Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αν κινηθούν (οι Έλληνες) σκοτώστε τους!

«Οικονομική πολιτική σημαίνει: Αν κινείται φορολόγησέ το, αν συνεχίζει να κινείται ρύθμισέ το νομοθετικά, αν σταματήσει να κινείται επιδότησέ το», είχε πει ο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Η ελληνική οικονομία - και νομίζω πως αυτό είναι κοινή αποδοχή σήμερα - βρίσκεται στη φάση της ακινησίας. Και ενώ η πιο λογική λύση θα ήταν κάποιος να της δώσει μια ώθηση, ώστε να αρχίσει να κινείται, η ελληνική κυβέρνηση μάλλον προτιμά την εκδοχή «αν κάτι σταματήσει να κινείται αποτελείωσε το μέχρι να σιγουρευτείς ότι πέθανε».

Το κακό είναι ότι ουσιαστικά όμοια είναι και η πολιτική της απέναντι στους πολίτες. Δεν θα είχε άδικο κάποιος να φαντάζεται ότι οι οδηγίες που έχει ο ΥΠΟΙΚ όσον αφορά στους Έλληνες πολίτες είναι κοντά στη λογική «αν πάνε να κινηθούν, αποτελείωσε τους».

Γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς μια πολιτική που κινείται (ή έχει ξεπεράσει κατά πολλούς) στα όρια της κοινωνικής αναλγησίας. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί με άλλο τρόπο (όσο πλούσια φαντασία και αν διαθέτει κανείς) το γεγονός ότι έχει εξαντλήσει την αυστηρότητα της στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα και πως αυτό της το καταλογίζουν και φίλα προσκείμενα ΜΜΕ.

Από την περικοπή της σύνταξης των 500 ευρώ μέχρι και τις αυξήσεις της ΔΕΗ στις χαμηλές καταναλώσεις, η λογική είναι αυτή. Ας μην τρέφουν φρούδες ελπίδες όμως γιατί αν ισχύει πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, τότε σίγουρα το ίδιο ισχύει και για τους Έλληνες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]