Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραδόθηκε το δικαίωμα διαχείρισης των Ελληνικών συνόρων στην Frontex!

Αδιάφοροι η Μπακογιάννη και ο Καραμανλής

Διαφορετική ερμηνεία στις παρενοχλήσεις ελικοπτέρων του ευρωπαϊκού οργανισμού για την Επιτήρηση των Εξωτερικών συνόρων (Frontex), τις οποίες καταγγέλλει η Αθήνα, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν τα εναέρια μέσα της Frontex «ουδέποτε έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο», όπως ψευδώς ισχυρίζεται η Άγκυρα, αλλά και «ουδέποτε έχουν δεχθεί απειλές από τις τουρκικές αρχές».
Τα ελικόπτερα της Frontex συμμετέχουν στην κοινή, με την Ελλάδα επιχείρηση Poseidon 2009 με στόχο τον περιορισμό της παράνομης λαθρομετανάστευσης και γι αυτό έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των ελληνικών εξωτερικών συνόρων στο ανατολικό Αιγαίο.
«Το επιχειρησιακό πλάνο και οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα πληρώματα διασφαλίζουν ότι οι περιπολίες γίνονται αποκλειστικώς στον ελληνικό εναέριο χώρο», αναφέρεται σε απάντηση της Κομισιόν σε δημοσιογραφική ερώτηση.
Σχετικά με την πλέον πρόσφατη παρενόχληση που κατήγγειλε κατά την επίσκεψη της (τη Δευτέρα) στις Βρυξέλλες η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη στην ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται ότι «ο χειριστής τουρκικού ραντάρ προσπάθησε να έρθει σε επαφή με το εν λόγω ελικόπτερο (της Frontex) προκειμένου να το αναγνωρίσει. Η επαφή ήταν αδύνατη λόγω της χρήσης διαφορετικών ραδιοσυχνοτήτων από το ελικόπτερο και το τουρκικά επίγεια ραντάρ.
«Πρέπει να σημειωθεί άτι παρεμφερή περιστατικά συμβαίνουν συχνά», αναφέρεται στην απάντηση της Κομισιόν. Ωστόσο προβληματίζει το γεγονός ότι ένα συμβάν που η Αθήνα χαρακτηρίζει παρενόχληση, η Επιτροπή το χαρακτηρίζει συνηθισμένο πρόβλημα, τεχνικής μάλλον φύσης.
«Πρέπει να σημειωθεί ότι τα εναέρια μέσα που συμμετέχουν σε κοινές επιχειρήσεις ουδέποτε έχουν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο και ουδέποτε απειλήθηκαν από τις τουρκικές αρχές αναφέρει η Κσμισιόν. Παρ’ όλα αυτά, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει, ψευδώς σύμφωνα με την Αθήνα ότι στις 8 Σεπτεμβρίου ένα ελικόπτερο της Δημοκρατίας της Λετονίας παραβίασε επανειλημμένως τον τουρκικό εναέριο χώρο, ισχυρισμός που διαψεύδεται κατηγορηματικά σύμφωνα με την απάντηση της Κομισιόν. «Ο Οργανισμός (Frontex) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες τουρκικές αρχές για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Poseidon 2009, ενώ διαπραγματεύεται διευθέτηση με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να συμφωνηθεί κοινό πλαίσιο διαχείρισης για την επιχειρησιακή συνεργασία όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων».
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Μπακογιάννη είχε ενημερώσει τον περασμένο Ιούλιο του ομολόγους της υπουργούς Εξωτερικών για τις τουρκικές παραβιάσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο, χωρίς ωστόσο να επιδιώξει να συμπεριληφθεί το ζήτημα στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών.
Κι ενώ το θέμα μοιάζει να είναι περισσότερο διαδικαστικό εκ μέρους της Ε.Ε. και της Frontex, μέσα από την ανακοίνωση που εκδόθηκε διαπιστώνουμε πως έχουν παραχωρηθεί απαράδεκτα δικαιώματα στην Frontex, που έχουν να κάνουν με την Ελληνική οριογραμμή. Για την ακρίβεια, η ανακοίνωση αναφέρει «διαπραγματεύεται διευθέτηση με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να συμφωνηθεί κοινό πλαίσιο διαχείρισης για την επιχειρησιακή συνεργασία όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων»!!! Και για όσους μπορούν να αναγνώσουν το κείμενο, γίνεται σαφές πως η Frontex θα συζητήσει με την Τουρκία και θα συμφωνήσει (εκ μέρους της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας) τη διαχείριση των συνόρων!!!
Τι γίνεται εδώ; Ποιος παραχώρησε αυτά τα δικαιώματα; Είναι σίγουρο πως η Frontex δεν ενεργεί αυτοβούλως, αλλά κατόπιν σχετικών εντολών. Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές για συζητήσεις διαχείρισης συνόρων και ποιος παραχώρησε το δικαίωμα της διαχείρισης των Ελληνικών συνόρων στην Frontex;
Μήπως η κυρία Μπακογιάννη έχει να μας δώσει κάποια απάντηση;
Μήπως ο κύριος πρωθυπουργός έχει να πει κάτι, πέρα από το ότι είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματός του; Γι αυτή την τραγική, για τη χώρα, παραχώρηση είναι ανεύθυνος;
Διαμαρτύρονται για την παρενόχληση, αλλά σφυρίζουν αδιάφοροι για την παραχώρηση;
Είναι δυνατόν να συμβαίνει μία τραγική παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και να μην κινείται κανείς;
Είναι σοβαρότερο θέμα το ποσοστό της διαφοράς στις εκλογές από την διαχείριση των Ελληνικών συνόρων;
Συνεχίζουν, πράγματι, αυτοί οι ανεύθυνοι πολιτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους, έστω και με το σχήμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης;
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

