Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ απειλούν την Τουρκία με εμπάργκο...!!!

  • Απειλούν την Τουρκία οι Ηνωμένες Πολιτείες!!!
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία για την πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις σε τουρκικές εταιρείες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με το Ιράν.
Αυτό αναφέρει σήμερα σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η προειδοποίηση της Ουάσιγκτον προς την Άγκυρα μεταβιβάστηκε πρόσφατα από μία αντιπροσωπεία των αμερικανικών υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομίας.
Η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι η αμερικανική αντιπροσωπεία απείλησε τουρκικές εταιρείες ενέργειας αλλά και τράπεζες ότι θα μπουν στη μαύρη λίστα, αν συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Τεχεράνη.
Η προειδοποίηση αυτή -όπως έγραψε η τουρκική εφημερίδα-έρχεται την περίοδο που η Τουρκία ενισχύει τους οικονομικούς της δεσμούς με το Ιράν και μετά την καταψήφιση τον Ιούνιο από την Τουρκία της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.
Γίνεται επίσης σε μια στιγμή κατά την οποία πληροφορίες θέλουν την Ουάσιγκτον να έχει δώσει «τελεσίγραφο» στην Άγκυρα να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο Ιράν και το Ισραήλ, αν και επίσημα αυτό διαψεύδεται.
Ο τούρκος υπουργός Προεδρίας Χαγιάτι Γιαζίτσι έχει δηλώσει ότι η Τουρκία σκοπεύει να αυξήσει τον ερχόμενο χρόνο τις εμπορικές της συναλλαγές με το Ιράν στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]