκάρας αξιοκρατία. Μπορείτε να διδάξετε τον ΄Ελληνα να μην είναι μια μάζα που οδηγείται από τον καθε τυχάρπαστο και που χρησιμοποιείται για εξυπηρέτηση συμφερόντων και στο τέλος να πιστεύει ότι κάνει επανάσταση; Αυτή τη στιγμή μπορούν να βγουν μπροστά και να οδηγήσουν πραγματικά οι άνθρωποι του πνεύματος; Αυτοί που θα σταθεί ο κόσμος να τους ακούσει πρώτα γιατί έχει ακουστεί το όνομά τους και μετά γιατί έχουν κάτι ουσιαστικό να πούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ !!! ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΡΣ !!! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΤΙΠΟΤΑ !!! ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ !!!
    ΓΙΑΡΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΟΥΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΤΟ ΛΑΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΠΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΞΗΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΑΙΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ .ΑΝ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΥΕΒΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΣΩΣ ΕΛΠΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!! ΦΩΝΑΞΕ ΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ας γίνει ο λόγος έργο και ας φύγει όσο είναι καιρός με την ανάλογη παραδειγματική τιμώρια. Ας δικαστεί για εσχάτη προδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Μήπως ξέχασες να αναφέρεις και τον Καραμανλή στο ποίημα σου, τυχαίο? δεν νομίζω!!!. Και ο χοντρός έφαγε, και μάλιστα έφαγε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ, ο Γιώργος ΔΕΝ έφαγε, καταλάβετε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. 1-ΜΠΡΑΒΟ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΕ
    2-ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
    ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
    3-ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΡΑΣΗ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ.ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΩΡΑ
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.ΘΕΛΩ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ, ΝΑ ΝΙΩΣΩ
    ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΞΑΝΑ.
    ΥΓ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ

    ΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. κύριε Ιατρόπουλε πολλές φορές δεν συμφωνώ μαζί σας αλλά
    αυτή την φορά μέσα από τους στίχους σας,σας βρίσκω σύμφωνο με πολλούς Έλληνες,και εγώ μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Κυριε Ιατρόπουλε καλό θα είναι πριν φύγει,όπως πολύ σωστά τον προτρέπεις,να κυταχτεί σε ενα καθρέφτη και να φτύσει τα μούτρα του,γατί εμείς οι Ελληνες ούτε το σάλιο μας δεν πρέπει να χαραμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Κυριε Ιατρόπουλε καλό θα είναι πριν φύγει,όπως πολύ σωστά τον προτρέπεις,να κυταχτεί σε ενα καθρέφτη και να φτύσει τα μούτρα του,γατί εμείς οι Ελληνες ούτε το σάλιο μας δεν πρέπει να χαραμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Είναι από τα λίγα άρθρα που μίλησε στην καρδιά μου,αλλά,πιστεύω και στην ψυχή όλων εκείνων που αισθάνονται Έλληνες, που αγαπούν αυτήν την ταλαίπωρη πατρίδα΄, που ζουν και δραστηριοποιύνται μέσα σε αυτήν, που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και κυρίως των παιδιών τους που, θέλουν να ελπίζουν να ονειρεύονται,να αγαπούν....