Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κυβέρνηση των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων


Εσείς έχετε παρατηρήσει τα ανούσια επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” της Κυβέρνησης Παπανδρέου, σε συνεργασία, πάντοτε, με τα ΜΜΕ; Στην αρχή είχαμε τους ελέγχους στους Ιατρούς του Κολωνακίου. Συνέχεια είχε το καλοκαίρι, όπου στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών είχαν μπεί τα μαγαζιά της Μυκόνου. Σήμερα μάθαμε για τους Ράμπο, που βρίσκονται ανάμεσα στους οπαδούς στις κερκίδες, και έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ΠΑΕ. Επικοινωνιακά τρίκ, με τα οποία πιστεύει ο Παπανδρέου ότι θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και την συμπαράσταση του κόσμου. Ένας, μόνο ένας μεγαλοεπιχειρηματίας δεν έχουμε ακούσει, να έχει μπει στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών. Βάλτε μέσα έστω έναν από αυτούς που έχουν κλέψει εκατομμύρια από τους Έλληνες. Βάλτε μέσα τους πολιτικούς που έχτισαν ολόκληρες περιουσίες στην πλάτη μας. Αν το κάνετε αυτό, ίσως και να αρχίσει να σας εμπιστεύεται σιγά σιγά ο πολίτης.

Το αποκορύφωμα των επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων, ήταν η προχθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού. Τί είπε καθείστε να δείτε, το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη στη χώρα μας, το 2013 θα έχουμε βγει από το μνημόνιο. Εδώ γελάμε με μαύρο δάκρυ. Και από την άλλη έχουμε τις εκτιμήσεις όλων των οικονομικών αναλυτών παγκοσμίως, που μιλάνε για χρεοκοπία της Ελλάδας. Μάλιστα ο σύμβουλος του Ζοζέ Μπαρόζο, τόνισε πως με την υπογραφή μας στο μνημόνιο, υπογράψαμε την ελεγχόμενη μας χρεωκοπία.

Βλέπετε, τα ΜΜΕ θέλουν να περάσουν στον κόσμο, πως μια επιμήκυνση είναι το ιδανικότερο και πρέπει να πανηγυρίζουμε αν την καταφέρουμε. Να πανηγυρίζουμε που θα πληρώσουμε στο τέλος περισσότερα απ’ότι στην αρχή, αν τελικά γίνει αυτή. Είναι σαν την τηλεόραση. Αν την αγοράσεις μετρητοίς θα δώσεις 600 ευρώ. Αν την αγοράσεις όμως και ζητήσεις “επιμήκυνση” εξόφλησης για 2 χρόνια, τότε θα πληρώσεις στο σύνολο 800 ευρώ. Το κέρδος στην προκειμένη ιστορία δεν το καταλαβαίνω.

Σκέφτομαι, ποια είναι η διαφορά πτώχευσης, ελεγχόμενης πτώχευσης, χρεοκοπίας, αναδιάρθωσης χρέους, μνημονίου; Αν μπορείτε να μου βρείτε έστω και μία, θα με βοηθήσετε πάρα πολύ... Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω. Και νομίζω πως όλοι μας έχουμε καταλάβει πλέον, που οδεύουμε.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]