Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο;

  • Τελικά φαίνεται ότι το αυτονόητο δεν είναι για όλους αυτονόητο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, σε σοβαρές σελίδες και πηγές ενημέρωσης, να εξηγηθεί για ποιο λόγο το Μνημόνιο δεν ήταν ούτε «αναπόφευκτο» ούτε «αναγκαίο κακό» (έκφραση Μπουτάρη), πολλοί σοβαροί άνθρωποι υιοθετούν σχεδόν αβασάνιστα τη θέση «μα τι άλλο μπορούσαμε να κάνουμε;».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όταν τον Οκτώβριο του 2009 ανέλαβε η νέα κυβέρνηση Παπανδρέου, κανένας δεν μιλούσε για «χρεοκοπία» της Ελλάδος. Βέβαια, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιούσαν ότι το έλλειμμα πήγαινε να ξεφύγει σε ποσοστά της τάξης του 10%, όμως είχαν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, ενώ και ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε υπογραμμίσει την ανάγκη λήψης «σκληρών» μέτρων (που τώρα πια βέβαια μοιάζουν με χάδι, σε σύγκριση με τα όσα επέβαλε τελικά η κυβέρνηση Παπανδρέου) για να μην ξεφύγει το έλλειμμα (πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα κλπ.).

Ξαφνικά, λίγες μέρες μόλις μετά τις εκλογές, είδαμε το νέο πρωθυπουργό, Παπανδρέου, να μιλάει για οικονομία «στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», για «οικονομία στην εντατική», για ασφαλιστικά ταμεία υπό κατάρρευση, ενώ υπουργοί του έμειναν στην ιστορία για εκφράσεις του τύπου «δεν υπάρχει σάλιο», «Τιτανικός» κλπ. Ταυτόχρονα, ανακοινωνόταν ένα παραφουσκωμένο έλλειμμα ύψους 12,7%, καρπός πολιτικής απόφασης και υπερδιπλάσιο από το στόχο-εκτίμηση που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση στο 6%. Όλα αυτά, παράλληλα με μια πρωθυπουργική ρητορική, που μιλούσε, εκ του μη όντος τότε, για μειωμένη εθνική κυριαρχία, δήθεν λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Στην αρχή οι αγορές δεν αντέδρασαν. Λίγες εβδομάδες, ωστόσο, μετά την έναρξη της πρωθυπουργικής ρητορικής, ήρθε πρώτα ο οίκος Fitch (ο πλέον αναξιόπιστος και διαπλεκόμενος, σύμφωνα με την τραπεζική πιάτσα), να υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία, επίσης, σε εκείνη την φάση, εκ του μη όντος. Με την υποβάθμιση εκείνη, η Ελλάδα τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας. Το spread άρχισε να ανεβαίνει και σταδιακά άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα δημοσιεύματα στο διεθνή τύπο που συζητούσαν το (απίθανο, τότε) ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

Εντωμεταξύ ο νέος πρωθυπουργός συνέχισε να οργιάζει στο εξωτερικό, καταγγέλλοντας τους Έλληνες σαν συλλήβδην φοροφυγάδες, κλέφτες και λωποδύτες, καλλιεργώντας εντέχνως κλισέ που σε κάποιο βαθμό ήδη προϋπήρχαν. Αυτός βέβαια, θα τα έστρωνε όλα.

Η Ευρώπη από την πλευρά της, βλέποντας τη νέα κυβέρνηση «αποφασισμένη να εφαρμόσει το προεκλογικό της πρόγραμμα» άρχισε να κάνει τις πρώτες κρούσεις σχετικά με την ανάγκη λήψης μέτρων μείωσης του ελλείμματος. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε αόριστα στην Ευρώπη ότι θα λάβει μέτρα, αλλά, αντί για μέτρα, είδαμε τον ΓΑΠ να λέει «τα βρήκαμε τα λεφτά» (που «υπήρχαν») και θα έκανε τελικά την περιβόητη αναδιανομή εισοδήματος που με τόση ένταση είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Όλοι νομίζαμε τότε ότι η κυβέρνηση δεν είχε αίσθηση της πραγματικότητας και ότι δεν ήξερε τι έκαμνε, αλλά τελικά εμείς ήμασταν αυτοί που δεν είχαμε αίσθηση της πραγματικότητας, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια.

Μπήκε ο Ιανουάριος και το πράγμα με το ελληνικό έλλειμμα σοβάρευε όλο και περισσότερο. Η Ευρώπη ζήτησε επιτακτικά Πρόγραμμα Σταθερότητας και η κυβέρνηση εμφάνισε ένα πρόγραμμα ανάξιο λόγου, γεμάτο αοριστολογίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.

Άρχισε τότε να τίθεται στα σοβαρά το ερώτημα του αν η Ελλάδα θα μπορεί να δανείζεται στο μέλλον.

Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, ο ΟΔΔΗΧ ήλθε σε προσυνεννόηση με ορισμένες μεγάλες τράπεζες που όρισε αναδόχους και εξέδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2010 5ετή ομόλογα, μεγάλο μέρος των οποίων είχε συμφωνηθεί να καλύψουν οι τράπεζες-ανάδοχοι. Η κίνηση αυτή βοήθησε να ξεκινήσει καλά η δημοπρασία και, όταν είδαν οι αγορές ότι αγοράζονται τα ομόλογα, έσπευσαν όλοι να πάρουν ελληνικά ομόλογα! Κι εκεί που η κυβέρνηση ζητούσε 3 με 5 δις, της προσφέρθηκαν 25. Από αυτά πήρε τελικά τα 8.

Όσοι παρακολουθούσαμε την κατάσταση, πήραμε βαθιά ανάσα ανακούφισης. Η χώρα δεν θα χρεοκοπούσε, μπορούσε, ακόμη, να δανειστεί χωρίς πρόβλημα.

Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Μέτρα η κυβέρνηση δεν έπαιρνε. Έφτασε στο σημείο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης να τους λέει από το βήμα της Βουλής «ξεκολλήστε και πάρτε μέτρα»! Το spread συνέχιζε να ανεβαίνει.

Κάποια στιγμή ήρθε η 3η Μαρτίου 2010 και ο ΓΑΠ πήρε τελικά κάποια όντως σκληρά μέτρα (πολύ σκληρότερα από αυτά που είχε «υποσχεθεί» ο Καραμανλής), μειώνοντας δώρα και επιδόματα στους μισθούς. Ο κόσμος σοκαρίστηκε, αλλά τουλάχιστον το spread άρχιζε να πέφτει. Αμέσως μετά τα μέτρα έπεσε στις 287 μονάδες και προβλεπόταν στις 250-280 μονάδες για το επόμενο χρονικό διάστημα. Με επιμονή και σωστή διαχείριση, είναι βέβαιο ότι, σταδιακά, θα έπεφτε κι άλλο.

Ο ΓΑΠ όμως δεν μπορούσε να περιμένει να πέσει! Ήθελε «διεθνή στήριξη». Ξεκίνησε έναν μεγάαααλο και ένδοξο γύρο («σώζει την Ελλάδα) σε Ευρώπες και Αμερικές ζητώντας «στήριξη». «Στήριξη» για ποιο πράγμα. Διαλαλούσε στα πέρατα της οικουμένης ότι «δεν χρειάζεται χρήματα» και θέλει μόνον «στήριξη». Μα αφού το spread πέφτει άνθρωπέ μου, χάρη στα μέτρα που εσύ πήρες, τι άλλο θέλεις τώρα ως «στήριξη»; Μια χαρά τα καταφέρνεις μόνος σου.

Όταν όμως εκλιπαρείς για «στήριξη» είναι σαν να λες έμμεσα σε όλους, ότι δεν τα βγάζεις πέρα χωρίς να σε στηρίξουν. Κάπου εκεί το spread άρχισε να ανεβαίνει. Ήρθε και η φαιδρή ιστορία με την Κίνα και πήρε οριστικά την ανηφόρα.

Εκεί λοιπόν που παρακαλούσε για «στήριξη» και «πιστόλι πάνω στο τραπέζι» που «δεν το χρειαζόμαστε» αλλά «θέλουμε να υπάρχει», λήφθηκε με εκβιασμούς και πιέσεις η απόφαση της 25ης Μαρτίου από την Ευρώπη για «στήριξη» της Ελλάδας, για την περίπτωση που δεν θα μπορεί πια να δανείζεται από τις αγορές.

Κι αυτή η απόφαση δεν του άρεσε όμως τελικά του ΓΑΠ και άρχισε να θέλει να την τροποποιήσει. Όταν εξαιτίας αυτής της στάσης το spread άρχισε να παίρνει και πάλι την ανηφόρα, αμέσως μετά το Πάσχα, η κυβέρνηση άρχισε να ψάχνει για «βαθύ λαρύγγι», προσπαθώντας να πείσει τους ιθαγενείς ότι φταίει κάποιος άλλος και όχι ο ίδιος ο Παπανδρέου.

Και τότε φτάνει η 7 Απριλίου. Η ημέρα στην οποία η Τράπεζα της Ελλάδος απαγόρευσε, έμμεσα, το short selling, τοποθετώντας την κερδοσκοπική προθεσμία σε μία ημέρα, αντί για τρεις που ήταν επίσημα και δέκα που ήταν ανεπίσημα, μέχρι τότε: Το σκάνδαλο Τ+10 μόλις είχε αποκαλυφθεί ευρύτερα! Πολλοί το ήξεραν ήδη από τότε που συνέβαινε.

Ήταν όμως πια αργά. Στις 23 Απριλίου και αφού το spread είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ο ΓΑΠ ανακοίνωνε την υπαγωγή της Ελλάδας στο «μηχανισμό στήριξης» με ρομαντικό background το λιμάνι του Καστελλόριζου.

