Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη φοβάται το Ισλάμ!

Φοβούνται οικονομικά αντίποινα

και τρομοκρατικές ενέργειες!!!


Φωνές για δημοψήφισμα και στη Δανία, την ώρα που η Λέγκα ζητεί να μπει ο σταυρός στην ιταλική σημαία. Αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Καταδίκη από το Βατικανό και τον Γάλλο ΥΠΕΞ.
«Θα κάνουμε κι εμείς δημοψήφισμα για να καταργήσουμε τους μιναρέδες!» βιάστηκε να ανακοινώσει η πρόεδρος του Κόμματος του Δανικού Λαού, Πία Κιέρσγκααρντ. Ο υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Καστέλι (Λέγκα του Βορρά), ζήτησε να μπει ο σταυρός στην τρίχρωμη ιταλική σημαία. Και η Μαρίν Λεπέν, θυγατέρα και διάδοχος του ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, κάλεσε τις ευρωπαϊκές ελίτ «να πάψουν να αγνοούν τους φόβους των λαών τους απέναντι στα πολιτικοθρησκευτικά σύμβολα, που θέλουν να επιβάλουν οι μουσουλμανικές ομάδες».
Οι Ελβετοί άνοιξαν για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου» με το κυριακάτικο «Ναι» στην απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, με πρωτοβουλία του ξενόφοβου Λαϊκού Κόμματος (SVP). Ετσι οι φόβοι της ιταλικής «Repubblica» για «μόλυνση της Ευρώπης από τον ελβετικό ιό», κινδυνεύουν να βγουν αληθινοί.
Το αντι-ισλαμικό 57,5% των Ελβετών δοκιμάζει ήδη τη συνοχή των πολιτικοθρησκευτικών ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και την αντοχή των μουσουλμάνων ομολόγων τους, σε Αφρική και Ασία.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν τόλμησαν να καταδικάσουν το ελβετικό δημοψήφισμα, μια και οι κοινωνίες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ενσωμάτωση εκατομμυρίων μουσουλμάνων.
Ο εκπρόσωπος του δεξιού UMP, Ξαβιέ Μπερτράν, είπε πως «δεν είναι βέβαιος αν οι μιναρέδες χρειάζονται και στα γαλλικά τζαμιά», ενώ ο εκπρόσωπος της CDU ισχυρίστηκε πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο φόβος πολλών Ευρωπαίων για την καλπάζουσα ισλαμοποίηση των κοινωνιών τους».
«Αυτή η κόντρα με το Ισλάμ θα μας στοιχίσει ακριβά. Οσοι ψήφισαν «Ναι» από φόβο και άγνοια, θα πρέπει τώρα να περιμένουν πράξεις αντεκδίκησης, αντίποινα και μποϊκοτάζ», προειδοποίησε ωστόσο η γαλλόφωνη «Le Τemps» της Γενεύης.
Η εφημερίδα Die Welt παρατηρεί: "Οι Ευρωπαίοι που δεν θέλουν να χτίζονται νέα μουσουλμανικά τεμένη στις χώρες τους προβάλλουν συχνά το επιχείρημα ότι πολλές μουσουλμανικές χώρες είτε απαγορεύουν, είτε δυσκολεύουν την κατασκευή χριστιανικών εκκλησιών στο έδαφός τους. Με το δίκιο τους οι Βρυξέλλες βλέπουν αυτή τη στάση, στην περίπτωση για παράδειγμα της Τουρκίας, ως εμπόδιο ένταξής της γείτονος στην ΕΕ. Η Δύση ωστόσο θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη θρησκευτική ελευθερία στις μουσουλμανικές χώρες μόνο αν η ίδια τη σεβαστεί πλήρως".
Η Frankfurter Rundschau πιστεύει ότι οι μιναρέδες αποτελούσαν απλά πρόφαση: "Η πρόταση στην ιστοσελίδα της κίνησης πολιτών κατά της κατασκευής μιναρέδων στην Ελβετία είναι σαφής: Όποιος φτιάχνει μιναρέδες θέλει να μείνει εδώ. Είναι σίγουρο ότι οι πρωταγωνιστές του δημοψηφίσματος θέλουν να φύγουν οι μουσουλμάνοι από τη χώρα. Και αν δεν μπορείς να τους πετάξεις έξω, τότε τουλάχιστον ας γίνουν οι μουσουλμάνοι πολίτες 2ης κατηγορίας με λιγότερα δικαιώματα από τους χριστιανούς", καταλήγει η γερμανική εφημερίδα.
