Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Σκοπιανοί διαγράφουν από θρησκευτικές εικόνες την Ελληνική γλώσσα

Η προβολή θαυμάσιων Βυζαντινών Εικόνων και πανέμορφων Μοναστηριών έχει γίνει για τους Σκοπιανούς, ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διαφήμισης της χώρας τους στο εξωτερικό.
Με την διαρκώς αυξανόμενη και ανεξέλεγκτη προπαγάνδα έχουν καταφέρει να διαστρεβλώσουν και να οικειοποιηθούν την ιστορία αρκετών Ελληνικών Βυζαντινών Εικόνων και Μοναστηριών, προβάλλοντας τα στο εξωτερικό σαν ένα έξοχο δείγμα “Μακεδονικής” τέχνης και… πολιτιστικής κληρονομιάς.
Έχουν φτάσει σε σημείο να σβήνουν Ελληνικές επιγραφές, να μετονομάζουν Εικόνες και Μοναστήρια απο τα αρχικά τους ονόματα και γενικά να σβήνουν οτιδήποτε προδίδει την Ελληνικότητα τους. Στα πλαίσια αυτής της αισχρής “οικειοποίησης”, όπως παρατηρείτε στο παραπάνω προπαγανδιστικό site, φτάνουμε στο σημείο ακόμα και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος να καταντάει… John the Forerunner (!!) ενώ ο Άγιος Δημήτριος μεταμορφώθηκε σε snt. Dimitar Solunski!!!
Ένα δείγμα της ευλαβικής “δουλειάς” των Σκοπιανών βρίσκουμε στο βιβλίο του Μιχάλη Χρυσανθόπουλου με τίτλο “Ο Ελληνισμός της “Δημοκρατίας των Σκοπίων” μέσα απο την τέχνη της Αγιογραφίας“.
Οι Σκοπιανοί οικειοποιούνται την Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά στην ΠΓΔΜ
Όπως μας πληροφορεί ο συγγραφέας, η εικόνα έχει υποστεί σκόπιμες αλλιώσεις εξαφανίζοντας την Ελληνική επιγραφή στα αριστερά της εικόνας.
Χαρακτηριστικές είναι οι σχετικές επερωτήσεις Ελλήνων Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, όπως οι παρακάτω:
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Θεσσαλονίκη, 14.02.1999 (MΠΕ) Ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού σχετικά με την έκθεση βυζαντινών εικόνων προερχόμενων από μοναστήρια της ΠΓΔΜ, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Παρίσι, απευθύνουν οι βουλευτές Στέλιος Παπαθεμελής και Κώστας Μπαντουβάς.
Η γειτονική χώρα, κατά παράβαση του άρθρου 7 της ενδιάμεσης συμφωνίας διαστρέβλωσε και οικειοποιήθηκε την αναντίλεκτη ελληνική ταυτότητα των εικόνων που είναι αποτυπωμένη στις επιγραφές, καταγγέλλουν οι δύο βουλευτές σε ανακοίνωσή τους.
Οι κ.κ. Παπαθεμελής και Μπαντουβάς αναφέρονται επίσης στην αφιέρωση στο βιβλίο επισκεπτών του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ, ο οποίος έγραψε: “Με μαρτυρία ευγνωμοσύνης, αναγνώρισης και εκτίμησης για τη Μακεδονία”. Απευθύνουν λοιπόν ερώτημα προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού αν προέβησαν σε κάποιες ενέργειες και διαβήματα για τα δύο αυτά περιστατικά.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Όταν αυτοί που μας κυβερνούν δεν έχουν το σθένος έστω μια μπάτσα να ρίξουν στην μπασταρδόχωρα από πάνω μας τότε είμαστε άξιοι μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι δυνατον αυτος ο Σιρακ να ειναι τοσο βλακας και ανιστορητος????

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]