Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές τον Απρίλιο προτείνουν στον Γιώργο

Συγκεκριμένο σενάριο διενέργειας πρόωρων εκλογών εισηγείται η ομάδα πολιτικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης στον Γιώργο Παπανδρέου, εκτιμώντας ότι η φθορά του ΠΑΣΟΚ στο επόμενο διάστημα ενδέχεται να λάβει ξαφνικά ραγδαίους ρυθμούς, εξαιτίας της συσσωρευμένης πίεσης που δέχονται ευρύτερες κοινωνικές ομάδες από τους μισθωτούς και συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, μέχρι τους επαγγελματίες και επιστήμονες που συγκροτούν τον κορμό της μεσαίας τάξης εξαιτίας της εφαρμογής των μέτρων του μνημονίου.

Οι εισηγητές των πρόωρων εκλογών αξιολογώντας τα δεδομένα των εσωτερικών μετρήσεων του Μαξίμου, εκτιμούν πως οι εκλογές είναι η μόνη πολιτική διέξοδος για την κυβέρνηση, καθώς σε λίγους μήνες ή και ακόμα νωρίτερα οι μετακινήσεις στο εκλογικό σώμα και ειδικότερα η αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πιθανά μη αναστρέψιμες.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του, μελετά το σκεπτικό και τις επιμέρους πτυχές του σχεδίου, δεν έχει ακόμη πει το οριστικό «ναι», η αλήθεια όμως είναι ότι ανεξάρτητα από τα αν αυτό ευοδωθεί ή όχι ήδη ορισμένες πλευρές του υπό τη μορφή συγκεκριμένου χαρακτήρα πολιτικών πρωτοβουλιών έχουν αρχίσει ήδη να εκδηλώνονται.

Πώς τοποθετούνται τα στελέχη

Κύριος υποστηρικτής του εν λόγω σεναρίου επίσπευσης όλων των εξελίξεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες , είναι ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, ενώ στην κατεύθυνση αυτή συμπλέουν και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Ρ. Βάρτζελη και Ν. Αθανασάκης και ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης.

Αρνητικός εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και επιφυλακτικός ο υπουργός Πολιτισμού Π. Γερουλάνος.

Κάποιες επιφυλάξεις διατηρεί και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου…

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το σενάριο τυγχάνει και της έγκρισης του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος φέρεται να ανησυχεί για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει στο διάστημα που ακολουθεί να διαχειριστεί τα μεγάλα κοινωνικά μέτωπα που προκαλεί το μνημόνιο. …





Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τί λέει ο αρθογράφος; σοβαρά πιστεύει ότι οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός έχουν δική τους γνώμη για το αν θα κάνουν ή όχι εκλογές; Λες και μόνοι τους αποφασίζουν για ότι γίνεται...

    Απλούστατα όταν θα έλθει η ώρα του Σαμαρά να συνεχίσει την κούρσα για να προσφέρει τις 'υπηρεσίες' του κι αυτός, τότε και το ΠΑΣΟΚ θα κάνει εκλογές

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ.

    ΠΑΣΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ.

    ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]