Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν οι ανοιχτές προσευχές μουσουλμάνων σε πλατείες

  • Μπορούν χριστιανοί να κάνουν ανοιχτές λειτουργίες σε μουσουλμανικά κράτη;
  • Όποιος απαντήσει στην ερώτηση μπορεί άνετα να γίνει από Χρυσοχοΐδης έως... Παπανδρέου
Ομαδική προσευχή στην πλατεία Κοτζιά για το τέλος του Ραμαζανίου πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα.
Είναι η πρώτη φορά που οι μουσουλμάνοι πραγματοποιούν ανοιχτή ομαδική προσευχή.
Οι μουσουλμάνοι ζητούν την ίδρυση τεμένους στην Αθήνα, στο οποίο θα μπορούν να προσεύχονται.
Εικόνα πρωτόγνωρη όμως σήμερα και για την Λάρισα. Το δημοτικό γήπεδο της πόλης, μετατράπηκε σε χώρο προσευχής για δεκάδες Μουσουλμάνους, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή και οι οποίοι γιορτάζουν τo τέλος της μεγαλύτερης θρησκευτικής τους γιορτής, του Ραμαζανιού.
Με επικεφαλής έναν κληρικό, περισσότερα από 100 άτομα, στην πλειοψηφία τους Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί (αλλά και από άλλες αραβικές κυρίως χώρες) συγκεντρώθηκαν –μετά από σχετική άδεια!- σε δημοτικό γήπεδο και στραφέντες προς τη Μέκκα προσευχήθηκαν.
Το Ραμαζάνι χαρακτηρίζεται ως ένας από τους "πέντε στύλους" του Ισλάμ με χαρακτήρα υπακοής, εξιλασμού και προσευχής προς το Θεό.
Αν κάποιος με ρωτήσει προσωπικά, θα του απαντήσω πως "καλά έκαναν και προσευχήθηκαν". Και το γράφω, εγώ, που έχω γεννηθεί και ζω στην Θράκη.
Όχι σαν εμάς τους δήθεν Ορθόδοξους που ντρεπόμαστε να κάνουμε και τον σταυρό μας, μην μας πούνε συντηρητικούς, οπισθοδρομικούς, φονταμενταλιστές κλπ κλπ. Όχι σαν κι εμάς που δεν πατάμε ούτε στην Εκκλησία, παρά μόνο Πάσχα, σε κανένα γάμο (που δεν μπορούμε να αποφύγουμε) και σε καμιά βάπτιση...!
Και δεν καταλαβαίνω, ειλικρινά, γιατί δεν τους δίνουν το δικαίωμα να φτίαξουν ένα τζαμί να προσεύχονται σαν άνθρωποι. Αλλά να το φτιάξουν οι ίδιοι το τζαμί αυτό. Με δικά τους χρήματα, που θα μαζέψουν μόνοι και θα ελεγχθούν αυστηρά για την περίπτωση που τους σταλούν χρήματα από αλλού (κι αυτό, επειδή τα "χρέη" αλλοιώνουν ακόμη και τους θρήσκους). Αν θέλουν να χτίσουν τζαμί στην Αθήνα, να αγοράσουν οικόπεδο, να βγάλουν νόμιμη άδεια και να το χτίσουν με δικά τους έξοδα. Όχι με δικά μας... Τα δικά μας, τελείωσαν. Δεν έχουμε. Το μαγαζί έκλεισε... Αλλά, μέσα στην ιδεοληψία του πρωθυπουργού, κλείνει το δικό μας μαγαζί, για να εισπράξει και να χτίσει το δικό τους το τζαμί...!
Ανεγείρεται το τεράστιο τζαμί στον Αρχαίο Βοτανικό…
Το κονδύλι των 100 εκατομμυρίων ευρώ εγκρίθηκε τον Μάιο και θα εκταμιευθεί όλο από τα χρηματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Ο χώρος ανέγερσης φυλάσσεται μέρα νύχτα από μεγάλη δύναμη Ελλήνων αστυνομικών και μόνο η θεμελίωση του κοστίζει 3 εκ. ευρώ.
Γιόρτασαν λοιπόν οι μουσουλμάνοι (λαθρομετανάστες) την λήξη της νηστείας του Σεκέρ Μπαϊράμ. Και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Έχουν γιορτάσει επανειλημμένως και στον εξωτερικό χώρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά ακόμα και την Ασούρα των σηιτων (με τις αιματηρές αυτομαστιγώσεις) στα Καμίνια του Πειραιά τους έχουμε επιτρέψει να... λατρέψουν!
Ήθελαν οι "εορτάζοντες" να στείλουν κάποιο μήνυμα με αυτούς τους δημόσιους εορτασμούς; Φυσικά ναι... Και πρώτα από όλα στους κατοίκους της Αθήνας (Κοτζιά), στους οποίους "προλογίζουν" το μέλλον. Αλλά, μήνυμα θέλησαν οι "εορτάζοντες" να στείλουν και στο υπουργικό Συμβούλιο στην Θεσσαλονίκη, λέγοντάς τους ξεκάθαρα "εδώ είμαστε κι εμείς, αν μας χρειαστείτε"...!