12 σχόλια :

  1. Φυσικά παραδόθηκε !
    Αφού λύσσαξαν τα ακροδεξιά ανεγκέφαλα ανθρωποειδή με τα 'σύνορα' και την 'ασφάλεια' και τον 'κίνδυνο των λαθρομεταναστών' κλπ η ανίκανη κυβέρνηση - μη αντέχοντας στην πίεση - θέωρησε καλό να ομολογήσει έμμεσα ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τα κυριαρχικά διακιώματα της χώρας και υπό το πρόσχημα των 'ευρωπαϊκών συνόρων' παρέδωσε την διαχείρηση της Ελληνικής Κυριαρχίας στους Λετονούς κκπ κλπ. Αφού οι χρυσαυγίτες και οι οπαδοί του ενεκδιήγητου καρατζαφιόρη δεν πρόλαβαν να μάθουν αλβανικά και πακιστανικά ας μάθουν τώρα λετονικά !
    Με τις υγείες σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο "Κωνσταντίνος" ή δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται ή φοράει κομματικές παρωπίδες. Η FRONTEX είναι μεγάλη ελληνική επιτυχία, γιατί εκτός που μας βοηθάνε στην επιτήρηση των συνόρων, ΄πετάνε και σε άξονες που τους ορίζουμε εμείς κι έτσι αποδέχονται τις θέσεις της Ελλ΄δας για εναέριο χώρο, FIR κλπ. Γι' αυτό και έχει λυσσάξει η Τουρκία και διαμαρτύρεται στις Βρυξέλλες.
    Εσύ "Κωνσταντίνε" πού τις είδες τις παραχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων; Αντιθέτως οι Ευρωπαίοι λένε ότι εκεί που πετάνε δεν παραβίασαν τουρκικό εναέριο χώρο (άρα είναι ελληνικός). Το "κοινό πλαίσιο διαχείρισης για την επιχειρησιακή συνεργασία όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων" που συζητάνε με τους Τούρκους δε σημαίνει οριοθέτηση των συνόρων (λέει πουθενά ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ;), σημαίνει συνεννόηση για τις συχνότητες επικοινωνιών κλπ. (πιο πριν το άρθρο λέει ότι δε μπορούσαν να ακούσουν τους Τούρκους γιατί μιλούσαν σε άλλη συχνότητα), τις περιπολίες εκατέρωθεν (μην ξεχνάμε ότι και οι Τούρκοι έχουν περιπολίες από την πλευρά τους κλπ.
    ΕΛΕΟΣ με την παραπληροφόρηση! Μια από τις ελάχιστες φορές που βγήκαμε από πάνω και πάτε να την ακυρώσετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ ανώνυμε, σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Η λέξη "διαπραγμάτευση" στο μυαλό σου μπορεί να φέρει κάτι; Όταν διαπραγματεύεσαι για τα σύνορα, μήπως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να χάσεις μερικά από τα ήδη κεκτημένα; Και γιατί να διαπραγματεύεται η Frontex για τα Ελληνικά σύνορα; Δεν υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;
    Επειδή η λέξη "παραπληροφόρηση" έχει γίνει καραμέλα, και πολλές φορές μας παρασύρει, διάβασε σε παρακαλώ πολύ: «Ο Οργανισμός (Frontex) έχει ενημερώσει τις αρμόδιες τουρκικές αρχές για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο της επιχείρησης Poseidon 2009, ενώ διαπραγματεύεται διευθέτηση με τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να συμφωνηθεί κοινό πλαίσιο διαχείρισης για την επιχειρησιακή συνεργασία όσον αφορά τη διαχείριση των συνόρων».
    Οι Τούρκοι παραβιάζουν μπροστά στα μάτια του προσωπικού της Frontex τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας, όπως δήλωσε η ίδια η Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες. Ενώ η Frontex παρακολουθούσε πλοιάριο με λαθρομετανάστες που κινούνταν προς ελληνικό νησί, ταυτόχρονα τουρκική ακταιωρός βρισκόταν κοντά (οπτική επαφή) στο ίδιο το Ελληνικό νησί (κάτι σαν προμετωπίδα του πλοιαρίου με τους λαθρομετανάστες)...
