Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα μάθατε τα νέα; Ο Παπανδρέου ανακάλυψε την δημόσια περιουσία

  • ...ακόμη όμως δεν μπορεί(;) να καταλάβει πως η χώρα μπορούσε να έχει πολλές επιλογές από αυτή την περιουσία

Ο Πρωθυπουργός μας, κατά την αγαπημένη του συνήθεια, βρίσκεται στο εξωτερικό. Στη Νέα Υόρκη ειδικότερα.

Τη Δευτέρα, ο κ. Παπανδρέου παρακάθεσε σε γεύμα με τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, επενδυτές και στελέχη της Wall Street.

Επραξε άριστα. Η χώρα χρειάζεται τέτοιες πρωτοβουλίες.

Ουδείς ψόγος μέχρι εδώ.

Επενδυτής, που ήταν παρών στην συνάντηση, μου μετέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ άλλων, είπε προς τους συνομιλητές του ο,τι η «κυβέρνησή του προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει ή να αξιοποιήσει μέρος από την περιουσία του δημοσίου, η αξία της οποίας ανέρχεται στα 270 δις εκατομμύρια ευρώ

Σημείωσε μάλιστα με έμφαση ότι το ποσόν αυτόν καλύπτει το σύνολον σχεδόν του εξωτερικού χρέους της χώρας.

Είπε και άλλα, για τις ….μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα και τα γνωστά που επαναλαμβάνει συνήθως όταν βρίσκεται στο εξωτερικό.

Είναι προφανές ότι τίθενται ορισμένα ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξεως:

  1. Πότε ανακάλυψε την περιουσία του δημοσίου κ. Παπανδρέου;
  2. Όταν ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση και ως Πρωθυπουργός έλεγε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και στην εντατική, δεν γνώριζε;
  3. Αφού το δημόσιο διαθέτει αυτήν την περιουσία, τότε για ποιο λόγο έθεσε την πατρίδα μας υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ;
  4. Για ποιο λόγο παραμένουμε ακόμα στο ΔΝΤ;
  5. Γιατί έπρεπε να κατασυκοφαντηθεί η χώρα, να υποθηκευθεί το μέλλον της, για να ανακαλύψει την περιουσία του δημοσίου; Μήπως γιατί τώρα θα τη διαθέσουμε για «ένα κομμάτι ψωμί»;
  6. Τι διεργασίες έγιναν στο παρασκήνιο για να φτάσει σήμερα ο Πρωθυπουργός να προωθεί την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου;
  7. Με ποιόν τρόπο θα αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία; Υπάρχει κάποιο σχέδιο;
  8. Μήπως αυτό είχε στο μυαλό του όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν;»
  9. Τέλος, γιατί λοιδωρούσαν τον κ. Σαμαρά, όταν πρώτος έθεσε το θέμα αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου;

Κάθε μέρα που περνάει, θα αποκαλύπτεται ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ ούτε αναγκαία ήταν, ούτε λύση αποτελεί!

Κάθε μέρα θα διαπιστώνουμε ότι υπήρχαν άλλες λύσεις εθνικά αξιοπρεπείς και οικονομικά ορθολογικότερες.

Κάθε μέρα θα καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη να μας εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί μας οδήγησε στο ΔΝΤ!

Κώστας Ροδινός

Πωλείται χώρα σε τιμή ευκαιρίας λόγω κρίσης
Πληροφορίες: Ιπποκράτους 22, 10680 Αθήνα
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας

Όπως φαίνεται ο Παπανδρέου βιάζεται να ξεμπερδέψει και επιταχύνει τις εξελίξεις. Υποτίθεται ότι η κρίση πυροδοτήθηκε από μια απότομη αύξηση του ελλείμματος. Ζήτημα αποπληρωμής του συνόλου του εξωτερικού χρέους τίθεται μόνο αν πτωχεύσουμε υπό καθεστώς μνημονίου. Καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν καλείται να αποπληρώσει μονομιάς όλο της το χρέος, και δεν υποχρεούνται από τους όρους δανεισμού. Η προκήρυξη του ξεπουλήματος από τον πρωθυπουργό στην Νέα Υόρκη, εμμέσως πλην σαφώς προαναγγέλλει πτώχευση υπέρ των δανειστών.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ(ΟΥΤΕ ΨΙΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ)....ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΙ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΕΥΓΑΤΟΣ ΣΤΟΝ (( ΟΗΕ ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σκοπός των νεοταξιτών: Η μετατροπή της Ελλάδας σε πολυφυλετικό προτεκτοράτο-μπανανία

