Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Κατσέλη βλέπει την έξοδο


Σκληρό παρασκήνιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο

Έντονα δυσαρεστημένοι φέρονται να είναι ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και οι ελεγκτές της τρόικας, καθώς λίγες μόλις ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις των ελεγκτών για την πορεία της πολιτικής οικονομικής προσαρμογής με τις «επιταγές» του μνημονίου, φουντώνουν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργοί βρέθηκαν στη «δυσάρεστη» θέση να συζητούν για ραγδαίες αλλαγές στο Δημόσιο Τομέα, και σε πολλές περιπτώσεις «αναγκάστηκαν» να διαφωνήσουν με αυτά που ζητάει η τρόικα.

Εκτός από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές έχουν κακή εικόνα, και ο Δημήτρης Ρέππας λέγεται πως έχει αντισταθεί, μέχρι στιγμής στις πιέσεις που δέχεται για μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ. Δηλώνει μάλιστα στο περιβάλλον του, ότι δεν πρόκειται να υποκύψει.

Από την άλλη πλευρά ο άμεσος συνεργάτης του κ. Παπακωνσταντίνου, και υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης με συνέντευξή του στον κυριακάτικο τύπο προαναγγέλλει στην ουσία τον «θάνατο για χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους».

Μεταξύ άλλων ο κ. Σαχινίδης διερωτάται: «εδώ που φτάσαμε ας αποφασίσει το πολιτικό σύστημα, τι θέλει. Ο δημόσιος τομέας είναι υπερτροφικός, μίζερος, δεν εξυπηρετεί τον πολίτη και το κυριότερο δεν υπάρχουν πλέον χρήματα να τον συντηρούμε».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τοτε γιατι δημιουργησατε αυτη την κατασταση ρε ανδρεικελα??
    Οταν ομως τα κομματοσκυλα σας σας ψηφιζαν ηταν καλα!!
    Και περα απο αυτο τι δυνατοτητες υπαρχουν πλεον στον ιδιωτικο τομεα ωστε να να μην φθασει η ανεργια στα υψη??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]