Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα στον χρόνο... αλλάζει;

2030, η Ελλάδα σε μια κατακερματισμένη
Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους

Ίσως κάποιοι να με κατηγορήσουν πως είμαι σκοταδιστής, ίσως πάλι κάποιοι άλλοι να πούνε πως "κάτι μου λείπει", φυσικά θα βρεθούν και κάποιοι που θα προβληματιστούν, αλλά το κείμενο που ακολουθεί το "αλίευσα" και σας το παραθέτω καθαρά προς προβληματισμό.
Πάντως, για εκείνους που θα με κατηγορήσουν πως "βλέπω παντού πράκτορες", θα τους πω πως, ναι βλέπω πράκτορες, αλλά όχι παντού, τουλάχιστον όχι ανάμεσα στους απλούς πολίτες...
Επειδή το θέμα του νομοσχεδίου για τους μετανάστες προφανώς καίει...
Επειδή ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν πρόλαβε Ιστορία στο Γυμνάσιο...
Επειδή μπορεί η Ιστορία να ξαναγράφεται από τους νικητές...
Επειδή τα ντοκουμέντα μένουν...
σας παραθέτω, για δική σας ερμηνεία και συμπεράσματα, χάρτες του χώρου μας από το 1885 μέχρι σήμερα, από
(α) The Penguin Atlas of Recent History (Europe since 1815) του Colin McEvedy και
(β) The Penguin Historical Atlas of the Third Reich, του Richard Overy.
Εκτιμώ ότι οι δύο κύριοι δεν είναι ούτε ακροδεξιοί, ούτε εθνικιστές ελληνάρες.
Προσέθεσα δύο πιθανούς χάρτες, έναν του 2020 και έναν του 2030, με ερωτηματικά.
Προς τους φίλους σχολιαστές, θέτω την ανησυχία ότι το νομοσχέδιο ανοίγει διέξοδο για την υλοποίηση σχεδίων είτε του Δ’ Ράϊχ, είτε άλλων Μεγάλων Δυνάμεων, σε μία κατακερματισμένη Βαλκανική γεμάτη φτωχούς και ταλαίπωρους.
Η Penguin δεν έχει εκδώσει βιβλίο με τα σχέδια των Οθωμανών, αλλά, υποψιάζομαι, και αυτοί, πιόνια είναι στην άσκηση. Απλά, είναι μεγαλύτερα πιόνια από εμάς.
Στο βιβλίο του «1984», 0 George Orwell περιέγραφε ένα «υπερκράτος», την Ωκεανία, του οποίου η πολεμική γλώσσα αντέστρεφε τα ψέματα τα οποία μετά «περνούσαν στην ιστορία και μετατρέπονταν σε αλήθειες». Όπως έλεγε και το κυρίαρχο κομματικό σλόγκαν: «Όποιος ελέγχει το παρελθόν, ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν, ελέγχει το παρελθόν».
Παρατηρείστε την "εξέλιξη" της Ελλάδας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...





















Όπως έγραψε και ο Orwell στο Nineteen Eighty-Four, «Ήταν περίεργο να σκέφτεσαι πως ο ουρανός ήταν ο ίδιος για όλους, στην Eurasia ή στην Eastasia, όπως και εδώ. Και πως οι άνθρωποι κάτω από τον ουρανό ήταν και αυτοί οι ίδιοι, παντού σε ολόκληρο τον κόσμο… άνθρωποι που αγνοούσαν ο ένας τη παρουσία του άλλου, χωρισμένοι από τοίχους μίσους και ψεμάτων, και όμως παντού σχεδόν οι ίδιοι, άνθρωποι που… αποθήκευαν στις καρδιές, στις κοιλιές, και στα μπράτσα τους, τη δύναμη που κάποια μέρα θα ανέτρεπε τον κόσμο».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειμαστε καταδικασμενοι λογω της γεωστρατηγικης μας θεσης να δινουμε μαχες –σε ολα τα επιπεδα-!!
    Αυτο δεν πρεπει να το ξεχναμε!!
    Σημερα πρεπει να αντιμετωπισουμε και τους εκ των εσω αντιπαλους,που δεν ειναι αλλοι απο τους νεοταξιτες πολιτικαντηδες ,δημοσιογραφισκους, «ακαδημαϊκους»,θολοκουλτουριαρηδες-«καλλιτεχνες»,κ.α.
    Ας εγερθουμε οσο το δυνατον πιο γρηγορα,διοτι τα χρονικα περιθωρια για αντιδραση κατα της επιβολης της Νεας Ταξης Πραγματων στενευουν!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]