Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρυσοχοΐδης: Το άλλοθι του εγκλήματος

Όλα καλά, όλα ανθηρά...

Πέντε αστυνομικοί στα κρατητήρια και πιθανότατα εκτός του αστυνομικού σώματος... Η απόφαση τελεσίδικη, αφού βασάνισαν (με σφαλιάρες) πολίτη (Χιλιανής υπηκοότητας)... Ο Υπουργός Προστασίας Πολίτη (πλανητικός υπουργός;) αφού συμβουλεύθηκε την ΕΔΕ των συνεργαζομένων του γνωστών φυλλάδων, εξέδωσε τελεσίδικη απόφαση... Τί είπατε; αν έγινε έρευνα της δικαιοσύνης πρώτα; Μα, ο υπουργός είναι πάνω από τη δικαιοσύνη και τα διατάγματά του οφείλουμε να τα εφαρμόζουμε ως ευαγγέλιο...
Η ιστορία όμως, αν και έχει πολλές όψεις, περιγράφεται με αρκετή δόση χιούμορ (φτάσαμε στο σημείο να γελάμε με την τραγική -και ίσως μηδενική- αντίληψη περί δημοκρατίας που διαθέτουν τα κυβερνητικά στελέχη), αμέσως μετά... Μόνο μία επιπρόσθετη απορία από έναν αφελή νου: Σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου η επιθετική κίνηση προς έναν αστυνομικό θεωρείται παράνομη και τιμωρείται αυτόματα διά ροπάλου (συνήθως του ίδιου του αστυνομικού), ενώ υποχρεωμένοι είναι όσοι αστυνομικοί δύνανται, να σπεύσουν να βοηθήσουν τον αμυνόμενο αστυνομικό... Στην Ελλάδα ποιός νόμος ισχύει κύριε Χρυσοχοΐδη; Ο νόμος που λέει πως οι αστυνομικοί θεωρούνται στόχοι εγκληματικών στοιχείων και υποχρεωτικοί υποδοχείς εγκληματικών πράξεων; ή μήπως η γενική τοποθέτηση (των φίλων σας εκ των Εξαρχείων αντεξουσιαστών) πως "οι μπάτσοι είναι κινούμενοι στόχοι";
Στις 23 Δεκεμβρίου συλλαμβάνεται υπήκοος (και ουχί ιθαγενής) Χιλής, επειδή επετέθη με σιδερένια λάμα σε πολίτη (κανονικό ή γιαλατζί, θα σας γελάσω). Ο εισαγγελέας όρισε δικάσιμο κι ο συλληφθείς κρατήται στο Α.Τ. Ακροπόλεως προς απέλαση (α, μπα; πως έτσι; δεν ζήτησε “άσυλο”;), επειδή είναι -λέει- λαθραίος. (ε, και; μόνο οι μουσουλμάνοι είναι “φίλοι” μας και “νέοι έλληνες”; τι είδους ρατσισμός είναι αυτός; η Αφρό τι λέει;)
Ο κρατούμενος θέλει να πάρει τηλέφωνο, αλλά το καρτοτηλέφωνο του κελιού(!) δεν λειτουργεί. Αρχίζει λοιπόν να φωνάζει στον σκοπό, στα Χιλιάνικα και του κάνει χειρονομίες. Ο σκοπός εκνευρίζεται, μπαίνει στο κελί, του ρίχνει δυο (2) χαστούκια, τον βγάζει έξω και του ρίχνει μερικές ψιλές ακόμα. Τότε -σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας- “αυτός τον απώθησε σπρώχνοντας τον στον τοίχο και τον ακινητοποίησε, ρωτώντας τον παράλληλα για ποιόν λόγο τον κτυπά!” (Όοοοχι, δεν τον βρίζει, δεν τον απειλεί. Άλλωστε δεν έχει και λάμα, του τήν έχουν πάρει. Το δίκαιο παράπονό του εκφράζει μόνο, φωναχτά. Στα Χιλιάνικα φυσικά.)
“Βλέποντας αυτό” -συνεχίζει η ανακοίνωση- “άλλος Ειδικός Φρουρός έσπευσε σε βοήθεια του συναδέλφου του, και από κοινού άσκησαν σωματική βία στον αλλοδαπό με επανειλημμένα κτυπήματα εναντίον του, με χέρια, πόδια και ελαστική αστυνομική ράβδο (κλόμπ) προκαλώντας του σωματικές βλάβες.”
Ο κρατούμενος τους καταγγέλλει για “βασανιστήρια” (ούτε ‘κει στην Χιλή, ούτε ‘δω στην Ελλάδα, γινόντουσαν ποτέ βασανιστήρια κι έτσι δεν ξέρουμε καλά και τα συγχέουμε με τον ξυλοδαρμό), ο Αρχηγός της Αστυνομίας διατάσει Ε.Δ.Ε., πέντε (5) αστυνομικοί συλλαμβάνονται, τίθενται σε διαθεσιμότητα και παραπέμπονται στον εισαγγελέα.
Τα ΜΜΕ ξεσαλώνουν, κι ο Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. βγάζει άλλον έναν δεκάρικο, απ’ τους συνηθισμένους, όπου απειλεί κι εξευτελίζει (ως συνήθως) τους υφισταμένους του, και καταλήγει διαβεβαιώνοντας πως: “Είμαστε αποφασισμένοι (πληθυντικός της μεγαλοπρεπείας;) να προστατεύουμε τον πολίτη αποτελεσματικά… μπλαμπλα…”
(Ποιους ακριβώς εννοεί με την λέξη “πολίτης” δεν το ξέρουμε. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με το πασοκικό newspeak. Δεν νομίζω πάντως να εννοεί τους πολίτες σαν την 25χρονη Ελληνίδα που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στο Γαλάτσι, ούτε τον πολίτη που δέχτηκε την επίθεση του Χιλιάνου με την λάμα. Μάλλον, κάποιους άλλους “πολίτες” θα εννοεί πως είναι αποφασισμένος να προστατεύσει. Ίσως τον Σαλίου, τον βαφτησιμιό της Άφρο.)

