Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ληστής τραπεζών ίδρυσε τη Σέχτα;

  • Η επαναστατική οργάνωση που έχει ρίζες στο κοινό έγκλημα, μόνο εγκληματίες μπορεί να εξυπηρετεί και να εκπροσωπεί
Μια αναλυτικά μαρτυρία από νεαρό αντιεξουσιαστή σε ανώτερο αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον Απρίλιο του 2009 φαίνεται να οδήγησε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε oρισμένα από τα μυστικά της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία όπως δείχνουν τα ως τώρα στοιχεία σκότωσε τον 37χρονο δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια την περασμένη Δευτέρα στην Ηλιούπολη.
Την τότε μαρτυρία ακολούθησε ένας πολύμηνος κύκλος τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περισσότερων από 40 αντιεξουσιαστών, ποινικών αλλά και κρατουμένων σε τρεις φυλακές της χώρας. Επιπλέον το καλοκαίρι του 2009 πραγματοποιήθηκαν τρεις επιχειρήσεις της Ασφαλείας Αττικής για να συλληφθούν άτομα που πιστεύεται ότι είχαν συνεργασία με την οργάνωση-φάντασμα.
Ωστόσο όλες αυτές οι ενέργειες έμειναν χωρίς αντίκρισμα αφενός γιατί δεν συγκεντρώθηκε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο και αφετέρου γιατί πολλοί από τους βασικούς υπόπτους εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Και έτσι η οργάνωση επανεμφανίστηκε ύστερα από 13 μήνες και δύο ημέρες σιωπής, με το καρτέρι θανάτου στον άτυχο δημοσιογράφο.
Όπως γράφει “Το Βήμα της Κυριακής” η συγκεκριμένη μαρτυρία του νεαρού αντιεξουσιαστή ήταν εκείνη που έδωσε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. νέα «ώθηση» στις έρευνες... Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την πηγή πληροφόρησης, η «Σέχτα Επαναστατών» ήταν κυρίως δημιούργημα ενός αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για ληστείες τραπεζών και σε αυτή συμμετείχαν δύο αδέλφια από τον Πειραιά: ένας 31χρονος αντιεξουσιαστής που είχε κατηγορηθεί και για ληστείες και μια νεαρή κοπέλα που θεωρείται ιδιαίτερα δραστήρια στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Στον ίδιο κύκλο ανθρώπων συμπεριλαμβάνονταν ένας νεαρός αυστραλιανής καταγωγής και ένας ακόμη 25χρονος, στενός φίλος του κατηγορουμένου για ληστείες τραπεζών.
Ακόμη υπήρχαν αναφορές και για εμπλοκή ενός 30χρονου, ο οποίος είχε προσαχθεί για εμπρηστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας το 2008, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η ομάδα «Κομάντο Χρήστος Τσουτσουβής». Ο Χρήστος Τσουτσουβής ήταν δημιουργός της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη» που ξεκίνησε τη δράση της το 1985. Σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στου Γκύζη τον Μάιο του ίδιου χρόνου.
Οι κοινές αναφορές σε προκηρύξεις, οι ομοιότητες στον τρόπο δράσης με την «Αντικρατική Πάλη», αλλά και ο τόπος διαμονής πολλών από τους υπόπτους είχαν οδηγήσει τότε τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να αποκαλούν τη «Σέχτα Επαναστατών» «παρέα του Γκύζη».
Ποτέ ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο αποδεικτικό στοιχείο ότι η «παρέα του Γκύζη» ταυτίζεται με τη «Σέχτα Επαναστατών». Τότε άρχισαν οι μαζικές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των υπόπτων αντιεξουσιαστών, από τις οποίες επιβεβαιώθηκε ότι πράγματι γνωρίζονταν και είχαν ορισμένες κωδικοποιημένες «επαφές», Επιπλέον σε υποκλοπές του κρατούμενου «δημιουργού» της οργάνωσης ακούγονταν απειλές για δολοφονία του δικαστή που είχε εκδικάσει την υπόθεσή του. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος κύκλος ατόμων είχε επαφές με έναν 40χρονο κρατούμενο σε φυλακή της Θεσσαλίας, αλλά και με έναν 42χρονο ποινικό που είχε κατηγορηθεί την περίοδο 1993-2006 για ληστείες τραπεζών.
Οι έρευνες διευρύνθηκαν με έναν παράδοξο τρόπο λίγες εβδομάδες αργότερα. Τότε η Ασφάλεια Αττικής πάλι από τηλεφωνικές υποκλοπές αντιλήφθηκε ότι ένας 50χρονος βαρυποινίτης, σε συνομιλία του με 44χρονο έλληνα ποινικό- με το ψευδώνυμο «Κούκος»-, ο οποίος διέμενε στη Λάρισα και είχε κατηγορηθεί επίσης για ληστείες τραπεζών, αναφερόταν αναλυτικά στην εξαφάνιση του γιατρού Επαμεινώνδα Γερασιμόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Τότε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πίστεψαν ότι βρήκαν την άκρη του νήματος.
Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι οι δύο άνδρες δεν ήξεραν κάτι ουσιαστικό. Εν τούτοις στην εξέλιξη αυτών των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων διαπίστωσαν ότι ο «Κούκος» έπαιζε ρόλο προμηθευτή όπλων- μέσω Κρήτης- σε 40χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος ακολούθως τα παρέδιδε σε ελληνικές ένοπλες οργανώσεις αλλά και στον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα. Μάλιστα, όταν πριν από μερικούς μήνες είχε δημοσιοποιηθεί ότι «κάποιοι αντιεξουσιαστές δίνουν όπλα στον Βασίλη Παλαιοκώστα», ο 40χρονος αντιεξουσιαστής ακούστηκε- στο σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ- να τηλεφωνεί στον 44χρονο και να του λέει: «Μήπως διάβασες τα... αθλητικά στην εφημερίδα; Επρεπε να προσέχεις...». Από αυτό το σύστημα αντιεξουσιαστών- ποινικών πιθανολογούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι βρήκε τον οπλισμό της και η «Σέχτα Επαναστατών».

Φοβούνται χτύπημα σε δικαστές
Δολοφονική ενέργεια κατά δικαστικού είναι ο μεγάλος φόβος της ΕΛ.ΑΣ.ύστερα και από τη δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφουΣωκράτη Γκιόλιαστην Ηλιούπολη. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας Αττικής,συνεκτιμώντας δεδομένα από προηγούμενες προκηρύξεις της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» αλλά και από το γεγονός ότι ολοκληρώνεται η δίκη στην Αμφισσα των δύο αστυνομικών Επαμεινώνδα Κορκονέακαι Βασίλη Σαραλιώτη,που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 15χρονουΑλέξη Γρηγορόπουλου, πιθανολογούν ότι ίσως το επικείμενο χτύπημα να αφορά δικαστικό λειτουργό. Γι΄ αυτό και έχουν δοθεί εντολές για τη φρούρηση ατόμων από τον δικαστικό χώρο.

Περιμένουν την κατάθεση της χήρας Γκιόλια
Η αστυνομία περιμένει μέσα στην εβδομάδα την σύζυγο του δημοσιογράφου Σ.Γκιόλια να καταθέσει τι άκουσε και τι είδε το πρωί της Δευτέρας. Από την κατάθεση της περιμένουν να μάθουν πολλά και σιγά σιγά να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.
Πηγή: "Το Βήμα της Κυριακής"



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]