Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πράκτορες "νέας κοπής" και εμφάνισης από την ΜΙΤ

Όλοι γνωρίζουμε την ύπαρξη της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρόκειται για μία τεράστια, πολύ καλά οργανωμένη και χρηματοδοτούμενη υπηρεσία, που έχει απλώσει τα πλοκάμια της τόσο προς την Ασία όσο και προς τα Βαλκάνια. Όλοι μας, επίσης, γνωρίζουμε πως η δράση της ΜΙΤ εστιάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και πολύ μεγάλα κονδύλια) στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης, όπου έχει αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πρακτόρων.
Η ΜΙΤ, κατανοώντας τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε μία περίοδο που δημιουργούνται πιέσεις για γεωπολιτικές ανακατατάξεις, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ακόμη ισχυρότερο δίκτυο άριστα παραλλαγμένων στο κοινωνικό περιβάλλον πρακτόρων. Οι ανάγκες κάλυψης - συλλογής πληροφοριών, διογκώνονται και η ΜΙΤ αποφάσισε πως αν δεν ακολουθήσει την συγκεκριμένη πρακτική, θα βρεθεί πίσω στον αγώνα της συλλογής πληροφοριών.
Τώρα, γιατί η μυστική υπηρεσία πληροφοριών της γείτονας προχωρά σε μία τόσο "επιθετική" κίνηση, όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διατρανώνει τα φιλικά του αισθήματα στο ευρύτερο περιβάλλον των χωρών που γειτνιάζουν με την Τουρκία, είναι απορίας άξιο...
Έτσι, ενσωματωμένους και αφομοιωμένους πλήρως στις τοπικές κοινωνίες μυστικούς πράκτορες θα «φυτεύει» εφεξής η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ στις χώρες που παρουσιάζουν «ειδικό ενδιαφέρον» για την εξωτερική πολιτική της Άγκυρας.
Σύμφωνα με το νέο δόγμα της ΜΙΤ, ύστερα από την «αναδιάρθρωση» της υπηρεσίας υπό τον Χακάν Φιντάν, θα αξιοποιεί σε χώρες-κλειδιά ως…. Τζέιμς Μποντ άτομα τουρκικής καταγωγής ή… συνείδησης, που έχουν γεννηθεί και είναι εγκατεστημένα στις χώρες ενδιαφέροντος και μιλούν άπταιστα την τοπική γλώσσα.
Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν θα πρέπει να μοιάζουν φυσιογνωμικά και εμφανισιακά με… Τούρκους!
Η σκοπιμότητα της επιλογής αυτής είναι κάτι περισσότερο από προφανής, ειδικά τις «πονηρές» μέρες που ζούμε στην ευρύτερη περιοχή…
Από την δική μας πλευρά, φαινόμενα υποβιβασμού της ΕΥΠ (αντίστοιχης υπηρεσίας πληροφοριών της ΜΙΤ) από έντυπα, από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση (σκανδαλώδης μειωμένη οικονομική στήριξη σε σχέση με την ΜΙΤ), δημιουργούν εύλογες απορίες για το κατά πόσο οι κυβερνώντες έχουν κατανοήσει την χρησιμότητα της πληροφορίας, κυρίως αυτής που κρίνεται άκρως ευαίσθητη σε εθνικά ζητήματα.
Ευελπιστούμε πως θα υπάρξει μία κίνηση στήριξης της ΕΥΠ, τη στιγμή που η ΜΙΤ αποφάσισε να "επεκταθεί". Εκτός και αν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου πιστεύει πως η δημιουργία σύγχρονων πρακτόρων εντός της Ελληνικής Επικράτειας, δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών...

Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]