Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Και η προπαγάνδα συνεχίζεται...

Η κυβερνητική προπαγάνα άρχισε να εργάζεται αδιαλείπτως προκειμένου να μας πείσει να... αυτοκτονήσουμε. Και καλώς κάνουν οι προπαγανδιστές. Αυτή είναι η δουλειά τους. Γι αυτό πληρώνονται. Από τον δικό μας "θάνατο" ευελπιστούν να πλουτίσουν.
Όμως, κι εμείς οφείλουμε να τοποθετηθούμε απέναντι στις λογικές του παραλογισμού που προσπαθούν να επιβάλουν. Και για εμάς δεν είναι δουλειά, αλλά χρέος. Αμισθί, απέναντι στους επαγγελματίες διαμορφωτές της κοινής γνώμης, αισθανόμαστε τουλάχιστον υπερήφανοι και όχι ημίονοι της παγκοσμιοποίησης... και του ισοπεδωτικού Παπανδρεϊσμού.
Έτσι, με αφορμή το άρθρο "Το μνημόνιο στο εδώλιο", οφείλουμε -στους εαυτούς μας- να τοποθετηθούμε... Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ισχυρισμός

"Σύμφωνα με το έγγραφο, «τις περικοπές επιβάλλουν λόγοι γενικότερου δημόσιου συμφέροντος (συνδεόμενοι με τη λειτουργία της εθνικής οικονομίας) και στηρίζουν την οικονομική ισορροπία των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, διανοίγοντας προοπτικές εξυγίανσής τους στο σχετικά σύντομο διάστημα της τριετίας που υπολογίζεται ότι θα εξέλθει η χώρα από την παρούσα κρίση»."
Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα θα εξέλθει σε τρία χρόνια από την κρίση;
Τι γίνεται αν περάσουν αυτά τα τρία χρόνια και εξακολουθεί η Ελλάδα να βρίσκεται στην κατάσταση που είναι τώρα-και στο μέλλον ακόμα χειρότερα-;
Θα αλλάξετε πλάνο, θα παραιτηθείτε ή θα κατηγορείτε τους προηγούμενους;

Ισχυρισμός
"«Οι ίδιοι λόγοι δημοσίου συμφέροντος (αντιμετώπιση της έκτακτης, εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης της εθνικής οικονομίας), οδήγησαν και στις μειώσεις των επιδομάτων των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα κατά θεμιτή κάμψη των ισχυουσών γι’ αυτούς συλλογικών συμβάσεων εργασίας», προσθέτει το υπουργείο, επικαλούμενο απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ (2289/87)."
Μειώθηκαν οι κρατικές επιχορηγήσεις,οι βουλευτικοί μισθοί και οι βουλευτικές συντάξεις όπως και τα συνολικά επιδόματα απο συνεδριάσεις κ.τ.λ.;
Προσλαμβάνετε 232 κομματόσκυλα επειδή το απαιτεί το δημόσιο συμφέρον;
Οι συμβάσεις εργασίας είναι ο λόγος που αφήνετε απλήρωτους εδώ και δύο χρόνια συγκεκριμένη ομάδα συμβασιούχων;
Αν υποτίθεται ότι δεν είχαν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα, τότε γιατί προσλήφθησαν εξ' αρχής;
Και τι γίνεται με τους συμβασιούχους που ενώ έχουν επιτύχει σε αντίστοιχες εξετάσεις, εν τούτοις παραμένουν άνεργοι;