Τι συμπέρασμα βγαίνει από όλα αυτά; Ήταν πράγματι «αναπόφευκτο» το μνημόνιο;

1) Τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2010, η Ελλάδα δανειζόταν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ο ΓΑΠ επαίρεται γιατί βρήκε 110 δις και «έσωσε τη χώρα» (λέμε τώρα…), ενώ σε μία μόνον δημοπρασία, της 25ης Ιανουαρίου 2010, τής είχαν προσφερθεί 25 δις χωρίς τους εξοντωτικούς όρους του μνημονίου.

2) Η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας ήταν μεθοδευμένη, συστηματική και σκόπιμη, από την πλευρά της κυβέρνησης. Η πρώτη σοβαρή ένδειξη ότι αυτό συνέβαινε ήταν το σκάνδαλο T+10. όμως η προϋπάρχουσα κυβερνητική στόχευση για υπαγωγή στο ΔΝΤ ομολογήθηκε ανοιχτά από τον Υφυπουργό Οικονομικών Σαχινίδη («πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»).

3) Δεν ήταν όμως δυνατόν να υπαχθούμε στο ΔΝΤ, εφόσον μπορούσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές. Συνεπώς, ήταν «αναγκαίο» να καταστραφεί πρώτα η ελληνική πιστοληπτική ικανότητα (εκεί αποσκοπούσε το σκάνδαλο Τ+10 και όλη η καταστροφολογική ρητορική) και μετά να ζητηθεί η υπαγωγή στο ΔΝΤ.

Σωστά λοιπόν χαρακτήρισε ο Στάθης τη συγκεκριμένη ενέργεια ως «εσχάτη προδοσία». Όχι μόνον δεν ήταν αναπόφευκτη, αλλά ήταν, αντιθέτως, σκόπιμη.

Απομένει να απαντηθεί ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα: Πώς, στο καλό, τόσος πολύς κόσμος δεν βλέπει αυτά τα προφανή και έχει πεισθεί ότι το Μνημόνιο ήταν «αναγκαίο κακό»;

Η απάντηση είναι πολύπλοκη. Εδώ θα παρατεθούν δύο μόνον σύντομες σκέψεις:

α) Έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο η έντονη τάση συμπλεγματικής αυτοϋποτίμησης που έχει ο σύγχρονος Έλληνας. Δεν συνειδητοποίησε ότι το να δανείζουν οι αγορές μια χώρα είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση. Εδώ, π.χ., το Ιράκ και η Ουκρανία μπορούν, σήμερα, και δανείζονται, η μία κατεστραμμένη από τον πόλεμο και η άλλη μια εξαθλιωμένη χώρα της πρώην ΕΣΣΔ που κάθε χειμώνα αναρωτιόμαστε αν θα έχει να πληρώσει για το φυσικό της αέριο. Γιατί να μην μπορεί να δανειστεί η Ελλάδα;

β) Τεράστιο ρόλο έπαιξε η απόλυτη απουσία της ΝΔ το κρίσιμο χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Όσον καιρό ο ΓΑΠ έχτιζε τα επικοινωνιακά θεμέλια της εγκληματικής πολιτικής του πάνω στη συκοφάντηση της προηγούμενης κυβέρνησης και η ενεργή ΝΔ ήταν απασχολημένη με την εκλογή νέου αρχηγού, ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ανυπομονούσε να παραδώσει την αρχηγία και οι πρώην υπουργοί οικονομικών σιωπούσαν. Η συνεχιζόμενη, μέχρι σήμερα, διαβόητη «σιωπή του Καραμανλή», εδραίωσε πλήρως αυτή την εντύπωση. Έτσι, πέρασε εύκολα η πεποίθηση στον κόσμο ότι «για να μη μιλάει ο Καραμανλής, πράγματι κατέστρεψε την οικονομία η ΝΔ». Άλλα στραβά όμως μπορεί να έκανε η ΝΔ, αλλά αυτό όχι. Η αλήθεια είναι ότι, αν δεν είχε έρθει ποτέ η κυβέρνηση ΓΑΠ, η χώρα θα δανειζόταν μέχρι σήμερα χωρίς πρόβλημα.

Το συμπέρασμα είναι ότι, όχι μόνον δεν ήταν «αναγκαίο κακό» το Μνημόνιο, όχι μόνον η Ελλάδα θα μπορούσε πολύ άνετα να συνεχίσει να δανείζεται από τις αγορές χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με λιγότερο σκληρά μέτρα, αλλά και ότι πρέπει να είναι κανείς τυφλός για να μην βλέπει ότι η καταστροφή της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας και η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ έγιναν σκόπιμα και μεθοδευμένα από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Η προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες η έξοδός μας από το Μνημόνιο, μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Να δούμε τότε που θα τρέχουν να κρυφτούν όσοι μιλούν για «αναγκαίο κακό» και τα συναφή.

Επώνυμος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

27 σχόλια :

  1. Τέλειο το άρθρο!!.. Έχει μαζεμένα όλα τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε εσκεμμένα στο μνημονιο.. Έχει όμως ένα μελανό σημείο!

    Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η λέξη «αναγκαίο κακό» αφορά την ημέρα ψήφισης του μνημονίου, αφού ο Παπανδρέου είχε κάνει όλα τα παραπάνω...

    Το μνημόνιο φυσικά και δεν ήταν αναγκαίο κακό την εποχή των εκλογών 2009... Το μνημόνιο έγινε αναγκαίο κακό τον Μάιο, αφού το φρόντισε μεθοδικά - ως περιγράφετε - το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητε area51gr,

    Το μνημονιο δεν ηταν ποτε αναγκαιο κακο!!
    Επρεπε να καταγγελθει το ΠΑΣΟΚ για εσχατη προδοσια!!Δεν ειναι δυνατον να συνυπογραψεις με προδοτες!!!
    Η λογικη να σου κοψουμε το δακτυλο για να μην σου κοψουμε το κεφαλι ειναι τουλαχιστον γελοια!!
    Εχω την αισθηση οτι προσπαθεις να δικαιολογησεις τους βουλευτες του ΛΑΟΣ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ΓΜ..

    Νομίζω μπλέκετε τα πράγματα...

    Με την καταγγελία κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (σε ποιόν;) για εσχάτη προδοσία, δεν θα λυνόταν το πρόβλημα δανεισμού της Ελλάδος. Και καταγγελία να γινόταν, την ημέρα του ψηφίσματος επί της αρχής, το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση για να μην καταρρεύσει η χώρα. Δεν μπορείτε λοιπόν, να κατηγορείτε ΜΟΝΟ το ΛΑ.Ο.Σ επειδή είπε "ναι" στην μόνη λύση εκείνης της στιγμής.

    Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο η καταγγελία ενός κόμματος για "εσχάτη προδοσία" είναι πολιτική πράξη. Αυτό είναι θέμα του λαού. Ήδη όπως διαβάζω διάφοροι Δικηγορικοί σύλλογοι έχουν κινηθεί δικαστικά - ή ξεκινούν. Επίσης, αν ο λαός πραγματικά πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ τον πρόδωσε, τότε γιατί να το ξαναψηφίσει;...

    Επίσης, από την στιγμή που εσύ ο ίδιος δεν κάνεις καταγγελία για προδοσία - ως πολίτης - δεν νομίζεις πως είναι λίγο "ανήθικο" να κατηγορείς άλλους επειδή δεν κάνουν αυτοί;

    Το γεγονός μάλιστα, ότι κανένα άλλο κόμμα δεν κατάγγειλε το ΠΑΣΟΚ για εσχάτη προδοσία, ακόμα και αυτά που ήταν υπερ του "ΟΧΙ" και τα οποία αποτελούν μεγαλύτερες κομματικές παρατάξεις από το ΛΑ.Ο.Σ., πιστεύω είναι το πιο δυνατό επιχείρημα υπερ του συλλογισμού μου.

    Εγώ έχω την αίσθηση ότι προσπαθείτε με το ζόρι να φορτώσετε ευθύνες στο ΛΑ.Ο.Σ...

    area51gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορία: Αφού είχαμε βρεθεί σε αδιέξοδη κατάσταση και υπήρχε μόνο η λύση του ΔΝΤ, γιατί το μνημόνιο αναφέρει ρητά απαγορεύοντάς μας ωα χώρα να απευθυνθούμε σε Ρωσία και Κίνα; Απορία καταθέτω, αν και όλοι μας γνωρίζουμε την απάντηση που μοιάζει πολύ με εκείνο το τραγελαφικό "το Αιγαίο δεν έχει πετρέλαιο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί πιθανόν οι "εταίροι" του μνημονίου Ε.Ε.-ΔΝΤ(USA) δεν θα θέλουν να εμπλακούν με τις άλλες δύο μεγάλες δυνάμεις.

