Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στρατηγοί κατά περικοπών

  • Το ΓΕΣ αντιδρά στη δημιουργία μικρότερου - ευέλικτου στρατεύματος και εισηγείται αλλαγές μικρής κλίμακας. Απέσυραν τις κούρσες των ταξιάρχων και έδωσαν... τζιπ σε διοικητές μονάδων. Θέμα ανταλλακτικών βάζει το Ναυτικό
Είκοσι εκατ. ευρώ εξοικονομούνται ετησίως μόνο από την αλλαγή του καθεστώτος χορήγησης των Καταστάσεων Επιβίβασης (δωρεάν εισιτήρια) στους στρατιωτικούς.
Το υπουργείο Αμυνας αισιοδοξεί ότι με την περιστολή της σπατάλης σε όλες τις ελαστικές δαπάνες, τα λειτουργικά έξοδα μπορούν να μειωθούν έως και 30% το 2010.
Ωστόσο το στρατιωτικό κατεστημένο ανθίσταται στις αλλαγές αναδιάρθρωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, απ’ όπου και θα εξοικονομηθούν τα μεγάλα ποσά!
Στην απαίτηση για δημιουργία μικρότερου - ευέλικτου και σύγχρονου στρατεύματος το ΓΕΣ αντιδρά αρνητικά και εισηγείται άκρως περιορισμένης κλίμακας αλλαγές και μειώσεις που σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του στρατεύματος. Συγκεκριμένα, οι στρατηγοί του ΓΕΣ εισηγούνται μόνο τη μετατροπή δύο μεραρχιών (Ιωαννίνων και Τρίπολης) σε ταξιαρχίες...
Ωστόσο από κεκτημένη ταχύτητα σε καθημερινή βάση παρατηρούνται ενέργειες των Γενικών Επιτελείων που βρίσκονται μακριά από το «γράμμα και το πνεύμα» της κυβέρνησης για εξοικονόμηση πόρων.
Το 23ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιηθεί σε πανάκριβο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει χωρίς κόστος στο διπλανό τετράγωνο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Ιατρικής!!
Οι μαύρες υπηρεσιακές κούρσες των ταξιάρχων (Hyundai 1.200 και Nissan 1.400) μπορεί να σταμάτησαν να κυκλοφορούν, ωστόσο στους επικεφαλής μονάδων διατέθηκαν τζιπ (Vitara 1.600), τα οποία καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο κατά 4 λίτρα σε σχέση με τις κούρσες...
Εν όψει κρίσεων
Στο μεταξύ, εν όψει των τακτικών κρίσεων στο Ναυτικό ορισμένοι εκ της κορυφής στην πυραμίδα της ιεραρχίας επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τα χρονίζοντα προβλήματα με την προμήθεια ανταλλακτικών και προειδοποιούν εγγράφως ότι αναγκάζονται να προβούν σε «κανιβαλισμό» πλοίων επιφανείας, ώστε να τοποθετούν τα ανταλλακτικά σε άλλα πλοία και να τα διατηρούν αξιόμαχα!!
Προφανώς οι ίδιοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ξεχνούν ότι τον περασμένο Ιούνιο ως «βασιλικότεροι του βασιλέως» στήριζαν την κυβέρνηση της ΝΔ και με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ χαρακτήριζαν «ανυπόστατα» δημοσιεύματα και πληροφορίες που ανέφεραν ότι στον Στόλο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανταλλακτικών. Επίσης εντύπωση προκαλεί η χρονική στιγμή που το ΓΕΝ εισηγείται τον «κανιβαλισμό» των δύο εκ των τεσσάρων ρωσικών αερόστρωμνων τύπου ZUBR.
Μια κίνηση που εγκυμονεί τον κίνδυνο να εκληφθεί ως «εχθρική ενέργεια» από την πλευρά της Μόσχας, εν όψει των προγραμματισμένων επισκέψεων των πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας στην Ρωσία.
Σημειωτέον ότι αρκετές φορές κατά το παρελθόν η Μόσχα είχε προειδοποιήσει την Αθήνα ότι το κατεστημένο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρεί συστηματικά να απαξιώσει τα ρωσικά αερόστρωμνα, για τα οποία ο Αμερικανός αρχηγός Ναυτικού είχε επιδείξει ζωηρό ενδιαφέρον να επισκεφτεί στη Βάση τους, στην Αμφιάλη, πριν από δύο μήνες!
Για την προμήθεια των μπαταριών υποβρυχίων ο Π. Μπεγλίτης, μιλώντας στο Συνέδριο του ΣΕΚΠΥ, διευκρίνισε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού και ότι σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με τον νικητή (Sunlight - Γερμανός).
Εισήγηση του ΓΕΝ
Θέλουν για ανταλλακτικά τα δύο από τα τέσσερα ρωσικά Zubr
Το ΓΕΝ έχει εισηγηθεί να χρησιμοποιηθούν τα δύο από τα τέσσερα ρωσικά αερόστρωμνα ZUBR ως ανταλλακτικά. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να εκληφθεί ως «εχθρική ενέργεια» από τη Μόσχα, την ώρα μάλιστα που επίκεινται οι επισκέψεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπ. Αμυνας Ευ. Βενιζέλου στη Ρωσία. Μάλιστα η ρωσική κυβέρνηση έχει επανειλημμένως επισημάνει στην Αθήνα ότι το κατεστημένο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού επιχειρεί να απαξιώσει τα ρωσικά αερόστρωμνα.
Δήμος Βερύκιος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Να σταματήσει η χορήγηση του επιδόματος ευδόκιμης υπηρασίας (10% στο βασικό μισθό)των ανώτερων αξιωματικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]