Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η τουρκική πραγματικότητα

"...η Τουρκία του μίσους, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και είναι λάθος η συνέχιση της πολιτικής της Αθήνας και της Λευκωσίας, που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας..."

Του κ.Μιχάλη Ιγνατίου
Οσοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίο, γνωρίζουν πως η έκρηξη οργής εναντίον της Τουρκίας είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Ο Ηγέτης της Ορθοδοξίας έδειξε μεγάλη υπομονή. Οι Τούρκοι πολιτικοί του υποσχέθηκαν ότι θα τερματιστούν οι διώξεις και θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Οι υποσχέσεις δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
Αντίθετα, ο... κ. Βαρθολομαίος έγινε μάρτυρας μίας νέας πολεμικής εναντίον του, που αρκετοί ομογενείς στην Αμερική πιστεύουν πως εκπορεύθηκε από αξιωματούχους της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν.
Οι δημοσιογράφοι της εκπομπής «60 Minutes» που ανήκει στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, επισκέφθηκαν την Τουρκία πολλές φορές και ερεύνησαν όλες τις καταγγελίες που έφτασαν στα γραφεία τους όλα αυτά τα χρόνια.
Δεν υπήρχε περίπτωση να μεταδοθεί η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη εάν υπήρχε έστω και μία αναλήθεια στα λόγια του. Η έρευνα του CBS ήταν όπως πάντα υποδειγματική και αποκάλυψε ότι η Τουρκία, μία χώρα που με θράσος απαιτεί την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν αποδέχεται τις ελεύθερες φωνές, ούτε επιτρέπει στους Τούρκους πολίτες που δεν είναι μωαμεθανοί να εκτελούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς μετά τη δημοσιοποίηση των απόψεών του. Αλλά και πριν από τη μετάδοση της συνέντευξης έλαβε «οργισμένο τηλεφώνημα» από αξιωματούχο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος τηλεφώνησε και απαίτησε διόρθωση των λεγομένων του κ. Βαρθολομαίου πριν παρουσιαστεί το πρόγραμμα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αρνήθηκε και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά του να μη δεχθεί άλλο την ταπείνωση του Φαναρίου και της Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης. Το γεγονός και μόνο ότι το τουρκικό κράτος εξαφάνισε τους Ελληνες έπρεπε να προβληματίσει τη διεθνή κοινότητα, η οποία έδωσε συγχωροχάρτι στην Τουρκία για τα εγκλήματά της.
Ποια άλλη χώρα θα τύγχανε τέτοιας καλής συμπεριφοράς εάν είχε στην πλάτη της μία γενοκτονία, μία κατοχή και μία εν εξελίξει γενοκτονία, αυτή των Κούρδων; Το ξέσπασμα του Ηγέτη της Ορθοδοξίας προβλημάτισε την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.
Στον Λευκό Οίκο και την Ευρωπαϊκή Ενωση συνειδητοποίησαν ξαφνικά πως δεν μιλά ένας ακραίος εθνικιστής, αλλά ο συνετός Βαρθολομαίος, ο ταπεινός Ιεράρχης που είδε να περικυκλώνεται το Φανάρι από μπαρ, καμπαρέ, υπόκοσμο και τους ακροδεξιούς των Γκρίζων Λύκων. Ζει υπό μόνιμο καθεστώς φόβου και απειλών με απώτερο στόχο την εκδίωξή του. Στον 21ο αιώνα, ο κ. Βαρθολομαίος και οι Ομογενείς της Κωνσταντινούπολης ζουν υπό καθεστώς ομηρείας.
Η Τουρκία και οι ηγέτες της δεν έχουν αλλάξει και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη του ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος πρέπει να απαιτήσει διεθνή μηχανισμό υλοποίησης της συμφωνίας στην οποία θα καταλήξει με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Στο εξωτερικό παρουσιάζουν με τη βοήθεια της Αμερικής, της Βρετανίας και των κλώνων τους, όπως η Σουηδία, ένα όμορφο προοδευτικό πρόσωπο.
Πρόκειται για τη βιτρίνα. Η πραγματικότητα είναι αυτή που περιέγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η Τουρκία του μίσους, των εκβιασμών και των απειλών δεν έχει θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Και είναι λάθος η συνέχιση της πολιτικής της Αθήνας και της Λευκωσίας, που υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.
Δεν ωφέλησε την Ελλάδα και την Κύπρο μέχρι σήμερα, ούτε θα την βοηθήσει στο μέλλον. Ας ακούσουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που αναγκάστηκε να αλλάξει την πάγια θέση του, ας ακούσουν τους βασικούς υποστηρικτές της Αγκυρας, οι οποίοι παραδέχθηκαν πως δεν ήταν ορθή η πολιτική της ενσωμάτωσης της Τουρκίας...
Πηγή: Εφ. "Ημερησία"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]