    Επίσης, για το αν υπάρχει ή όχι πετρέλαιο στο Αιγαίο, ή αν υπήρχε άλλη ή όχι λύση εκείνη την στιγμή του ψηφίσματος, δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε ΤΥΠΙΚΑ αυτά που λέει η κυβέρνηση... Τώρα αν διαφωνούμε, αρκεί να αποδείξουμε πως η κυβέρνηση ψεύδεται και στα δύο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς Area51
    Αν και καταλαβαίνω πως βρίσκεσαι σε δύσκολη θέση (γιατί άραγε; εσύ ψήφισες το μνημόνιο;) πρέπει να ξέρεις (ή ψάξε να μάθεις) πως η ύπαρξη του πετρελαίου στο Αιγαίο ήταν γνωστή πριν από δεκαετίες (το 1981 αν δεν με απατά η μνήμη μου, υπήρξε ενημερωτική συζήτηση και στην Βουλή).
    Τώρα, για το γιατί τρόικα και ΔΝΤ δεν θέλουν να εμπλακούν με τις άλλες δύο δυνάμεις, πες ότι το καταλαβαίνω. Εμείς, γιατί κόβουμε δρόμους και κλείνουμε πόρτες εναλλακτικών λύσεων, δεν μπορώ να το καταλάβω.
    Και, αν συνεχίζεις να πιστεύεις πως η κυβέρνηση ΔΕΝ ψεύδεται, τότε μάλλον χρειάζεσαι πολύ διάβασμα, πολύ ενημέρωση, γιατί τα ψέματα του Γιώργου βγαίνουν στο φως (της αλήθειας) σε καθημερινή σχεδόν βάση. Μην σχολιάζεις για να σχολιάζεις. Με τον τρόπο σου, ενισχύεις αυτό το οποίο αρνείσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Area51 ή όπως αλλιώς σε λένε. Δεν χάνεις τίποτε να διαβάσεις και τις συνδέσεις που σου δίνει η ανάρτηση. Εκτός αν θέλεις να "ακούς" μόνο αυτά που σου λένε στο κόμμα. Και αν το κάνεις αυτό, θα την "ακούς" σε μόνιμη βάση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμος #1

    1. Δεν βρίσκομαι σε καμία δύσκολη θέση.
    2. Δεν διαφωνώ με την ύπαρξη του πετρελαίου στο Αιγαίο. Και εγώ το πιστεύω. Η (εκάστοτε) κυβέρνηση όμως αρνείται την ύπαρξή του. Τα επίσημα όμως στοιχεία είναι οι θέσεις τις κυβέρνησης και όχι οι δικές μου. Από εκεί και πέρα, όποιος έχει στοιχεία με τα οποία μπορεί να διαψεύσει επισήμως την κυβέρνηση, και τον τρόπο για να την κατηγορήσει (και δικάσει(!)) ακόμα και για εσχάτη προδοσία ας το κάνει.
    3. Αυτό που σχολιάζω δεν είναι το πετρέλαιο ή όχι, αλλά το πως η κυβέρνηση - στηριγμένη στις ψήφους του λαού - παίρνει τις αποφάσεις. Όταν η κυβέρνηση επίσημα λέει τον Μαϊο, "ή μνημόνιο η χρεωκοπία", οποιαδήποτε άλλη θέση (πως π.χ. χρήματα υπήρχαν) που δεν αποδεικνύεται ΝΟΜΙΜΩΣ δεν μπορεί να είναι επίσημα αποδεκτή. Αν η θέση αποδειχθεί ΝΟΜΙΜΩΣ, τότε η κυβέρνηση είναι υπόλογη για εθνική προδοσία.

    Το να μου μιλάς εσύ δηλαδή για την Κίνα ή την Ρωσία, χωρίς ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ πως οι χώρες αυτές δάνειζαν με χαμηλά επιτόκια μεγάλα δάνεια στην Ελλάδα ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, και ο Παπανδρέου σκοπίμως δεν τα πήρε και είπε ψέμα πως δεν υπάρχουν άλλες λύσεις - ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΞΑΝΑΛΕΩ - δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια θεωρία συνωμοσίας. Και σε τέτοιες θεωρίες, εγώ δεν μπλέκω. Αποδείξτε ότι δεν είναι θεωρία αλλά πραγματικότητα, και τότε όλοι είμαστε μαζί σας!..

    4. Το ότι η κυβέρνηση έχει μια τάση να ψεύδεται συνεχώς, δεν σημαίνει ότι χωρίς στοιχεία μπορώ να την κατηγορώ. Εγώ δεν πιστεύω τίποτα επί αυτού του θέματος. Εγώ απλά λέω, πως εφόσων η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΗΓΕ, ή ΕΚΑΝΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ή ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Όσο δεν υπάρχουν ΝΟΜΙΜΑ στοιχεία (ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ) που να αποδεικνύουν το πρώτο, εγώ δεν μπορώ να το αμφισβητώ, στα πλαίσια του ότι ζω σε μια κοινωνία με κάποιες αρχές. Πραγματικά, θα ήταν μεγάλο μπάχαλο, ο καθένας στην βουλή να ψηφίζει ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ), ΑΛΛΑ ΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΕΎΟΥΝ ΑΥΤΟΝ!... Και μόνο η σκέψη είναι γελοία!...

    @Ανώνυμος #2
    Το άρθρο αυτό έχει γραφεί από αντιπάλους του κόμματος.. Και όμως έγραψα πως είναι "τέλειο". Όσο για τις συνδέσεις - αυτές είναι προαιρετικές, αν χρειαστεί κάποιος περισσότερες πληροφορίες. Αν δεν ήταν, θα ήταν μες το άρθρο. Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι κάποια σύνδεση έχει κάποια πληροφορία η οποία είναι καταπέλτης ως προς το ΛΑ.Ο.Σ - το οποίο ουσιαστικά εδώ στηρίζω, μπορείς απλά να την αναφέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αστο μεγάλε... Το λέπι στο μάτι είναι μεγάλο πρόβλημα. Μεγαλύτερο όμως είναι εάν κάνει μετάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Λογω του ευρους του σχολιου , το σχολιο μου χωριζεται σε δυο μερη)

    Αγαπητε area51gr,

    αναλυοντας βημα -βημα την προπαγανδα σου,ξεκινω απο αυτο που ισχυριζεσαι:
    "Επίσης, από την στιγμή που εσύ ο ίδιος δεν κάνεις καταγγελία για προδοσία - ως πολίτης - δεν νομίζεις πως είναι λίγο "ανήθικο" να κατηγορείς άλλους επειδή δεν κάνουν αυτοί;"

    Απαντηση
    σου γραφω οτι εχω καταθεσει προσωπικα μηνυση εναντιον των 172 βουλευτων που ψηφισαν το Μνημονιο για εσχατη προδοσια,μεσω της Εισαγγελειας Χαλκιδας και του γιατρου Δ.Αντωνιου!!

    Ισχυριζεσαι
    "Με την καταγγελία κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (σε ποιόν;) για εσχάτη προδοσία, δεν θα λυνόταν το πρόβλημα δανεισμού της Ελλάδος. Και καταγγελία να γινόταν, την ημέρα του ψηφίσματος επί της αρχής, το μνημόνιο ήταν η μόνη λύση για να μην καταρρεύσει η χώρα. Δεν μπορείτε λοιπόν, να κατηγορείτε ΜΟΝΟ το ΛΑ.Ο.Σ επειδή είπε "ναι" στην μόνη λύση εκείνης της στιγμής"

    Η καταγγελια θα γινοταν κατα των 160 βουλευτων που ψηφιζουν το εθνοκτονο Μνημονιο!!
    Δεν υπηρχε κανενα απολυτως προβλημα δανεισμου της Ελλαδας!!Ο ΓΑΠ και το επιτελειο του δημιουργησαν το κλιμα ελλειψης εμπιστοσυνης των αγορων εις βαρος μας και με εμπρηστικες δηλωσεις περι "Τιτανικου",κ.α. καταφερε να μειωσει τοσο πολυ την εμπιστοσυνη των αγορων,που τα spread εφτασαν σε υψη ρεκορ!!
    Ο ΓΑΠ σε συναντησεις του σε ΗΠΑ και σε Ελλαδα με τους κερδοσκοπους(Goldmann Sachs) δεν κρατησε πρακτικα,για να διαπιστωσουμε τι ειπωθηκε και τι αποφασιστηκε!!
    Ο ΓΑΠ συναντηθηκε με τον ανθελληνα Σορρος εν μια νυχτι στα μεσα Απριλη χωρις να ξερουμε παλι τι συζητηθηκε!!
    Ειναι δεδομενο οτι αναφερομαστε σε κερδοσκοπους!!
    Βλεπουμε οτι συμμετεχει πλεον και ο αδερφος του ΓΑΠ,Νικος,εκπροσωπωντας την κυβερνηση σε συναντησεις στο Αμπου Νταμπι με στελεχη χρηματοπιστωτικων οικων,χωρις να εχει τετοιο πολιτειακο δικαιωμα!!!
    Αυτα ποιος τα κατηγγειλε στην Βουλη????
    Ο ΓΑΠ ειχε συνολικα τον τελευταιο χρονο 3 συναντησεις με την Goldmann Sachs!!!
    Τι ειπωθηκε???Γιατι δεν υπαρχουν πρακτικα?????
    Αν θεωρεις το διλημμα "ΔΝΤ ή πτωχευση" ρεαλιστικο,τοτε ή δεν εχεις συνηδειτοποιησει το μεγεθος της κυβερνητικης προπαγανδας ή δυστυχως αποδεικνυεσαι αλλο ενα κομματοσκυλο του ΛΑΟΣ!!Θα σε ωφελουσε αν διαβαζες μερικα αρθρα του ιστολογιου που ξεμπροστιαζουν την κυβερνηση ΓΑΠ!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (συνεχεια προηγουμενου σχολιου)

    Ισχυριζεσαι οτι
    "Από την άλλη, δεν ξέρω κατά πόσο η καταγγελία ενός κόμματος για "εσχάτη προδοσία" είναι πολιτική πράξη. Αυτό είναι θέμα του λαού. Ήδη όπως διαβάζω διάφοροι Δικηγορικοί σύλλογοι έχουν κινηθεί δικαστικά - ή ξεκινούν. Επίσης, αν ο λαός πραγματικά πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ τον πρόδωσε, τότε γιατί να το ξαναψηφίσει;..."

    Απαντηση
    Καταρχην,δεν τιθεται θεμα κομματος,αλλα προσωπων που συνεβαλλαν στην υιοθετηση αυτου του εκτρωματος που λεγεται Μνημονιο!!
    Ο λαος δεν υποτιθεται οτι εκπροσωπειται απο τα κομματα??
    Τα κομματα πως μπηκαν στην Βουλη??Ο λαος τα ψηφισε!!
    Ποιος σου λεει οτι το ΠΑΣΟΚ θα ξαναψηφιστει??
    Τα κομματοσκυλα,ανθωποι που εχουν οικονομικα συμφεροντα και οι λαθροελληνες θα το ψηφισουν!!
    Εκτος κι αν πιστευεις στις δημοσκοπησεις ,οποτε δεν εχει νοημα να συνεχισω!!