Και όλα αυτά θέλουν να τα κάνουν σε αυτήν εδώ την γωνιά της γης....που δίδαξε τόσα πολλά σε όλη την ανθρωπότητα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. DHMHTRH IATROPOULE, EGW MAZI SOU, ALLA, EPEIDH TO HTHOS EINAI ENIAIO (PX AMFISVHTW TO DIKAIWMA TOU XITLER NA LEEI AKOMA KAI KATI SWSTO, AFOU GNWRIZW OTI EINAI FONIAS), ANRWTIEMAI, GIA NA THYMHTHW: ESU EISAI POU SE EKPOMPH EIXES PEI ME ANAIDEIA PEZODROMIOU (KAI DE NOMIZW OTI H POIHSH SYNADEI ME FTHNIARIKH "ALHTEIA" TETOIAS SYMPERIFORAS) SE KAPOION "ELA EXW NA SOU DEIXW TI VGAZOUN TA SEPOLIA"? AN AYTO DEN EINAI 1.TOPIKISMOS, 2.APEILH GIA ERGW EXYVRISH, 3.AFTO POU KOINWS LEGETAI "ALHTEIA" (TO "MAGKIA" DEN EINAI STH XEIRODIKIA, ME TOPIKISTIKO ALLOTHI MALISTA. FANTAZOMAI TO XEREIS APO THN...POIHSH POU DIAKONEIS! EKTOS AN O ELYTHS HTAN TOU IDIOU PEZODROMIAKOU REPERTORIOU), TOTE MALLON DEN XERW KALA ELLHNIKA (TA OPOIA -KAI ME STOIXHMA- GNWRIZW KALUTERA APO SENA... SHMEIWSH: TA "GREEKLISH" EINAI LOGW TOU OTI TO LOGISMIKO MOU AFTHN TH STIMGH DEN YPOSTHRIZEI ELLHNIKH GLWSSA). KALHNYXTA SAS (ENA POIHMA - OPWS EKANE O ANTENNA PALIA, STO TELOS TOU PROGRAMMATOS TOU)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Κατα διαολου παμε γιατι υπαρχουν "Ελληνες" σαν τον αρχοντα της "μεσημεριανης" ποιησης Ιατροπουλο, η Ελληνες σαν τους υπολοιπους που μου τον κανατε και προφητη της αντιστασης...Εγω νιωθω ντροπη που ειμαι νεοελληνας, εσεις ακομα ειστε περηφανοι για την ανυπαρξια μας. Μπραβο ποιητη, τριζουν τα κοκκαλα του Σεφερη απο τα μανιφεστα σου, και οσο για τους υπολοιπους σχιζοφρενεις ανορθογραφους ανιστορητους εθνικοβλαβεις, στην εκκλησια των ταξιαρχων στα Λαγκαδια κρυβεται η καρδια του προτυπου σας, προσκυνηστε.
    Τα σεβη μου
    Τασος Πλουμης
    γενια 1984

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Οι απάτριδες νεο-έλληνες, κατηγορούν τους πατριώτες. Αυτό δεν το σχολιάζω, άλλωστε η ιστορία είναι υπέρ των ευπατρίδων. Πέντε και τριάντα είμαι, μήτε νέος, μήτε γέρος. Όλα αυτά τα χρόνια, απάτριδες έταζαν και κερνούσαν. Καλό όμως δεν έκαμαν. Κασέτα έπαιζε και αρχίζει να χαλάει...
    Αυτό που είμαι υποχρεωμένος να πώ είναι ότι, δεν εκλέχτηκε ο Παπανδρέου, με δημοκρατικές διαδικασίες αλλά με δημαγωγικές. Κανένας λαός του κόσμου, δεν θέλει να ακούει αλήθειες. Έτσι κι εμείς, τον επιστέψαμε. Αυτά προς αποσαφήνιση της θολοκουλτούρας των περίεργων, για αυτομαστίγωση των -εξαπατημένων-ψηφοφόρων. Ο γράφων που έπαψε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ απ το '96, δεν αυτομαστιγώνεται, απλά τιμωρείται όπως οι περισσότεροι, επειδή η δημοκρατία μας είχε καταργηθεί προ πολλού.
    Ευχαριστώ κύριε Δημήτρη, που έβαλες λέξεις στις σκέψεις και στον θυμό μου.
    Με τιμή
    Βλατάκης Κωνσταντίνος του Ιωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Φίλε μου μαζευτείτε όλοι οι ποιητές μαζί και κάνετε την κρίσιμη μάζα που χρειάζεται μια ατομική βόμβα και στείλτε τη στα χέρια αυτού του βλάκα, που οι ξένοι του δίνουν βραβεία λες και είναι άνθρωπος άξιος. Τον έκαναν και πρόεδρο της σοσιαλιστικής διεθνούς λες και δεν υπήρχε άλλος άξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ το μπασταρδο της τσαντ.
    ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ οι "δικαστικοι" "λειτουργοι" αυτα τα παρακρατικα λαμογια.
    Μονον ο Ιατροπουλος και ο Χαρρυ Κλυνν εχουν το θαρρος να ομιλουν.
    Αμεση συμπαρασταση στους> Δ. Ιατροπουλο, Χαρρυ Κλυνν,και στον ηρωα Μικη Θεωδορακη.

    Αμφιτρυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Αγαπητέ Αμφιτρύωνα, λυπάμαι, αλλά προσωπικές επιθέσεις κατά αναγνωστών και σχολιαστών με βάση τα θρησκευτικά τους πιστεύω, δεν πρόκειται να περνάνε. Εάν έχεις να σχολιάσεις στο κείμενο του Δημήτρη Ιατρόπουλου, έχει καλώς. Εάν έχεις να σχολιάσεις (συμφωνώντας ή διαφωνώντας) την τοποθέτηση κάποιου αναγνώστη και το κάνεις επιχειρηματολογώντας, έχει καλώς. Οι ύβρεις και μάλιστα εκείνες που θέλουν να αποπροσανατολίσουν από το προκείμενο ζήτημα που τίθεται στην ανάρτηση, δεν θα γίνονται δεκτές. Δεν τοποθετούμαι προσωπικά, αλλά γενικά και οι παρατηρήσεις αυτές δεν είναι αποκλειστικά στο πρόσωπό σου. Ας εστιάσουμε στο ζητούμενο, επιτέλους, και ας σταματήσουμε να τρώμε τις σάρκες ο ένας του άλλου. Θα είναι εποικοδημοτικότερο για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Δημήτρη μου, μην του βάζεις δύσκολα του ανθρώπου
    που έτσι κι αλλιώς μπερδεύεται και μόνος του.
    Κι έχει και τοσες σκοτούρες:
    να φροντίσει τo προφίλ του στο διεθνές προσκήνιο,
    να οργανώσει το μέλλον του, να αποκατασταθεί τέλος πάντων το βλαστάρι μας (τους).
    Πες του το απλά, στη γλωσσα του και με δύο λέξεις: GO HOME
    γιάννης χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Δημήτρη μου, μην του βάζεις δύσκολα του ανθρώπου
    που έτσι κι αλλιώς μπερδεύεται και μόνος του.
    Κι έχει και τοσες σκοτούρες:
    να φροντίσει το προφίλ του στο διεθνές προσκήνιο,
    να οργανώσειτο μέλλον του, να αποκατασταθεί τέλος πάντων το βλαστάρι μας (τους).
    Πες του το απλά, στη γλώσσα του και με δυο λέξεις: GO HOME
    γιάννης χρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Πόσο με εκφράζει αυτό που γράψατε κ. Ιατρόπουλε. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο αυτός που πρέπει να φύγει από τη χώρα μας. Να φύγουν και οι άλλοι, των άλλων κομμάτων και αυτοί που τους στρώνουν κόκκινα χαλιά και τους φιλούν τα πόδια, σαν ραγιάδες σκύβουν το κεφάλι και είναι δίπλα μας, στο τραίνο, στο τρόλευ, στο δρόμο. Νέοι σαν εμένα, νεότεροι, μεγαλύτεροι. Σκέτη απογοήτευση. Με θεωρούν βλάκα που αγαπώ αυτόν τον τόπο, που θεωρώ τον εαυτό μου και τους συμπατριώτες μου απογόνους των Ελλήνων, βγάζουν τη γλώσσα μου άχρηστη και την καταγωγή μου ποταπή, με απαξιώνουν γιατί είμαι Ελληνίδα και αυτοί ήταν οι συμφοιτητές μου, είναι οι "φίλοι" μου. Τους λέω για την ομορφιά του τόπου μας και με κοροϊδεύουν. Τους βαρέθηκα και θέλω να φύγουν όλοι αυτοί που δε με αφήνουν ήσυχη να ζήσω στον τόπο που αναγνωρίζω, που λατρεύω, που θέλω να τον κάνω καλύτερο για μένα, τα παιδιά μου, αν κάνω ποτέ, για τα αδέλφια μου, για μας. Τους βαρέθηκα και θέλω απλά να φύγουν. Τώρα...όχι αύριο. Να φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. ενα χρονο θελανε για να βγαλουν τα λεφτα τους εξω μετα αλλος για Καναδα κι αλλος για Λοντρα...

