Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος στρατηγός ομολογεί: "Εμείς καίγαμε τα τεμένη στην Κύπρο"!!!

  • Αποκάλυψη βόμβα που αφήνει έκθετους όλους τους λάτρεις του τουρκισμού, καθώς και όλους όσους επί δεκαετίες προσπαθούσαν να πείσουν για την ενοχή των Ελληνοκυπρίων στα έκτροπα που προηγήθηκαν της εισβολής στην Κύπρο
Ήταν γνωστό αλλά έχει άλλη αξία όταν ακούγεται από επίσημα χείλη, πολλώ δε από τους ίδιους τους δράστες. Τούρκος στρατηγός λοιπόν παραδέχεται ότι οι ίδιοι οργάνωναν πλείστες όσες προβοκάτσιες, μέχρι και κάψιμο τεμένους για να δικαιολογήσουν τις θηριωδίες τους.
Η αποκάλυψη αυτή, θα έπρεπε να οδηγήσει όσα ντόπια παπαγαλάκια ευαγγελίζονται “θηριωδίες Ελλήνων – Ελληνοκυπρίων” να κάνουν χαρακίρι. Δυστυχώς μην περιμένετε τέτοιες ευαισθησίες από ανθρώπους που χρηματίζονται για να πωλούν την πατρίδα τους.
Αίσθηση προκάλεσαν στην κυπριακή κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής της Διευθύνσεως Ειδικού Πολέμου, ότι ο τουρκικός στρατός προέβη συστηματικά στην Κύπρο σε προβοκατόρικες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός τεμένων.

Εξηγώντας στο τουρκικό δίκτυο Haberturk τη δράση της υπηρεσίας του, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε: «Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: Για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο».

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι η αποκάλυψη του Τούρκου στρατηγού έγινε στην προσπάθεια του ιδίου να διαψεύσει προηγούμενη δημόσια ομολογία του, το 2006, ότι το πογκρόμ των Σεπτεμβριανών το 1955 εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης ήταν έργο της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου.

«Το 1971 ανέλαβα επιτελάρχης της Διεύθυνσης Ειδικού Πολέμου. Τα Σεπτεμβριανά έγιναν το 1955. Άλλωστε την εποχή εκείνη δεν υπήρχε αυτή η διεύθυνση. Υπήρχε το Συμβούλιο Αξιολόγησης Στρατιωτικής Κινητοποίησης» δήλωσε.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου, η οποία έφερε στη δημοσιότητα τις αποκαλύψεις του Τούρκου στρατηγού ε.α., το εν λόγω Συμβούλιο ιδρύθηκε το 1953 στην Άγκυρα από τρεις αξιωματικούς του τουρκικού στρατού και ότι τροφοδότησε την τουρκοκυπριακή οργάνωση Volkan και στην συνέχεια την TMT με όπλα. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος τoy Συμβουλίου ήταν η ένοπλη αντιμετώπιση της ΕΟΚΑ.

Ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου προέβη στην αποκάλυψη αυτή λίγα εικοσιτετράωρα μετά τους ισχυρισμούς του υιού του πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ, ότι η Διεύθυνση Ειδικού Πολέμου είχε καταστρώσει σχέδια δολοφονίας του πατέρα του. Στις δηλώσεις του στο «Haberturk», ο στρατηγός Γιρμιμπέσογλου αρνήθηκε την ανάμειξη του στα σχέδια αυτά.

Στην φωτογραφία, ένοπλα μέλη της ΤΜΤ. Στο φορτηγό φαίνονται τα διακριτικά της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, η οποία έχει εσχάτως "μεταναστεύσει" στην Ελληνική Θράκη. Ας το έχουμε υπόψη μας...

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=356255&dt=23/09/2010#ixzz10MDmkeqx

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]