    Όπως και να έχει, η παραπληροφόρηση βρίσκεται σε αυτούς που "καταπίνουν" τις εις βάρος μας παραβιάσεις και γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά στο Αιγαίο και δεν έχει σχέση με αυτό το ιστολόγιο. Αν θίχτηκες επειδή ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ αποδεικνύεται πως "το παιχνίδι είναι στημένο", δεν φταίω εγώ... Το πιό άσχημο από όλα είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) σφυρίζουν αδιάφοροι για τα τεκταινόμενα. Ίσως να προτιμούσες μία σκέτη αναφορά στο γεγονός και θέλεις να πιστεύεις πως δεν έβρισκαν τις συχνότητες για να συνεννοηθούν... Αν αυτό θέλεις να πιστεύεις, πίστεψέ το... Απλά, διαπραγματεύονται, προκειμένου να μην τους κάνουν καμία παράξενη αναχαίτιση οι Τούρκοι... οι οποίοι νιώθουν πολύ "φαγούρα"... Αλήθεια, αν πέσει ένα τέτοιο σκάφος, θα είναι ευθύνη δική μας που δεν συνεννοηθήκαμε με τους Τούρκους για τον εναέριο χώρο ή επειδή δεν ενημερώσαμε σωστά την Frontex για τον ασφαλή εναέριο χώρο; Μήπως θα βγούμε και φταίχτες από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο για τις κομματικές παρωπίδες... αγαπητέ ανώνυμε σχολιαστή, μπορείς να τις ψάξεις αλλού... όχι εδώ... λάθος ιστολόγιο κατηγορείς για κομματισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΑΡΕΞΗΓΙΕΣΑΙ ? ΠΟΥΛΕΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ , ΟΛΟΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΜΙΚΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. FRONTEX διαπραγματεύεται με τους τούρκους να έχουν κοινή παρακολούθηση των τουρκικων ακτών,αλλα προς την μεριά την ελληνική σαν να λέει δηλαδή ότι λαθρομετανάστες από την ελλάδα πάνε παράνομα στην τουρκια.για δείτε το καλύτερα να καταλάβετε τι έχει κάνει η υπουργάρα dora τα τελευταία χρονια μαζί με τον μπούλη,για αυτό τρέχει για εκλογές άρον άρον γιατί θα τους πάρουν με τα γιαούρτια ο λαός αν πάρει είδηση το τι έχει κάνει εκεί στα σύνορα μας στο αιγαίο,δηλαδή πολιτική διεθνοποίησης τον συνόρων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε, έχεις απόλυτο δίκαιο. Η πλάκα είναι ότι η Frontex ήταν κατα κάποιο τρόπο ελληνική επιννόηση. Μόνο που τόσα χρόνια, επειδή έχω ψάξει τα προγράμματα της, ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Από την άλλη έδρασαν περισσότερο στην Ισπανία και την Ιταλία. Το να λέμε το ότι θα αφήσουμε την επιτήρηση των συνόρων στην Φροντεξ που δεν έχει τις δυνατότητες να φυλλάξει όυτε το ένα πέμπτο της Ελλάδας είναι αστείο πράγμα. Όμως αυτή την καραμέλα προσπαθούν να πουλήσουν στον ελληνικό λαό ο Παυλόπουλος και η παρέα του!

    Η Ελλάδα μια χαρά φύλασε τα σύνορα της τόσα χρόνια δίχως την συνδρομή κανενός τρίτου. αυτό που προσπαθούν να κάνουν εκεί στην ΝΔ και όχι μόνο είναι να πουλήσουν τα σύνορα για Ευρωπαικές επιχορηγήσεις. Δεύτερον συμβαδίζει με τα σχέδια των πολιτικών για την σταδιακή μείωση έως και κατάργηση του εθνικού στρατού, o οποίος βρισκόταν πάντοτε στο στόχαστρο των πολιτικών της μεταπολίτευσης, και θα έχει περιορισμένο ρόλο να παίξει ότα ενταχθεί η Τουρκία στην Ε.Ε. Ο καιρός που τα Ελληνικά στρατεύματα θα φυλούν τα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και το Ιράκ στο πλάιδιο της Frontex ίσωα να μην είναι μακρυά.

