Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία κατηγορείται για παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Γερμανίας

Ο παντουρκισμός αγγίζει τη Γερμανία

Ένας αξιωματούχος της γερμανικής πόλης-κρατιδίου του Βερολίνου κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι επεμβαίνει στις υποθέσεις της Γερμανίας. Οι άνθρωποι τουρκικής εθνικότητας αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα ξένων πολιτών της Γερμανίας και αριθμούν 1,7 εκατομμύριο.
"Σε μερικούς τομείς της ενσωμάτωσης έχουμε προβλήματα επειδή το τουρκικό κράτος θεωρεί πως είναι πολιτικά υπεύθυνο για τους Τούρκους στη Γερμανία και επεμβαίνει", λέει ο Έρχαρτ Κέρτινγκ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βερολίνου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μπερλίνερ Μόργκενποστ".
Η επίσημη γερμανική πολιτική είναι αυτή της ενσωμάτωσης των μεταναστών στη γερμανική κουλτούρα. Ο συνολικός πληθυσμός της Γερμανίας είναι 80 εκατομμύρια.
Ο Κέρτινγκ ανέφερε ότι παράδειγμα μιας τέτοιας επέμβασης ήταν η επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από δύο χρόνια ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να επιθεωρήσει τον τόπο μιας πυρκαγιάς που είχε στοιχίσει τη ζωή σε εννέα τούρκους κατοίκους της νότιας γερμανικής πόλης Λούντβιχσχάφεν.
"Το τουρκικό κράτος θεωρεί ότι οι μετανάστες του εξακολουθούν να είναι πολίτες της χώρας. Αυτό δεν είναι σωστό", τόνισε ο Κέρτινγκ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως πολλοί μετανάστες από την Τουρκία έχουν ενσωματωθεί στη Γερμανία. Μόνο στο Βερολίνο, 80.000 έχουν παραιτηθεί από την τουρκική υπηκοότητα για να πολιτογραφηθούν Γερμανοί. Άλλοι 140.000 κάτοικοι της πόλης παραμένουν τούρκοι πολίτες και αντιμετωπίζονται από την πόλη ως ξένοι.
Κατά τα γενόμενα, η Γερμανία άρχισε να "νιώθει" τον παντουρκισμό με τα παρελκόμενά του. Φυσικά, η Γερμανία είναι ένα κράτος που δεν ανέχεται παρεμβατισμούς και φυσικά δεν επιτρέπει σε κανέναν να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της χώρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με την Γερμανική αντίληψη περί δημοκρατίας και ελευθερίας. Την προηγούμενη φορά, η Γερμανία "πακετάρησε" τον τούρκο διπλωμάτη (πρέσβη) που ήταν υπεύθυνος δημιουργίας ανώμαλου κλίματος (έβρισε τους γερμανούς πολίτες). Αυτά συμβαίνουν στην Γερμανία. Στην Ελλάδα, η αντίληψη της κυβέρνησης είναι παρακολουθητική (δυστυχώς) του νεο-οθωμανισμού και συνεπώς ιδιαίτερα ανεκτική σε προκλήσεις (σιωπή για τα λεγόμενα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και του ίδιου του Ερντογάν περί "τούρκων της Θράκης" και απειλή της ειρηνικής διαβίωσης ελλήνων πολιτών) πολύ μεγαλύτερες από αυτές που σήμερα αισθάνεται η γερμανική κοινωνία...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και οχι μονο αυτο!!
    Ο Ερντογαν ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ την ιδρυση τουρκικων πανεπιστημιων με αναρτημενη την τουρκικη σημαια στο γερμανικο εδαφος!!!!!
    Φυσικα απορριφθηκε η προταση του.
    Το γερμανικο κρατος πλεον χορηγει την γερμανικη οικογενεια 15.000 ευρω για καθε γεννηση γερμανοπουλου εδω και ενα χρονο!!
    Αυτα, για να βλεπουν οι πολιτικαντηδες μας τι σημαινει κρατος.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]