Όσο για τους υποστηρικτές των αχυρανθρώπων που θέλουν να μας πείσουν ότι διοικούν… ίσως θα πρέπει να μάθουν πως ο αγαπημένος τους πρώην ΠΡΟΠΟτζης, αυτοπροσδιοριζόμενος ως Χρυσοχοϊδης, έδωσε στοιχεία, στα οποία μόνο το μήνα Ιούλιου, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν 10.000 άτομα περίπου που πέρασαν παράνομα τα σύνορα στον Έβρο… Δε μιλάμε βέβαια για τα θαλάσσια σύνορα ή τα σύνορα με την Αλβανία… Η πέμπτη φάλαγγα οργανώνεται, δυναμώνει και μεγαλώνει. Όταν δοθεί το σύνθημα, θα κάνουν αυτό για το οποίο τους έφεραν οι «φίλοι» μας.
Όλη η επικράτεια έχει κατακλυστεί απο τους λαθρομετανάστες εποίκους εξ Ανατολών, φανατικούς μουσουλμάνους και απολίτιστους. Η Αθήνα έχει καταντήσει υποσαχάρια τριτοκοσμική πόλη με το έγκλημα να κυριαρχεί σε κάθε περιοχή, εξαιρουμένων βεβαίως βεβαίως των Βορείων Προαστείων και φυσικά το Καστρί… (αυτό δα έλειπε να ενοχλήσουν την mother).
Έχουμε καταλάβει τι συμβαίνει ή κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου;
Μόλις χθες ήταν που διάβαζα για λαθραίους που έκλεψαν τα γλυκά απο μια βάφτιση για να φάνε στην Πάτρα. Στην κέρκυρα ορμάνε μέσα σε φούρνους, ρουμανόγυφτοι και βουλγαρόγυφτοι επαιτούν παντού κρατώντας απο 5 παιδιά μαζί τους (την ημέρα, γιατί τη νύχτα επιδίδονται στο άθλημα του "ξαλαφρώματος" από τους "έχοντες", δηλαδή από εμάς τους απλούς πολίτες).
Και η κατάσταση αυτή όλο και επιδεινώνεται, αφού καθημερινά μπαίνουν περίπου χίλια άτομα επίσημα απο τον Έβρο, χωρίς να υπολογίζονται αυτοί που μπαίνουν και δεν γίνονται αντιληπτοί... Πρέπει να μπει -επιτέλους- ένα τέλος σ’ αυτή την τραγωδία. Πρέει να αρχίσουν μαζικές απελάσεις. Πρέπει να προχωρήσουμε σε σφράγισμα των συνόρων (αν χρειαστεί), με τη φασιστική Τουρκία που όλα αυτά τα κάνει βάση σχεδίου…
Καμία κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει όταν υπάρχουν μαζεμένες τόσες ανομοιογενείς πληθυσμιακές ομάδες, που προέρχονται απο διαφορετικούς πολιτιστικούς κύκλους…
3.500.000 άποικοι (και αφήστε τις μετρήσεις Παυλόπουλου και Χρυσοχοΐδη, γιατί εκείνες οι καταγραφές κάνουν μόνο για χαρτί τουαλέτες) που δεν ξέρουν καν ελληνικά, χωρίς δουλειές, περιφερόμενοι εν δυνάμει κλέφτες, δολοφόνοι, βιαστές και ό,τι άσχημο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.
Ναι, αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν. Τους εκμεταλλεύονται (ακόμη από το σημείο εκκίνησής τους όπου υπάρχουν διαφημίσεις για μία παραδεισένια ζωή στην Ελλάδα) οι πάντες και περισσότερο οι ομοεθνείς τους. Αλλά, η χώρα δεν αντέχει άλλους. Και η χώρα αντέχει εκείνους που την σέβονται... (πόσοι να είναι άραγε αυτοί;) Οι υπόλοιποι μπορούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς το καλύτερο. Το καλύτερο έπαψε να κατοικεί πλέον στην χώρα μας, στην Ελλάδα.
Σέβομαι τις θρησκευτικές απόψεις του καθενός και (υπό φυσιολογικές συνθήκες) δεν θέλω να μπαίνω σε τέτοιου είδους συζητήσεις.
Αλλά ποτέ δεν θα δεχτώ να εξισωθεί το αυτονόητο δικαίωμα του Έλληνα ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ με τις μειονότητες που μας γέμισε το πολιτικό σύστημα, για να εξυπηρετήσει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Κυβέρνηση που ονειρεύεται ο Γιώγος Παπανδρέου.
Όσο δεν καταλαβαίνουν (κάποιοι) ότι εξισώνοντας “ξένο” και “νοικοκύρη” προσβάλουν και ταυτόχρονα δίνουν πάτημα στους εθελόδουλους, θα την "ακούνε" στερεοφωνικά.
Μήπως να ανοίξουμε τις πόρτες και στους σαϊεντολόγους;
Μήπως αυτοί σας φαίνονται πιο πολιτισμένοι;
Μήπως δεν ξέρουμε την ιστορία τους και την εμπλοκή τους στην χώρα μας;
Τέλος, αν θέλουν να κάνουν τζαμί, να το κάνουν. Αλλά δίπλα στο πατρικό του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ενοχλείται από τις καμπάνες των εκκλησιών...
Μέρος του παραπάνω κείμενου στάλθηκε από αναγνώστη μας και συμπληρώθηκε από το ιστολόγιο