    ισχυριζεσαι οτι
    "Το γεγονός μάλιστα, ότι κανένα άλλο κόμμα δεν κατάγγειλε το ΠΑΣΟΚ για εσχάτη προδοσία, ακόμα και αυτά που ήταν υπερ του "ΟΧΙ" και τα οποία αποτελούν μεγαλύτερες κομματικές παρατάξεις από το ΛΑ.Ο.Σ., πιστεύω είναι το πιο δυνατό επιχείρημα υπερ του συλλογισμού μου"
    Απαντηση
    Ακομα και τα κομματα που ψηφισαν "ΟΧΙ",υποκρινονται!!
    Προσπαθουν απλως να κερδισουν την ευνοια των ψηφοφορων!!
    Αν πραγματικα τα κομματα αυτα ηταν κατα της κυβερνησης τοτε θα ειχαν προτεινει τα εξης μετρα
    -μειωση κρατικων επιχορηγησεων και βουλευτικων μισθων κατα το ημισυ
    -καταργηση βουλευτικων συνταξεων
    -καταργηση προνομιων και μειωσεις των οικονομικων βοηθειων προς τους απατεωνες συνδικαλιστες
    -δημιουργεια ταμειου για τις εξοικονομησεις απο τα μετρα αυτα!!

    ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ!!ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ!!

    Γνωριζεις πολυ καλα οτι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ανηκουν και αυτα στην Νεα Ταξη Πραγματων,υποστηριζουν την Παγκοσμιοποιηση και το εχουν ηδη αποδειξει!!
    Φανηκε στον κωδικα αλλαγης ιθαγενειας!!
    Τωρα δεν σας αρεσει,ετσι???
    Τοτε ηταν νεοταξιτες,τωρα τα βαζουν με την κυβερνηση,με το να λενε απλως "οχι"??
    Περιεργη η λογικη σου

    ισχυριζεσαι οτι
    "Εγώ έχω την αίσθηση ότι προσπαθείτε με το ζόρι να φορτώσετε ευθύνες στο ΛΑ.Ο.Σ..."

    Απαντηση
    Εχω την αισθηση οτι προσπαθεις να προπαγανδισεις υπερ του ΛΑΟΣ!!
    Η λογικη σου ειναι πολυ επικινδυνη!!
    Διοτι με την λογικη
    "εδω που φτασαμε ειτε ακολουθουμε το Μνημονιο ή πτωχευουμε",αυριο θα πειτε
    "εδω που φτασαμε ειτε δεχομαστε συνθετη ονομασια ή..."
    "εδω που φτασαμε ειτε δεχομαστε το σχεδιο Αναν ή..."
    "εδω που φτασαμε ειτε δεχομαστε συνεκμεταλλευση του Αιγαιου ή...."

    Εν κατακλειδι,ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην ανησυχείς φίλες... Να πας σε κανένα γιατρό να στο κοιτάξει! Σίγουρα κάποια θεραπεία θα υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ ΓΜ

    1. "σου γραφω οτι εχω καταθεσει προσωπικα μηνυση εναντιον των 172 βουλευτων που ψηφισαν το Μνημονιο για εσχατη προδοσια,μεσω της Εισαγγελειας Χαλκιδας και του γιατρου Δ.Αντωνιου!!".. Αυτό εγώ δεν μπορούσα να το ξέρω. Μπράβο σου αν κατέθεσες. Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον θα ήταν να δημοσίευες αυτή την μήνυση (αν αυτό είναι νομικά ορθό - δεν γνωρίζω) ώστε να την δούμε όλοι. Προσωπικά, εγώ είμαι περίεργος, για το πως μπορεί να μηνυθεί κάποιος ο οποίος είπε "ΝΑΙ" επί της αρχής, με σκοπό την οικονομική στήριξη της χώρας - ενώ κατεψήφισε τα σχετικά άρθρα που αυτά θα φέραν τις σχετικές ευθύνες... Δεν γνωρίζω τα δικαστικά, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το θέμα, δεδομένου ότι από το νόμο οι βουλευτές έχουν και ασυλία!!. Αν είναι δυνατόν, δημοσίευσε την μήνυση (ή αν έχει δημοσιευτεί, δώσε μου κάποιο link). Στην πράξη το επιχείρημα μου αυτό καταρρίπτεται, αφού δεν είστε ένας από τα εκατομμύρια πολίτες που δεν έκαναν τίποτα, παρά μόνο εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους - εκεί σας θεώρησα βάση πιθανοτήτων. Αφού λέτε πως δεν είστε, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.

    2. "Ο ΓΑΠ και το επιτελειο του δημιουργησαν το κλιμα ελλειψης εμπιστοσυνης των αγορων εις βαρος μας και με εμπρηστικες δηλωσεις περι "Τιτανικου",κ.α. καταφερε να μειωσει τοσο πολυ την εμπιστοσυνη των αγορων,που τα spread εφτασαν σε υψη ρεκορ!!"... Σε όλη αυτή την παράγραφο συμφωνούμε ΓΜ. Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι όλα αυτά τα έκανε ο ΓΑΠ προτού φτάσουμε στο δήλλιμα "Μνημόνιο ή χρεωκοπία"... Εγώ ο ίδιος με το πρώτο σχόλιό μου έγραψα: "Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί πως η λέξη «αναγκαίο κακό» αφορά την ημέρα ψήφισης του μνημονίου, αφού ο Παπανδρέου είχε κάνει όλα τα παραπάνω..."

    Άλλο πράγμα λοιπόν είναι να κατηγορείτε τον Παπανδρέου για σκόπιμη καθοδήγηση της χώρας στο ΔΝΤ, με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία που παραθέτετε, στα οποία μάλιστα ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ, και άλλο πράγμα να κατηγορείτε τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ, που μπροστά σε μια ήδη διαμορφωμένη πραγματικότητα - στην διαμόρφωση της οποίας συνεχώς διαφωνούσαν με τον Παπανδρέου, αναγκάστηκαν να επιλέξουν ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (τα άρθρα καταψηφίστηκαν από το ΛΑ.Ο.Σ. - όπως π.χ. το άρθρο #2 που έδινε την εξουσιοδότηση αποδοχής του μνημονίου μόνο με την υπογραφή του Υπ. Οικονομικών) εκείνο που θεωρούσαν όχι μόνο αυτοί σωστό, αλλά και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σύμφωνα με τις τότε δημοσκοπίσεις. Μάλιστα επειδή έτυχε εκείνη την εποχή να δω μια τέτοια δημοσκόπιση σας την παρουσιάζω εδώ: http://area51gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html και διαβάζω το πιο σημαντικό:
    "- Το 71.3% ζητά από την αντιπολίτευση κλίμα συναίνεσης, έναντι 22.2% που ζητά δυναμική αντίσταση.".. Και μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το ποσοστό υπάρχει ένα ποσοστό περίπου 15% που είναι κομματικά με αυτούς που ζητάνε πάντα αντίσταση. Ψηφίζοντας το ΛΑ.Ο.Σ. "ΝΑΙ" ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ (ξανασημειώνω: ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ - δηλαδή για τον σκοπό που αφορούσε το νομοσχέδιο, την μη χρεωκοπία της χώρας) πρακτικώς εξέφρασε στην βουλή, ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Αν λοιπόν μηνύετε τον Παπανδρέου για τις πολιτικές επιλογές του - ως τις περιγράφετε - οι οποίες μπορούν να μεταφραστούν ως σκόπιμες πράξεις ΚΑΛΩΣ!.. Αν όμως μηνύετε απλά όσους είπαν "ΝΑΙ" σε ένα νομοσχέδιο, το οποίο αποτελούσε ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, αναγκαστική λύση (ως καθορίστηκε από τον Παπανδρέου) για να μην χρεωκοπήσει η χώρα, τότε εκτιμώ πως η μήνυσή σας είναι ανεδαφική και στρέφεται μάλιστα προς το άνω του 80% του Ελληνικού λαού!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κλείνοντας να σχολιάσω αυτό που λέτε:
    "Αν θεωρεις το διλημμα "ΔΝΤ ή πτωχευση" ρεαλιστικο,τοτε ή δεν εχεις συνηδειτοποιησει το μεγεθος της κυβερνητικης προπαγανδας...".. Έχω συνειδητοποιήσει αυτό το μέγεθος όπως και οι περισσότεροι πολίτες. Τόσα χρόνια η κυβερνητική προπαγάνδα απ' όλα τα κόμματα μας έχει κουράσει. Το ξαναλέω, πως ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ... Δεν μπορώ όμως, ούτε να κατηγορώ το ΛΑ.Ο.Σ., ούτε τον εαυτό μου, ούτε το 80+% του κόσμου που δεν ανήκει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ (που εκ φύσεως θέλαν το όχι για τους δικούς τους λόγους - ευκαιρίες), επειδή προτίμησα ανάμεσα σε δύο δρόμους: "Πτώχευση ή Δανεισμό με επαχθείς όρους" να επιλέξω τον δεύτερο. Υπεύθυνος είναι αυτός που με οδήγησε σε αυτό το δίλλημα - ΠΟΣΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, και όχι εγώ που προτίμησα την καλύτερη λύση από τις δύο χειρότερες.