    θα φυγει το ειπε μονος του, δεν τον νοιαζει δευτερη τετραετια και λιγο νωριτερα δεν τον πειραζει.

    τα δις με τα cds του ταχ. ταμηευτηριου τα τσεπωσε η οικογενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. etsi akrivws!!!!!!!!!!!! ta eipe ola..osa skeftomaste ka8hmerina oloi mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. ΡΕ Ιατροπουλε ηρεμησε λιγο....
    Αυτα που γινονται εδω ξεκινουν και σε πολυ λιγο χρονο θα εχουν φτασει στις υπολοιπες χωρες της περιφεριας στην ιδια ενταση αλλα και στις χωρες του κεντρου της ευρωπης.. Αυτα που λες δεν ειναι λυσεις.Και εγω συμφωνω να φυγει ο π....ης να παει στο διαολο εκει που του ταξαν, και αυτα που του ταξαν να εχουν ισοπεδωθει απο την πνευματικη και ηθικη "αναβαθμιση" της ανθρωποτητας.Αλλα ο εθνικισμος σου ειναι για γελια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ο Ελληνισμός δεν είναι για γέλια, συρριζαίε φιλαράκο, ο εθνικισμός,μπορεί.
    Άμα όμως δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, τον Πατριώτη από τον Εθνικιστή, κοιτάξου λίγο πιο μέσα σου, μήπως έχεις μπερδέψει τα νοητικά σου μπούτια χριστιανέ μου άνθρωπε.
    Το "παραμυθάκι" πως όποιος σηκώνει τη σημαία του, είναι "φασίστας" πούλα το αλλού..
    Και πρόσεξε,όταν γράφεις "ο π....στης" μήπως σε διαγράψουνε τα συντρόφια σου απ τη λίστα των Νεοδιεθνιστών Κοσμοπολιτιστών της Πολυπολιτισμικής Παγκοσμιοποιητικής "Κοινωνίας των Πολιτών"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Θα έλεγα να τον κρατήσουμε για λίγο ακόμα. Τώρα που από τη γενέτειρά του βγήκε η "ταξιδιωτική οδηγία" : "Πώς να βοηθήσουμε τους Έλληνες, να πάμε για διακοπές στη χώρα τους", λέω να τον κρατήσουμε, να του δώσουμε μια ποδιά και να τον βάλουμε να δουλέψει σε έναν άλλο τομέα, αφού σε αυτόν του Πολιτευτή, απέτυχε. Να δουλέψει για 500 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται το επίδομα Έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία) στον Τομέα του Τουρισμού, κάνοντας Δημόσιες Σχέσεις και υπηρετώντας τον Στρος Καν κατά πως ζητάει ο άνθρωπος.
    Για πεντακόσια ευρώ, ισοβίως ... και να κάνουμε κατάσχεση στην περιουσία του γιατί αυτά που κληρονόμησε από τον "Πονηρό Πολιτευτή" πατέρα του και αυτά με προδοσία της Πατρίδας και παραπλάνηση του ελληνικού λαού τα έχει αποκτήσει. Η ιστορία του πάει πολύύύ πίσω.