Υ.Γ.: Όσο για τους προοδευτικούς, που δίνουν αγώνα να εξαφανίσουν τους παπάδες, απορώ με την οξύμωρη στάση τους, να δίνουν αγώνα για να φορτωθούν ιμάμηδες και μουλάδες...!!!







Παρατήρηση: Όταν μας αποστέλλονται κείμενα, παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Κάποιοι περιμένουν την ευκαιρία για να μας κατηγορήσουν για λογοκλοπή!!! Αγνοώντας βέβαια, πως στο παρόν ιστολόγιο αναγράφουμε ΠΑΝΤΑ την πηγή του κειμένου. Έτσι, παρακαλούμε για την αναγραφή της "πηγής" των κειμένων, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Απάντηση στην ερώτηση... χωρίς να έχω φιλοδοξία να γίνω Χρυσοχοϊδης ή Παπανδρέου. :)

    Μπορούν, αν τυχαίνει να ζουν στη Συρία, όπου κανένα από τα χριστιανικά δόγματα δεν εμποδίζεται από το να τελεί ανοιχτές λειτουργίες. Το ορθόδοξο Μέγα Σάββατο στη Συρία είναι μια βραδιά χαράς σε όλες τις πόλεις, όπου οι εκκλησίες γεμίζουν από κόσμο. Στη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Θέκλας έρχονται να προσκυνήσουν και μουσουλμάνοι και δακρύζουν συγκινημένοι, αφού οι δύο αυτοί άγιοι είναι αναπόσπαστο μέρος της παράδοσης της δικής τους γης.

    Επίσης οι Κόπτες χριστιανοί της Αιγύπτου τηρούν τις παραδόσεις τους ελεύθερα, όπως και οι χριστιανοί (Μαρωνίτες και μη) του Λιβάνου.