Η Süddeutsche Zeitung θεωρεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος καταστροφικό για την Ελβετία. "Πουθενά στην Ευρώπη δεν ισχύει μια τέτοια απαγόρευση. Αν το ελβετικό σύνταγμα περιλάβει αυτές τις 4 λέξεις: «απαγορεύεται η κατασκευή μιναρέδων», τότε αυτό συνιστά παραβίαση του ίδιου του συντάγματος, της θρησκευτικής ελευθερίας, των νόμων κατά των διακρίσεων, αλλά και της ευρωπαϊκής Χάρτας για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".
Τζαμί με μιναρέ στη ΓενεύηBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Τζαμί με μιναρέ στη ΓενεύηΗ γαλλική Liberatión παρατηρεί: "Η απαγόρευση των μιναρέδων ζημιώνει την εικόνα της Ελβετίας που έμαθε να ζει με διάφορες θρησκείες. Το πόσο παράλογες και ισχυρές είναι οι προκαταλήψεις εναντίον των μουσουλμάνων φαίνεται από το ότι στα καντόνια με τους λιγότερους μουσουλμάνους καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό κατά της κατασκευής μιναρέδων. Το δημοψήφισμα στην Ελβετία θα πρέπει να αφυπνίσει την Ευρώπη. Καμιά ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ρυθμίσει επαρκώς τη σχέση με τη μουσουλμανική θρησκεία. Ακόμα κι αν αυτή αποτελεί κομμάτι της ευρωπαϊκής πραγματικότητας", καταλήγει η γαλλική εφημερίδα.
Η ιταλική Corriere della Serra επισημαίνει: "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει ότι η πλειοψηφία των Ελβετών έχει πεισθεί πως η Ευρώπη πολιορκείται. Μια αίσθηση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην ήπειρό μας. Μοιάζει με τη ρήση οι «βάρβαροι» βρίσκονται προ των πυλών που χαρακτήριζε τους τελευταίους αιώνες πριν από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ίσως όμως και να προκύψει κάτι θετικό από το δημοψήφισμα: μια εκ νέου ανακάλυψη της κουλτούρας και του πολιτισμού μας".
«Απομόνωση»
Η γερμανόφωνη «Τagesenzeiger» της Ζυρίχης βλέπει «απομόνωση της Ελβετίας ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη». «Το πιο οδυνηρό για μας δεν είναι η απαγόρευση των μιναρέδων αλλά ο συμβολισμός της ψήφου των συμπατριωτών μας. Νιώθουμε να μην μας αποδέχονται ως θρησκευτική κοινότητα», παραπονέθηκε εκ μέρους του άλλου στρατοπέδου ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων, Φαρχάντ Αφσάρ.
Βλέποντας ότι έρχονται θύελλες, το Βατικανό καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία, όπως και η ελβετική επισκοπική σύνοδος.
«Ηταν αρνητικό σημάδι και πλήγμα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και της ενσωμάτωσης», ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε και το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «ψήφο ενάντια στις αξίες της ανοχής, του διαλόγου και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων».
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Μπ. Κουσνέρ, δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τους Ελβετούς να «ξανασκεφτούν την απόφασή τους», ενώ ο προεδρεύων Σουηδός ομόλογός του, Καρλ Μπιλντ, αναφέρθηκε σε «προκατάληψη». «Δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δίνουμε μάχη για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό σταυρό στα σχολεία», συμπλήρωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φρ. Φρατίνι.
Αντιφατικές είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις στο Ισλάμ.
Η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας (της πολυπληθέστερης ισλαμικής χώρας) επέκρινε μεν ως μισαλλόδοξο το ελβετικό δημοψήφισμα, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία.
Ομως ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλί Γκομάα, δεν έκρυψε την οργή του για την «προσβολή» κατά των μουσουλμάνων. Ως πράξη «ακραίας ισλαμοφοβίας» καταδίκασε το δημοψήφισμα το ισλαμικό πακιστανικό κόμμα Τζαμαάτ-ε-Ισλαμί.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]