Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας

«Δεν χάνεται η πρώτη κατοικία», λένε, να έρθει να μου το πει η ίδια η υπουργός ότι δεν χάνεται η πρώτη κατοικία. Δεν χάνεται αφού πληρώσεις το 85%». Θ. Θανόπουλος, πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Δανειοληπτών

Ότι έρχεται «καταιγίδα» κατασχέσεων για χιλιάδες πρώτες κατοικίες καταγγέλλουν, μιλώντας στην “PRESS Time” εκπρόσωποι των δανειοληπτών και φορείς καταναλωτικών ενώσεων.

Οι ίδιοι λένε πως από τις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν οι κατασχέσεις ακινήτων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στη συντριπτική πλειοψηφία, πρώτης κατοικίας. Αυτό, θα είναι και η χαριστική βολή…

Οι δανειολήπτες, όπως καταγγέλλουν, προσκρούουν στην απροθυμία των τραπεζών να ανταποκριθούν στις προτάσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού. Κι αυτό γιατί, όπως λένε, με δεδομένο ότι το «πάγωμα» των πλειστηριασμών λήγει στις 31 Δεκεμβρίου, ήδη έχουν αρχίσει να κοινοποιούν προγράμματα πλειστηριασμών για τις πρώτες μέρες του 2011, μέχρι και το Μάρτιο.

Αν αυτό γίνει πραγματικότητα και δεν υπάρξει νέα κυβερνητική παρέμβαση τότε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη.

Και η χώρα μας θα βιώσει φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στις ΗΠΑ με μια νέα τάξη αστέγων- ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους και δεν έχουν τώρα που να μείνουν.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]