Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ιρλανδία υπέβαλε αίτημα για μείωση επιτοκίων του δανείου από την τρόικα!!!


Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά των λοιπών αντεξουσιαστών είναι πολύ υπερήφανοι για να ζητήσουν να συμβεί το ίδιο για την Ελλάδα!
Η ιρλανδική αντιπολίτευση, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές, ενημερώνει σήμερα τον πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο ότι ζητάει την άμεση επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων του δανείου που έχει πάρει από το Ταμείο διάσωσης (EFSF).

Οι ηγέτες του Fine Gael party που σήμερα αποτελεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκονται σήμερα στις Βρυξέλλες για να ενημερώσουν τον πρόεδρο της Επιτροπής ότι η νέα ιρλανδική κυβέρνηση σε ένα μήνα, εφόσον βρίσκεται υπό την δική τους πολιτική, θα ζητήσει τη μείωση του επιτοκίου το οποίο σήμερα είναι 5,8% (και φθάνει το 6,02% με τις διάφορες επιβαρύνσεις) και το οποίο θα πρέπει να μειωθεί κατά 2,5 μονάδες τουλάχιστον, σύμφωνα με το FGP.

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα έχει ως βασικό επιτόκιο του δανείου των 110 δισ ευρώ το 5,2%, ήτοι περισσότερο από μισή μονάδα χαμηλότερο από τους Ιρλανδούς!

Η διαδικασία αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, έχει πλέον ωριμάσει και όλοι κατανοούν ότι η Ιρλανδία και πολύ περισσότερο η Ελλάδα, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις αποπληρωμής των νέων δανείων με τόσο υψηλά επιτόκια.

Το πότε όμως, όπως και το πόσο θα μειωθούν τα επιτόκια θα εξαρτηθεί από τη στάση της Γερμανίας η οποία ζητά συνολικές δεσμεύσεις των χωρών της Ε.Ε. για δημοσιονομική πειθαρχία (αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει αύριο το Κεφάλαιο) πριν αποδεχθεί την ρύθμιση μείωσης των επιτοκίων για Ελλάδα και Ιρλανδία.

Κάτι το οποίο δεν φαίνεται ότι μπορεί να γίνει πριν από τα τέλη Μαρτίου στην τακτική Σύνοδο Κορυφής.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]