    Η Τουρκία είναι μια θλιβερή περίπτωση, όπου η εντολή του Μωάμεθ προς τους ακόλουθους του Ισλάμ να σέβονται όλους όσους πιστεύουν στο "Ιερό Βιβλίο" (την Βίβλο), να μην τους καταπιέζουν ή να επιχειρούν να τους προσηλυτίζουν, έχει πέσει στο κενό. Οι Τούρκοι έμαθαν να γράφουν όταν δανείστηκαν την γραφή από τους Άραβες, ασπάστηκαν το Κοράνι όταν κατέκτησαν τους Άραβες, αλλά δεν το τήρησαν ποτέ όπως οι παραδοσιακοί Άραβες.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλε ρε τσακαλάκι κ απο που πήρες τα σχόλια,αμαρτία είναι να παρουσιάζει σχόλια άλλων ανθρώπων κ να βάζεις απο κάτω το δικό σου όνομα.Αυτό λέγεται λογοκλοπή ψηλέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. www.youtube.com/watch?v=i7ympF_grrA
    πιστευω το εν λογω βιντεο να απανταει σε πολλα ερωτηματα,παρακαλω κ.Κωνσταντινε οπως το μελετησετε και προωθησετε
    λωκρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά γιατί διαμαρτύρεσαι? Το ισλάμ και ο χριστιανισμός είναι ίδια θρησκεία, παιδί του ιουδαϊσμού! Πατέρας δε όλον είναι ο Abraham.
    Ο ένας μαθαίνει να μισεί τον άλλον, για να διαιωνίζεται η εξουσία το παπάδων εκατέρωθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον Zanglos,

    Αναρωτιομουν θα γραψεις,δεν θα γραψεις,θα γραψεις,δεν θα γραψεις..
    Τελικα εγραψες!!
    Ελληνισμος και Ορθοδοξια ειναι ενα και το αυτο!!
    Το να ταυτοποιεις την Ορθοδοξια με τον Ιουδαϊσμο ειναι οχι απλως ανιστορητο,αλλα βλακωδες!!
    Τωρα εξομοιωσες το Ισλαμ με τον Χριστιανισμο!!!
    Εισαι ικανος να καταφερεις να ανακατεψεις την γη με τον ουρανο!!Αλλα στο τελος θα βγαλεις μαγιονεζα χτυπητη!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για τον κυριο που ανεφερε περι της "συνυπαρξης"μεταξυ χριστιανικων και ισλαμικων ομαδων.
    στη συρια υπαρχει ενα ιδιοτυπο καθεστως μιας και δεν ειναι καθαρα ισλαμικη χωρα λογω των χριστιανων που υπαρχουν και ειναι ελληνοορθοδοξοι,εχοντας στενες επαφες με τους ελληνες και αραβοφωνους ελληνορθοδοξους του λιβανου ουτως ωστε να εχει την επιρροη με λιβανο.επισης στην συρια περα των ζωροαστρικων κουρδων εχει να κανει με το πολυ κρισιμο διχασμο μεταξυ των δυο ισλαμικων αιρεσεων...σουνιτων και σιιτων.η συρια κατεχει στην επικρατεια της τον δευτερο πιο ιερο τοπο των σιιτων μετα την νατζαφ του ιρακ.οποτε εναν υπηρχε η ευκαιρεια να γινει απολυτο ισλαμικο κρατος αυτο θα σημαινε και το διαμελισμο του.
    οσο για την αιγυπτο.
    οι κοπες μονο καλα δεν περνανε.εκκλησιες τους εχουν καει και εχουν απομονωθει απο τις εκει κοινωνιες ζωντας συνεχως την τρομοκρατια απο ομαδες ισλαμιστων μουτζαχεντιν με αρχηγους "σουλτανους" και την γραφειοκρατεια του αιγυπτιακου κρατους...αληθεια τι εγιναν οι ελληνες της αιγυπτου;πολλοι ειναι αυτοι που εφυγαν στην ευρωπη και μου εχουν αφηγηθει ιστοριες τρομου ..ας αφησουμε λοιπον τις γενικευσεις και να αναλογιστουμε τη πραγματικη απειλη του ισοπεδωτικου ισλαμισμου.με σεβασμο προς τα πιστευω του καθενος ας νοησουμε οτι αυτο που εγινε σημερα ειναι μια επιδειξη ισχυος με πολυποικιλα αποτελεσματα πανω στην αβουλη και μη ενσωματωμενη οχλομαζα των μουσουλμανων εν ελλαδι
    λωκρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Οι Ορθόδοξοι Άραβες της Συρίας ανήκουν στην Συριακή Ορθόδοξη κοινότητα και δεν είναι Ελληνορθόδοξοι. Αν εννοείς τους λίγους Έλληνες που μένουν στη Συρία, αυτό είναι άλλη υπόθεση.

    2. Οι Κόπτες της Αιγύπτου, είναι αλήθεια, έχουν γίνει στόχος ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων. Όμως δεν τους έχει απαγορευθεί από το αιγυπτιακό κράτος να τελούν λειτουργίες, κάτι που συστηματικά κάνει η Τουρκία.