Ισχυρισμός
"Κατά την κυβέρνηση, οι περικοπές ήταν «το μόνο κατάλληλο μέτρο για την προστασία του ασφαλιστικού κεφαλαίου και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών οργανισμών»".
Από τους συνδικαλιστές σας και τα κομματόσκυλα σας τι κόψατε;
Και ποιός σας είπε οτι με τις περικοπές μπορείτε να περιμένετε ανάπτυξη;
Αφού οι αποδοχές ελαττώνονται, αυτομάτως και η αγορά στεγνώνει, διότι από την στιγμή που ακριβαίνουν τα πάντα και ταυτοχρόνως μειώνονται τα εισοδήματα και οι συντάξεις, πέφτει ο τζίρος, στεγνώνει η αγορά με αποτέλεσμα να κλείνουν επιχειρήσεις.
Αυτό σημαίνει περισσότερους ανέργους και περισσότερη οικονομική επιβάρυνση για το κράτος!!
Γιατί εξομοιώνονται όλες οι ομάδες στις περικοπές; Τι είδους σοσιαλισμός είναι αυτός;
Δεν θα έπρεπε τα εισοδήματα και συντάξεις κάτω των 1500 ευρώ να μην τα ακουμπάτε και να κυνηγάτε μισθωτούς άνω των 2000 ευρώ, όπως και προνομιούχους συνταξιούχους (συγγενείς πολιτικών) που ταυτοχρόνως δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες;

Ισχυρισμός
"Οπως αναφέρει το έγγραφο, «το μέτρο έχει αρχή, μέση και τέλος, δηλαδή χαρακτηρίζεται από μια παροδικότητα όπως και η εθνική προσπάθεια για τη διάσωση του κράτους, η οποία εάν ευοδωθεί (γεγονός που ήδη διαφαίνεται από τα αίσια δημοσιονομικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα) και σωθεί τελικώς η χώρα, στο τέλος της τριετίας θα ανοίξουν νέες (πολύ καλύτερες των σημερινών) προοπτικές για τους συνταξιούχους»!"
Και αν η γιαγιά μου είχε α...α θα την ελεγαν παππού!!
Αν εννοείτε με δημοσιονομικά αποτελέσματα τον δείκτη ανεργίας, τον πληθωρισμό και το δημόσιο χρέος τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν!! Όλα αυξάνονται και μάλιστα επικίνδυνα!
Με λογιστικές αλχημείες δεν πρόκειται να υπάρξει διάσωση!
"Εθνική" προσπάθεια -(πότε θυμάστε το έθνος ρε αλήτες;)- για την διάσωση του κράτους που εδώ και 30 χρόνια το καταληστεύατε, διορίζατε κομματόσκυλα, φτιάχνατε κολόσπιτα, διαλύσατε βιοτεχνίες και συνεταιρισμούς, γεμίσατε την Ελλάδα λαθρομετανάστες που πωλούν παρανόμως έξω από τα νόμιμα μαγαζιά την πραματειά τους, που καταληστεύσατε τους Έλληνες με το παραμύθι του Χρηματιστηρίου κ.τ.λ. και τώρα θυμηθήκατε να μας σώσετε; Είστε οι ηθικοί αυτουργοί του ξεπεσμού της χώρας μας και θα το παίξετε «εθνοσωτήρες»;
Ποιές είναι οι προοπτικές για τους συνταξιούχους; Εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια μιλάτε για λιτότητα!
Έχουν πεθάνει οι συνταξιούχοι! Και ακόμα αναφέρεστε σε θυσίες και λιτότητα!
Εσείς ζείτε λιτά, κύριοι της κυβέρνησης και όχι μόνο; Ζείτε μέσα στα πλαίσια της σεμνότητας και της ταπεινότητας; Από εσάς δεν πρέπει να ξεκινά το παράδειγμα αυτό; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη που θα φυλακίσει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος εδώ και 3 δεκαετίες; Θα μιλήσετε εσείς για καλύτερες προοπτικές, όταν τα ταμεία σας είναι γεμάτα από μίζες; Από την στιγμή που δέχεστε μίζες, είστε εσείς που δεν σέβεστε το δημόσιο χρήμα, είστε εσείς που δεν σέβεστε τους φόρους που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είστε εσείς που πρέπει να πληρώσετε!
Γεωργίου Μιχαήλ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]