Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο... ιπτάμενος ηγέτης

"Έλληνας της διασποράς" είναι -όπως αρέσκεται να αυτοπροσδιορίζεται ο ίδιος- και όχι... "Ολλανδός". Παρά ταύτα, ήταν και παραμένει... "Ιπτάμενος" πάνω από την Ευρώπη των "17" και των "27" και πάνω και από τις πέντε ηπείρους...
Χθες ήταν στο Παρίσι. Σήμερα είναι στο Ερζερούμ της Τουρκίας. Και από αύριο παίρνει σβάρνα Μαδρίτη, Λισσαβόνα, Ρώμη, για ν’ ακολουθήσουν ευθύς αμέσως το Λονδίνο, το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.
Οι επόμενοι στόχοι του είναι οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες και οι διεξοδικές συζητήσεις του με τους ηγέτες της περιοχής και, εν συνεχεία, οι πρωτεύουσες της ανατολικής Ευρώπης, οι ηγεσίες των οποίων αντιμετωπίζουν με ιδιάζουσα σκεπτικισμό τα ενωσιακά θέματα και προβλήματα.
Με δεδομένους όλους αυτούς τους στόχους, ο πρωθυπουργός ή θα απουσιάζει από τη χώρα ή θα διέρχεται από την Αθήνα περαστικός, προκειμένου να έχει μια, επί τροχάδην, ενημέρωση για την πορεία του κυβερνητικού έργου.
Σχολιάζοντας αυτό το μοναδικό, στα πολιτικά μας πράγματα, φαινόμενο η "Ελευθεροτυπία", δίπλα στη φωτογραφία ενός Γ. Παπανδρέου που φορεί βιαστικά το σακάκι του και συγχρόνως χαιρετά, έβαλε την εξής λεζάντα:
"Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνει Αζόρες, Καϊμάν και άλλους προορισμούς ελληνικού ενδιαφέροντος…".
Για την υπερβάλλουσα αυτή πρωθυπουργική κινητικότητα, το Μέγαρο Μαξίμου, φυσικά, έχει απαντήσεις. Και τις δίνει ευχάριστα και εύκολα, ακόμη και όταν δεν ερωτάται. Ετσι, ακούμε συχνά:
  • Ο πρωθυπουργός θεωρεί απολύτως αναγκαίο να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του πάνω στα κρίσιμα θέματα του Ευρωομόλογου και της κοινής οικονομικής Διακυβέρνησης…
  • Ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει συμμάχους στην Ε.Ε. ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί και να ξεφύγει η Ενωση από τους «άξονες» και τα «διευθυντήρια»…
  • Ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να πείσει τους ομολόγους του στην Ευρώπη (και όχι μόνο) ότι η Ελλάδα αποτελεί μοναδική ευκαιρία για μεγάλες επενδύσεις, μετά τους νέους κανόνες που ισχύουν ύστερα από την οικονομική κρίση…
  • Ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να πληροφορήσει όλους του «εταίρους» και «συμμάχους» της Ελλάδας τι γίνεται με το Κυπριακό, πού βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά, τι συμβαίνει με το Σκοπιανό και, γενικά, ποιες είναι οι προοπτικές της ευρύτερης περιοχής μας…
Ολη αυτή η επιχειρηματολογία, βεβαίως, δεν είναι πειστική. Όχι μόνο διότι η χώρα μας έχει διαπιστευμένους διπλωμάτες παντού και μεταφέρουν το πνεύμα της Αθήνας, αλλά και επειδή το πλοίο θέλει καπετάνιο και δεν είναι νοητό να περνά τέτοιες συμπληγάδες με τον καπετάνιο να περιέρχεται τας Ευρώπας!
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]