    Ο σκοπός των νεοταξιτών:
    Η μετατροπή της Ελλάδας σε πολυφυλετικό προτεκτοράτο-μπανανία την οποία θα εκμεταλλεύονται οι ισχυροί του κόσμου - “τοκογλυφικών αγορών” τον τεράστιο ορυκτό πλούτο του υπεδάφους και την μετατρεμένη σε ιδιωτική, πρώην κρατική περιουσία, ενώ οι φτωχοί κάτοικοί της (95% του πληθυσμού) θα παλεύουν σε συνθήκες “ζούγκλας” για την ατομική τους επιβίωση.

    Η μετανάστευση των Ελλήνων και των Ελληνίδων στο εξωτερικό και ο πλήρης έλεγχος αυτών που θα αποφασίσουν να παραμείνουν είναι από τις βασικές επιδιώξεις των νεοταξιτών και γι΄αυτό χρησιμοποιούν την οικονομική εξαθλίωση, την ανεργία, την λαθρομετανάστευση, την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε., την φασιστική επιβολή της κάρτας του πολίτη και την τυραννική διακυβέρνηση που δεν στηρίζεται στο κουτσουρεμένο φτιαγμένο απ΄αυτούς Σύνταγμα, αλλά στις τοκογλυφικές και διεθνιστικές ιδεοληψίες των “τοκογλυφοελίτ”.

    Με την καρτελοποίηση της Ελληνικής αγοράς, την μετατροπή του χρέους σε ενυπόθηκο, το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας (κινητής, ακίνητης και ορυκτού πλούτου), τη φορομπηχτική πολιτική του πασοκ για την αποπληρωμή τοκογλυφικών δανείων, μειώνουν το Α.Ε.Π. της χώρας, αυξάνουν την ανεργία και σε συνδιασμό με τις αθρόες (αδασμολόγητες από την Ευρωπαϊκή ένωση) εισαγωγές, ακόμα και προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα, την αποβιομηχάνιση της μεταπολίτευσης, τις δραματικά μειωμένες εξαγωγές βιομηχανικών, βιοτεχνικών και αγροτικών προϊόντων (π.χ. μεγάλες φωτιές που βάλανε στην Πελοπόννησο) δημιουργούν έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο.

    Η μείωση του λόγου εμπορικού ισοζυγίου προς ΑΕΠ, συνεπάγεται κατακόρυφη αύξηση του φυσικού ποσοστού ανεργίας το οποίο σε συνδιασμό με τις αθρόες εισαγωγές λαθρομεταναστών που νομιμοποιούνται (παροχή Ελληνικής ιθαγένειας ανεξέλεγκτα), το παρεμπόριο, την ασφαλιστική και νοσοκομειακή ανασφάλεια του Ελληνικού λαού (ενώ οι λαθρομετανάστες νοσηλεύονται δωρεάν), την γκεττοποίηση και την εγκληματικότητα (που οδηγούν σε απαξίωση των τιμών των ακινήτων) προκαλούν αηδία και απαξίωση των πολιτικών στον Ελληνικό λαό, και ιδίως στους νέους, παρ΄όλη την διεθνιστική προπαγάνδα-πασοκοΔ.Ν.Τ.προπαγάνδα των ΓκεμπελοΜ.Μ.Ε. (ο ρόλος τους έχει γίνει φανερός σε όλο τον Ελληνικό λαό) και την σημαντική συμβολή του εκπαιδευτικού συστήματος προπαγάνδας και μείωσης εθνικού φρονήματος (προπαγάνδας εθνικής, φυλετικής, πολιτισμικής, ιστορικής και θρησκευτικής) που έχουμε υποστεί τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]