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καταρχην να ζητησω συγγνωμη εαν ημουν καπως ψυχρος στην τοποθετηση μου.
    Παντα στη ζωη,οπως και να χει,υπαρχουν διαφορες πτυχες της,που μπορει σε δυο ατομα να προκαλουν διαφορετικες εντυπωσεις αναλογα με την οπτκη που το κοιταζει ο καθεις,το ευρος της επιγνωσης των εν λογω πτυχων και με αυτο που επιζητουν οσο το δυνατον γινεται αντικειμενικως.
    Επειδη ειναι ευαισθητως και πολυποικιλως δημιουργημενες οι καταστασεις που συνανταμε στη ζωη,μου φαινεται απλως μια τοποθετηση,η οποια για εσας ειναι εκ πειρας η απλως επιγραμματικως σημειωμενη,να γεννα σε μενα αμφιβολιες και κενα που μπορει να οδηγησουν σε παραφρασεις γεγονοτων και καταστασεων που επικρατουν στις διαφορες κοινωνιες.
    Ετσι και το παρον θεμα, μου κινησε το ενδιαφερον να σχολιασω και εγω,χαριν στη τοποθετηση του κ.ου Κωνσταντινου οποιος με τη σειρα του δινει οσο γινεται αμεροληπτως την παρουσιαση των γεγονοτων δινοντας το βημα και σε εμας.
    Για τη Συρια ειναι πολυπλοκο θεμα.
    1.εννοειται οτι ειναι οι χαλδαιοι αλλα και κανονικοι αραβοφωνοι ορθοδοξοι χριστιανοι.ομως οι χριστιανοι ειναι στη συρια στην ιορδανια στο λιβανο και στο ισραηλ...ειδικως με το ισραηλ εχουν παιχτει και δραματα με τους χριστιανους που παντρευονται αραβοισραηλινους χριστιανους και αναγκαζονται να εγκαταλειψουν την προοπτικη να γυρισουν πισω στη χωρα τους μεχρι να λυθει το διπλωματικο τελμα μεταξυ ισραηλ και συριας.αυτο ομως εξυπνα η συρια χρησιμοποιει και ως διπλωματικο χαρτι στις εν λογω διαπραγματευσεις.εαν ηταν ασυμφορη η παρουσια των χριστιανων στη συρια τοτε οι ακραιες ομαδες που υπαρχουν στη συρια θα το εκαναν μεσα σε μια εβδομαδα.εδω δειχνει το καθεστως φοβου και καχυποψιας που καλλιεργειται και υπαρχει μεταξυ των μελων των διαφορων ομαδων μιας και δεν θα πρεπει οι δρασεις τους να ξεφευγουν απο το ελεγχο της μπααθικης κυβερνητικης γραμμης.οι ακροτητες απλως εκει περιοριζονται σε κοινωνικες πρακτικες τυπου λιβανου εν ειρηνη για οσους γνωριζουν
    2.για την αιγυπτο ναι και αυτη τηρει μια ταση να ειναι κοσμικη ομως προκαλει πολλα προβληματα γραφειοκρατικα περα απο τον κοινωνικο αποκλεισμο και ευτελισμο που ζουν καθημερινα οι κοπτες εκει μιας και ο ισλαμικος χαρακτηρας της χωρας ειναι εντονος και οποια κωβερνητικη γραμμη εκει υπαρχει ειναι απλως στα χαρτια..να κοιταξετε ,μονο εαν εχει γινει με σωστα κριτηρια, η αναγνωση του ποσοι κοπτες εγκαταλειπουν την αιγυπτο.
    φιλικως λωκρος
    Δυστυχως τα ισλαμικα κρατη εχουν αποτυχει να ειναι εναρμονισμενα με τις υπολοιπες θρησκειες μιας και ο τροπος ζωης και εκφρασης των εν λογω θρησκειων στις εν λογω χωρες ερχεται σε συγκρουση με ηθικες και πρακτικες των ισλαμικων κοινωνιων.
    ο ισλαμισμος που επικρατει αυτη τη στιγμη ειναι ιδεολογικος και δεν θα περασει με τη αιχμη των οπλων αλλα με την επιβολη της μαζας ,του υπερσυντηριτισμου ως αντιδραση στην παγκοσμιοποιηση και της πληθυσμιακης επεκτασης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]