Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τράπεζες "βάζουν χέρι" σε λογαριασμούς πελατών τους!!!

  • Αδύναμη η κυβέρνηση παρακολουθεί τις παρανομίες των τραπεζιτών
Η παρανομία και η αδιαφάνεια, όπως η κατακρήμνιση της δημοκρατίας υπέρ των εχόντων στην Ελλάδα, είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Οι αρπαχτές, η λογική "πάρε τώρα που μπορείς" και γενικότερα η ανηθικότητα και η τύποις νομιμοφροσύνη (θυμόσαστε εκείνη την δήλωση του "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"...) που γίνεται εφαλτήριο μίας ανηλεούς επίθεσης εναντίον των ασθενέστερων οικονομικά Ελλήνων, αποτελεί πάγια τακτική της κυβέρνησης, αλλά και των τραπεζιτών.
Τα τελευταία χρόνια μάταια οι κυβερνήσεις προσπαθούσαν να "επιβάλουν" (εκλιπαρώντας κυριολεκτικά και όχι απαιτώντας και επιβάλλοντας με την ισχύ του νόμου) στο τραπεζικό σύστημα τον σεβασμό προς τους νόμους και την παύση λειτουργίας τους κάτω από μονομερείς αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών. Με βάση αυτές τις παράνομες αποφάσεις των τραπεζικών (επιχειρήσεων), τα επιτόκια δανείων και επιτοκίων, οι όροι συμβάσεων δανεισμού και πλήθος άλλων τραπεζικών υπερβάσεων, απέδωσαν πολλά δισεκατομμύρια στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Μπροστά στις ανελέητες τραπεζικές τακτικές, οι κυβερνήσεις της χώρας παρακολουθούσαν (και συνεχίζουν να παρακολουθούν) ψελλίζοντας -ενίοτε- για παραβάσεις...
Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες χρεώνονται δισεκατομμύρια (που η κυβέρνηση Παπανδρέου χάρισε στις Τράπεζες) για να μπορέσει να διασωθεί το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα!!! Σε ανταπόδωση, οι Ελληνικές τράπεζες, αποφάσισαν (και πάλι μονομερώς) να "βάλουν χέρι" αυτοβούλως σε λογαριασμούς πελατών τους, επειδή αυτοί τους οφείλουν...!
Τι κάνει η Ελληνική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου; Μάλλον αισθάνεται άσχημα, αφού την πρόλαβαν οι τράπεζες και δεν μπόρεσε η ίδια να κάνει πρώτη αυτή την "έξυπνη" κίνηση...

Παράνομες πρακτικές τραπεζών
Παράνομη είναι η πρακτική των τραπεζών να προβαίνουν μονομερώς σε μερική ή πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται στους τηρούμενους λογαριασμούς, με σκοπό την εξόφληση οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, μετά από καταγγελίες, έχει αρχίσει ελέγχους για την αντιμετώπιση τέτοιων πρακτικών.
Το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τράπεζες δικαιολογούν την εν λόγω πρακτική τους, με την επίκληση όρων που εμπεριέχονται (στα ψιλά γράμματα) στις συμβάσεις ανοίγματος λογαριασμού κατάθεσης ή πιστωτικών συμβάσεων.
Με τους όρους αυτούς τους επιτρέπεται να προβαίνουν σε αναλήψεις «γενικώς και αορίστως» από λογαριασμούς των καταναλωτών για την εξόφληση των οφειλών τους προς αυτά.
Επισημαίνεται ότι η νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων.
Αλλά, για ποιά νομοθεσία μιλάμε; Και για ποιούς φύλακες του νόμου; Νόμοι υπήρχαν και υπάρχουν σε αυτή τη χώρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Δεν υπάρχει εκείνη η πολιτική βούληση που θα επιβάλλει -επιτέλους- τους νόμους προς όλους και όχι μόνο προς τους αδύνατους...

"Θα έχουμε Παγκόσμια Διαβέρνηση, είτε το θέλουμε, είτε όχι. Το μόνο ερώτημα είναι το αν αυτή η Παγκόσμια Κυβέρνηση, επιτευχθεί με τη βία ή συναινετικά".
James Paul Warburg* ( 1896 – 1969)
H δήλωση αυτή έγινε στις 17 Φεβρουαρίου 1950, ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ**.
**Senate Foreign Relations Committee (1950). Revision of the United Nations Charter: Hearings Before a Subcommittee of the Committee on Foreign Relations, Eighty-First Congress. United States Government Printing Office. p. 494. Testimony on Wikisource


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]