Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου των κοιτασμάτων της Θάσου

Πάνω από από 3.000 βαρέλια ημερησίως

Σε περισσότερα από 3.000 βαρέλια ημερησίως ανέρχεται πλέον η παραγωγή της "Ενεργειακής Αιγαίου", κύριου μετόχου της "Kavala Oil", από τα κοιτάσματα του κόλπου της Καβάλας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών της νέας γεώτρησης, στο κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου.
Η γεώτρηση, που πραγματοποιήθηκε με το γεωτρύπανο "Jack Up Energy Exterter" της εταιρείας "Northern Offshore", έφτασε σε συνολικό μήκος 4.370 μέτρων και διήρκεσε 135 ημέρες, ενώ η συνολική επένδυση ξεπέρασε τα 38 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος γεώτρηση στην Ελλάδα.
"Η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή την 1η Ιουλίου, ενισχύοντας σημαντικά την ημερήσια παραγωγή της εταιρρίας, η οποία μετά την γεώτρηση του Βόρειου Πρίνου ξεπερνά τα 3.000 βαρέλια ημερησίως, τριπλάσια σε σχέση με την παραγωγή πριν την έναρξη του επενδυτικού σχεδίου της Ενεργειακής Αιγαίου", υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας.
Η Ενεργειακή Αιγαίου θα συνεχίσει το πρόγραμμα εκμετάλλευσης βάσει του επιχειρησιακού πλάνου της, με την έναρξη εργασιών στο πεδίο "Έψιλον". Η πρώτη γεώτρηση εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό μήκος 5.500 μέτρων και αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου 2009.
«Συνεχίζουμε εντατικά την υλοποίηση των επενδύσεων, που έχουν εγκριθεί από το ΥΠΑΝ, με τεκμηριωμένα αποτελέσματα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου, Μαθιός Ρήγας.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία απασχολεί 280 εργαζομένους και έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης δύο νέων κοιτασμάτων (Βόρειος Πρίνος και Έψιλον) που εντοπίζονται στον κόλπο της Καβάλας, 4,3 ναυτικά δυτικά της Θάσου.
Και όμως, τον Απρίλιο του 1999 η εφημερίδα το Βήμα έγραφε πως "ο Πρίνος στέρεψε" και η εσωτερική πετρελαϊκή αγορά γνώρισε μαύρες ημέρες. Σήμερα, με αυτή την απότομη άνοδο της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου, η γείτονα Τουρκία δείχνει τα "δόντια" της, απαιτώντας συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου και ουσιαστικά απειλεί με κατάληψη μέρος του Αιγαίου προκειμένου να καταφέρει να αποκτήσει "νόμιμη" πρόσβαση στον μαύρο χρυσό.
Οι εξελίξεις των τελευταίων (ιδιαίτερα) μηνών προδίδουν το σκοπό της Άγκυρας που δεν είναι άλλος από την (εκ νέου) αρπαγή πλούτου, μία πάγια και ιστορική τακτική των Τούρκων. Εξάλλου, ως πότε θα μπορούν να ξεγελούν τον Αραβικό κόσμο (για την υποτιθέμενη προσφορά της Τουρκίας στο Ισλάμ) και να του απομυζούν τεράστια κεφάλαια για το θρησκευτικό έργο που παράγει ως χώρα η Τουρκία; Φορώντας λοιπόν το γνωστό της πρόσωπο, η Άγκυρα απαιτεί γη και θάλασσα από την Ελλάδα, παραβιάζοντας όλους τους Διεθνείς Κανόνες και Νόμους, για να εξασφαλίσει (ως χώρα κλέφτης) το κέρδος.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]