    Όσο για το κατα πόσο η Ευρωπαική εποχική παρουσία στα θαλάσσια σύνορα θα συνεισφέρει στην εδραίωση των κυριαρχικών μας δικαίων, πρόκειται για παραμύθια. Κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα βγεί σε ότι αφορά την Τουρκία, και επιπλέον η παρουσία ξένων δυνάμεων στην επιτήρηση των συνόρων μας μειώνει την εθνική επικυριαρχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε ανώνυμε, δεν ξέρω τι αρρώστιες πέρασες εσύ, αλλά ξανακοίταξε που μπαίνεις... δεν θα σου κάνει κακό... Πούλεν του Παπαθεμελή;!!! Φυσικά και δεν είμαι παλικάρι μου. Εάν εσύ είσαι πούλεν κάποιου, τι να σου πω... η πρώτη διάγνωση δεν σημαίνει ότι είναι πάντα και η σωστή... θα σου επαναλάβω να κοιτάξεις καλύτερα το ιστολόγιο και εάν βρεις απόδειξη γι αυτό που ισχυρίζεσαι (περί πούλεν Παπαθεμελή, στο χαρίζω...) ειδάλλως, μάλλον η παρωπίδες σε έχουν οδηγήσει σε βαθιά παρανόηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα σύνορα μας εγώ θα ήθελα να τα φυλάμε οι ίδιοι. Και όποιος ή ότι τα παραβιάζει να πηγαίνει στο πάτο του Αιγαίου.

    Είτε είναι βάρκα, είτε πλοίο, είτε αεροσκάφος μη επανδρωμένο, είτε πολεμικό αεροσκάφος.

    Άντε γιατί παρατράβηξε η πλάκα.
    Μάθανε ότι ...στε και πλακώσανε και οι γύφτοι (μογγόλοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λουκά μου, δεν πλάκωσαν μόνο οι γύφτοι... πλάκωσαν και άλλοι... ειδήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πρέπει κάποιος να θυμίσει ότι η Τουρκία εξοργίστηκε με την εμφάνιση της Frontex στο Αιγαίο, γεγονός που αρκεί για να χαρακτηρίσει τις περιπολίες αυτές ως επιτυχία της Ελληνικής πλευράς.
    Είναι επιτυχία για πολλούς ακόμη λόγους.
    Τώρα, αν η χώρα μας και οι κυβερνήσεις μας δεν αξιοποιούμε ΣΩΣΤΑ την παρουσία της Frontex στο Αιγαίο και δεν ξεκαθαρίσουμε τι είναι αποδεκτό από εμάς και τι όχι, δεν φταίει η Frontex και η Ευρωπαϊκή Ένωση που απαντούν με τον τρόπο που απαντούν. Όσον αφορά τον ελληνικό στρατό στο Αιγαίο, μάλλον εδώ και πολύ καιρό έχουμε αποδεχτεί την αδυναμία μας να υπερασπίσουμε τα σύνορά μας, οπότε σε αυτή την περίπτωση η παρουσία της Frontex φαίνεται ότι είναι ευεργετική (αποτρέπει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου).
    'Ομως, αλήθεια, πιστεύετε ότι η Τουρκία δεν παίρνει τα μυνήματα που πρέπει να πάρει και μόνο από την παρουσία της ΕΕ στο Αιγαίο?
    Είμαι περίεργος να δω πως θα χειριστεί το θέμα ο Γιωργάκης και η δική του παρέα.
    Το έλλειμα αξιόλογων πολιτικών στον τόπο μας είναι τεράστιο και μάλιστα σε εποχή που απαιτείται ικανότητα και ευελιξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον πρωτο ανωνυμο σχολιαστη 5¨14μμ,

    ολα περιμενα να τα διαβασω αλλα οτι φταιει και το "ακροδεξιο" ΛΑΟΣ....
    αυτο πλεον δεν ειναι σχολιο,αλλα ρεσιταλ προπαγανδας.Τι ισχυριζεσαι ομως???

    "η ανίκανη κυβέρνηση - μη αντέχοντας στην πίεση - θέωρησε καλό να ομολογήσει έμμεσα ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τα κυριαρχικά διακιώματα της χώρας και υπό το πρόσχημα των 'ευρωπαϊκών συνόρων' παρέδωσε την διαχείρηση της Ελληνικής Κυριαρχίας στους Λετονούς κκπ κλπ."

    Και μονο το γεγονος οτι χαρακτηριζεις την κυβερνηση ως "ανικανη" τα λεει ολα!!
    Εαν αυτη η κυβερνηση δεν αντεχει στην "πιεση" που της ασκει το ΛΑΟΣ, τοτε δεν πιστευω οτι θα αντεχε σε οποιαδηποτε εξωτερικη πιεση!!!
    ΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙΣ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ!!!
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ,ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ!!
    ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΕΠΙΡΡΙΠΤΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]