Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Δεξιά η αλήτισα


Σε αυτή τη χώρα με εντυπωσίαζε πάντα πόσο οι Δεξιοί θεωρούσαν βρισιά το να τους αποκαλέσεις... Δεξιούς. Ακόμα κι οι χουντικοί, ο ρόλος που επιφύλαξαν για τον εαυτό τους ήταν των αναμορφωτών του «σάπιου πολιτικού συστήματος» και της «διεφθαρμένης κοινωνίας».
Σε αυτή τη χώρα το να είσαι Δεξιός είναι και παραμένει πάντα ... ύβρις.
Δεν έχουν και άδικο μεταξύ μας. Πάντα η Δεξιά ήταν ύβρις στην Ελληνική ιστορία. Και όχι μόνο στην Ελληνική. Από όπου πέρασε, η Ιστορία ακόμα συντρίμμια μαζεύει.
Αλλά συχωριανοί μου οι καιροί άλλαξαν, και πια εκείνα τα γραφικά των χουντικών με τους γύψους και τα χειρουργεία, τα βλέπουμε γελώντας μόνο στην πρώτη version της Λούφας και Παραλλαγής. Άλλωστε σήμερα η Λέρος και ο Αη Στρατης ειναι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί.
Σήμερα θα μας «αναμορφώσουν» αλλιώς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αμύνεται σθεναρώς για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Μα συχωριανοί μου, ποτέ δεν θα κοπεί με νομοθετική ρύθμιση ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα. Δεν έχουν κανένα λόγο να την κάνουν. Δεν τους χρειαζεται....
Αντίθετα σε όλους τους χυδαίους εκβιασμούς που κάνει και θα κάνει η Κυβέρνηση, «για να μην χρεοκοπήσουμε», ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, θα είναι η επικοινωνιακή γραμμή άμυνας τους. "Κοιτάξτε φοροφυγάδες, τεμπέληδες, διεφθαρμένοι, κλέφτες, κοιταξτε ραγιάδες, τι σας εξασφαλίζουμε εμείς... Τον 13ο και 14ο μισθό σας, από τους ανάλγητους τους κακούς που θέλουν να σας τον αρπάξουν".
Και κόντρα κλάματα και προστασίες από τους Δασκαλόπουλους, τους Κορκίδηδες, τους Κασιμάτηδες, τους Μιχαλους, για το ότι οι εργαζόμενοι τους, είναι κορώνα στο κεφάλι τους, τα στήθη τους σου λέει, θα προτάξουν για να μην απωλέσουν...νομοθετικά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τον 13ο και τον 14ο μισθό.
Μα δεν χρειαζεται νομοθετική ρυθμιση. Θα τον ...απωλέσουν, ουτως ή άλλως... το παλιο κλασικό "δι' υποθεσιν σας" της Ασφάλειας, τωρα γίνεται "δι' υποθεσιν σας" στο κάθε λογιστηριο, όπου και θα συνετιζεται ο εργαζόμενος. Κια να λεει ο Ποιητής...Mην του μιλάτε είναι άνεργος, τα χέρια στις τσέπες του...σαν δυο χειροβομβίδες.
Σήμερα, η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) καταργεί ουσιαστικά την εργατική διαιτησία. Μας λέει το απίστευτο... Ενώ μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορούσαν να προσφύγουν μονομερώς στην διαιτησία, τώρα ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ να προσφεύγουν μαζί με τους εργοδότες τους. Αν ο λύκος και το πρόβατο δεν συμφωνήσουν... διαιτησία δεν υφίσταται.
Σήμερα η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) μας λέει ότι κουράστηκε πια το Κράτος να κάνει ελέγχους στους εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες, αυτούς που παρακρατούν την ασφαλιστική εισφορά των εργαζομένων τους και την ...καρπώνονται μετατρέποντας την σε τετράλιτρους γοτθικούς ναούς που διασχίζουν περήφανοι την Κηφισίας, σαιζ λονγκ στην Ψαρού, και φτερά και πούπουλα για τις κύριες τους στον Καρουζο.
Και ακούστε συχωριανοί, τι σκέφτηκε ο σοσιαλισμός για εμάς. Μας εκχωρεί το δικαίωμα να κυνηγάμε εμείς τους εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες. Αν ο επιχειρηματίας δεν αποδίδει τις εισφορές που μας παρακρατά, το Κράτος ...χέστηκε.
Εμείς θα χάνουμε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, της ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, που εμείς βέβαια πληρώνουμε, και θα κάνουμε αγωγές στον εργοδότη μας. Α, και επειδή μπορεί να μην το γνωρίζουμε ότι οι ασφαλιστικές μας εισφορές γίνονται κακόγουστες επαύλεις και θηριώδη τζιπ, καλό θα είναι κάθε μήνα να πηγαίνει ο εργαζόμενος να βαράει μια κλωτσιά στο γραφείο του αφεντικού και να του λέει «ρε μαλάκα, με ασφάλισες αυτό τον μήνα στο ΙΚΑ ή να σου τραβήξω μια αγωγή;»
Σήμερα η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αποφάσισε ότι οι αποζημιώσεις απόλυσης μειώνονται στο μισό. Και για προσέξτε... Προσέξτε καλά...