    Και για να μην μείνει καμιά απορία, το ξαναλέω, όπως το είχα γράψει και σε κάποιον άλλο. ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΗΣ. Έχω μάλιστα σκοπό, να φτιάξω φυλλάδιο (προς μοίρασμα) με τα στοιχεία που έχετε για να ενημερωθεί ο κόσμος. Όμως δεν μπορώ εγώ ως άτομο - όπως και ο κάθε πολίτης - να αγνοεί τα κυβερνητικά δεδομένα, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - νομική οδό - γιατί τότε μπλέκουμε σε θεωρίες συνομωσίας! ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, αν και διαφωνώ ως προς το που απευθύνεται η μήνυση και σας εξήγησα και τους λόγους. Υπεύθυνη για όπου καταλλήξαμε ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Ο ΓΑΠ, και αυτός ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και να την υλοποιεί. Όχι ο οποιοσδήποτε που ανάμεσα στο δίλλημα που του έβαλε η κυβέρνηση, επέλξε την καλύτερη επιλογή στο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ πάντα ψήφισμα - σε συμφωνία με την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

    3. Η τρίτη σας παράγραφος νομίζω επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου.
    "Ο λαος δεν υποτιθεται οτι εκπροσωπειται απο τα κομματα?? Τα κομματα πως μπηκαν στην Βουλη??Ο λαος τα ψηφισε!!"... Ακριβώς. Το ΛΑ.Ο.Σ λοιπόν όχι μόνο εκπροσώπησε το 5% (που πήρε) του Ελληνικού λαού το οποίο είναι ΣΑΦΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ υπερ του "ΝΑΙ", ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ - ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΙΛΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, αλλά δημοσκοπικά εκπροσώπησε άνω του 70% όλων των Ελλήνων, οι οποίοι ως φαίνεται ήταν υπερ κλίματος συναίνεσης. Επειδή όμως φαίνεται πως δεν πιστεύετε στις δημοσκοπίσεις, μπορείτε να αγνοήσετε το 70%, αλλά σίγουρα αυτό το ποσοστό ήταν πάνω του 5%, τουλάχιστον από εμάς - τα μέλη του ΛΑ.Ο.Σ.. Άρα η εκπροσώπησή μας στην βουλή ήταν σωστή και το κόμμα (βουλευτές) δεν φέρει καμία ευθύνη (πόσο μάλιστα ποινική!) για το "ΝΑΙ" επί της αρχής που είπε.

    Από εκεί και πέρα, στις δημοσκοπήσεις δεν πιστεύω απόλυτα, όμως πιστεύω πως αν κάποιος τις δει όλες μαζί, μπορεί να διαμορφώσει με μεγάλη πιθανότητα μια σωστή γενική εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγνώμη για τα παραπάνω.. Επειδή η απάντηση είναι αρκετά μεγάλη (σε όλα τα ζητήματα που θέσατε) αποφάσισα, αντί να την κόψω σε 10 κομμάτια, να την βάλω ολόκληρη στο blog μου. Μπορείτε να την δείτε εκεί:
    http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8251.html

    Και να απαντήσετε κανονικά εδώ.

    Ευχαριστώ.

    Υσ. Συγνώμη kostaxan για τα 2 παραπάνω περιττά σχόλια... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. area51gr,

    Η προπαγανδα σου εχει αρχισει και γινεται πλεον προκλητικη!!
    Αφου λοιπον εμπιστευσαι τις δημοσκοπησεις των Μεσων Μαζικης Αποβλακωσης ,που υποστηριζουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ βλακωδως την κυβερνηση τοτε καταλαβαινει καποιος πολλα!!
    Η λογικη σου οτι η ημερα ψηφισης του μνημονιου λειτουργει ως καθοριστικος παραγοντας για την καταψηφιση ή μη του μνημονιου δειχνει πραγματικα μια απιστευτη αφελεια!!
    Με την λογικη αυτη δεν χρειαζοταν ουτε οι 300 Σπαρτιατες και οι 700 Θεσπιεις να πραγματοποιησουν την μαχη των Θερμοπυλων,γιατι εκει που εφτασαν τοτε τα πραγματα,θα σκοτωνοντουσαν ολοι απο τους Περσες!!!
    Δεν ειχε νοημα να αντιμετωπισουμε τους περισσοτερους και με πιο προηγμενα οπλα Γερμανους στον Β'ΠΠ,αφου ουτως ή αλλως θα χαναμε!!
    Δεν εχεις το δικαιωμα να αναλυεις ιστορικα γεγονοτα μεμονωμενα και αποσπασματικα και να ισοπεδωνεις!!
    Η ψηφιση του μνημονιου αποτελει πραξη εσχατης προδοσιας!!Η προδοσια πραγματοποιειται με πολυ καλα οργανωμενο σχεδιο και η λογικη σου οτι "εκει που φτασαμε δεν υπηρχε αλλη λυση" σου απαντω οτι επρεπε να αποχωρησετε απο την βουλη ως ενδειξη διαμαρτυριας!!
    Το οτι δεν ψηφισαν οι βουλευτες του ΛΑΟΣ το αρθρο 2,δεν σημαινει οτι αποποιουνται των ευθυνων τους!!!
    Αδυνατω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να εισαι Ελληνας και να ισχυριζεσαι τετοια πραγματα!!
    Και μονο απο αυτα που γραφεις,πλεον δεν εχει νοημα να διαβασω τις παρακατω θεσεις σου στο ιστολογιο σου!!
    Οσον αφορα την μηνυση στην παραθετω:

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ XAΛΚΙΔΟΣ
    ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ………

    ΥΠΟΜΝΗΜΑ-ΜΗΝΥΣΗ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

    Του…………………….
    κατοίκου……….

    Ο Δημήτριος ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Ιατρός κατ. Χαλκίδος, κατέθεσε ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκίδος την αρ. ΑΒΜ Α10/1688/27-05-2010 μήνυση με την οποία μηνύει αριθμό Ελλήνων Βουλευτών για Εσχάτη Προδοσία διαπραχθείσα δια των όρων του «Μνημονίου» (σύμβαση δανείου) συναφθέντος μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης αφενός και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (εφεξής ομού καλουμένων ως «Τρόικα») αφετέρου, σύμφωνα με τα γεγονότα και το σκεπτικό της μήνυσης.
    Συγκεκριμένα ο μηνυτής Δημ. Αντωνίου ζητώ την ποινική δίωξη των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , ε, δ, γ, ε, στ, η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος.
    Επειδή κι εγώ επιβεβαιώνω και προσυπογράφω τα γεγονότα και το (νομικό) σκεπτικό της μήνυσης κι επειδή οι παραπάνω αξιόποινες πράξεις των ελλήνων βουλευτών έθιξαν και προσέβαλαν την τιμή, αξιοπρέπεια και υπόληψή μου ως ατόμου και πολίτη,
    ΔΗΛΩΝΩ παράσταση πολιτικής αγωγής στην παραπάνω μήνυση του Δημ. Αντωνίου για την χρηματική μου ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστην από τις παράνομες πράξεις των μηνυομένων, ύψους 50 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο κα από το καθένα των μηνυομένων (ΑΚ 932, ΚΠΔ 63, 82-84, Συντ.120).
    Παρακαλώ η παρούσα να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Χαλκίδος για να συσχετιστεί με την παραπάνω μήνυση Α10/1688/27-05-2010 του Δημ. Αντωνίου σε αυτήν.
    Αντίκλητο δικηγόρο διορίζω τον Ιωάννη Τριμίντζιο, δικηγόρο Χαλκίδος, Φαρμακίδου 2, Χαλκίδα, τηλ. 22210-818150, 6944 675097.

    πόλη.....…..
    Ο μηνυτής-δηλών


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΜ,

    1. Αν για σένα η τεκμηρίωση διαφορετικής άποψης είναι προπαγάνδα τότε οκ. Δεν μπορώ να κάνω κάτι.

    2. Άλλο εμπιστεύομαι, άλλο λαμβάνω υπόψιν, και άλλο πως αυτό που ψήφισε ο ΛΑ.Ο.Σ. εκφράζει όχι μόνο εμένα αλλά τουλάχιστον το αντίστοιχο 5%. Εδώ βέβαια μπαίνει το ερώτημα. Αν εσείς δεν εμπιστεύεστε τις δημοσκοπήσεις, πως μπορείτε να αποδείξετε για το αν εκείνη τη στιγμή ο Ελληνικός λαός ήθελε σύνεση ή όχι;

    3. Τα περί αφέλειας, είναι προσωπική σας γνώμη. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στην βασική αρχή "Χρεωκοπία ή Μέτρα", επειδή ακριβώς εκείνη την στιγμή το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να μην έχει άλλους πόρους χρηματοδότησης του κράτους.

    4. Με την λογική αυτή:
    α. Όταν από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, αντιστάθηκαν μόνο 300 άτομα, δεν μπορείς να κατηγορείς τους σημερινούς Έλληνες επειδή δεν αντιστάθηκαν (που ήταν οι πορείες έστω;;;).
    β. Αν ο Μεταξάς είχε πει "ναι" αντί για "όχι", ο Ελληνικός λαός δεν θα έκανε τίποτα. Και μην ξεχνάμε εκεί τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα για το ποιός είναι ο εχθρός, ενώ επίσης η έννοια του "έθνους" ήταν πιο ισχυρή στις ψυχές των Ελλήνων απ' ότι σήμερα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα - ο εχθρός είναι εκ των έσω, το θέμα είναι οικονομικό και η έννοια του έθνους δεν αρκεί να συσπειρώσει τους Έλληνες, οπότε θα μιλάγαμε για έναν εμφύλιο σε μια χρεωκοπία που απλά.. θα ήταν καταστροφικός όπως ο συμμοριτοπόλεμος. Μάλιστα στην σημερινή εποχή, που ο κόσμος δεν είναι και μαθημένος στις κακουχίες τα πράγματα θα ήταν 10 φορές χειρότερα.

    5. Με την λογική σας, για κάθε νομοσχέδιο με το οποίο ο Λα.Ο.Σ. διαφωνεί, θα έπρεπε να αποχωρεί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι λύση (αυτό είναι αστειότητα) - και φυσικά δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν εκεί για να εκφράσει την θέση, πως είναι υπερ της στήριξης της Χώρας για να αποφύγει την Χρεωκοπία, αλλά από την άλλη να πει ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (καταψήφιση άρθρων) ως ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ όφειλε να κάνει.