    Και για όσους αναρωτιούνται πού είναι οι Διανοούμενοι, μήπως, αναρωτιέμαι, όταν βγαίνανε οι Διανοούμενοι και μιλούσαν στις τηλεοράσεις, αυτοί ήταν στα τσιπουράδικα και καίγανε τον εγκέφαλό τους με τα νοθευμένα;
    Μήπως τώρα που περνάμε μία κρίση συνείδησης, τα κανάλια δεν επιτρέπουν στους Διαννούμενους να αρθρώσουν λόγο;

    Πριν μιλήσουμε, ας αναρωτηθούμε τι κάναμε εμείς για την Πατρίδα μας. Γιατί είναι πολύ πιθανό όταν βρίσκονταν, αυτοί οι Ανώνυμοι που σχολιάζουν και χυδαιολογούν πίσω από την ανωνυμία τους, είναι σίγουρο λέω, όταν βρίσκονταν στο Λύκειο, την ώρα που διδασκόταν ο Ελύτης, ο ποιητής του ελληνικού φωτός και της "Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ", αυτοί να έπαιρναν το βλέμμα της αγελάδας γιατί ο μπαμπάς τους είχε φιλήσει "κατουρημένες ποδιές" και τους είχε υποσχεθεί πως μόλις τελείωναν το Λύκειο είχαν εξασφαλισμένη την καλή θεσούλα στο Δημόσιο....
    Εμείς λοιπόν, αυτοί που δεν επιτρέψαμε στους γονείς μας να εξεφτελιστούν για να μας βολέψουν και που βρισκόμαστε μετανάστες στο εξωτερικό με Πτυχία και μεταπτυχιακά γιατί στην Ελλάδα μας παίρναμε μισθούς πείνας, θέλουμε να ακούμε και να διαβάζουμε Ιατρόπουλους και Θοδωράκηδες και Γιανναράδες και άλλους πολλούς, γιατί ακόμη και αν σε μερικούς φαίνεται πως υπερβάλουν, εν τούτοις αν μη τη άλλο, αρθρώνουν ελληνικό λόγο και έτσι προάγουν Πολιτισμό, δηλαδή διάλογο και δεν βγάζουν άναρθρες ασυνάρτητες κραυγές.
    Μία Δασκάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Αντε Ιατρόπουλε τώρα που θα γίνουν εκλογές ξανα υποψήφιος με τη Ν.Δ.- Αντίπαλος της συζύγου του εθνικού μας διαμαρτυρόμενου της κυρ- Αννούλας. ΑΝΤΙΣΤΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Δημητράκη ψευτοδευτεράντζα "γραφιά", δε φταίει ο Δημήτρης που δεν τα κατάφερες όπως τα ήθελες,φουκαρά μου και γυρνάς τα μπλογκς και βρίζεις και ξερνάς το φθόνο σου. Ο Δημήτρης κατέβηκε με τη Νέα Δημοκρατία τότε, μόνο για ένα λόγο,που τον δήλωσε ανοιχτά:Για τη συμφωνία του Καραμανλή με τον Πούτιν. Μόλις το πράγμα κόλλησε και κάψανε και οι πράκτορες τον τόπο, ο Δημήτρης τα παράτησε όλα αυτά, παραιτήθηκε και απ΄τη δουλειά του στον Αθήνα 9.84 και ξαναβγήκε στο κλαρί,όπως κάνει από μικρό παιδί.
    Εσύ όμως, επειδή δεν σε ξέρουν οι εδώ τώρα, δεν δικαιούσαι δια να ομιλείς όπως έλεγε κι ο Κουτσόγιωργας,και ξέρεις γιατί,έτσι;
    Λοιπόν,όσο και να λασπώνεις, η τιμωρία σου είναι αυτή: Να κοιτάζεσαι κάθε πρωί σ ένα καθρέφτη που σε φτύνει μόλις σε βλέπει.
    Αυτά και τελεία.

    Γιάννης Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Είχα καιρό να περιηγηθώ στο ιστολόγιό σας. Και σας διαβεβαιώ οτι είναι για εμένα μιά ανάσα ζωής στους 'νεκρούς καιρούς" που ζούμε. Ιδίως δε το πολύ όμορφο-και συναισθηματικά φορτισμένο- κείμενο του Κυρίου Ιατρόπουλου.
    Εύχομαι να συνεχίσετε αυτή σας την προσπάθεια αγνοώντας τους όποιους υβριστές που θα σας προκύπτουν.
