Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η Ιρλανδία στο κελί του ΔΝΤ


Τα PIGGS της Ευρώπης τμωρούνται παραδειγματικά. Μετά την Ελλάδα, τον δρόμο της εξαθλίωσης καλείται να ακολουθήσει και η Ιρλανδία, αφού η κυβέρνησή της αποφάσισε αύριο να καταθέσει την σχετική αίτηση για εισαγωγή στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Βέβαια, η Ιρλανδία παίρνει τον δρόμο της ατίμωσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, λόγω του τραπεζικού της συστήματος και όχι λόγω δημοσιονομικού προβλήματος, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ελλάδας.
Την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό στήριξης εισηγείται στην κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μπράιαν Λένιχαν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απόψε το βράδυ το Eurogroup θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη για το ιρλανδικό ζήτημα.
"Θα προτείνω να ζητήσουμε να επωφεληθούμε από το μηχανισμό στήριξης που δημιουργήθηκε πριν από έξι μήνες από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο", ανακοίνωσε μέσω του κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού RTE, ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται από την πέμπτη με εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αφορούν στη δημιουργία ταμείου πρόνοιας για την παροχή βοήθειας στις τράπεζες. Υποστήριξε ότι τα χρήματα δεν θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά, αλλά θα λειτουργήσουν ως "εγγύηση" για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.
Απέφυγε να προσδιορίσει το ύψος των δανείων, συμφώνησε όμως με την εκτίμηση του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού, ότι θα πρόκειται για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Μπρ. Λένιχαν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι φαίνεται να κάνουν πίσω, όσον αφορά στο αίτημα για αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βρετανία και το ΔΝΤ εκτιμούν ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης του θέματος του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων στις διαπραγματεύσεις του Δουβλίνου.Συνεπώς το θέμα αυτό δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη", δήλωσε.
Ο RTE μετέδωσε ότι το επίσημο αίτημα προς την τρόικα θα κατατεθεί τη Δευτέρα.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]