Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σπίθα γίνεται φλόγα

  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Στη Θεσσαλονίκη, στο Βελλίδειο, χθες το απόγευμα, η σπίθα που άναψε ο Μίκης Θεοδωράκης πρίν από τρείς μήνες, άρχισε να γίνεται φλόγα.

Τη φούντωσαν οι ζεστές ανάσες της Θεσσαλονικιώτικης κοινωνίας που κρεμάστηκε από τα χείλη του μεγάλου πατριώτη και δημοκράτη δάσκαλου και οδηγητή, Μίκη Θεοδωράκη.

Η Αλήθεια του Μίκη, που, αφτιασίδωτη, αντήχησε στην πλημμυρισμένη από αγωνιόντα λαό, αίθουσα, έπνιξε τα μεγάλα ψέμματα που εκστομίζονται από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του καθεστώτος πολιτικού συστήματος, μέσα σε αυτή την ίδια αίθουσα, κάθε χρόνο, στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Τα μεγάλα ψέμματα που κοιμίζουν τον Λαό και νεκρώνουν τις αντιδράσεις του, αποκαλύφθηκαν, εκμηδενίστηκαν και σκοτώθηκαν χθες από τα τεκμήρια του εγκλήματος που προσκόμισε στη Βουλή της Λογικής που συνεδρίασε χθες εκτάκτως στο Βελλίδειο, ο Μίκης και η διακεκριμένη παρέα του: ο καθηγητής συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης και ο δικός μας πολιτειολόγος (και ανεπανάληπτος) Κώστας Ζουράρις.

Η ομορφιά, όμως, της εκδήλωσης, δεν ήταν η φωτεινή αυτή ομάδα που ακτινοβολούσε, έχοντας στη μέση τον ήλιο Μίκη.

Η μεγάλη ομορφιά της χθεσινής πανδαισίας, ήταν αυτή που κάθονταν απέναντί τους. Ήταν τα βουρκωμένα μάτια και το σφίξιμο του λαιμού για να μην αφήσει το λυγμό να βγει, με την εμφάνιση του αγαπημένου τους γίγαντα, του Μίκη, στη σκηνή. Ήταν η έκφραση του μωσαϊκού των λαϊκών προσώπων που, μπουχτισμένα από τον φαφλατισμό των ενόχων που «το παίζουν σωτήρες», ρουφούσαν την Αλήθεια σαν νέκταρ.
Η μεγάλη ομορφιά, χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, ήταν το ραντεβού της Αλήθειας με τον έρωτα της (χτυπημένης πισώπλατα και παραπαίουσας) Πατρίδας.

Στο ραντεβού αυτό, η σπίθα, πήρε να γίνεται φλόγα.
Τώρα, όλοι εμείς που φυσήξαμε για να γίνει αυτό, πρέπει να φυσήξουμε ακόμη πιο δυνατά, για να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά.
Ύστερα, η φωτιά, θα γίνει μόνη της πυρκαγιά, για να κάψει αυτούς που έκαψαν και καίνε την Ελλάδα μας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Δεν βλεπει η Σπιθα μήπως η συμμετοχή των παιδιών μας στις παρελάσεις των επαρχιακών πόλεων, αποτελεί εκφραση υποτέλειας και προδοσία του εθνικού συμβόλου?
    Μήπως η αποχή μπορεί να αποτελέσει μια μικρή σπίθα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στον μικη και σε ολους οσους βοηθανε τη σπιθα ολοι μαζι τους μπορουμε να νικησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοροϊδεύει ψιλό γαζί. ο μίκυ μάους.

    Πέρα από τις κωλοτούμπες που κάνει, τη μία δίνει τα χέρια με τους εβραίους τζέφρυ και ερντογάν, μετά το μετανιώνει.

    Λέει η Σπίθα δεν είναι κόμμα.Προφανώς η κατάστασις έρχεται στα χέρια μας αν κρεμάσουμε τους προδότες και πάρουμε την εξουσία. Έχει ένα 45% το λιγότερο που κάνει αποχή και δεν πιστεύει στους φαύλους και αντί να κάνει κόμμα και να συνεργαστεί με όλες τις πατριωτικές οργανώσεις κάθεται και κάνει ομιλίες και ακτιβισμούς.

    Η απόχη είναι υπέρ τού συστήματος και πρέπει να το καταλάβετε. Βγάζουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις με 10% υπαλλήλων που ψηφίζουν πασοκ νδ κκε και λοιπά.


    Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ 45% ΠΟΥ ΛΕΕΙ "ΚΑΝΕΝΑΣ"

    Με την Ελεύθερη Αθήνα που προσπάθησε να κατέβει στις εκλογές για να κερδίσει την πρωτεύουσα δεν συντάχτηκε κανείς, ούτε μίκηδες ούτε άλλοι χώροι και λόγιοι. Ο ένας έλεγε δεν είναι ώριμες οι συνθήκες, ο άλλος άλλο.Εμφανώς κάποιοι Ελληνάρες απολαμβάνουν την θέσι τού εθνικόφρονος λογίου μέσα στο σύστημα.

    Τελικά τα δικαστήρια εντελώς παράνομα αντιδημοκρατικα και αντισυνταγματικα απέκλεισαν την Ελεύθερη Αθήνα από τις εκλογές γιατί φοβήθηκαν τα ποσοστά. Ο κύριος Μικυ μάους πού ήταν τοτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε Σπίθα θέλει προσοχή στις πονηρές μέρες που βρισκόμαστε, έχει να δώσει εξετάσεις, αφού και καλοπροαίρετοι αγωνιστές ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως βαλβίδες απλής εκτόνωσης από αλλότρια κέντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]