Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστροφή στις έννοιες πατρίδας και οικογένειας, ζητάνε οι αμερικανοί

  • Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανών αντιδρούν, με μεγάλη συγκέντρωση στο μνημείο Λίνκολν
  • Καταγγέλεται η οικονομική πολιτική και ο κυβερνητικός ρατσισμός κατά των πολιτών από την κυβέρνηση Ομπάμα
Δεκάδες χιλιάδες συντηρητικοί -με την Σάρα Πέιλιν και το κίνημά της «Πάρτι με Τσάι» στην πρώτη γραμμή- συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, ακριβώς 47 χρόνια μετά το «όνειρο» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Η διαδήλωση, που έγινε «για την αποκατάσταση της τιμής της χώρας» και την «επιστροφή της Αμερικής στο Θεό», πυροδότησε κύμα αντιδράσεων και αντι-διαδήλωση από υπερασπιστές των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η συγκέντρωση (υπολογίζεται στους 300.000) θεωρείται ως επίδειξη ισχύος του περιβόητου «Πάρτι με Τσάι» της Σάρα Πέιλιν, ενός κινήματος υπερσυντηρητικών οργανώσεων που επιρρίπτει την ευθύνη για το μεγάλο χρέος των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Ομπάμα, στην οποία αντιτίθεται με σφοδρότητα.

Λαμβάνοντας το λόγο η Σάρα Πέιλιν -υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2008 και πιθανή υποψήφια στις προεδρικές του 2012- επανέλαβε αρκετές φορές στους διαδηλωτές ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε την τιμή της Αμερικής».

«Είναι καταπληκτικό. Είμαστε εδώ. Η Αμερική είναι όμορφη. Η Ουάσινγκτον έχει γεμίσει σήμερα από εξαίρετους πατριώτες για να τιμήσουμε τον αμερικανικό μας στρατό» είπε.

Η ίδια συνέκρινε τους παριστάμενους στη συγκέντρωση με τους ακτιβιστές του κινήματος των πολιτικών δικαιωμάτων που πραγματοποίησαν στην Ουάσινγκτον το 1963 για να ακούσουν το μήνυμα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Την αμφιλεγόμενη συγκέντρωση οργάνωσε ο υπερσυντηρητικός σχολιαστής του δικτύου Fox News Γκλεν Μπεκ. Απευθυνόμενος στους παριστάμενους, ο Μπεκ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «περιπλανώνται στο σκοτάδι εδώ και πολύ καιρό», προσθέτοντας ότι «η Αμερική αρχίζει να επιστρέφει στο Θεό».

Το σημείο και η ημερομηνία διεξαγωγής της συγκέντρωσης επικρίθηκαν έντονα και μια αντι-διαδήλωση έλαβε χώρα στην Ουάσινγκτον.

Ο παρουσιαστής του Fox News ανέφερε ότι η χρονική στιγμή της διαδήλωσης για την «αποκατάσταση της τιμής των ΗΠΑ» ήταν μία απλή σύμπτωση, αλλά και μία θεία πρόνοια. Στόχος ήταν απλώς να αποδοθεί τιμή στα αμερικανικά στρατεύματα, ανέφερε.

Στις εκπομπές του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο Μπεκ κατηγορεί διαρκώς τον Μπαράκ Ομπάμα για ρατσισμό κατά των λευκών.

Ενα Σάββατο του Αυγούστου, πενήντα ηγετικές προσωπικότητες του κινήματος «Πάρτι Τσαγιού» κατέφθασαν στην Ουάσιγκτον ευελπιστώντας ότι θα μάθαιναν με ποιον τρόπο θα κερδίσουν τις ενδιάμεσες εκλογές ψήφο - ψήφο.

«Αναζητήστε σπίτια με σημαίες ή θρησκευτικά σύμβολα καθώς συνήθως κατοικούνται από συντηρητικούς, και πάρτε μαζί σας μπισκότα για σκύλους επειδή δημιουργούν σχέση εμπιστοσύνης με τους ιδιοκτήτες τους. Μην μοιράζετε τα αυτοκόλλητα του υποψηφίου σας, προσφερθείτε να τα κολλήσετε και όταν όλα τελειώσουν στείλτε χειρόγραφα ευχαριστήρια», ήταν μερικές από τις συμβουλές που έλαβαν κατά την ταχύρρυθμη εκπαίδευση οργάνωσης μιας επιτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας. Η FreedomWorks είναι αλήθεια μία οργάνωση που έκανε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη για τη δημιουργία και εξέλιξη του κινήματος «Πάρτι Τσαγιού» μετατρέποντας τους συντηρητικούς που το απαρτίζουν σε μία πανίσχυρη οργανωτική δύναμη για τις ενδιάμεσες εκλογές του 2010.

Η οργάνωση θα δαπανήσει δέκα εκατομμύρια δολάρια για τα υλικά και τις δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας, για τη δημιουργία πινακίδων, καταλόγων ψηφοφόρων και την κατασκευή ενός τηλεπικοινωνιακού συστήματος που θα επιτρέψει στους εθελοντές να τηλεφωνούν για λογαριασμό των υποψηφίων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των σπιτιών τους. Αλλοι, βέβαια, θα δαπανήσουν περισσότερα. Ομως η FreedomWorks πιστεύει ότι το κεντρικό ζήτημα είναι να πεισθούν φίλοι, γείτονες ακόμα και ξένοι να ψηφίσουν τους υποψήφιους του κινήματος στις εκλογικές περιφέρειες όπου η διαφορά ψήφων είναι μικρή.

Η FreedomWorks ιδρύθηκε το 1984 με την επωνυμία «Πολίτες για Μια Υγιή Οικονομία» και χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Κοχ, το οποίο στηρίζει πολλούς νεοφιλελεύθερους στόχους. Το 2003 ανέλαβε την προεδρία της ο Ντικ Αρνεϊ, πρώην βουλευτής του Τέξας και κινητήριος δύναμη πίσω από την «ανακατάληψη» του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς το 1994 .

Η καθημερινή οργάνωση των ομάδων του κινήματος «Πάρτι Τσαγιού» γίνεται από είκοσι στελέχη, ηλικίας 20 έως 30 ετών, γεγονός που πραγματικά προκαλεί έκπληξη αφού τα μέλη του κινήματος «Πάρτι Τσαγιού» έχουν τη διπλάσια ηλικία. Τα μέλη της οργάνωσης ισχυρίζονται ότι πρότυπά τους είναι το συγκρότημα Grateful Dead και η αεροπορική εταιρεία Virgin Atlantic Airways. Ταυτόχρονα, όμως, είναι ιδεολόγοι και πιστοί στον αρχικό στόχο που είναι η προώθηση των θεωριών της αυστριακής οικονομικής σχολής σύμφωνα με την οποία όλα τα οικονομικά πρότυπα είναι για πέταμα, αφού δεν συνυπολογίζουν τις μεταβλητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και ότι μόνο η απόλυτη απελευθέρωση της αγοράς οδηγεί σε επιτυχία.

Τώρα το ενδιαφέρον της οργάνωσης εστιάζεται στις ενδιάμεσες εκλογές σε Φλόριντα, Νέα Υόρκη, Οχάιο και Πενσυλβάνια.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]