Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις...

Το κωμικό είναι η εξωτερική και ορατή μορφή του παράλογου. Η δε ασυναρτησία είναι ο πυρήνας του κωμικού…. άρα όλα τα ψεύδη, η απατηλή εμφάνιση, οι διαβολιές, οι προσποιήσεις, κάθε αντίφαση ενεργειών είναι στοιχεία κωμικά.
Αλλά και το να κάνεις τους ανθρώπους να γελούν είναι μια μεγάλη, δύσκολη και παράξενη τέχνη την οποία σίγουρα δεν κατέχει εκ συνειδήσεως ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Απλά … του βγαίνει! Είναι ένας πολιτικός που στην προσπάθεια του «φαίνεσθαι» -εν αγνοία του – αναπηδά στα όρια της ασυναρτησίας , του παράλογου και τελικά του κωμικού!
Προσέξτε τι απάντησε σε κάποια ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη.
Παπανδρέου: «Η Κυβέρνηση μας, συγκρούστηκε με νοοτροπίες και αντιλήψεις, που ταλαιπωρούσαν τη χώρα και το πολιτικό σύστημα εδώ και χρόνια, και που θεωρούταν ότι δεν μπορούσαμε αυτά να τα κάνουμε. Αν σας έλεγα πριν από ένα χρόνο, ότι θα τα είχαμε κάνει αυτά, μέσα σε ένα χρόνο, δεν θα με πιστεύατε. Θα λέγατε, εντάξει, αυτά είναι προεκλογικά. Αυτές ήταν προεκλογικές υποσχέσεις, τις οποίες (όμως) και τηρήσαμε. Διότι εμείς είχαμε πει…πρέπει να φέρουμε τη διαφάνεια, να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Αυτά τα είπαμε και αυτά κάνουμε. Αυτά κάνουμε, είμαστε συνεπείς.»
Την ίδια στιγμή βέβαια η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια» ( της οποίας οι εκθέσεις είχαν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον ως προπαγανδιστικό εργαλείο στα χέρια του ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο έτος) ανακοίνωσε ότι η χώρας μας κατρακύλησε στο δείκτη της διαφθοράς στην 78η θέση παγκοσμίως για το 2010 και στην τελευταία ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη βαθμολογία στο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς (Corruption Perception Index CPI) για το 2010 η χώρα μας παρουσίασε την … τρίτη μεγαλύτερη επιδείνωση στην κατάταξη, καθώς υποχώρησε επτά θέσεις, από την 71η στην οποία βρισκόταν το 2009.
Βρισκόμαστε στην κατάταξη κάτω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, η Γκάνα, το Ελ Σαλβαντόρ και… η FYROM! Μια θέση κάτω από την …Κολομβία ( αν αυτό σας λέει τίποτα !).
Παπανδρέου: «Αυτά τα είπαμε και αυτά κάνουμε. Αυτά κάνουμε, είμαστε συνεπείς» ….
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]