    Όσο για τον κύριο Ιατρόπουλο ελπίζω να συνεχίσει να γράφει για πολλά χρόνια ακόμη αγνοώντας όσους τον θέλουν πιό εμπορικό πιό "δημοκράτη"-βρε παιδί μου- ή βεβαίως πιό σοσιαληστή!
    ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Αποστολακης Στελιος11 Ιουλίου 2011 στις 9:22 μ.μ.

    ...ο βλακας ΔΕΝ ξερει οτι ειναι βλακας....
    ...αυτο ειναι το μεγαλο προβλημα στη χωρα....και ο ελληνας κανει το μαγκα πλεον μονο σε ανημπορους ανθρωπους--γυναικα του παιδια του εξω μονο ξερολισμος και κοτα......
    ...με εκφραζει κ Ιατροπουλε...συγχαρητηρια....
    ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΦΡΑΠΕΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Η ανεπαρκεια του ανδρος (ΓΑΠ) αποδειχθηκε κρισιμο μεγεθος.
    Φοβαμαι πως η ζημια που εκανε στην χωρα ειναι ανεπανορθωτη.
    παντως κατι πρεπει να κανουν οι πνευματικοι ανθρωποι της χωρας, για αυτο το χαλκειο ψευδους που λεγεται ΜΕΓΑ.
    Που σκοπιμα και συστηματικα παραπληροφορει εκατονταδες χιλιαδες πολιτων,οι οποιοι μονο μεσω των καναλιων εχουν προσβαση στα γεγονοτα,και εχουν στρεβλη εικονα για οτι συμβαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Έμμετρα επίκαιρα:
    το Μπάχαλο
    Τίποτα δεν προχωρά, μες σε τούτο δω τον τόπο.
    ΜΠΑΧΑΛΟ τα έχουν κάνει, κι’ όλο βρίσκουνε τον τρόπο
    να γκρεμίζουν να σαρίζουν όρθιο τίποτα μην μείνει
    κι’ όλα η μπάλα τάχει πάρει, τα παρέσυρε η δύνη.
    Όλα λάκα τάχουν κάνει, όλα τάχουνε προδώσει
    και οράματα κι’ αξίες τάχουν τώρα ισοπεδώσει.

    Οι αγρότες μες τους δρόμους ασταμάτητα φωνάζουν
    και τα χρόνια τους τα χάλια, φαίνεται δεν ωριμάζουν.
    Οι εργάτες κάθε μέρα μεροκάματο δεν έχουν
    τις πλαγιές πως δεν τις πήραν, και ακόμα πως αντέχουν.
    Οι μικρές βιοτεχνίες, εργαστήρια, μαγαζάκια
    πήρανε την κατηφόρα και φωτιά μες τα μπατζάκια.

    Τι είναι αυτό όπου δουλεύει; η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ μόνο.
    Λίγοι άγρια οικονομάνε, οι πολλοί κλαίνε με πόνο
    φτάσανε με δίχως λύπη ως της άβυσσος την άκρη,
    όλα, σ’ όλους ξεπουλιούνται δίχως πόνο δίχως δάκρυ.
    Αερετζίδικα τ’ αρπάζουν, και αιδώ κανείς δεν έχει
    και μικροί μεγάλοι γίναν κι’ όμως τίποτα δεν τρέχει.