Μέχρι τώρα για να σε απολύσει έπρεπε ΠΡΩΤΑ να σου καταβάλει την αποζημίωση. ΌΧΙ πια. Τώρα αυτή την κουτσουρεμένη και υποκείμενη σε αυξημένη φορολογία αποζημίωση, μπορεί να στην δίνει ...αργότερα (αργοτερα αργότερα...περάσανε δυο κότερα, που έλεγε και ο Μποστ) α, και σε δόσεις. Σε έξι τέρμινα... Τι την θέλεις και εσύ βρε εργαζόμενε την αποζημίωση;
Α, και το καλύτερο... η ...δημοκρατία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα) αποφάσισε ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι μεγάλος μπελάς. Θα πηγαίνει λέει ο κάθε εργαζόμενος στον φαρμακοβιομήχανο ή στον κάθε βιομήχανο, στον κάθε εργοδότη, θα πίνουν τα εσπρεσάκια τους, και θα κλείνουν στο πριβέ την συμφωνία για ...μιστά, στα δώρα, στην ασφάλιση, και λοιπές λεπτομέρειες . Σοσιαλισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Τέλος στο απρόσωπο των συλλογικών συμβάσεων.
Και ...για προσέξτε, το είπε ο Υπουργός Λοβέρδος, με εκείνο το έντρομο ύφος του λακέ (Καλημέρα Ελλάδα, 24-5-2010), που το αφεντικό του, μπορεί μεν να ασχολείται με τα μεγάλα, το κλίμα, την κουλτούρα των λαών και την θρησκειολογία, αλλά ...έχει σπιούνους και Παγκαλους παντού. "Μην διανοηθείτε εργαζόμενοι να προσφύγετε στην Δικαιοσύνη για να ρίξετε τα σοσιαλιστικά ...μέτρα μας, μην διανοηθείτε δικαστικοί να γνωμοδοτήσετε υπέρ των εργαζομένων. Αν δεν πιάσουμε τους ...στόχους μας, αν δεν σας αναμορφώσουμε, θα υπάρξουν ακόμα χειρότερα μέτρα. Η ευημερία του κοινωνικού συνόλου, είναι σημαντικότερη από τα δικά σας εργασιακά δικαιώματα". Ανάλγητοι Πολίτες. Αναλγητος Λαός.
Τόσος σοσιαλισμός μου έπεσε βαρύς ρε συντρόφια, και είπα να σηκωθώ να πιω μια σόδα!!! Και ξάφνου, ένοιωσα ένα τράβηγμα στον καρπό. Γαμώτο λέω καμιά τενοντίτιδα θα με σέρνει πάλι. Πάω να πιάσω το χέρι μου....Γύψος.
Πάω να σηκωθώ να βρω το σφυρί να τον σπάσω, και... από το πόδι μου βλέπω να βγαίνουν μεταλλικές λάμες και να τρέχουν αίματα.
Ακινητοποιημένη, έντρομη προσπαθώ να φτάσω το τηλέφωνο, να φωνάξω βοήθεια. Η τηλεόραση ανοίγει μόνη της και η οθόνη γεμίζει απο τον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Γεώργιο Β’ Παπανδρέου Γ’ που σε άπταιστα ελληνικά- τύφλα να έχει ο Παπαδόπουλος-, με... καθησυχάζει:
«Μην ξεχνάτε όμως, κύριοι, ότι ευρισκόμεθα προ ενός ασθενούς, τον οποίον έχομεν επί της χειρουργικής κλίνης, και τον οποίον εάν ο χειρουργός δεν προσδέση κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως διά της ναρκώσεως επί της χειρουργικής κλίνης, υπάρχει πιθανότης αντί της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήση εις θάνατον, όσον δε, δια τον χρόνον της ανάρρωσεως, είναι κάτι το οποίον εξαρτάται από την βαρύτητα του ασθενούς, την οποίαν αυτήν την στιγμή δεν θα ημπορούσα να είπω ότι γνωρίζω».
Πριν λιποθυμήσω προσπαθώ να του φωνάξω, ότι αυτή είναι η πιο Δεξιά κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα, ή πιο αλητική Δεξιά που περασε απο τουτο το τόπο, να του πω ότι ο Πινοσετ θα χαμογελάει για τους άριστους μαθητές του και ο γραφικός Παπαδόπουλος θα σκέφτεται ότι επιτέλους κατάλαβε τι λάθος έκανε τις μέρες της παντοδυναμίας του.
Δεν ονόμασε την χούντα του, Πανελληνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Υ.Γ. Άσε που ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος , δεν είχε ποτέ το ΘΡΑΣΟΣ, δεν επεδειξε τον υψιστο λαικισμό, να εμφανιστεί με την γροθιά σηκωμένη σε συλλαλητήριο λίγο καιρό πριν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]