    6. "Το οτι δεν ψηφισαν οι βουλευτες του ΛΑΟΣ το αρθρο 2,δεν σημαινει οτι αποποιουνται των ευθυνων τους!!!".. Αυτό είναι το ζήτημα κ. ΓΜ. Αυτό που λέτε εμένα με βρίσκει αντίθετο. Όταν κατηγορείται κάποιος, πρέπει να εξετάζεται ο σκοπός για τον οποίο εκτέλεσε μια πράξη και η κατάσταση στην οποία βρισκόταν.
    Η καταψήφιση του άρθρου #2 σε συνδυασμό με το ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, δείχνει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ δεν παρέβηκε το Σύνταγμα, τουλάχιστον λέγοντας "ΝΑΙ". Είπε ΝΑΙ σε κάτι με το οποίο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ συμφωνεί - δηλαδή να παρθούν κάποια μέτρα έναντι της χρεωκοπίας, αλλά δεν παρέβηκε το Σύνταγμα δίνοντας εξουσιοδότηση στον Υπ.Οικ. να υπογράψει το μνημόνιο.

    7. "Και μονο απο αυτα που γραφεις,πλεον δεν εχει νοημα να διαβασω τις παρακατω θεσεις σου στο ιστολογιο σου!!".. Ε εντάξει... Αυτό ας το κρίνει ο κάθε αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από εκεί και πέρα επί της μήνυσης. Τα μόνο αντισυνταγματικά θέματα που βλέπω - εγώ - είναι τα εξής:

    #28: "οι διεθνείς συμβάσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου".. Η σύμβαση του ΕΕ-ΔΝΤ αποτελεί μέρος του Αγγλικού Δικαίου - άρα είναι αντισυνταγματική.

    Στο #52: "Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας,"... το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε να αποδείξετε την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας επί του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς δημοσκοπήσεις. Μάλιστα, πέρα από τις "θετικές" δημοσκοπίσεις που αρνείστε, το ότι δεν υπήρξαν εκτεταμένες αντιδράσεις, επιβεβαιώνει ότι κατα πλειοψηφία η απόφαση δεν ήταν και τόσο αντίθετη. Στο λαθρονομοσχέδιο πάλι, όπου οι δημοσκοπίσεις (που δεν εμπιστεύεστε) έδειχναν κατά 80% ότι δεν θέλουν το νομοσχέδιο, εκεί θα ίσχυε η παραπάνω παραβίαση. Εδώ δεν ισχύει.

    #60-1: "Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.".. Αυτό θα έπρεπε να στρέφεται κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που διέγραψαν τους βουλευτές τους επειδή άσκησαν το δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση. Το ΛΑ.Ο.Σ. δεν περιόρισε κανέναν ως προς το δικαίωμα αυτό.

    #73-1: Δεν βλέπω κάποια παραβίαση.
    #73-2: Ούτε εδώ, αν και εδώ μπορεί να μην έχω ειδικές γνώσεις.

    #82: Δεν βλέπω να έγινε κάποια παραβίαση από το ΛΑ.Ο.Σ.

    Πρακτικώς, στο μόνο που θα μπορούσε να φέρει ευθύνη το ΛΑ.Ο.Σ. είναι αν ψήφισε υπερ της κύρωσης του μνημονίου, βάση του #28, αφού στο #1-4 του νομοσχεδίου διαβάζω: "Τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου, εισάγονται στη Βουλή για κύρωση."

    Αυτή η πρόταση, επιβεβαιώνει τον συλλογισμό, πως το "ΝΑΙ" στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν συνεπάγεται αποκλειστικά και κύρωση του αντισυνταγματικού - ως προς το Δίκαιο - μνημονίου.

    Το αν το ΛΑ.Ο.Σ. κύρωσε αυτή την σύμβαση στη βουλή - ή αν έχει κυρωθεί αυτή η σύμβαση στη βουλή (μπορεί και να μην έχει καν κυρωθεί (!!!), σύμφωνα με το Νομοσχέδιο - είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. area51gr,

    (Λογω του ευρους του σχολιου , το σχολιο μου χωριζεται σε δυο μερη)


    Το να προσπαθεις να παρουσιαζεις την νυχτα ως μερα ειναι σαφεστατα προπαγανδα και οχι τεκμηριωση αποψης!!!
    Αν νομιζεις οτι οι κινησεις του ΛΑΟΣ εκφραζουν το 5%,εισαι απιστευτα γελασμενος!!Στο λεω σαν ψηφοφορος του ΛΑΟΣ το 2009,που εγω δεν θελω να "εκφραζομαι" πλεον απο αυτο το κομμα!!
    Το συμπερασμα σου απο αυτα που βλεπεις και ακους ειναι οτι ο κοσμος δειχνει συναινεση στα μετρα???!!!
    Θα'χω να το λεω!!
    Το ψευτοδιλημμα "Χρεωκοπία ή Μέτρα" αποτελει προπαγανδα του ΠΑΣΟΚ!!Δεν ειμαι υποχρεωμενος επειδη καποιος μου μοστραρει ενα προπαγανδιστικο διλημμα ,εγω να το δεχθω!!
    Αν το δεχεσαι,τοτε εισαι τουλαχιστον αφελης!!
    Διαβασε αυτο για να δεις το μεγεθος της απατης:
    http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_7930.html
    Αν θεωρεις οτι μονο 300 πολεμησαν απο τους εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες,τοτε εισαι ανιστορητος!!
    Ταυτοχρονως υπηρχε και ναυτικη δυναμη στο Αρτεμισιο υπο του Ευρυβιαδη απο 271 τριηρεις και 9 πεντηκοντορους και 60.000 ανδρες!!
    Για να μην αναφερθω και σε αλλες μαχες και σε αλλα νουμερα!!Δυστυχως ουτε καν καταλαβες το νοημα της συγκρισεως με την τωρινη κατασταση!!
    Επιπλεον, στην σημερινη Ελλαδα,συγκεντρωσεις πραγματοποιηθηκαν και απο τον Χατζαρα και απο το Πατρωτικο Μετωπο!!
    Επιπλεον εγινε προσπαθεια μεσω του getgreeceback.com αλλα δυστυχως δεν υπηρξε ποτε καμια γνωστοποιηση απο τα ΜΜΕ και οσον αφορα την τελευταια πολεμηθηκε ασχημα!!
    Φανταζομαι να διαβασες τι εγινε στην Θεσσαλονικη στην ΔΕΘ!!Τι αλλο θες???
    Δεν υπηρχε κανενα ενδεχομενο ο Μεταξας να ελεγε "ναι"!!Ο Μεταξας γνωριζε οτι το συμφερον της Ελλάδας στηριζοταν στις Δυναμεις της Ανταντ.Επιπλεον κατα μηκος των βουλγαρικων συνορων ειχαν κατασκευασθει ασφαλη οχυρωματικα εργα,τα οποια με μικρες δυναμεις απεκλειαν καθε εχθρικη επιδρομη!Ο στρατος ειχε αποκτησει αριστο ηθικο και επιπλεον υπηρξε στρατιωτικη επεμβαση των Ιταλων στην Αλβανια την 7η Απριλη 1939!!
    Ο ιταλικος τυπος προπαγανδιζε εναντιον της Ελλαδας,το "Ελλη" τορπιλλιστηκε ανανδρα το 1940 και συνεπως εξαιτιας αυτων των συγκυριων και με το δεδομενο υψηλο ηθικο των Ελληνων,αν ο Μεταξας ελεγε "ναι", θα τον κρεμαγαν στο Γουδι!!
    Σωστα ο εχθρος ειναι εκ των εσω!!Αυτο ομως ειναι μια διαχρονικη και οχι συγκυριακη αληθεια!!
    Σ'αυτη την χωρα παντοτε υπηρχαν χαφιεδες και προδοτες!!
    Σημερα ο εχθρος εκ των εσω λεγεται "ΠΑΣΟΚ"!!
    Και αν μου παρουσιαζει ψευτοδιλημματα,τοτε σε καμια περιπτωση δεν θα ανεχθω κομματα που συναινουν ως "πατριωτικα"!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. (συνεχεια σχολιου)

    Γιατι σημερα θα υπηρχε εμφυλιος??
    Θα πολεμουσαν αυτοι που συναινουν στα μετρα εναντιον εκεινων που δεν συναινουν????
    Λυσεις υπαρχουν!!Πατριωτες πολιτικοι δεν υπαρχουν!!!
    Οσον αφορα την "λογικη μου",πρεπει να γνωριζεις οτι η λογικη ειναι κατι τελειως υποκειμενικο!!
    Αλη λογικη εχει ο Μαρξιστης,αλλη ο Δωδεκαθεϊστης,αλλη ο Ναζιστης,αλλη ο Μουσουλμανος!!
    Ειναι ολα θεμα αντιληψεων!!
    Η λογικη μου δεν υποστηριζει οτι καθε φορα που θα καταψηφιζεται απο την αντιπολιτευση ενα νομοσχεδιο θα πρεπει να υπαρξει αποχωρηση!!
    Μιλαω για το συγκεκριμενο προπαγανδιστικο προδοτικο μνημονιο και μονο γι'αυτο!!
    Εσυ με την δικη σου αυθαιρετη λογικη τα γενικοποιεις ολα!!Σκοπιμως, για να κερδισεις τις εντυπωσεις!!
    Αναλυεις τα γεγονοτα αποσπασματικα,με αποτελεσμα σε καθε αναλυση να αλλοιωνεται η προσπαθεια αναζητησης της συνολικης πραγματικοτητας!!
    Το γεγονος οτι δεν ψηφιστηκε το αρθρο 2 ,σημαινει οτι επειδη το ΛΑΟΣ ηθελε να μετριασει την αντιδραση των πολιτων εις βαρος του και επειδη δεν ηθελε να προκαλεσει τον κοσμο με την ψηφιση του μνημονιου,επρεπε να δειξει οτι αντιτασσεται στην κυβερνηση!!
    Το ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ,αποδεικνυει οτι το ΛΑΟΣ αποδεχεται το ψευτοδιλημμα "ΔΝΤ ή χρεωκοπια"!!Αν θεωρεις το ΔΝΤ ως λυση εναντιον της χρεωκοπιας,τοτε πες μου σε παρακαλω σε ποια χωρα το ΔΝΤ προσεφερε κατι!!Πολυ θα ηθελα να το μαθω!!
    Αναφερεις επι λεξει
    "Η καταψήφιση του άρθρου #2 σε συνδυασμό με το ΝΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, δείχνει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ δεν παρέβηκε το Σύνταγμα, τουλάχιστον λέγοντας "ΝΑΙ". Είπε ΝΑΙ σε κάτι με το οποίο ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ συμφωνεί - δηλαδή να παρθούν κάποια μέτρα έναντι της χρεωκοπίας, αλλά δεν παρέβηκε το Σύνταγμα δίνοντας εξουσιοδότηση στον Υπ.Οικ. να υπογράψει το μνημόνιο."