    Αυτή είναι η Ελλάδα μας της γνώσεις η Πατρίδα
    η μήτρα των Ηρώων μας και των σοφών η ασπίδα;
    Εδώ λοιπόν γεννήθηκε ο Όμηρος και οι άλλοι,
    που γέμισε ο λόγος τους του Κόσμου το κεφάλι;
    H αλιμούρα να κοπεί χωρίς να φοβερίζουν
    γιατί τώρα τα κόκαλα, των προγονών μας θα τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Με συγκινησε αφανταστα το κειμενο του κ.Ιατροπουλου,γιατι εγω σε αυτην την χωρα,οπως πολυ γλαφυρα την περιγραφει θελω να ανηκω και οχι στην παγκοσμια χωρα.Με ρωτησε ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ αυτος αν θελω να ειμαι πολιτης του κοσμου?Με ρωτησε αν θελω να κρατησω τα ηθη και τα εθιμα αυτου του τοπου,που μας κρατανε ζωντανους στους αιωνες?ΟΧΙ βεβαια.Λοιπον καιρος ειναι να φυγει.Οσο για τον κυριο που σας επιτιθεται κυριε Ιατροπουλε,αγνοηστε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. είναι τόσα πολλά τα σχόλια που δεν κάθομαι να διαβάσω...με μια κουβέντα όμως, ένα σάιτ που φιλοξενεί τον πατέρα Παίσιο και λοιπούς άγιους της πίστεως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να φιλοξενεί και ΆΘΕΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΣ στις αναρτήσεις του. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ και στο σάιτ που παρόλη την πολύ καλή δουλειά εκτίθεται με τις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Μπαγασάκο,έχεις πάρει αποκοπή όλα τα κείμενα του Ιατρόπουλου εδώ μέσα,αλλά και αλλού και βγάζεις μεροκάματο,ε;
    Μα καλά,τόσο πολύ άσχετα είναι τα αφεντικά σου,που βάζουνε έναν αγράμματο φανατικό σαν κι εσένα να συκοφαντήσει ποιόνε μωρέ;
    Έναν από τους τελευταίους πνευματικούς ανθρώπους που μας απέμειναν όρθιοι;
    Φουκαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. ΝΑΙ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΜΟΝΑΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ ΟΡΜΗΤΙΚΟ. ΜΕ Ή ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Συγxαρητήρια! Πανέμορφο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Απο τις πλέον καταραμένες οικογένειες που κυβέρνησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Ο παππούς του σφουγκοκωλάριος των εγγλέζων , κύριος υπεύθυνος ενός εμφυλίου πολέμου και μιας ξενόφερτης δικτατορίας . Ο πατέρας του γνωστός καλοπερασάκιας , ουϊσκάκιας και πουράκιας . Αυτός ο τελευταίος ότι η φύση δεν του το έδωσε σε μυαλό το συμπλήρωσε σε ανοησία… μ.....α κ.λ.π
    Δεν μας έφταναν οι ανεγκέφαλοι (ΦΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑΣ - νομίζει ότι έχει διπλό εγκέφαλο γιατί αυτό που θέλει να πεί το σκέφτεται δυο φορές,ΑΝΤΟΥΑΝΝΕΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - η γυναίκα χωρίς αίμα μέσα της,ΒΑΓΓΕΛΑΣ ή ΜΠΕΝΥ Ο ΧΑΣΑΠΑΡΟΣ - συνταγματολόγος της μπούρδας ,ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ή ΡΑΤΑΠΛΑΝ του κινήματος - άραγε τι ληγμένα παίρνει;ΘΟΔΩΡΑΣ ΠΑΓ-ΚΑΛΟΣ ο βόθρος του κινήματος , ΦΟΝ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ο αλαφροϊσκιωτος , ΣΕΡ ΓΕΡΟΥΛΑΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ Ο γαλαζοαίματος κ.α ) εδώ και τρείς βδομάδες μας έφερε και τον MASTER CHEF LOYKAS PAPADIMIOS , AVRAMOPOULOS O ΑΤΣΑΛΑΚΩΤΟΣ , MPOUMPOUKOS KARATZAFYRER κ.λ.π Μήπως ήρθε η ώρα να τους ΞΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ μπας κι αυτός ο τόπος δεί μιαν άσπρη μέρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ανωνυμος
    01-01-2012 20,10
    καποτε κατεβαινε σαν υπουργος του πατερα του στα θεοφανεια στον Πειραια και του πετουσαμε δεκαρες
    [δηλαδη παρε και τα ρεστα μας] τωρα δεν πηρε μονο τα
    ρεστα μας πηγε να παρη και την ελλαδα μας.
    Φιλε Δημητρη δεν πρεπει μονο να φυγη,πρεπει να περαση
    και απο ιδικο δικαστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]