Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Ισλάμ στην Κύπρο με άγριες διαθέσεις...!

Ζητούν τερματισμό του κοσμικού καθεστώτος

Προβληματίζονται οι Τουρκοκύπριοι

Ήταν θέμα χρόνου, καθαρά, το να εμφανιστεί το φονταμενταλιστικό στοιχείο που εμποτίστηκε μέσα από τους συνεχόμενους εποικισμούς, στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο.
«Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς», μπορεί να λέει ο θυμόσοφος λαός, μόνο το που το συγκεκριμένο πρόβλημα που εμφανίστηκε –με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τις εκάστοτε τουρκικές κυβερνήσεις καθώς και τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις- που οργάνωσαν και εκτέλεσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον εποικισμό των κατεχομένων.
Ο έντονος προβληματισμός που υπήρξε ανάμεσα στους Τουρκοκύπριους, σχετικά με το αύριο που τους περιμένει, ίσως πολύ σύντομα να μεταβληθεί σε φόβο και αγωνία μπροστά στο κοινωνικό – ιδεολογικό και εθνικό απεγκλωβισμό που τείνει να εγκαθιδρυθεί οριστικά και αμετάκλητα στην κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα βόρεια πλευρά του νησιού της Αφροδίτης.
«Ο Αλλάχ ήρθε εδώ», φώναζαν οι διαδηλωτές φινταμενταλιστές ισλαμιστές που ξεχύθηκαν στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας, ζητώντας την διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία… Πλήρεις πάθους, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε σχετικό ψήφισμα στην Τουρκική πρεσβεία, συνοδευόμενοι από συνδιαδηλωτές που αποτελούνταν από συντεχνίες εκπαιδευτικών, μαθητών και μαθητριών (φυσικά με τις απαραίτητες μαντήλες), από ιμάμηδες (που φαίνεται πως αρχίζουν να αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος των «κοινών» στην πλευρά των κατεχομένων.
«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», ωρυόταν τον πλήθος των φανατικών ισλαμιστών, των μεταφορόμενων εποίκων και την ίδια στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι ένιωθαν πως είναιι πλέον ξένοι στον τόπο που γεννήθηκαν. Δεν έλειψαν, φυσικά, και τα συνθήματα κατά του Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ενώ πάρα πολλοί από τους συμμετέχοντες διάβαζαν συνεχώς (και φωνάζοντας) το Κοράνι. Δεν άργησε όμως να έρθει η στιγμή που η διαδήλωση «ξέφυγε» και άρχισαν τα συνθήματα τόσο κατά της ψευτοκυβέρνησης των κατεχόμενων όσο και κατά της Άγκυρας και ιδιαίτερα κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, του Ταγίπ Ερντογάν!!!
Επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες οι φωνές των φονταμενταλιστών εποίκων δεν έχουν σταματήσει να ακούγονται και να ζητάνε από την ψευτοκυβέρνηση του κατοχικού καθεστώτος να σταματήσει το κοσμικό καθεστώς στο νησί και να εφαρμοστεί το θεοκρατικό!!! «Ο Αλλάχ ήρθε για να μείνει» και όπως όλα δείχνουν, αν δεν συμβεί κάτι πολύ σπουδαίο, αν δεν βρουν την δύναμη να αντισταθούν οι ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι, πολύ σύντομα η κατεχόμενη Κύπρος δεν θα διαφέρει καθόλου από την Τεχεράνη!!!
Προβοκάτορες χαρακτηρίστηκαν οι διαδηλωτές φονταμενταλιστές έποικοι από τις εφημερίδες που είναι φίλα προσκείμενες στο κατοχικό καθεστώς. Και θεωρείται πλέον βέβαιο πως ο στρατός «έχει βάλει το δαχτυλάκι του», αφού η μεταφορά και η τοποθέτηση των εποίκων αποτελεί μία από τις κύριες μέριμνες των τούρκων στρατηγών. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι στρατηγοί πιέζονται αφόρητα στην Τουρκία και εδώ και καιρό ψάχνουν τρόπους να ανταποδώσουν την πίεση στην κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.
Και ίσως να ανησυχούν οι Τουρκοκύπριοι (με το δίκιο τους άλλωστε, επειδή αλλιώς γα σκεφτόντουσαν και διαφορετικά εξελίσσονται τα πράγματα), αλλά μεγαλύτερ ανησυχία πρέπει να έχουν οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι πιθανότατα θα βρεθούν στο δύσκολο σημείο να πρέπει να αποδεχθούν όλους αυτούς τους φονταμενταλιστές, ως Τουρκοκύπριους και να ζήσουν μαζί τους (όποια λύση και αν δοθεί στο ζήτημα της κατοχής της βόρειας Κύπρου).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η λυση ειναι μια ! Να παρουν δρομο τα στρατευματα και οι αποικοι μεταναστες ! ΟΧΙ σε αλλη "λυση" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τουρκοκύπριοι να μείνουν;; Αυτοί δεν είναι τούρκοι; Να φύγουν όλοι. Και οι εβραίοι. Να μείνουν μόνο οι καθαροί Έλληνες.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας είμαστε ρεαλιστές η τράπουλα είναι σημαδεμένη και ο κρουπιέρης Κεμαλιστής.
    Αύριο ή μεθαύριο θα κατασταλούν......... τα ακραία αυτά άτομα ,και θα επιβραβευθεί ο Τουρκικός στρατός κατοχής ως θεματοφύλακας του κοσμικού κράτους και στη Κύπρο.
    Το παιχνίδι είναι στημένο ,ας μην γίνουμε χειροκροτητές του.
    Μάς χρωστάνε που μας χρωστάνε ,μας παίρνουν και το βόδι τώρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]