    Ποια ειναι αυτα τα "καποια μετρα"??????
    Αν πιστευεις οτι με αυτα τα "καποια μετρα" θα σωθει η Ελλαδα,εισαι απιστευτα αφελης!!!!!!!
    Εκτος και αν θεωρεις οτι τα μετρα αυτα πιανουν τοπο!!!!!
    Επιπλεον κανεις απο τους πολιτικαντηδες δεν ειπε οτι το μνημονιο περιεχει 1200 και οχι 120 σελιδες!!
    Εχεις καταλαβει οτι τιθεται θεμα εκποιησης δημοσιας περιουσιας???
    Εχεις καταλαβει οτι αφου δεν θα εχει απομεινει τιποτα θα μας κλεψουν τον ορυκτο πλουτο της χωρας μας?????
    Το Μνημονιο το υπογραφει ο πρωθυπουργος!!!!!!!!!!
    Δεν δεχεται ο πρωθυπουργος εντολες απο τον υπ.Οικονομικων!!!!!!!!!

    Οι αναγνωστες μας εχουν ηδη κρινει φιλτατε!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ ΓΜ,
    λόγο μεγέθους η απάντηση δίνεται στο ίδιο άρθρο που είχα δώσει και πριν:
    http://area51gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_8251.html

    Οπωσδήποτε να δείτε το υστερόγραφο - το οποίο έχει σχέση με την μήνυσή σας - το είδα σήμερα τυχαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. area51gr,

    θα μπορουσα να γραψω τομους ολοκληρους αναλυοντας την προπαγανδα σου!!
    Ξεπερασες και τους Μπολσεβικους!!
    Δεν εχει ομως νοημα!!
    Εδω θα'μαστε!!
    Θα δουμε που θα ειναι το ΛΑΟΣ συντομα!!
    Λιγη υπομονη χρειαζεται!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΜ

    Δεν θα μπω στην διαδικασία να κατηγορήσω για προπαγάνδα όπως κάνεις εσύ - όπως λες, δεν έχει νόημα. Δέχομαι απλά πως έχεις διαφορετική αντίληψη... Δημοκρατία έχουμε, θεμιτό είναι.

    Το που θα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ σύντομα δεν με ενδιαφέρει.. Ίσα ίσα το λογικό είναι ο ΛΑ.Ο.Σ να μην είναι και πολύ ψηλά, αφού αναφέρεται σε λογικούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν.. Και αναρωτιέμαι, αν το 80% του Ελληνικού λαού βγάζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ή έστω και 60% χωρίς να του δώσει ένα 0%, τότε πως μπορεί κάποιος να μιλάει για λογικούς ανθρώπους που καταλαβαίνουν.

    Στην τελική δεν στηρίζω το ΛΑ.Ο.Σ γιατί είναι ή θα γίνει μεγάλο κόμμα - ίσα ίσα είχα και διαμάχη με τους δικούς μου όταν τους είπα ότι θα ασχοληθώ με πολιτική και θα γραφτώ σε κόμμα, επειδή επέλεξα το συγκεκριμένο το οποίο δεν είναι τίποτα και όχι ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ που είναι σίγουρα - αλλά το στηρίζω γιατί με εκφράζει, μου δίνει απαντήσεις, βλέπω πως διαφέρει από τα άλλα... Και 10 άτομα να είναι, αν συμφωνώ μαζί τους - και δεν έχω καλύτερη λύση - θα τα στηρίξω. Το ποσοστό λοιπόν, ουδέποτε με απασχολεί.. Δεν αρνούμαι όμως ότι θα είναι χαρά μου να το δω να αυξάνει - ή έστω να πέφτουν τα ποσοστά των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να εμφανίζονται άλλα κόμματα.

    Κλείνοντας, θα ήθελα κάτι από εσένα.

    Πέρα από τις κατηγορίες και τις διαφωνίες που έχουμε - ως προς την αντίληψη των πραγμάτων - θα ήθελα να ακούσω τι προτείνεις εσύ να γίνει. Αν δεν ήμουν ΛΑ.Ο.Σ, αν δεν είχαμε την παραπάνω κουβέντα, και αν ας πούμε αποδεχόμουν αυτά που λες και ταυτιζόμουν με την δική σου αντίληψη...

    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;
    Τι μου προτείνεις ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΩΡΑ, πρακτικώς για να σωθεί η κατάσταση;...

    Ευχαριστώ
    area51gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. (λογω του ευρους του σχολιου το χωριζω σε δυο ενοτητες)

    area51gr,

    Σε καθε περιπτωση προτου ξεκινησει μια συλλογικη προσπαθεια οποιασδηποτε αλλαγης προηγειται παντοτε η ατομικη μας αλλαγη!!
    Πρεπει να ξερουμε τι απαιτουμε και γιατι.
    Συνεπως πρεπει να εχουμε καποιες αρχες!!
    Μας ενδιαφερει μονο ο εαυτουλης μας ή θελουμε επιτελους να δουμε την πατριδα μας να ορθοποδησει??
    Πιστευουμε οντως στον πατριωτισμο ή καποιοι εκμεταλλευονται τον πατριωτισμο και την ηθικη μονο και μονο για τα ατομικα τους και κομματικα τους συμφεροντα??!!
    Συνεπως απαιτειται σωστη γνωση της Ιστοριας,και αντιληψη για το τι γινεται γυρω μας!!
    Χωρις αυτα δεν μπορουμε να προχωρησουμε!!
    Αν υποθεσουμε οτι εχουμε αυτες τις αρχες θα πρεπει να συλλογιστουμε αν υπαρχει οντως δημοκρατια στην πατριδα μας!!
    Η Δημοκρατια μας δεν λειτουργει.Και αυτο σκοπιμως απο το παρηκμασμενο πολιτικο μας συστημα!!
    Χρειαζομαστε αυτοματως αλλαγη πολιτικου συστηματος!!
    Αυτο σημαινει πως, οπως στην Τουρκια οπου το 2002 τα 4 απο τα 5 κοινοβουλευτικα κομματα βρεθηκαν εκτος τουρκικης βουλης και βρεθηκε ενας νεος ηγετης που μπορει και σπρωχνει την Τουρκια γεωπολιτικως,ετσι και στην Ελλαδα πρεπει οχι μονο να να βρεθουν τα 5 κοινοβουλευτικα κομματα εκτος Βουλης,αλλα να ερθουν ταυτοχρονως νεα κομματα με νεες ιδεες!!
    Τα κομματα αυτα υπαρχουν,αλλα δεν θελω να τα ονομασω,παρολο που το εχω ηδη κανει σε προηγουμενο σχολιο,για να μην φανει οτι προπαγανδιζω,γεγονος που θα ηταν αδικο για το συγκεκριμενο ιστολογιο!
    Δεν υπαρχει περιπτωση κανενα χουντοκαναλο να τα προβαλλει!οι λογοι ειναι αυτονοητοι!!
    Πιστευω οτι αν καποιος μαθει πληροφοριες για τις θεσεις τους μεσω του διαδικτυου ,πιθανον να συμφωνησει μαζι μου!!
    Τα νεα κομματα θα πιστευουν στο ηθος,στον πατριωτισμο,στην Δημοκρατια και θα κατεχουν την στοιχειωδη διπλωματικη ευφυια,διοτι θεωρω πως με την εξωτερικη πολιτικη δεν ασχοληθηκαν απλως αχρηστοι και ανικανοι πολιτικοι μεχρι σημερα,αλλα και προδοτες!!
    Οι εξαιρεσεις ειναι ελαχιστες!!
    Απαιτειται σαφης και πληρης γνωση των θεσεων σοβαρων εξωκοινοβουλευτικων κομματων!!
    Δεν αναφερομαι βεβαιως στα οικολογικα ή κυνηγητικα κομματα!!
    Αυτο ειναι κατι που πρεπει να ψαξει ο καθενας μας ξεχωριστα και αν βρεθει σημειο τομης ,τοτε σαφως και να το συζητησουμε!!
    Μεχρι στιγμης οσον αφορα εμενα υπαρχουν 3 τουλαχιστον αξιολογα εξωκοινοβουλευτικα κομματα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. (συνεχεια σχολιου)

    Υπαρχει και μια αλλη συντομη θεση,που παρεμπιπτοντως εχει γραφτει και σε σχολιο, με την οποια ειμαι σχεδον συμφωνος και στην παραθετω παρακατω:

    "Ο συνδιασμος ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ, οπως GetGreeceBack, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (φορους, κρατικους οργανισμους, διοδια, κλπ. - μονο συναλλαγες μεταξυ ιδιωτων), και μια συντονισμενη ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ απο τις τραπεζες, ΜΠΟΡΕΙ και ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ τα σχεδια ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, που ηγειται ο κ. George/Joeffrey A. Papandreou, κατ' υποδειξη του ΔΝΤ και της λεσχης Bildenberg.

    Κατα συνεπεια στην αναποφευκτη αμμεση προκυρηξη εκλογων, ΠΡΕΠΕΙ να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ενα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ, με δεσμευση ΟΡΚΟΥ εναντι του ΘΕΟΥ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΤΟΥ ΛΑΟΥ θα κανουν τα εξης σαν προσωρινη κυβερνηση, εφοσον το συνολο των Ελληνων το επιθυμει..

    Ιδρυση της Πολιτειακης Δημοκρατιας της Ελλαδος.