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content〈=%27..%27&perform=view&id=2699&Itemid=492〈=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content〈=%27..%27&perform=view&id=2700&Itemid=492〈=
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_6426.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/01/blog-post_7692.html
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/k.html

Τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, γύρω στις 3.00 π.μ., στα σύνορα μεταξύ Άνω Πατησίων και Γαλατσίου, μια Ελληνοπούλα μέχρι 25 ετών είχε την αφέλεια να επιστρέφει μόνη στο σπίτι. Την έγδυσαν, την βίασαν και την σκότωσαν με χτύπημα πέτρας στο κεφάλι (όχι απαραίτητα μ’ αυτή τη σειρά). Βρέθηκε το μεσημέρι, γυμνή, σκεπασμένη μ’ ένα κασκόλ, στην παιδική χαρά. Τα ρούχα, η τσάντα και το τηλέφωνό της πεταμένα τριγύρω. Η αστυνομία δεν ανακοινώνει την εθνικότητά της. Η γειτονιά όμως ξέρει.
Στα ΜΜΕ περνάει στα ψιλά, επί τροχάδην.
Η αστυνομία και το (Υ.)ΠΡΟ.ΠΟ μούγκα στη στρούγκα.
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/01/blog-post_598.html
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/01/blog-post_553.html
http://ventetta.blogspot.com/2010/01/blog-post_1831.html
http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_262.html
Κύριε Χρυσοχοΐδη, την προστασία ποιών πολιτών έχετε αναλάβει; Πείτε μας την σκέψη μας, γιατί μάλλον έχει υπάρξει κάποια παρανόηση από την μεγαλειότητά σας... Κάποια τραγική παρανόηση που σας οδηγεί σε δρόμους φρικτούς για εσάς και την υστεροφημία σας... Πιστέψτε με, για το καλό σας γίνεται η ερώτηση (ευελπιστώντας πως με μία δεύτερη σκέψη -αν υπήρξε ποτέ και πρώτη- θα επιστρέψετε στην οδό της νομιμότητας και της δέσμευσής σας απέναντι στο Σύνταγμα αυτής της χώρας...)
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Είματσε άξιοι της μοίρας μας.
    Να έχουμε υπουργό τον Χρυσοχοίδη και παλαιότερα τον Παυλόπουλο.
    Διοικούν την Αστυνομία ενώ έχουν πλήρη άγνοια.
    Εκτός υπηρεσίας 5 αστυνομικοί επειδή κακοποίησαν αλλοδαπό κακοποιό.
    Οι αστυνομικοί πρέπει να κυρήξουν λευκή απεργία.
    Να σταματήσουν να προσφέρουν φύλαξη και ασφάλεια σε όλους τους άσχετους ανθέλληνες βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]