    1. Καταργηση του θεσμου των πολιτικων κομματων και της φιγουρας του Προεδρου της Δημοκρατιας.
    2. Καταργηση της Βουλευτικης Ασυλειας και παραδειγματικη νομοθετικη αντιμετωπιση και ποινες για αδικηματα διαπραγεντα απο δημοσιους υπαλληλους, κρατικους λειτουργους, βουλευτες και τα μελη της κυβερνησης, με αναδρομικη εφαρμογη.
    3. Θεσπιση Θεσμου αυτονομων Βουλευτων και Βουλη 200 Βουλευτων εκ των οποιων θα εκλεγεται ο Πρωθυπουργος για να σχηματισει κυβερνηση.
    4. Θεσπιση Σωματος Γερουσιας σαν Σωμα Νομοθετικο και Ελεγχου της Βουλης, με αμμεσο εργο την πληρη αναδιαρθρωση, αναβαθμιση και εξιχρονισμου της υπαρχουσας νομοθεσιας.
    5. Θεσπιση ειδικου νομικου πλαισιου ρυθμισης των προεκλογικων εκστρατειων, χρηματοδοτουμενες αφεξης απο το δημοσιο και απαγορευοντας οπιασδηποτε αλλης ιδιωτικης προβολης, με σκοπο την πληρη ισοτητα παρουσιασης ολων των υποψηφιων. Ολα τα απαραιτητα μεσα για τη διεξαγωγη προεκλογικης εκστρατειας, καθως και η οργανωση και ενημερωση του λαου θα γινεται με δημοσια δαπανη απο τις τοπικες αυτοδιοικησεις της οποιας θα κατατιθεται η προθεση υποψηφιοτητας.
    6. Αναστολη και παγωμα ολων των συμφωνιων και μετρων με το ΔΝΤ, μεχρι την ολοκληρωση του νεου Πολιτειακου και θεσμικου πλαισιου.
    7. Προετειμασια και προειδοποιηση προς Ε.Ε, για πιθανη αποχωρηση της χωρας απο το ΕΥΡΩ, αν δεν αναθεωρηθει η εξοντωτικη πολιτικη των Βρυξελλων.
    8. Αμμεση διερευνηση και Διωξη κατα των υπευθηνων για την παρουσα εξαθλιωση του Ελληνικου κρατους και οικονομειας καθως επισης και της συστηματικης δολιοφθορας του.
    9. Οριστικη διαλυση της Βουλης των 300 και του δικαιωματος για ισοβια συνταξη.
    10. Προκηρυξη εκλογων μεσα στο νεο θεσμικο καθεστως."

    Πηγη : http://ellada2011.blogspot.com/2010/08/blog-post_11.html#ixzz0zAw0lPFn


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΜ,

    Τα περί αυτογνωσίας τα προσπερνάω, γνώσεων, ικανοτήτων κτλ κτλ, τα προσπερνάω.

    Θα κρατήσω όμως κάτι το βασικό: "Μας ενδιαφερει μονο ο εαυτουλης μας ή θελουμε επιτελους να δουμε την πατριδα μας να ορθοποδησει??"... Συγνώμη, αλλά τουλάχιστον το 70% μόνο ο εαυτούλης του το ενδιαφέρει. Σκοπός λοιπόν όλων των πραγμάτων είναι να αλλαχθεί αυτή η νοοτροπία.

    -"Μεχρι στιγμης οσον αφορα εμενα υπαρχουν 3 τουλαχιστον αξιολογα εξωκοινοβουλευτικα κομματα!!"

    Ερώτηση. Αυτά τα 3 κόμματα - τα οποία ονόμασέ τα παρακαλώ , Καλό είναι να μαθαίνει ο κόσμος θέλω να μάθω ποια είναι! - γιατί δεν συσπειρώνονται σε ένα προκειμένου να αποκτήσουν φωνή στο "σύστημα"; Τόσο εγωισμό έχουν; Βάζουν τον εαυτό τους πάνω από την Ελλάδα μήπως;

    - "Ο συνδιασμος ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ"... Συμφωνώ.. Πέρα από την πολιτική προσπάθεια ενάντια στο σύστημα, είμαστε υποχρεωμένοι να μετέχουμε σε τοπικές ομάδες υποβοήθειας της τοπικής μας κοινωνίας.

    - "Κατα συνεπεια στην αναποφευκτη αμμεση προκυρηξη εκλογων, ΠΡΕΠΕΙ να ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ενα ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, που οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ, με δεσμευση ΟΡΚΟΥ εναντι του ΘΕΟΥ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και ΤΟΥ ΛΑΟΥ θα κανουν τα εξης σαν προσωρινη κυβερνηση, εφοσον το συνολο των Ελληνων το επιθυμει.."

    Ακριβώς.. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕ ΤΟ!... 30% του κόσμου, δεν ψηφίζει πλέον.. ΔΙΕΚΔΙΚΕΊΣΤΕ ΤΟ!.. Αν με πείσει, και αποδειχτεί ότι έχει την δυναμικότητα που απαιτείται, ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Μέχρι τότε όμως δεν μπορείτε να με κατηγορείτε επειδή στηρίζω ΛΑ.Ο.Σ - το οποίο με εκφράζει.

    Αξιοποιείστε και τα τρία κόμματα που υπάρχουν - που προτείνεις! Αν δεν είστε όμως ικανοί να φτιάξετε αυτό το κόμμα, δηλαδή να βάλετε κάτω τις διαφορές σας και να επικεντρωθείτε στον κοινό σκοπό, να έχετε ΣΥΝΟΧΗ - ως έχει ο ΛΑ.Ο.Σ- τότε απλά μην κατηγορείτε εμάς.

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ 5% ή 20% ή 51%. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ... Αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ για την ώρα, αυτά είναι ακόμα ... ιδέες! Και αντίπαλος για την Ελλάδα είναι ο χρόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. area51gr,

    αναφερεσαι στο ποσοστο του 70% το οποιο ενδιαφερεται για τον εαυτουλη του!!
    Αλλα δεν λαμβανεις υποψιν σου οτι τα κομματα και εν γενει το πολιτικο συστημα-εδω και δεκαετιες- εχουν συμβαλλει στην καννιβαλοποιηση των συνειδησεων αυτου του ποσοστου!!Και μεσα σε αυτα τα κομματα ειναι και το ΛΑΟΣ,και αυτο αποδεικνυεται απο το γεγονος της προσληψης 232 -δηθεν-υπαλληλων της Βουλης- τη στιγμη που απαιτουνται "θυσιες" απο ολους μας!!
    Ολα τα κομματα-συμπεριλαμβανομενου και του ΛΑΟΣ-δεχθηκαν πολυ ανετα αυτο το ψηφισμα!!
    Κανεις δεν αντεδρασε,γεγονος που δηλωνει οτι ολα τα κομματα προωθουν τα μελη τους!!
    ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σαφως περισσοτερο!!
    Η κατασταση αυτη δυστυχως συνεχιζεται και σημερα και αυτο οφειλεται στο σαπιο πολιτικο συστημα,αλλα σαφεστατα και στο χαμηλο επιπεδο του Νεοελληνα!!

    Δεν θα σου δωσω την λυση στο προβλημα αν εσυ ο ιδιος δεν αναρωτηθεις και δεν ερευνησεις πιθανες εξωκοινοβουλευτικες λυσεις!!
    Το τι θεωρω σωστο ως λυση ειναι καθαρα προσωπικη μου αντιληψη!!Αλλα δεν θα την σερβιρω στο πιατο!!
    Αν καποιος θελει να συζητησει για τις λυσεις,θα πρεπει πρωτα να ψαξει και ο ιδιος και μετα μπορουμε να συγκρινουμε και να συζητησουμε!!
    Πρεπει να γνωριζεις οτι ενας συνασπισμος κομματων πολυ δυσκολα δημιουργειται και πολυ ευκολα διαλυεται!!
    Υπαρχουν διαφορετικες αντιληψεις σε θεματα οικονομιας και εξ.πολιτικης,γεγονος που θετει σε τεραστια δυσκολια εναν συνασπισμο!!
    θεωρω ομως πως και τα 3 κομματα ξεχωριστα μπορουν να επιφερουν καλυτερα αποτελεσματα!!
    Η διαφορετικοτητα στην πολιτικη θεωρειται χρησιμος παραγοντας στην αντιληψη και στην προνοητικοτητα!!

    Οσον αφορα το Κομμα Εθνικης Αλλαγης,αυτο προϋποθετει μια οργανωση που θα εχει εναν δυναμικο πυρηνα 200 τουλαχιστον ατομων και εναν ηγετη-ή και περισσοτερους- που θα ειναι σε θεση να συντονιζει/ουν και να οργανωνει/ουν τις απαραιτητες λειτουργιες του κομματος!
    Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να επιτευχθει κατι τετοιο,δεδομενου οτι στις 6/9 μαζευτηκαμε στην Ν.Σμυρνη μολις 15 ατομα λογω του getgreeceback.com!!
    Δεν ξερω κατα ποσο εφαρμοζεται αυτο σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα!!Γι'αυτο και γραφω στο προηγουμενο σχολιο οτι ειμαι σχεδον συμφωνος!!

    Το τι ψηφιζεις ειναι δικο σου θεμα!!
    Δεν σε κατηγορησε κανεις επειδη ψηφιζεις ΛΑΟΣ!!
    Αλλο να ψηφιζεις ΛΑΟΣ και αλλο να προσπαθεις να δικαιολογεις τα αδικαιολογητα!!
    Αν γνωριζω οτι καποιος ειναι προδοτης και συναπτει μυστικως συμφωνιες με τους εχθρους μου,τοτε σαφεστατα δεν προκειται να βαλω την υπογραφη μου σε καμια συμφωνια που θα απαιτηθει για την "μη πτωχευση"!!!
    Και αυτο ειναι το λιγοτερο!!
    Διοτι υπαρχει και το αρθρο 120 του Συνταγματος!!
    Διοτι αυτη η συμφωνια ειναι προϊον απατης εναντιον της πατριδας μου!!Τοσο απλα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]